II. Eno - gastro susreti Šibensko-kninske županije

 

Ispiši sadržaj

VRIJEME JE ZA AUTENTIČNE DALMATINSKE OKUSE – II. ENO-GASTRO SUSRETI ŽUPANIJE

 

Drugi po redu, Eno-gastro susreti Šibensko-kninske županije, 9. ožujka 2020. Godine predstavit će proizvođače hrane i ruralnih proizvoda iz cijele županije pred okupljenim dalmatinskim ugostiteljima i hotelijerima

Šibensko-kninska županija u sklopu projekta promocije ruralne poljoprivrede, drugu će godinu za redom, predstaviti malena obiteljska gospodarstava ali i ozbiljne poljoprivredne projekte u sklopu inicijative Taste Šibenik-Knin County. Nakon uspješnog prvog izdanja susreta, i brojnih okupljenih ugostitelja i hotelijera iz županije ali i cijele Dalmacije, organizatori najavljuju još zanimljiviji program te veći broj izlagača.

Drugi po redu, Eno-gastro susreti okupit će tako proizvođače iz cijele županije, od pčelara, craft pivara i vinarija do poznatih suhomesnatih delicija županije, ribe i školjaka te vrhunskih proizvoda od kravljeg, kozjeg i ovčjeg mlijeka.

Od turizma do skrivenih tajni mora

Službeni dio programa, otvara šibensko-kninski župan, Goran Pauk predstavljajući projekt i njegovu važnost u povezivanju ugostitelja Dalmacije s lokalnim proizvođačima. Direktorica Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Željana Šikić predstavit će nove projekte u domeni turizma, kojima je cilj svakog posjetitelja povezati sa zanimljivim ruralnim domaćinstvima.

Tema ovogodišnjih susreta, povratak tradiciji, jedno je od načela poznate nutricionistice i autorice brojnih knjiga o prehrani, Aniti Šupe koja će okupljene sudionike podsjetiti na važnost povratka namirnicama koje su tradicionalne. Program se nastavlja uz morske priče ribara i školjkara, Ante Skelina i Frane Kalauza.

Live cooking show

Na radionicama uživo, moći će se kušati riba i školjke šibenske regije a za sve sudionike organiziran je interaktivan dio programa u kojem se traže pravi gurmani.

Susrete prati festivalski dio programa na kojem će se ove godine okupljenim ugostiteljima, hotelijerima i turističkim agencijama predstaviti više od 30 različitih proizvođača. Eno-gastro susreti poslovno su događanje namijenjeno isključivo b2b segmentu, s ciljem jačanja zajedničkog napora u predstavljanju autentičnih dalmatinskih iskustva u čaši i na tanjuru.

 

Šibenik , 26.2.2020.

Taste ŠibeniK-Knin County

Šibensko-kninska županija

 

1.)Program II. Eno - gastro susreta Šibensko-kninske županije (1193kb)
2.)Pozivnica za II. Eno - gastro susrete Šibensko-kninske županije (264kb)
  Preuzmite sve dokumente