U okviru programa „Eurodyssee“ Galla Girones Garcia stigla u Šibensko-kninsku županiju na usavršavanje

  Datum objave: 16.06.2016, 14:59h

U okviru programa „Eurodyssee“ Galla Girones Garcia stigla u Šibensko-kninsku županiju na usavršavanjeU okviru programa „Eurodyssee“ Galla Girones Garcia stigla u Šibensko-kninsku županiju na usavršavanjeU okviru programa „Eurodyssee“ Galla Girones Garcia stigla u Šibensko-kninsku županiju na usavršavanjeU okviru programa „Eurodyssee“ Galla Girones Garcia stigla u Šibensko-kninsku županiju na usavršavanje

Galla i zamjenik župana Zoran Smolić potpisali su danas u Uredu župana Ugovor o profesionalnom i jezičnom usavršavanju. Potpisivanju Ugovora prisustvovali su i Krešimir Šakić, ravnatelj NP Krka i koordinatorica programa „Eurodyssee“ Lucija Aužina.

Zamjenik župana Zoran Smolić poželio je Galli dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo što je odabrala upravo našu županiju za svoje profesionalno usavršavanje.

Kod profesorice Dunje Odak, sudionica programa pohađati će intezivni tečaj hrvatskog jezika, a u okviru programa Eurodyssee za nju će biti organizirane i brojne kulturne aktivnosti, od kojih će prva biti prisustvovanje otvaranju Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku.

U prosincu 2012. godine Šibensko-kninska županija postala je aktivni sudionik programa „Eurodyssee“, a do danas je primila devetero kandidata na stažiranje te poslala 13 mladih s područja Šibensko-kninske županije na šestomjesečna stažiranja u inozemstvo.

Svrha programa „Eurodyssée“, međunarodnog programa razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija, je omogućiti mladim ljudima u dobi od 18 do 32 godine da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina.