Vinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinare

  Datum objave: 12.02.2019, 13:59h

Vinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinareVinsko tržište i kako ući na njega – vođene degustacije i edukacija za vinare

Šibensko – kninski župan Goran Pauk danas sa suradnicima sudjeluje na jednodnevnoj radionici za vinare i vinogradare koju organizira Šibensko – kninska županija. Današnja radionica nastavak je projekta Taste Šibenik Knin County koji je prošle godine pokrenut s ciljem promoviranja županijskih vinara na vinskoj karti Hrvatske i šire.

„Naši vinari izvrsno se snalaze u svom osnovnom poslu – proizvodnji vina, ali i najbolji proizvod bez kupca i tržišta nema tržišnu vrijednost, stoga je i u ovom zanimanju potrebna daljnja edukacija i usvajanje dodatnih vještina. Današnju radionicu smo organizirali s ciljem da se naši vinari educiraju od najvećih stručnjaka te da u budućnosti donose što bolje odluke u cilju tržišnog pozicioniranja svog proizvoda i stvaranja brenda.“ poručio je okupljenima župan Pauk.

Prisutne su uvodno pozdravile i Višnja Marasović,  v.d. pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj i Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica JU Tvrđava kulture koja je kao suorganizator događanja osigurala prostor i potrebnu opremu za održavanje radionice na koju se prijavilo 40 sudionika.

Radionicu vode eminentni stručnjaci iz branše: Siniša Lasan, jedan od najboljih sommeliera Hrvatske, Nenad Trifunović, najutjecajniji vinski bloger, Martina Miličević, vinska novinarka i stručnjakinja za digitalni marketing i Davorka Krnić – Trick, stručnjakinja za eno – gastromarketing. Predavači će upoznati vinare s vinskim tržištem, održati edukaciju o tome kako ući na vinsku listu ugostiteljskih objekata, voditi degustacije uz komentiranje uzoraka malvazije i plavca dok radionica završava uz grand tasting specifičnih vina županijskih vinara.

U radionicu je uključena i Turističko – ugostiteljska škola u Šibeniku čiji će učenici i profesori aktivno sudjelovati na samoj radionici.