Županu Goranu Pauku dodijeljena Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda u našoj županiji

  Datum objave: 19.06.2020, 14:43h

Županu Goranu Pauku dodijeljena  Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda u našoj županijiŽupanu Goranu Pauku dodijeljena  Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda u našoj županijiŽupanu Goranu Pauku dodijeljena  Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda u našoj županijiŽupanu Goranu Pauku dodijeljena  Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda u našoj županiji

Tom prilikom županu je uručena Povelja „Sava Bjelanović“ za angažman na poboljšanju i očuvanju zajedničkog života Srba, Hrvata i drugih naroda na području Šibensko-kninske županije, koja se dodijelila po prvi put.

„Izuzetna mi je čast primiti ovu Povelju i sretan sam što su prepoznata moja zalaganja za poboljšanje suživota i razvoj međuljudskih odnosa, koji su preduvjet  i temelj za suradnju na svakom području, a posebno u krajevima u kojima živi heterogeno stanovništvo.

Suživot dvaju i više naroda na prostorima opterećenima poviješću nikad i nigdje nije jednostavan. Za njegovo normalno i kvalitetno funkcioniranje neophodno je zalaganje svih koji u njemu sudjeluju, posebno nas političara.

Međusobno uvažavanje i poštovanje preduvjet  je za unaprjeđenje kvalitete života svih stanovnika naše županije, bez obzira na nacionalnu i bilo koju drugu pripadnost, a to je naš zajednički cilj i ono na čemu radimo.“, kazao je župan Goran Pauk i zahvalio na ukazanoj časti.

Osim županu Goranu Pauku, Povelja je dodijeljena i gradonačelniku Drniša Josipu Begonji.

Plaketu „Simo Matavulj“  za ukupan profesionalni i društveni rad, angažman na društvenom i ekonomskom napretku te očuvanju identiteta srpske zajednice u Šibensko-kninskoj županiji Vijeće srpske nacionalne manjine dodijelilo je Vuji Gruloviću i Nikoli Kalatu.

Nagrada „Dositej Obradović“ dodijeljena je Marku Čeki za sportske uspjehe i Kulturno-umjetničkom društvu Bukovica – Kistanje za rad u kulturi i na očuvanju identiteta srpske zajednice u Šibensko-kninskoj županiji.