Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva

Na poziv Ureda za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske, šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovat će danas na sastanku koji će se održati u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva s početkom u 11,00 sati.Na osnovu zaključaka sa sastanka održanog 23. siječnja o.g. u Zagrebu i prethodnog dogovora s Uredom predsjednika Vlade RH, a vezano za problematiku utvrđivanja cijena i donošenja odluka iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave,Ured za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske održat će sastanak s predstavnicima Vlade RH, Državnog inspektorata, Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Hrvatske udruge poslodavaca, Sindikalne središnjice, Hrvatske zajednice županija, Udruge potrošača i Udruga gradova i općina. Predloženi dnevni red je: „Prezentacija analize Udruge gradova u RH o kretanju cijena komunalnih usluga iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave po pojedinim gradovima, uključujući i strukturu cijena, standard usluga te obrazloženje“ i „Preporuke Povjerenstva za praćenje cijena, njihovog utjecaja na standard građana i predlaganje odgovarajućih mjera.“
30.01.2008, 07:51

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Župan Goran Pauk održao je redovitu konferenciju za novinare na kojoj je informirao javnost vezano za osiguravanje prostora za rad UO za prostorno uređenje i gradnju. Naime, županija radi na osiguravanju prostora i radnih uvjeta navedenog upravnog odjela. Odustalo se od ideje da se UO smjesti u prostore upravne zgrade TEF-a , već će to po svemu sudeći biti prostor poduzeća Krka u ulici Kralja Zvonimira 16 u Šibeniku, time bi se kvalitetnije riješilo funkcioniranje UO na dobrobit stranaka i to prvenstveno zbog blizine katastra i suda, kazao je župan Pauk. UO za prostorno uređenje i gradnju ima ispostave u Drnišu i Kninu. Ispostava u Drnišu nalazi se na adresi Trg Kralja Tomislava 1 u zgradi Poglavarstva Grada Drniša, a u Kninu na adresi Dr. Franje Tuđmana 2 u zgradi Poglavarstva Grada Knina. Uredski prostori Ispostava se obnavljaju i opremaju potrebnom informatičkom opremom. Župan je govorio o projektima ŽUC-a. Točnije o cesti Laškovica-Roški slap, projekt vrijedan 7 mil. kuna koji će u potpunosti izvesti Hrvatske ceste, dok je ŽUC pripremio kompletnu dokumentaciju. Riječ je o 2,5 km vrlo zahtjevne ceste, jer je na području Nacionalnog parka. Mostić preko slapa urediti će NP Krka. Također je bilo govora o uređenju križanja u Rogoznici, projektu vrijednom 2 mil. kn, u kojem ŽUC sudjeluje s 1 300 000 kn. Cesta Štikovo-Miočići bit će asfaltirana kroz veljaču o.g.
29.01.2008, 12:55

Župan na sastanku u Zagrebu vezano za problematiku utvrđivanja cijena i donošenja odluka iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave

Na poziv i u organizaciji Ureda za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske, šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovat će danas na sastanku koji će se održati u Zagrebu u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Predstavnici Vlade Republike Hrvatske održat će sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, sindikalnih središnjica , općina, gradova, županija i udruga potrošača na temu: „Problematika utvrđivanja cijena i donošenje odluka iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave“. Na sastanku je najavljena nazočnost i predsjednika Vlade Ive Sanadera, te potpredsjednika i ministra Damira Polančeca, potpredsjednice i ministrice Jadranke Kosor, potpredsjednice Đurđe Adlešić, ministra financija Ivana Šukera, ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marine Matulović Dropulić, predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Damira Kuštraka, predstavnika Hrvatske zajednice županija, Udruge potrošača, Udruge gradova i Udruge općina u RH, te sindikalnih središnjica.
23.01.2008, 12:46

PREVENCIJA ZLOUPORABE OPOJNIH DROGA U ŠKOLAMA

Prevencija nepoželjnih oblika ponašanja je dugotrajan i kontinuiran proces. Odgojno obrazovne ustanove (škole, vrtići) imaju važnu ulogu u prevenciji, jer neposredno rade sa svim nositeljima prevencije, učenicima, nastavnicima, odgajateljima i roditeljima. Povjerenstvo Šibensko-kninske županije za borbu protiv ovisnosti i u 2007. godini, u mjesecu borbe protiv ovisnosti (15. studenog – 15. prosinca)je određenim akcijama obilježilo i ukazalo na važnost prevencije, kao najjačem načinu u borbi zlouporabe sredstava ovisnosti. Zorana Vrbičić, županijski koordinator za školske preventivne programe izradila je CD – ŠPP-i u odgojno obrazovnim ustanovama kao primjer dobre prakse u zajedničkom radu na prevenciji ovisnosti s učenicima, roditeljima i učiteljima u školskom redovnom sustavu i izvannastavnim aktivnostima. CD – sadrži konkretne informacije o štetnosti i posljedicama uzimanja sredstava ovisnosti kao i jačanju preventivnih zaštitnih faktora koji mogu pomoći u sprječavanju uzimanja sredstava, a tu su još i razne brošurice za roditelje, učenike i učitelje. Ovaj CD- bit će podijeljen svim školama i svim suradnicima koji surađuju sa školama i koji se bave odgojem i radom sa djecom.
ZDRAV ŽIVOT U KONAČNICI JE JEDINO ŠTO MOŽEMO PRIVHATITI!
08.01.2008, 13:20

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Župan Goran Pauk, održao je danas redovitu konferenciji za novinare pod nazivom „Javnost ima pravo znati“, prvu u Novoj godini. Župan je upoznao novinare s ustrojavanjem dva nova Upravna odjela i to Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju, koji su osnovani sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji. Županija je preuzela osamnaest djelatnika Ureda državne uprave. U okviru Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju osnovane su dvije ispostave u Drnišu i Kninu. Do provedbe natječajne procedure poslove v.d. pročelnika obnašat će Dr. sc. Živana Lambaša Belak u UO za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Željko Šain dipl. ing. arh. u UO za prostorno uređenje i gradnju. Skupa s novim djelatnicima Županija je preuzela i 4 700 predmeta od kojih je 1 343 neupravnih, a 3 357 upravnih predmeta. Za sada navedene službe ostat će na staroj adresi tj. u ulici Vladimira Nazora 2/III dok se ne nađe kvalitetnije rješenje, a moguće je da će to biti prostori u upravnoj zgradi TEF-a.
07.01.2008, 13:14

U povodu smrti mons. Josipa Veljka Jadronje, župan Goran Pauk uputio brzojav sućuti Ocu biskupu

U povodu smrti mons. Josipa Veljka Jadronje, šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je biskupu šibenskom msgr. Anti Ivasu brzojav sućuti slijedećeg sadržaja:
„Duboko dirnut viješću o smrti mons. Josipa Veljka Jadronje želim podijeliti kršćansku sućut sa svim katolicima Šibenske biskupije. Mons. Josipa Veljka Jadronje sjećat ćemo se po dobroti, plemenitosti i djelima kojima je zadužio cijeli šibenski puk koji ga je iznimno cijenio i volio. Vama oče biskupe, svećenicima, redovnicama i katolicima naše Šibenske biskupije upućujem izraze iskrene i duboke sućuti.“
03.01.2008, 13:07

Održana 15. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine predsjednik skupštine Josip Odak čestitao je Anti Kulušiću i Ratku Gaici na izboru za Hrvatski sabor. Nakon vijećnički pitanja usvojen je Zapisnik s 14. sjednice Županijske skupštine i dnevni red. Pročelnica Službe za proračun i financije Milica Bilušić izvijestila je vijećnike o prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu te je isti usvojen. Donesena je Odluka o prihvaćanju Plana gospodarenja otpadom Šibensko-kninske županije za razdoblje 2007. – 2015. g. Plan gospodarenja otpadom u Šibensko-kninskoj županiji osnovni je dokument o gospodarenju otpadom u Šibensko-kninskoj županiji, usklađen sa Strategijom i Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, kao i Nacionalnom strategijom zaštite okoliša i programima zaštite okoliša. Usvojen je prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o mreži osnovnih škola na području Šibensko-kninske županije, koja je usvojena. Naime, kako je vijećnike izvijestila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović u šk. god. 2007/08 na području Županije u postojećoj mreži osnovnih škola (21 osnovna škola i glazbena), nastavu pohađa 9.552 učenika u 485 odjeljenja, što je 222 učenika manje nego u šk. god. 2006/07. Sve osnovne škole na cijelom području županije u posljednjih nekoliko godina bilježe značajan i konstantan pad broja učenika. Statistika kaže da je 54,28 % učenika manje u odnosu na 1975/76 godinu, kazala je pročelnica Ercegović.
20.12.2007, 14:03

Župan i gradonačelnica darivali štićenike Cvjetnog doma

U prigodi nadolazećih blagdana Božića i Nove 2008., župan Goran Pauk i gradonačelnica Neda Klarić sa suradnicima, posjetili su Cvjetni dom, te prigodno darivali štićenike, njih 330. U prigodnom obraćanju župan i gradonačelnica su štićenicima, kao i osoblju Cvjetnog doma, zaželjeli Sretan Božić uz obilje zdravlja i sreće u 2008. godini. I ove godine Grad Šibenik osigurao je korisnicima Caritasove pučke kuhinje 80 kg svinjetine.
19.12.2007, 14:23