Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Sedma prezentacija proizvođača prehrambenih proizvoda Šibensko-kninske županije

U vodičkom hotelu Imperijal u organizaciji HGK, Županijske komore Šibenik i pokroviteljstvom županije Šibensko-kninske, održana je sedma prezentacija proizvođača prehrambenih proizvoda šibensko-kninske županije. Župan šibensko-kninski Goran Pauk otvorio je prezentaciju, te istakao, kako je ovo potvrda da je županija na dobrom putu kad se opredijelila za razvoj tradicionalnu poljoprivredu i turizam.
12.04.2007, 00:00

Memorijalni nogometni turnir ''MLADEN RAMLJAK'' Siverić

Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio je danas Siverić, i nazočio tradicionalnom nogometnom turniru „MLADEN RAMLJAK“. Već nekoliko godina za redom župa sv. Petra u Siveriću, organizira nogometni turnir katoličkih župa.
10.04.2007, 00:00

Župan sa suradnicima posjetio Civljane i Kijevo

U sklopu svojih redovnih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio općine Civljane i Kijevo. Dana 10. travnja 2007. godine u općini Civljane župana je primio načelnik općine Ante Gutić. Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje općine. Kao glavni prioritet koji se javlja u općini Civljane je gospodarska zona Brzica u kojoj se očekuje početak izgradnje punionica vode. Kao jedan od prioriteta je izgradnja cjevovoda za opskrbu vodom gospodarske zone.
10.04.2007, 00:00

Prijam članova teniskog kluba Herford iz okruga Herford

Župan Goran Pauk sa suradnicima i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić primili su jutros, u Uredu župana članove teniskog kluba „Herford“ iz Okruga Herford, koji su u višednevnom posjetu našoj Županiji. Izrazivši dobrodošlicu gostima, župan je iskazao svoje zadovoljstvo, što već četvrtu godinu za redom teniski klub „Herford“ održava svoje športske pripreme u prijateljskom gradu Vodicama. Župan im je zaželio puno sreće i uspjeha u svim njihovim športskim natjecanjima, te naglasio da Šibensko-kninska županija želi i nadalje njegovati i očuvati dugogodišnje prijateljstvo dviju županija preko gospodarskih, kulturnih a posebice preko športskih natjecanja. Voditelji kluba zahvalili su županu na srdačnom prijamu, te su naglasili da će svakako njegovati izvrsne prijateljske odnose koje će nastojati prenijeti i na mlađe generacije.
06.04.2007, 00:00

Šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je čestitku hrvatskim vaterpolistima

Poštovani!
Primite iskrene čestitke u moje osobno ime, kao i u ime svih žitelja Šibensko-kninske županije na osvojenom zlatnom odličju na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu. Isto tako, želimo vam puno ovakvih sportskih uspjeha u vašim budućim natjecanjima.
03.04.2007, 00:00

U Solarisu održana konsenzus konferencija u okviru Programa ''Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije''

Zamjenici župana Željko Šimunac i Ante Tanfara sudjelovali su u radu konsenzus konferencije u okviru Programa „Rukovođenje i upravljanje za zdravlje – Zdrave županije“ koja je održana u organizaciji Šibensko-kninske županije u Solarisu. Sudionike konferencije pozdravio je pročelnik Upravnog odjela za rad zdravstvo i socijalnu skrb Nikola Mihaljević. O samom Programu i zadacima kao i tijeku današnje konferencije govorila je koordinatorica županijskog tima „Zdrave županije“, dr. Suzi Vatavuk, inače ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije koja je izložila kratak pregled Programa i prikazala županijsku sliku zdravlja izrađenu u sklopu ovoga Programa.
03.04.2007, 00:00

Župan primio visoke dužnosnike francuskog Senata

Šbensko-kninski župan Goran Pauk i zamjenici gradonačelnice Grada Šibenika, Tomoslav Ninić i Tomislav Jukić primili su visoke dužnosnike francuskog Senata, koji su u posjeti Šibensko-kninskoj županiji u vremenu od 31. ožujka do 1. travnja 2007. godine. Riječ je o izaslanstvu parlamentarno francusko-hrvatske skupine prijateljstva iz Senata predvođena predsjednikom Skupine g. Alain Gérardom, potpredsjednicom Senata gđom. Michèle André i Izvršnom tajnicom Skupine prijateljstva gđom. Marie-José Tulard. U stalnoj pratnji Skupine prijateljstva je Nj. E. g. François Saint-Paul veleposlanik Francuske Republike u RH, kao i prvi tajnik veleposlanstva RH u Parizu gosp. Claude Grbeša.
31.03.2007, 21:57

Održana 21. sjednica Županijskog poglavarstva Šibensko-kninske županije

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva raspravljalo se o programu građena i održavanja županijskih i lokalnih cesta, te je prihvaćeno izvješće o radu ŽUC-a za 2006.godinu. Donesena je odluka o raspodjeli sredstava za decentralizirane funkcije u zdravstvenim ustanovama na području Šibensko-kninske županije, kao i raspodjeli sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za ostale potrebe u zdravstvu i socijalnoj skrbi. Prihvaćen je prijedlog raspodjele sredstava proračuna korisnicima prema programu potreba u: kulturi, športu, udrugama građana, visokom obrazovanju u Šibensko-kninskoj županiji. Jednoglasno je prihvaćen Godišnji obračun Proračuna Šibensko-kninske županije za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2006. godine. Također je donesena odluka o rangiranju prioritetnih projekata u županiji koji se financiraju sredstvima Fonda za regionalni razvoj RH za 2007.godinu. Prihvaćen je Glavni sporazum o regionalnom centru za gospodarenje otpadom na području naše županije. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su prihvaćene.
30.03.2007, 00:00