U Vodicama održana 5. međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“

  Datum objave: 14.12.2015, 14:16h

U Vodicama održana 5.  međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“U Vodicama održana 5.  međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“U Vodicama održana 5.  međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“U Vodicama održana 5.  međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“U Vodicama održana 5.  međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“U Vodicama održana 5.  međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Zoran Smolić pozdravivši prisutne u ime Šibensko-kninske županije. U takmičarskom dijelu Manifestacije sudjelovalo je 220 ulja, od čega je ove godine bilo 35 ulja djevičanske kvalitete i 185 ekstra djevičanske kvalitete, od čega su 132 ulja dobila zlatne medalje, 38 srebrne, 7 brončane i 6 ulja dobilo je diplome za ekstra djevičansku kvalitetu.

U edukacijskom dijelu održano je sedam predavanja na temu maslinarstva i uljarstva, a predstavilo se i trideset gospodarskih izlagača s poljoprivrednim proizvodima vezanim uz maslinarstvo.

Župan Goran Pauk, ujedno i izaslanik Predsjednice RH, uručio je nagrade i priznanja najboljim maslinarima. Šampionom Manifestacije i šampionom za monosortno ulje proglašen je Joško Veža iz Splitsko-dalmatinske županije, a šampion za višesortno ulje je Bore Pedić iz Zadarske županije.

Peta međunarodna manifestacija „Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji“ održala se u organizaciji Udruge dalmatinskih uljara, Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije i Udruge OLEA, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede i Šibensko-kninske županije.

Suorganizatori ovogodišnje jubilarne pete Manifestacije su Savjetodavna služba, Hrvatska gospodarska komora i Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a zlatni sponzor je Grad Vodice.