Regionalna konferencija Šibensko-kninske županije

 

Ispiši sadržaj

Regionalna konferencija Šibensko-kninske županije

 

Prva Regionalna konferencija, održat će se u Šibensko-kninskoj županiji, 23. ožujka 2018. u šibenskoj Gradskoj vijećnici (Trg Republike Hrvatske 3) s početkom u 09:30. Konferenciju će otvoriti zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista, Mislav Šimatović, te župan Šibensko-kninske županije i predsjednik Hrvatske zajednice županija, Goran Pauk.

Regionalne konferencije su novost u sklopu projekta Poslovni uzlet, a na njima će se sumirati iskustva i dobre prakse regionalnih samouprava, s ciljem razmjene ideja, prenošenja dobrih praksi te produbljivanja kontakata i uspostave novih suradnji.

Glavna tema koja će se u detalje razrađivati na svim konferencijama jest dostupnost i povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Cilj je zainteresirane građane na regionalnoj i lokalnoj razini informirati o trenutno dostupnim EU programima i EU fondovima u Republici Hrvatskoj, predstaviti im rad institucija uključenih u provedbu EU projekata te im pokazati primjere uspješno provedenih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Stoga u Šibeniku sve prisutne očekuje „intervju 1na1“ s državnom tajnicom Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Spomenkom Đurić koji će tako dati sjajan uvod u prvu panel diskusiju Uloga županija u regionalnom razvoju“. Sugovornici u ovoj panel diskusiji bit će župani okolnih županija, a bit će predstavljene mogućnosti za razvoj poduzetništva na razini regije. 

Druga panel diskusija "Utjecaj javnog sektora na razvoj poduzetništva u Šibensko-kninskoj županiji" ugostit će  predstavnike lokalnih samouprava te uspješne poduzetnike i obrtnike na čijem primjeru ćemo saznati kako se sinergijom lokalne i regionalne samouprave i poduzetnika dolazi do povezivanja i razvoja regije.

Svrha regionalnih konferencija je da se međusobno prezentiraju i približe najbolji primjeri iz prakse uspješnog povlačenja i ulaganja sredstava EU u lokalni/regionalni biznis, da se prodube međusobni kontakti i uspostave mogućnosti novih suradnji. Krajnji cilj je da ova konferencijska platforma zaživi kao kontinuirani oblik susreta i razmjene iskustava, znanja i informacija između predstavnika lokalne i regionalne vlasti te postojećih i budućih poduzetnika.

Detaljne informacije dostupne su u priloženim dokumentima i na sljedećem linku http://www.poslovni.hr/events/konferencija-skz

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu prijavu, a prijaviti se možete putem sljedećeg linka

http://www.poslovni.hr/promo/regionalna-konferencija-sibensko-kninske-zupanije-338142

 

 

 

1.)Regionalna konferencija Šibensko-kninske županije (445kb)
2.)Program Regionalne konferencije (974kb)
  Preuzmite sve dokumente