Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Šibensko-kninski župan Goran Pauk otvorio početak radova na uređenju stare zgrade Zaraznog odjela OB Šibenik

Danas je šibensko-kninski župan Goran Pauk simboličnim činom rušenja zida označio otvaranje radova na adaptaciji i dogradnji zgrade Zavoda za javno zdravstvo (bivša zgrada zaraznog odjela OB Šibensko-kninske županije ). Radovi su otpočeli u nazočnosti ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije dr. Suzi Vatavuk, ravnatelja Opće Bolnice Šibensko-kninske županije dr. Željka Burića i zamjenika gradonačelnika Tomislava Ninića. Radovi obuhvaćaju dvije faze, u prvoj fazi adaptirat će se i nadograditi zgrada bivšeg Zaraznog odjela, dok će II faza obuhvatiti izgradnju novog dijela zgrade. Ukupna investicija obje faze iznosi cca 16.000.000 kn. Danas su otvoreni radovi na I fazi, čija ukupna investicija iznosi 5.500.000 kn, od toga je Županija iz decentraliziranih sredstava osigurala 4.100.000 kn, a ostatak je osigurao Zavod za javno zdravstvo iz vlastitih sredstava. Radove, čiji se dovršetak očekuje koncem ove godine, izvodit će tvrtka „2 Marka“.
15.05.2007, 18:29

Župan položio vijenac u čast svim žrtvama II svjetskog rata

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom u povodu 62. godišnjice hrvatske tragedije u Bleiburgu, položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i time odali počast svim poginulim u II svjetskom ratu.
15.05.2007, 00:00

Župan otvorio spomen-ploču nad jamom Golubinka

U znak trajnog sjećanja nad jamom Golubinka u Tišnjanskoj Dubravi održana je komemoracija, te je župan Goran Pauk otkrio spomen-ploču. Nad jamom Golubinka partizani su ubili i u jamu bacili između 250 i 300 civila sa područja Tišnjanske Dubrave, Pirovca, Vodica, Tisnog, Tribunja, Čiste Velike, Grabovaca, Sovlja, Prvića i Murtera, istakao je predsjednik društva „Hrvatski Domobran“ ogranak Šibenik. Župan šibensko-kninski Goran Pauk istakao je, da je ovo sjećanje na tamnu stranicu onog vremena, i otkrivanje ove spomen ploče znak je da ove i sljedeće generacije nikad ne zaborave i da se uvijek sjete na nedužne žrtve onog sustava i vremena.
14.05.2007, 00:00

Održana 12. sjednica skupštine

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine prihvaćen je prijedlog odluke o ustanovljavanju zajedničkog lovišta u Šibensko-kninskoj županiji, također prihvaćen je zaključak Godišnjeg obračuna proračuna za 2006 god., kao i izmjene i dopune Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu ( I. ). Škola za obrtnička u Šibeniku, promijenila je naziv u „Srednja strukovna škola Šibenik“, a Osnovna škola Tisno u „Osnovna škola Vjekoslava Kaleba“. Prihvaćeno je izvješće Galerije Sv. Krševana Šibenik za 2006 god.
11.05.2007, 15:32

Obilježen Dan Općine Primošten

U povodu Dana Općine Primošten i blagdana Gospe od Loreta održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Primošten na kojoj je nazočio Šibensko-kninski župan Goran Pauk. Tom prigodom župan Goran Pauk čestitao je načelniku Općine, vijećnicima Općinskog vijeća kao i svim žiteljima Općine Primošten Dan Općine i blagdan Gospe od Loreta. Župan je kazao da je Županija ove godine osigurala u Proračunu sredstva u iznosu od 1.5 mil. kuna za sanaciju školske zgrade i školske športske dvorane u Primoštenu , te da će sve projekte u Općini Primošten županija i nadalje podržavati.
09.05.2007, 15:45

Obilježavanje 09. svibnja – Dana Europe

I ove godine Šibensko-kninska županija se pridružuje Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija u obilježavanju Dana Europe – 09. svibnja. U svrhu upoznavanja šire javnosti i informiranja građana o europskim integracijama, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegov zamjenik Ante Tanfara, na Trgu kralja Držislava u Šibeniku dijelili su građanima propagandni materijal MVPEI, kao i sadnice sezonskog cvijeća.
09.05.2007, 15:44

Predavanje na temu ''Hrvatska i EU'' održano u Kninu

Županijski savjet za europske integracije Šibensko-kninske županije, u sklopu obilježavanja“europskog tjedna“ na Veleučilištu „Marka Marulića“ u Kninu organizirao je predavanje na temu „Hrvatska i EU“. Pred brojnim studentima i zainteresiranim građanima zanimljivo predavanje o pridruživanju Hrvatske EU, održala je Nelija Vržina, iz Uprave za informiranje i obrazovanje Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.U ime organizatora nazočne je pozdravio Željko Šimunac, zamjenik župana Šibensko-kninske županije. Ispred Grada Knina,studente je pozdravila gradonačelnica Josipa Rimac, a riječi dobrodošlice ispred Veleučilišta „Marka Marulića“ uputio je prof.dr. Zlatko Ćesić.
08.05.2007, 00:00

Obilježen 04. svibanj - Dan vatrogastva

U povodu obilježavanja 04. svibnja – Dana vatrogastva i sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara, položili su vijenac i zapaliti svijeću kod spomenika Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, u spomen na sve poginule i umrle vatrogasce.
04.05.2007, 00:00