Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održana tribina pod nazivom „Hrvatska mala poduzeća i izazovi Europske unije: opasnost ili nada ?“

U organizaciji CEPOR –a i Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije, danas u Gradskoj knjižnici održana je tribina pod nazivom „Hrvatska mala poduzeća i izazovi Europske unije: opasnost ili nada ?“. Cilj tribine je aktualiziranje značaja jedinstvenog tržišta Europske unije za sektor malih i srednjih poduzeća (MPS) uz poticanje rasprave o izvoznom potencijalu sektora MPS-a u Hrvatskoj, te kako ga unaprijediti. Tribinu je vodila Mirna Leko Šimić, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
17.12.2007, 15:19

Župan Goran Pauk primio veleposlanika Roberta W. Beckera, zamjenika voditelja Misije OESS u Republici Hrvatskoj

Danas u Uredu župana, Šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je veleposlanika Roberta W. Beckera, zamjenika voditelja Misije OESS – a u Republici Hrvatskoj i Momira Vukmirovića, šefa područnog ureda OESS-a u Kninu. Gospodin Becker završio je svoju Misiju u Hrvatskoj pa je današnji susret s županom na neki način bio oproštajni. Razgovarali su o povratku izbjeglica, suživotu, mogućnošću zapošljavanja te svemu učinjenom u proteklom razdoblju.
17.12.2007, 15:00

IRES održao prezentaciju Projekta Zeleni put – Hrvatska ekološka magistrala

Danas u Uredu župana u nazočnosti zamjenika župana Željka Šimunca, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Marlene Floigl i direktora Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije Drage Matića, predstavnici Instituta za istraživanje i razvoj održivih eko sustava (ravnatelj Mr. sc. Marijan Gredelj, stručni savjetnik Mr. sc. Darko Kovačević i predsjednik Upravnog vijeća Dr. sc. Zoran Pišl) održali su prezentaciju projekta Zeleni put – Hrvatska ekološka magistrala. Nositelj projekta je Institut za istraživanje i razvoj održivih eko sustava u suradnji s Institutom za turizam i Kineziološkim fakultetom. Cilj projekta je uspostaviti sportsko-turistički put kontinentalna – mediteranska Hrvatska, koji bi većim dijelom prolazio kroz područja od posebne državne skrbi Republike Hrvatske.
13.12.2007, 15:05

Dodijeljena priznanja Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima u 2006. godini

Danas je u Gradskoj vijećnici održana 7. Svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, na kojoj su dodijeljena priznanja „Zlatna kuna“ poduzećima s najuspješnijim poslovanjem u 2006. godini. Na 6. sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, koja je održana 30. listopada 2007.godine, donesena je odluka o dodjeli priznanja sljedećim poduzećima: u kategoriji malih poduzeća MIAB-u d.o.o. Šibenik, u kategoriji srednjih poduzeća KNAUF-u d.o.o, Kosovo, Knin i u kategoriji velikih poduzeća JOLLY-JBS d.o.o. Drniš,te najuspješnijoj banci: Jadranskoj banci d.d. Šibenik. Nakon uvodnih riječi predsjednika ŽK Šibenik Petra Škendera i župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, uslijedila je prezentacija nagrađenih poduzeća, kojima su župan Pauk i predsjednik ŽK Šibenik Škender uručili priznanja. Gospodin Josip Stojanović, u ime svih nagrađenih zahvalio se prigodnim riječima, te svima poželio sretne blagdane i još uspješniju Novu 2008. godinu.
12.12.2007, 15:13

Župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić upriličili domjenak za djecu poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

U prigodi blagdana Božića i Nove godine, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, danas u Uredu župana upriličili su domjenak za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja naše županije. Tom prigodom župan i gradonačelnica čestitali su djeci predstojeće blagdane, te im uručili prigodne božićne poklone i novčani bon u vrijednosti od 300 kuna.
12.12.2007, 14:51

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare pod nazivom „Javnost ima pravo znati“, šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je svoje zadovoljstvo s privatizacijom šibenske tvrtke TLM. S obzirom na buduće vlasnike (peteročlani konzorcij) i obveze koje su preuzeli, mislim da nitko ozbiljan nema primjedbu na okončani proces privatizacije. Već sad možemo reći da je garancija da firma ide naprijed ispunjena, naglasio je župan. Vezano za imenovanje Jadranke Fržop, dipl. iur. za pročelnicu Upravnog odjela za pomorstvo, otočni i područni razvoj, župan je kazao kako je riječ o pravoj osobi za navedeno radno mjesto s obzirom na njeno dugogodišnje iskustvo u upravi i rad na poslovima koji spadaju u djelokrug Upravnog odjela za pomorstvo. Novinare je zanimalo ima li župan saznanja o zainteresiranosti švedske tvrtke IKEA za dolazak na Pode i kako županija gleda na takvu mogućnost. Župan je kazao kako je svaka reminentna tvrtka dobrodošla na područje naše županije. Na špekulacije o tome kako priča o Podima i novom zapošljavanju ne drži vodu, te da neće biti novih zapošljavanja, župan je kazao kako je nemoguće da neće biti novih zapošljavanja, jer svaka firma koja odlazi na Pode širi se u puno većim gabaritima, te da iscrpniji odgovor na to pitanje novinari mogu dobiti od Jakova Terzanovića, direktora Poda.
11.12.2007, 13:36

Održana 32 sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćeno je izvješće  o trošenju financijskih sredstava s pozicija proračuna Šibensko-kninske županije s kojima raspolaže župan, za razdoblje od 01. rujna do 30. studenog 2007. Donesen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu upravnih tijela Šibensko-kninske županije za dva novoustrojena Upravna odjela i to Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju. Također je donesen Zaključak o prihvaćanju Županijske slike zdravlja i strateški okvir plana za zdravlje Šibensko-kninske županije. Poglavarstvo je dalo suglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Programa zakupa jedinica zakupa Doma zdravlja Knin, koju je donijelo Upravno vijeće Doma zdravlja Knin, 25. srpnja 2007. godine, u djelatnosti opće medicine u ambulantama u Kninu i Kistanjama, sukladno programu zakupa, na ime Aurelio Coen dr. med.
07.12.2007, 14:17

U prigodi blagdana Sv. Nikole odana počast svim stradalim i nestalim hrvatskim pomorcima

Na poziv Sindikata pomoraca Hrvatske, Ispostave Šibenik, a u prigodi blagdana sv. Nikole zaštitnika pomoraca, zamjenici župana Šibensko-kninske županije Željko Šimunac i Ante Tanfara odazvali su se svečanom činu bacanja vijenaca u more. Brodovi Lučke kapetanije, pomorske policije, te ostali prateći brodovi, isplovili su prema kanalu sv. Ante, te zajednički odali počast stradalim i nestalim hrvatskim pomorcima bacanjem vijenaca u more u šibenskom kanalu između tvrđave sv. Nikole i otoka Zlarina.
06.12.2007, 15:19