Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Završeni 2. susreti vinara Šibensko-kninske županije

U vodičkom hotelu Imperijal završeni 2. susret vinara i vinogradara Šibensko-kninske županije. Na završnoj večeri na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja, nazočio je i župan Goran Pauk. Župan je istaknuo kako je županija prepoznala, gospodarske potencijale u vinogradarstvu i proizvodnji vina i zbog toga je ova djelatnost uvrštena u prioritete. Dodjelom i subvencioniranjem sadnica postignuti su željeni ciljevi da se vinogradarstvo vratilo u našu županiju na velika vrata, ali prave rezultate očekujemo tek kad budemo na tržištu prepoznatljivi s našim vinima i kad naša vina budu dio turističke ponude.
24.03.2007, 00:00

Župan i gradonačelnica obišli uvalu Duboka

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić, obišli su uvalu Duboka. Na licu mjesta župana i gradonačelnicu izvijestili su izvođači radova da su u tijeku pripreme, za rekonstrukciju cjevovoda za prvih osam rezervara od 50 000 l, koji bi trebali do početka turističke sezone biti u funkciji benzinske crpke.
23.03.2007, 00:00

Održan sastanak na temu Program zaštite od požara

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, dana 23. ožujka 2007. godine s početkom u 11.30 sati održao je sastanak s predstavnicima Državne uprave za zaštitu i spašavanje, predstavnicima Inspektorata unutarnjih poslova policijske uprave Šibensko-kninske i predstavnicima Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Župan je upoznat s provedenim mjerama i aktivnostima koje su u tijeku, a s ciljem što kvalitetnijeg provođenja Programa aktivnosti u provedbi posebni mjera zaštite od požara od interesa za RH u 2007. godini. Većina jedinica lokalne samouprave donijela je Plan zaštite od požara pa su stvoreni uvjeti za izradu i donošenje županijskog Plana zaštite od požara. Stoga je zaključeno da se na slijedećoj sjednici Poglavarstva Šibensko-kninske županije donese odluka o izradi županijskog Plana zaštite od požara.
23.03.2007, 00:00

Šibensko-kninski župan Goran Pauk obišao brane na Brljanu

Odmah nakon dojave o onečišćenju, Eko-stožer je koordinirao akciju sprečavanja širenja onečišćenja angažiravši, među ostalima vatrogasce, poduzeće Cian iz Splita, te službu za zaštitu i spašavanje. Na rijeci su postavljene tri specijalne brane, dvije u akumulacijskom jezeru Brljan, kod Manojlovačkog slapa, nedaleko od Kistanja, i jedna dva kilometra nizvodno na riječnom proširenju kod manastira Krka.
22.03.2007, 00:00

Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio općinu Promina i grad Drniš

U sklopu svojih redovnih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio općinu Promina i grad Drniš. Dana 21. ožujka 2007. godine u općini Promina župana je primio načelnik općine Žarko Duvančić. Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje općine. Kao glavna dva problema koji se javljaju u općini Promina su gospodarska zona i Dom za starije i nemoćne osobe. Problem gospodarske zone je u tome što su se Hrvatske šume uknjižile 2005. godine kao njihovo vlasništvo. Dom umirovljenika koji je završen 2002. godine do danas nije otvoren, a kompletno je uređen sa svom pripadajućom opremom. Problem koji se pojavio oko privatnog vlasništva na djelu zemljišta nije riješen, stoga nije ni moguće izdati potrebne suglasnosti i dozvole. Oko ova dva navedena problema župan će pokušati iznaći rješenje preko nadležnih ministarstava kako bi ove bitan problem za ovaj kraj uspješno riješili.
22.03.2007, 00:00

Održan sastanak sa dekanom Pomorskog fakulteta dr.sc. Antom Munitićem i voditeljem Pomorskog fakulteta u Šibeniku mr.sc. Markom Tomaševićem

Danas 19. ožujka 2007. godine s početkom u 10.00 sati šibensko-kninski župan Goran Pauk sa suradnicima i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, održali su sastanak s dekanom Pomorskog fakulteta iz Splita dr.sc. Antom Munitićem i voditeljem Izvanrednog studija pomorstva u Šibeniku mr.sc. Markom Tomaševićem . Na sastanku, koji je bio otvoren za javnost razgovaralo se o problemima s kojima se susreće studij pomorstva.
20.03.2007, 11:04

Održana sjednica Hrvatske zajednice županija

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je na sjednici Skupštine zajednice županija održanoj u Bjelovaru. Na sjednici je donesena odluka o izmjenama i dopunama statuta i poslovnika Hrvatske zajednice županija. Prihvaćeno je financijsko izvješće za 2006. godinu, te donesen plan rada i financijski plan za 2007. godinu.
16.03.2007, 16:58

Župan Goran Pauk sudjelovao u radu Izborne skupštine TZ Grada Šibenika

Na poziv predsjednika Turističke zajednice Grada Šibenika Borislava Lokasa, župan Goran Pauk sudjelovao je danas u radu Izborne skupštine TZ Grada Šibenika. Župan se prigodnim riječima obrationazočnima, zaželivši uspješan rad Izborne skupštine, te  izrazio zahvalu TZ Grada na promociji Grada i Županije upravo kroz turistički segment.
14.03.2007, 13:05