Svečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

  Datum objave: 23.04.2018, 14:22h

Svečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. JurjaSvečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. JurjaSvečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. JurjaSvečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. JurjaSvečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. JurjaSvečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. JurjaSvečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. JurjaSvečanom akademijom obilježen Dan Općine Pirovac i blagdan sv. Jurja

„Sa zadovoljstvom ističem kako Županija već godinama ima izuzetno kvalitetnu suradnju s Općinom Pirovac i načelnikom Gulamom, koji je učinio puno pozitivnih pomaka za ovu sredinu. Županija i ja kao župan uvijek pružamo podršku i dajemo vjetar u leđa svim kvalitetnim projektima koji su na dobrobit građana, jer  nam je jedan od glavnih ciljeva ravnomjeran razvoj svih krajeva naše županije.“, kazao je župan Pauk i čestitao Pirovčankama i Pirovčanima Dan Općine i blagdan njihova zaštitnika.

Načelnik Općine Ivan Gulam prezentirao je projekte koje je Općina provela u zadnjih godinu dana te najavio buduće planove, nakon čega je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Zvonimirom Dobrovićem dodijelio plakete zaslužnim građanima: Tonćiju Garofuliću, za predani dugogodišnji rad u kulturnom stvaralaštvu; Kreši Peteku, za osobit doprinos i nesebičnu pomoć u unaprjeđenju pirovačkog kulturnog stvaralaštva; Mariji Vlahov i Zdenki Gal, za predani dugogodišnji rad u kulturnom stvaralaštvu; Joži Černoši, za doprinos u razvoju društvenih odnosa i turističkoj promociji Pirovca, Luani Božac, za postignute uspješne rezultate u karate sportu.

Nagrada Općine Pirovac posthumno je dodijeljena Borislavu Čubriću, za izniman dugogodišnji doprinos u turističkoj i kulturnoj promociji Pirovca.

Uz brojne uzvanike i goste, gradonačelnika Grada Skradina Antonija Brajkovića, načelnika općine Murter-Kornati, Tonija Turčinova i načelnika Općine Tribunj Marka Grubelića, svečanoj akademiji nazočio je i potpredsjednik Vlade i  ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Svojim nastupom svečanu akademiju Općine Pirovac uveličala je klapa „Gimnazijalke“.