Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan Goran Pauk i gradonačelnica Knina Josipa Rimac posjetili Udrugu invalida Sveti Bartolomej

U prigodi blagdana Svetog Nikole, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Knina Josipa Rimac posjetili su Udrugu invalida Sveti Bartolomej u Kninu.  Tom prigodom župan i gradonačelnica uručili su prigodne poklone djeci - korisnicima Udruge, te im čestitali blagdan Svetog Nikole – zaštitnika djece. Udruga Sv. Bartolomej otpočela je s radom 2000. godine s ciljem  okupljanja osoba s invaliditetom i pružanja pomoći istima. Korisnici Udruge su osobe od 1 godine života do 90 godina. Udruga skrbi o 79 djece od kojih je 43 na poludnevnom boravku u udruzi. Prostor za rad Udruga je dobila od Grada Knina. Do 2005. godine isključivo je radila na volonterskoj osnovi, a od 2005. g. broji 7 zaposlenika. Nakon posjete Udruzi, župan i gradonačelnica posjetili su dječji odjel opće bolnice Šibensko-kninske županije i odjel rodilišta u Kninu.
06.12.2007, 13:37

Župan Goran Pauk nazočio je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tribunj

Šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tribunj, koja se održala danas u Kulturnom centru Tribunj u povodu blagdana Sv. Nikole i Dana Općine Tribunj. Načelnik Općine Damir Pilipac istaknuo je niz projekata koji su realizirani ili su u fazi realizacije, u proteklu godinu dana uz suradnju i pomoć Vlade Republike Hrvatske i Šibensko-kninske županije. U tijeku je izgradnja vodovoda u dužini od 4,5 km, napravljena je nova trafostanica, položeni novi elektro i optički kabeli, postavljeno 180 rasvjetnih stupova te uređeni pojedini trgovi i ulice, naglasio je načelnik Pilipac. Šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je svoje zadovoljstvo vidnim razvojem Općine u proteklom razdoblju tj. od njenog osnivanja kako jedinice lokalne samouprave, te svim žiteljima čestitao blagdan Sv. Nikole i Dan Općine Tribunj.
05.12.2007, 14:32

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije boravi na zasjedanju Izvršnog odbora Jadranske euroregije u Veneciji

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije u sastavu zamjenika župana Željka Šimunca, glasnogovornika Novice Ljubičića i stručne suradnice za komunalne poslove i zaštitu okoliša Tanje Gusić Dobra, prisustvovali su radnom sastanku Komisija i zasjedanju Izvršnog odbora Jadranske euroregije koja se održava u Veneciji 3 i 4. prosinca o.g.
04.12.2007, 12:55

Župan Goran Pauk primio Šimu Stipaničeva, Anđelu Paleka i Stipu Jarlonia

Danas u Uredu župana, šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je Šimu Stipaničeva, Anđelu Paleka i Stipu Jarlonia. Šime Stipaničev jedini je Hrvat koji je sudjelovao u jedriličarskoj regati samotnjaka preko Atlanskog oceana „Transat 07“ te se plasirao za transatlansku regatu samaca u mini jedrilicama slijedeće godine. Na putovanju preko Atlantika Šime je napravio filmski zapis, te mu je namjera napraviti dokumentarac u vlastitoj produkciji, također mu je namjera napisati knjigu koja bi sadržavala sve pojedinosti sa njegovog putovanja. Anđela Paleka  iz karate kluba „Zmajevo oko“ Rogoznica osvojila je 1. mjesto (zlatnu medalju) u Portugalu, na Europskom juniorskom prvenstvu, kategorija kick boxing, mlađi kadet, semi kontakt do 42. kg. Stipe Jarloni član je teakwondo kluba Knin osvojio je prvo mjesto na Europskom prvenstvu koje se održalo u Bakuu u Azerbedžanu u kategoriji do 51 kg. Stipe je trostruki prvak države i velika športska nada Hrvatske, cilj mu je sudjelovati na Olimpijadi 2012. godine u Londonu. Župan im je čestitao i uručio Zahvalnice za postignute rezultate i  promicanje imena Šibensko-kninske županije, te je naglasio da će Županija i dalje podupirati razvoj športa na području Šibensko-kninske županije i vrednovati ostvarene športske rezultate.
27.11.2007, 14:17

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Šibensko-kninskog župana Gorana Pauka na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare, novinari su pitali kakve će nove projekte zagovarati kod nove Vlade. Župan je kazao kako je zadovoljan rezultatima izbora te da strategija ostaje ista. Svi temeljni projekti nastavit će se rješavati svojim tijekom, tu se prvenstveno misli na brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin, kao i cestu Boraja-Vinovac-Rastovac pravac koji veže Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, te na projekte plinofikacije, izgradnje nove bolnice i projekte navodnjavanja. Za očekivati je da će se u prvoj polovici slijedeće godine završiti posao utvrđivanja projektnog zadatka za lokacijsku i građevinsku dozvolu za plinofikaciju, naglasio je župan.
26.11.2007, 14:17

Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata za šk./akad. godinu 2007./08.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je 16 novih ugovora o stipendiranju učenika i studenata za školsku/akademsku godinu 2007./08. Riječ je o 4 stipendije dodijeljene učenicima naših srednjih strukovnih škola za deficitarna zanimanja (građevinski tehničar, kuhar i prodavač); 7 stipendija dodijeljenih studentima I godine studija za deficitarna zanimanja (matematika, farmacija, građevinarstvo, arhitektura, elektrotehnika i računarstvo); 4 stipendije dodijeljene studentima viših godina studija i 1 posebna stipendija nadarenom studentu umjetničke akademije (dramskih umjetnosti).
23.11.2007, 12:35

Održana 31. sjenica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj 31. sjednica Županijskog poglavarstva usvojen je  Zaključak u postupku donošenja Izmjena i dopuna (II)  Prostornog plana Šibensko-kninske županije za područje Općine Rogoznica. Županijsko poglavarstvo Šibensko-kninske županije donijelo je odluku o ponavljanju javne rasprave u postupku donošenja izmjena i dopuna (II) Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Javna rasprava će se održati u Rogoznici.
Postupak javne rasprave treba ponoviti, tj. konačni prijedlog izmjene i dopuna (II) prostornog plana Šibensko-kninske županije potrebno je korigirati na temelju uputa Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, izvijestio je ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Damir Lučev. Naime, radi jasnoće treba izraditi prikladnu grafičku dokumentaciju u mjerilu1:5000, verificiranu od strane Općine Rogoznica, kako bi svi građani bili upoznati koja je namjena njihovih parcela, obrazložio je Lučev.
23.11.2007, 12:08

Održana 30. sjednica Županijskog poglavarstva

Članovi Županijskog poglavarstva na današnjoj sjednici donijeli su Zaključak o prihvaćanju Izmjena i dopuna Financijskog plana i godišnjeg programa građenja  i održavanja županijskih i lokalnih cesta u 2007. godini. Naime, kako je izvijestio članove Poglavarstva ravnatelj ŽUC-a Ante Parat, za rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta planira se utrošiti 14.490.000,00 kn. Planom i programom održavanja županijskih i lokalnih cesta za redovno održavanje predviđa se utrošiti 11.500.000,00 kn, a za izvanredno održavanje 1.530.000,00 kn. Plan također obuhvaća nabavu opreme i prometne signalizacije cesta, izradu projekata i studija, geodetske radove, uređenje cestovnog zemljišta, ostale nepredviđene radove i tekuće troškove ŽUC-a.
22.11.2007, 11:49