Svečano obilježen Dan Općine Murter-Kornati

  Datum objave: 27.09.2020, 17:49h

Svečano obilježen Dan Općine Murter-KornatiSvečano obilježen Dan Općine Murter-KornatiSvečano obilježen Dan Općine Murter-KornatiSvečano obilježen Dan Općine Murter-Kornati

Osim zamjenika župana, sjednici su nazočili i Ivan Klarin, izaslanik predsjednika Republike i načelnik Općine Tisno; Branka Juričev – Martinčev, saborska zastupnica; Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije; gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja županije te domaćini: Toni Turčinov, općinski načelnik; Julia Ježina, zamjenica načelnika, Edo Juraga, predsjednik Općinskog vijeća i drugi.

U glazbenom dijelu programa nastupila je klapa Bunari.

Zamjenik župana uputio je čestitku dobitnicima općinskih priznanja, a domaćinima čestitao na naporima koje ulažu u razvoj, te na ostvarenim rezultatima u vođenju i upravljanju Općinom, naglasivši da će im Županija i ubuduće biti snažan partner.

„Sukladno svojim zakonskim ovlastima i mogućnostima, Šibensko-kninska županija kontinuirano doprinosi stvaranju boljih uvjeta života za sve stanovnike ove općine. U županijskom su proračunu osigurana sredstva za plan upravljanja pomorskim dobrom, zadovoljavanje potreba mještana u području primarne zdravstvene zaštite, obrazovanja, prostornog planiranja, poljoprivrede, zaštite okoliša i gospodarstva, kao i za rad kulturnih, sportskih i drugih udruga i manifestacija koje se održavaju na području Općine Murter - Kornati.“, naglasio  je zamjenik župana Nikola Blažević.

Istaknuo je i  dobru suradnji u zajedničkoj borbi protiv koronavirusa, tijekom razdoblja u kojem je Općina bila u karanteni, uz ispriku za okolnosti u kojima je život stanovnika bio reduciran. „Naravno, sve mjere bile su usklađene sa strukom i usmjerene na zaštitu zdravlja i života mještana.“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević te svim stanovnicima čestitao Dan Općine i blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila.