Festival hrvatskog otočnog proizvoda - Žirje 2018.

 

Ispiši sadržaj

U organizaciji Šibensko-kninske županije i suorganizaciji Grada Šibenika, Turističke zajednice Šibensko-kninske županije, Turističke zajednice Grada Šibenika, Udruge poslovnog klastera „Hrvatski otočni proizvod“  i Udruge „Žirje otok sreće“, dana 14. i 15. kolovoza 2018. godine na otoku Žirju održat će se šesti festival „Hrvatski otočni proizvod“. 

 

Prvog dana festivala u utorak 14. kolovoza 2018. održati će se kulturno – zabavni program u kojem će sudjelovati izlagači proizvoda sa oznakom „Hrvatski otočni proizvod“, Klapa Žirje, KUD Koralj Zlarin, pjesnikinja Josipa Bepa Jurat, također, predviđena je i dječja radionica –izrada morskih motiva, te glazbeni program –Mate Skračić i grupa Adaptive Quartet .  Drugoga dana u srijedu 15. kolovoza 2018. organizirani su razni obilasci kako bi posjetitelji upoznali otok Žirje.

 

Festival je, kao i prethodni koji su se održali u Prvić Šepurini, Zlarinu, Prvić Luci, Krpanju i  Murteru,  izložbeno – prodajnog karaktera, a organizira se u cilju poticanja razvoja proizvodnje, očuvanja otočne tradicije i autohtonosti te brendiranja proizvoda kroz prestižnu oznaku „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU.