Constantin Vladut Gorgos iz španjolske regije Katalonija dolazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županiju

  Datum objave: 01.08.2014, 12:07h

Constantin Vladut Gorgos iz španjolske regije Katalonija dolazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županijuConstantin Vladut Gorgos iz španjolske regije Katalonija dolazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županijuConstantin Vladut Gorgos iz španjolske regije Katalonija dolazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županijuConstantin Vladut Gorgos iz španjolske regije Katalonija dolazi na profesionalno i jezično usavršavanje u Šibensko-kninsku županiju

U srpnju 2014. godine, Šibensko-kninska županija odabrala je kao najboljeg među prijavljenima, kandidata iz španjolske regije Katalonija, Constantina Vladuta Gorgosa, magistra tehnološkog menadžmenta i inovacija, za profesionalno i jezično usavršavanje u Javnoj ustanovi NP Krka.

Constantin će iduća tri mjeseca obavljati svoju stručnu praksu u Javnoj ustanovi Nacionalni park Krka, kao turistički vodič na tri jezika: engleskom, španjolskom i rumunjskom, a ujedno će učiti hrvatski jezik.

"U prosincu 2012. godine Šibensko-kninska županija postala je aktivni sudionik programa „Eurodyssee“, primivši Pilar Gomis iz Španjolske na tromjesečno stručno usavršavanje. Pored Constantina, Šibensko-kninska županija je trenutno u fazi realizacije primanja još dvoje mladih iz Francuske koji bi svoja stažiranja trebala započeti u rujnu ove godine.

Budući da program Eurodyssee funkcionira po principu reciprociteta, važno je napomenuti da smo do danas poslali petero mladih Šibenčana u inozemstvo na šestomjesečna stažiranja: Anu Stošić, Vicu Krnčevića, Moranu Periša, te Anu Cukrov i Josipa Alfirevića koji se još uvijek nalaze u inozemstvu.“, kazao je župan.

Program je utemeljen 1985. godine, a zahvaljujući njemu trenutno se na profesionalnom usavršavanju u inozemstvu nalazi oko 600 mladih osoba. Na našoj listi imamo još 20-ak kandidata koji su trenutno u aktivnoj potrazi i spremni za odlazak na usavršavanje u inozemstvo.

Eurodyssee program provodi se u još 4 županije u Hrvatskoj, a Šibensko-kninska županija je jedina županija u Dalmaciji koja ga provodi.