Festival hrvatskog otočnog proizvoda - Prvić Luka 2015.

Festival hrvatskog otočnog proizvoda - Prvić Luka 2015.

U organizaciji Šibensko-kninske županije i Grada Vodica 28. i 29. kolovoza 2015. godine na otoku Prviću u Prvić Luci održat će se 3. „Festival hrvatskog otočnog proizvoda“. Cilj je Festivala poticanje razvoja otočne proizvodnje, očuvanje otočne tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda kroz prestižnu oznaku “Hrvatski otočni proizvod”. Festival će biti izložbeno-prodajnoga karaktera.

Radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno - istraživačkog rada, inovacije i invencije čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Oni potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama.

Oznaku kvalitete “Hrvatski otočni proizvod” do sada je dobio 182 otočnih proizvođača (od kojih je 13 ekoproizvođača i 18 proizvođača s oznakom zemljopisnog podrijetla) za 517 proizvoda i proizvodne linije s 20 otoka (Brač, Hvar, Vis, Korčula, Pag, Krk, Lastovo, Dugi Otok, Rab, Cres, Lošinj, Prvić, Ugljan, Mljet, Šolta, Žirje, Pašman, Iž, Murter, Olib) i poluotoka Pelješca. Radi se o prehrambenim (vina, rakije, likeri, maslinova ulja, sirevi, slastice, ribe, salatne marinade, džemovi, med), kozmetičkim i odjevnim proizvodima te suvenirima.

Projekt ima višestruke učinke, između ostalih i jedni od najvažnijih su gospodarski i demografski - otočni proizvođači kroz samozapošljavanje stvaraju proizvode natprosječne kvalitete stvarajući tako sebi i svojim obiteljima uvjete za opstanak i ostanak na hrvatskim otocima. Potrošači, s druge strane, susreću se s novim proizvodima u čiju se izvrsnost lako odmah uvjeriti.

PREGLED DOKUMENATA:

Poziv izlagačima
PDF   •   316.30 KB