U okviru projekta AMF u Drnišu održana radionica na temu „Šumski proizvodi i šumski turizam“

  Datum objave: 01.04.2015, 09:45h

U okviru projekta AMF u Drnišu održana radionica na temu „Šumski proizvodi i šumski turizam“ U okviru projekta AMF u Drnišu održana radionica na temu „Šumski proizvodi i šumski turizam“ U okviru projekta AMF u Drnišu održana radionica na temu „Šumski proizvodi i šumski turizam“ U okviru projekta AMF u Drnišu održana radionica na temu „Šumski proizvodi i šumski turizam“

Predavanje je održala predstavnica savjetodavne službe Ksenija Franulović, dipl.ing.šum. i to na temu šumskih proizvoda, šumskog turizma, ali i sakupljanja ljekovitog bilja  u privatnim šumama. Cilj radionice bio je upoznati lokalno stanovništvo kao potencijalne dionike Modelne šume u Dalmaciji kako se pravilno sakupljati ljekovito bilje, koji su važeći zakoni i zakonski akti, što su zapravo sve šumski proizvodi i koje oblike šumskog turizma možemo razvijati na području Modelne šume.

„Radionica je nastavak rada na formiranju Modelne šume u Dalmaciji kojim želimo i educirati lokalno stanovništvo i naše potencijalne dionike o pravilnom gospodarenju šumama te podići svijest o očuvanju okoliša“ istaknula je koordinatorica projekta za Šibensko-kninsku županiju, Lucija Aužina.