Održiva marikultura - temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije

 

Ispiši sadržaj

U četvrtak, 20. travnja 2017. godine s početkom u 10.00 sati u Gradskoj vijećnici, Trg Republike Hrvatske 3 u Šibeniku, održava se konferencija „Održiva marikultura - temelj plavog rasta i gospodarskog razvoja Šibensko-kninske županije“.

Konferenciju organizira Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije kao završno događanje projekta „CODE Aquaculture – Suradnja za razvoj marikulture“ kojeg provodi u partnerstvu s tvrtkom CroNoMar d.o.o. iz Šibenika i institutom NOFIMA AS iz Norveške.

U okviru projekta koji je financiran iz Programa Europskog gospodarskog prostora i Norveškog fonda, izrađena je studija „Mapiranje resursa i održivo upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji“ koja predstavlja podlogu za planiranje razvoja marikulture u Šibensko-kninskoj županiji kao i za poslovnu suradnju između hrvatskih i norveških partnera.  

 

Na konferenciji će se predstaviti rezultati izrađene studije, te će se potaknuti rasprava o održivom razvoju marikulture kroz 4 panel diskusije u kojima će sudjelovati ključni predstavnici javnog i privatnog sektora marikulture iz Hrvatske i Norveške. 

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije poziva sve zainteresirane da prisustvuju ovom događanju i iz prve ruke saznaju kakvo je trenutno stanje u sektoru marikulture, koji su potencijali za razvoj, te se upoznaju s novim tehnologijama i istraživanjima koji se provode u svijetu i kod nas kako bi se potaknuo razvoj ovog sektora.

 

 

O PROJEKTU

NAZIV PROJEKTA: „CODE Aquaculture“ – „Suradnja za razvoj marikulture“

CILJ PROJEKTA: doprinijeti jačanju suradnje hrvatskih i norveških institucija i tvrtki u sektoru marikulture kroz izradu strateškog dokumenta za planiranje i upravljanje sektorom marikulture u Šibensko-kninskoj županiji.

POSEBNI CILJEVI:

- izraditi kvalitetnu podlogu za planiranje razvoja marikulture u Šibensko-kninskoj županiji te za realizaciju poslovne suradnje između hrvatskih i norveških partnera.

- promovirati potencijale za suradnju između hrvatskih i norveških dionika u sektoru marikulture.

- unaprijediti i promovirati znanje, I&R i iskustvo za održivi razvoj hrvatskog sektora marikulture koristeći norveška iskustva i znanja.

AKTIVNOSTI: Izrada Studije koja uključuje analizu stanja, identifikaciju područja pogodnih za marikulturu i prijedloge koji će biti kvalitetna podloga za daljnje planiranje. Proces njene izrade je uključivo širok krug dionika s područja Šibensko-kninske županije, ali i iz Norveške što je omogućilo prijenos znanja i iskustva.

Javno prezentiranje Studije široj javnosti Šibensko-kninske županije i Hrvatske, te zainteresiranim Norveškim dionicima između ostalog služi i kao promocija mogućnosti suradnje za razvoj marikulture.

STATUS I TRAJANJE: U provedbi. (od 15.09.2016. – 01.05.2017.)

VRIJEDNOST PROJEKTA: 36.126,00 EUR.

PROVODITELJI: Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije je nositelj projekta, a partneri su CroNoMar i Nofima AS.

PROGRAM / IZVOR FINANCIRANJA: Program Europskog gospodarskog prostora i Norveški fond.

 

1.)Poziv na konferenciju (258kb)
2.)Program konferencije (691kb)
  Preuzmite sve dokumente