Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

  Datum objave: 12.06.2018, 14:36h

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada KninaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada KninaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada KninaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Svečanu sjednicu su svojom prisutnošću uveličali brojni visoki uzvanici, među kojima i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, župan Goran Pauk, njegovi zamjenici Nikola Blažević i Anja Šimpraga te predstavnici institucija Šibensko-kninske županije, gradova i općina, predstavnici vojske i policije, crkveni velikodostojnici te predstavnici udruga civilnog društva.                     

Na početku svečane sjednice sve prisutne je pozdravio gradonačelnik Knina dr.sc. Marko Jelić koji se osvrnuo na sve što je napravljeno u proteklih godinu dana, na projekte koji su u tijeku, na nastavljene i započete projekte.

Domaćine i njihove goste uvodno je pozdravio i Šibensko-kninski župan Goran Pauk.

„Koristim prigodu čestitati gradonačelniku i njegovim suradnicima na naporima koje ulažu u upravljanje gradom kojim, moramo biti realni,  nije lako upravljati. Ovaj grad, kao i nažalost cijela naša domovina, suočava se s problemom depopulacije. To je problem za koji ne postoji brzo i jednostrano rješenje, već na njemu moramo raditi sustavno, svi zajedno, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadali.  Drago mi je što mogu kazati da Šibensko-kninska županija, sve županijske institucije i ja kao župan, s gradonačelnikom Jelićem i njegovim suradnicima imamo jednu kvalitetnu suradnju. Grad Knin i cijeli ovaj kraj imaju jedan ogroman gospodarski, turistički i kulturni potencijal na kojem se mora temeljiti njihov razvoj, a Županija će uvijek, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, biti suradnik i vjetar u leđa Kninu. Nadam se i vjerujem kako će se kvalitetna suradnja lokalne i regionalne vlasti Grada Kina i Šibensko-kninske županije nastaviti i u narednom periodu, na zadovoljstvo i u korist svih.”, kazao je župan Goran Pauk I čestitao Kninjankama i Kninjanima Dan Grada I blagdan njihova nebeskog zaštitnika sv. Ante.

Na svečanoj sjednici zaslužnim Kninjanima dodijeljene su i Nagrade, odnosno Plakete Grada Knina.

Nagradu Grada Knina tako je dobio mr.sc. Siniša Krajač, profesor kineziologije, za izniman doprinos na poboljšanju, osiguranju uvjeta i razvoju kninskog sporta; gđa Jovanka Trišić, za izniman doprinos u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom; g. Nikola Zoričić za izniman doprinos kninskom sportu kroz djelovanje u NK Dinara Knin te za uspjehe postignute u kreiranju mnogih kninskih interijera; g. Marijo Preden, za uspjehe u radu s mladim osobama osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te u promicanju znanja i obrazovanja.

Plaketu Grada Knina dobili su g. Marijan Jerković za 78 puta darovanu krv te osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi i  g. Ivica Šimić za značajan doprinos kninskoj umjetnosti kroz suvremeno promišljanje i interakciju društva i kulture.

U ime nagrađenih zahvalila je gđa Jovanka Trišić, a u glazbenom dijelu nastupio je Hrvoje Marić.

Na svečanoj sjednici potpisan je i Memorandum o pokretanju „Projekta Dinara“ u kojem sudjeluju Grad Knin, Grad Vrlika, Općina Kijevo i Općina Civljane.