Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

  Datum objave: 25.09.2020, 14:31h

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada ŠibenikaOdržana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika

Župan Goran Pauk i njegova zamjenica Darija Puljić, sa suradnicima, prisustvovali su svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, održanoj u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu.

Osim domaćina, gradonačelnika Željka Burića, njegovih zamjenika, predsjednika Gradskog vijeća Grada Šibenika Dragana Zlatovića, svečanosti su nazočili i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak, predsjednik Županijske skupštine Nediljko Dujić, šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić, biskup u miru msgr. Ante Ivas te brojni drugi uzvanici.

Župan Goran Pauk čestitao je dobitnicima nagrada kao i gradonačelniku Željku Buriću, njegovim suradnicima te Gradskom vijeću na svim naporima koje ulažu kako bi grad Šibenik postao ono što je danas.

„U zadnjih nekoliko godina ovaj je grad doživio svoj procvat na svim poljima. Tome su se osvjedočili svi koji u njemu žive, njemu gravitiraju, kao i oni koji su ga odabrali za svoje turističko odredište. Šibenik je grad kulture, baštine, festivala, vrhunske gastronomije i UNESCO-vih spomenika. Kao takav, postao je nezaobilazno turističko odredište za sve one koji žele doživjeti autentičnost Mediterana kakav je nekad bio, u novom, modernom ruhu. Zahvaljujući pametnom promišljanju i upravljanju, ova je gradska vlast na čelu s gradonačelnikom Željkom Burićem iskoristila sve prednosti koje nam kao punopravnoj članici Europske unije stoje na raspolaganju i povukla milijune bespovratnih eura, uloživši ih u nebrojene infrastrukturne, kulturne i gospodarske projekte koji unaprjeđuju turističku ponudu grada, ali što je najvažnije, kvalitetu života njegovih stanovnika.“, kazao je župan Goran Pauk i svim stanovnicima Grada Šibenika čestitao blagdan njihovog nebeskog zaštitnika, svetog Mihovila.

Prigodnim riječima i pozdravnim govorima prisutnima su se obratili gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća, zahvalivši svim Šibenčankama i Šibenčanima na odgovornosti i disciplini  koju su prethodnih mjeseci pokazali čuvajući vlastito zdravlje, kao i zdravlje i dobrobit svojih sugrađana.

U svom govoru šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić istaknuo je kako nove okolnosti u kojima živimo iziskuju novo ponašanje i odgovornost jednih prema drugima, te poručio:

„Na svakoj slici i fotografiji sv. Mihovil nosi Šibenik, stoga neka sve što radimo bude kao da mu želimo pomoći u tome.“

Nakon uvodnih obraćanja, uručene su nagrade i priznanja zaslužnim građanima.

Nagrada Grada Šibenika dodijeljena je Udruzi navijača Šibenski funcuti, za izniman doprinos humanitarnom djelovanju tijekom pandemije Covid-19.

Plaketa Grada Šibenika dodijeljena je Anti Baraniću za dugogodišnji predani fotoreporterski rad, Božidaru Bausu za osobni dugogodišnji doprinos u području kulture Grada Šibenika, Petru Popoviću (posthumno) za nesebičan rad, požrtvovnost i izniman doprinos u razvoju dobrovoljnog vatrogastva, Rotary klubu Šibenik za dugogodišnje humanitarno djelovanje i nesebičnu pomoć u obrazovanju i razvoju mladih šibenskih umjetnika, Motociklističkom klubu „Galebi“ za humanitarno djelovanje i promicanje sigurne vožnje.

Grb Grada Šibenika dodijeljen je Dubravku Jelačiću Bužimskom za izniman dugogodišnji doprinos razvoju, afirmaciji i promicanju Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik i grada Šibenika.