Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan potpisao Sporazum o sufinanciranju Programa regionalnog sustava vodoopskrbe Dalmacije za magistralni cjevovod Vrpolje-Vučevica

Danas u Splitu, Šibensko-kninski župan Goran Pauk, zajedno sa državnim tajnikom ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravkom Krmekom, državnim tajnikom ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Brankom Bačićem, predsjednikom Uprave Fonda za regionalni razvoj mr.sc. Danijelom Žambokijem, generalnim direktorom Hrvatskih voda Slavkom Rajnovićem i županom splitsko-dalmatinskim Antom Sanaderom, potpisao je Sporazum o sufinanciranju Programa regionalnog sustava vodoopskrbe Dalmacije za magistralni cjevovod Vrpolje-Vučevica.
29.10.2007, 13:29

Župan Goran Pauk održao redovitu konferenciju za novinare

Danas u Uredu župana, šibensko-kninski župan Goran Pauk održao je redovitu konferenciju za novinare. Na konferenciji je bilo govora o izradi rudarsko-geološke studije, koja je ujedno podloga za rješavanje pitanja oko eksploatacijskih polja za mineralne sirovine, zatim studiji plinofikacije čiju je izradu za Grad Knin, Drniš i Šibenik financirala INA i gotove su, dok je studija za preostali dio županije u izradi i financira je Županija. Također je u tijeku priprema druge dokumentacije potrebne za raspisivanje natječaja za koncesionara. Upravo sutra, bit će obilježen početak radova na izgradnji magistralnog plinovoda Bosiljevo-Split. Izrađena je studija navodnjavanja za područje čitave županije i ugovoreni su Pilot projekti akumulacija Čikola II za navodnjavanje Petrova Polja, te Pilot projekt idejnog rješenja navodnjavanja Donjeg polja,skradinskog zaleđa i prominskih vinograda. Studija utjecaja za marikulturu privedena je kraju, te se prva grupa koncesionara očekuje već koncem godine.
29.10.2007, 11:23

Blagoslovljena privremena crkva Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu.

Sinoć u Kninu, Šibensko-kninski župan Goran Pauk prisustvovao je blagoslovu privremene crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Svečano misno slavlje predvodio je biskup šibenski msgr. Ante Ivas. Tom prigodom, Župa sv. Ante Knin dodijelila je Zahvalnicu Šibensko-kninskoj županiji i Priznanje županu Goranu Pauku za svekoliku pomoć u uređenju privremene crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u tvornici DIV u Kninu.
29.10.2007, 08:53

17. međunarodni susret Sabatina 2007.

Jučer u Vodicama u hotelu „Olimpya“, Šibensko-kninski župan Goran Pauk, nazočio je otvorenju međunarodne manifestacije Sabatina 2007. godine. Ovogodišnja Sabatina okupila je preko 500 sudionika iz Hrvatske, Italije, Francuske, Austrije, Slovenije, BiH i Makedonije. Tijekom trodnevnog druženja domaćih i inozemnih vinara i proizvođača opreme održat će se brojna stručna predavanja o vinogradarstvu i vinarstvu, te prezentacije novih knjiga i vinarsko-vinogradarske opreme. Sabatinu organizira Zadružni savez Dalmacije, a pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede. Sabatinu 2007. otvorio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, koji je naglasio kako je najvažnije da je zaustavljen negativni trend opadanja površine pod vinogradima i kako je sve više novih nasada.
26.10.2007, 13:23

Obilježen 25. listopada – Dan darivatelja krvi

Danas u Gradskoj vijećnici, u povodu 25. listopada – Dana darivatelja krvi, Društvo Crvenog križa Šibensko-kninske županije dodijelilo je zahvalnice i znakove priznanja brojnim darivateljima krvi za 5, 10, 20, 25, 30, 40, 50 puta darovanu krv, u znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost.Na početku svečanosti skup su pozdravili predsjednik Županijskog društva Crveni križ dr. Marijan Periša i ravnateljica Županijskog društva Crveni križ Josipa Rimac. Dr. Periša posebno se prisjetio vatrogasca Frane Lučića, čije ozdravljenje svi s velikom nadom i iščekivanjem očekujemo, koji je dan prije nesreće na Kornatu darovao krv. I pored njega, trojica preminulih vatrogasaca bili su dobrovoljni darivatelji, koji su tog kobnog 30. kolovoza trebali darovati krv, kazao je predsjednik Savjeta klubova darivatelja krvi Zdenko Zjačić.
25.10.2007, 14:37

Održana 28. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Šibensko-kninske županije. Tajnik županije, Dane Maretić izvijestio je članove Poglavarstva o potrebi ustrojavanja dva nova Upravna odjela i to Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju. Naime sukladno primjeni novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji, Šibensko-kninska županija kao jedinica lokalne (regionalne) samouprave preuzima poslove provođenja dokumenata prostornog uređenja, odnosno izdavanja akata iz područja prostornog uređenja i gradnje, od Ureda državne uprave.
24.10.2007, 15:08

Potpisani Ugovori o dodjeli bespovratne potpore

Danas, u Uredu župana potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratne potpore između Šibensko-kninske županije, Fonda za regionalni razvoj i gradova/općina Drniša, Knina, Skradina, Promine, Kijeva, Ružića, Ervenika, Civljana i Biskupije. Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 7.579.965,00 kn, koja Fond za regionalni razvoj dodjeljuje jedinicama lokalne samouprave za financiranje infrastrukturalnih i gospodarskih projekata u Šibensko-kninskoj županiji. U ime Šibensko-kninske županije Ugovore je potpisao župan Goran Pauk, s predsjednikom Uprave Fonda za regionalni razvoj mr. Danijelom Žamboki i gradonačelnicima i načelnicima navedenih općina.
23.10.2007, 13:13

Na Kninskoj tvrđavi održana prisega 5. naraštaja kadeta HVU „Petar zrinski“

Zamjenik župana Željko Šimunac, nazočio je svečanoj prisegi 5. naraštaja kadeta i 7. naraštaja polaznika TČI Časničke Škole Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", koja je održana u subotu na Kninskoj tvrđavi. Kadetima se prigodnim riječima obratio general bojnik Mirko Šundov, zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski". Kao domaćin, na svečanosti je uz roditelje i prijatelje kadeta, budućih mladih časnika nazočilia gradonačelnica Grada Knina, Josipa Rimac.
U prigodnom programu sudjelovali su orkestar i klapa HRM-a.
22.10.2007, 13:53