Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Predavanje na temu ''Hrvatska i EU'' održano u Kninu

Županijski savjet za europske integracije Šibensko-kninske županije, u sklopu obilježavanja“europskog tjedna“ na Veleučilištu „Marka Marulića“ u Kninu organizirao je predavanje na temu „Hrvatska i EU“. Pred brojnim studentima i zainteresiranim građanima zanimljivo predavanje o pridruživanju Hrvatske EU, održala je Nelija Vržina, iz Uprave za informiranje i obrazovanje Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.U ime organizatora nazočne je pozdravio Željko Šimunac, zamjenik župana Šibensko-kninske županije. Ispred Grada Knina,studente je pozdravila gradonačelnica Josipa Rimac, a riječi dobrodošlice ispred Veleučilišta „Marka Marulića“ uputio je prof.dr. Zlatko Ćesić.
08.05.2007, 00:00

Obilježen 04. svibanj - Dan vatrogastva

U povodu obilježavanja 04. svibnja – Dana vatrogastva i sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara, položili su vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, u spomen na sve poginule i umrle vatrogasce.
04.05.2007, 00:00

ODRŽANA PREZENTACIJA NA TEMU ULOGA UNUTARNJE REVIZIJE U SUSTAVU UNUTARNJIH FINANCIJSKIH KONTROLA U JAVNOM SEKTORU

Danas, 03. svibnja, u Šibensko-kninskoj županiji održana je prezentacija na temu Uloga unutarnje revizije u sustavu unutarnjih financijskih kontrola u javnom sektoru. Temu su izložili g. Vlado Radman i gđa Katarina Šnobl, koordinatori u Odjelu za metodologiju i razvoj unutarnje revizije Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija. Na radnom sastanku sudjelovali su župan ŠKŽ Goran Pauk sa suradnicima, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić sa suradnicima, predstojnica Ureda državne uprave u ŠKŽ, Edita Grubišić te imenovani unutarnji revizori Županije i Grada Šibenika, Hrvojka Bačić i Tonko Kalauz.
03.05.2007, 00:00

Šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio čestitku vatrogascima

Šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio čestitku vatrogascima slijedećeg sadržaja: U povodu 04. svibnja – Dana Vatrogastva i sv. Florijana vašeg zaštitnika, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava, te pripadnicima državne intervencijske postrojbe Državne uprave za zaštitu i spašavanje, upućujem iskrene čestitke. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima poboljšati uvjete rada vatrogasaca i na taj način spremnije dočekati i ovo ljeto. Želim vam puno uspjeha u radu i neka vas blagoslov sv. Florijana prati prilikom obavljanja vašeg složenog i nadasve odgovornog posla!

ŽUPAN
Goran Pauk
03.05.2007, 00:00

Župan na proslavi Dana Grada Vodica

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica. Čestitavši Dan Grada i blagdana zaštitnice Sv. Jeline, župan je zaželio duhovno i materijalno bogatstvo, kazavši kako je Grad Vodice nositelj razvoja turizma u našoj županiji a i šire. Šibensko-kninska županije u skladu sa svojim mogućnostima, sufinancira projekte na području Grada Vodica počevši od Veleučilišta, O Čista Velika, protupožarnih putova, zbrinjavanja otpada, odvodnje, plinofikacije, dodao je župan.
03.05.2007, 00:00

U NP Krka proslavljen međunarodni praznik rada

Međunarodni praznik rada, 1. svibnja i blagdan sv. Josipa radnika, danas su žitelji Šibensko-kninske županije proslavili u NP Krka. U organizaciji Šibensko-kninske županije i župana Gorana Pauka, tradicionalno se podijelilo 2500 obroka graha s kobasicama, a što je pripremila Hrvatska vojska.
01.05.2007, 00:00

Održana kulturno gospodarstvena svečanost ''Dalmacija Hercegovini'' u Širokom Brijegu

U Širokom Brijegu održana je velika kulturno-gospodarstvena manifestacija pod nazivom „Dalmacija Hercegovini“. Bila je to prigoda da se na jednom mjestu sastanu brojni gospodarstvenici i političari s područja triju županija iz BiH, i to ZHŽ-a, HNŽ-a i HBŽ-a s predstavnicima gospodarskog i političkog života Dalmacije i njezine četri županije. Sastanak je logičan slijed proizašao iz svakodnevnih kontakata hercegovačkih i dalmatinskih gospodarstvenika čiji interesi prelaze granice regije u kojima posluju. Hrvatska je država koja je više od bilo koje druge uložila svoje resurse u BiH, a prema specifikaciji ulaganja tvrtke iz Dalmacije u tome prednjače, pa je ovaj susret samo nastavak dosadašnje plodne suradnje, složili su se i gosti i domaćini.
30.04.2007, 00:00

Održana 22. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je održana 22. sjednica Poglavarstva na kojoj je prihvaćena Rudarsko-geološka studija Šibensko-kninske županije, koja će se koristiti kod izrade i dopune Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Iz studije je vidljivo da je naša županija jedna od najbogatijih županija mineralnim sirovinama. Prihvaćena je odluka o izradi izmjena i dopuna ( I I ) Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Cilj ovih izmjena i dopuna ( I I ) PPŽ-a je utvrđivanje mogućnosti za zadržavanje u prostoru što većeg broja nelegalno izgrađenih objekata na području Općine Rogoznica, uvažavajući mogućnosti i ograničenja važeće zakonske regulative. Također na današnjoj sjednici donesena je odluka o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Šibensko-kninske županije.
30.04.2007, 00:00