Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

  Datum objave: 21.05.2020, 12:05h

Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine Potpisan ugovor o izgradnji cikloturističkog vidikovca Vrelo Cetine

Ukupna vrijednost projekta izgradnje cikloturističkog vidikovca  iznosi 494.125,00 kuna.

„Ovim projektom Šibensko-kninska županija uredit će pješački put do vrela Cetine stepenicama, te  izgraditi cikloturistički vidikovac s odmorištem koji se nalazi stotinjak metara iznad Vrela Cetine, hidrološkog spomenika prirode poznatog po svojoj iznimnoj dubini od čak 125 metara. Siguran sam da će taj biser naše županije izgradnjom ovog vidikovca postati još privlačniji za posjetitelje te da će novi turistički sadržaj biti pokretač razvoja cijelog tog kraja.“, istaknuo je župan Goran Pauk i poželio izvođaču puno uspjeha u radu.

Tlocrtna površina vidikovca (promatračnice) je 55 m2, a bit će opremljen servisnim stanicama za bicikliste, stalkom za bicikle i dvije biciklističke klupe (broj parkirališnih mjesta je pet, dimenzije 2,5x5m), a uredit će se i pješački put do Vrela Cetine stepenicama.

Projekt provodi Šibensko-kninska županija, a sufinancira se sredstvima Ministarstva turizma iz Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini.

Potpisivanjem ovog ugovora Izvođač se obvezao završiti radove u roku od tri mjeseca od dana uvođenja u posao.