Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

U Solarisu, hrvatsko savjetovanje o održavanju cesta

Danas je u Solarisu, u suorganizaciji Gospodarskog interesnog udruženja HRVATSKI CESTAR s Hrvatskim cestama d.o.o., Hrvatskim autocestama d.o.o., Autocestom Rijeka-Zagreb d.d. i Udrugom županijskih uprava za ceste Hrvatske, otvoreno drugo hrvatsko savjetovanje o održavanju cesta „ODRŽAVANJE CESTA 2007“. Savjetovanje, na kojem se očekuje nazočnost oko 300 sudionika i gostiju, održava se 28.i 29. svibnja..
28.05.2007, 00:00

GRADSKA ČISTOĆA d.o.o. Šibenik proslavila 50. godišnjicu

U organizaciji Gradske čistoće d.o.o., koja ujedno slavi i 50. obljetnicu djelovanja, danas se u «Solarisu» održava sjednica Grupacije održavanja čistoće. Skup je otvorio gosp. Mato Ostojić pomoćnik direktora Sektora i tajnik Udruženja, a nazočnima su se prigodnim govorima obratili župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Nakon otvorenja skupa, uručena su priznanja djelatnicima koji više od 30 godina rade u ovom gradskom komunalnom poduzeću, kao i najzaslužnijim djelatnicima u 2006. godini.
25.05.2007, 10:08

65. obljetnica smrti Rade Končara

Jučer je u Spomen parku na Šubićevcu, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, održan komemorativni skup u povodu 65. obljetnice strijeljanja 25 rodoljuba-sinova slobodarskog Splita i Rade Končara, tadašnjeg sekretara CK KPH. Uz članove udruga, kao i rodbinu streljanih, skupu su nazočili i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk sa suradnicima.
23.05.2007, 16:23

Župan primio radnice Revije

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić, primili su danas radnice šibenske Revije. Župan je upoznao radnice o tome što poduzima kod ministarstva financija za što skorije rješenje njihovih problema. Također župan ističe kako je ministarstvo spremno odreći se svojih potraživanja u korist radnika, te je razgovarao sa potencijalnim kupcem Revije koji je također i dalje zainteresiran za preuzimanje Revije i pokretanje proizvodnje. Želimo da se javno i transparentno zna tko, što i koliko dobiva, dodao je župan.
22.05.2007, 12:00

Proglašeni najbolji sportaši županije

Za najbolje sportaše u prošloj godini proglašeni su HNK Šibenik i ŽKK Jolly JBS. Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji je Ante Rukavina, a priznanje za izuzetni sportski uspjeh dobio je Ivan Pudar. Za najuspješniju među ženama proglašena je Tihana Abrlić, košarkašica Jolly JBS.
22.05.2007, 11:00

U Gradskoj vijećnici održano predavanje o ulasku RH u NATO savez

Danas je u Gradskoj vijećnici održano predavanje na temu priključenja Republike Hrvatske NATO-u. Predavanje je održao član Državnog odbora za članstvo RH u NATO-u, šef misije RH pri NATO-u, veleposlanik mr.sc. Davor Božinović sa svojim suradnicima, kapetanom vojnog broda Robertom Hranj i načelnikom uprave za obrambeno planiranje i međunarodnu suradnju Glavnog stožera OS RH, generalom Matom Pađenom.
21.05.2007, 00:00

Ministar Biškupić otvorio vidikovac „Kamenjak“

U parku prirode „Vransko jezero“ danas je ministar Biškupić otvorio vidikovac „Kamenjak“, koji je realiziran u okviru CARDS 2002 programa Europske unije.
Otvaranje ovog vidikovca sa kojeg seže prekrasan pogled na NP Kornati, te Vransko jezero, doprinos su razvoja turizma kako u Zadarskoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji, istakao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.
19.05.2007, 17:04

Održana I. Smotra folklora Šibensko-kninske županije

U povodu 17. svibnja – Dana županije na Trgu Pavla Šubića I održana je I. Smotra folklora Šibensko-kninske županije, na kojoj je nastupilo 12 kulturno-umjetničkih društava iz svih dijelova naše županije: KUD „Sveti Juraj“ iz Primoštena, KUU „Zvona Zagore“ iz Mirlovića, KUD „Bedem“ iz Grebaštice, KUD „Sv. Ante“ iz Danila Kraljica, KUD „Spužvar“ iz Krapnja i Brodarice, KUD „Koledišće“ iz Jezera, KUD „Miljevci“, KUD „Zora“ iz Betine, KUD „Kralj Zvonimir“ iz Knina, KUD „Napredak“ iz Knina, KUD „Promina“ i KUD „Šibenske šuštine“ iz Šibenika. Sva kulturno-umjetnička društva u defileu od Poljane do Trga dopratila je na Smotru Vrpoljačka glazba. Po završetku Smotre, šibensko-kninski župan Goran Pauk uručio je izvođačima Zahvalnice za sudjelovanje na I. Smotri folklora Šibensko-kninske županije.
19.05.2007, 00:00