Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio grad Knin

U sklopu svojih planiranih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio je grad Knin.
Dana 8. ožujka 2007. godine u gradskom poglavarstvu grada Knina održan je sastanak s gradonačelnicom Grada Knina Josipom Rimac.
Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje Grada Knina i to o stambenoj problematici, zdravstvu, školstvu, gospodarstvu te komunalnoj infrastrukturi.
Po pitanju stambene problematike župan i  gradonačelnica su  izjavili da su u tijeku dogovori s resornim ministarstvima u cilju što bržeg i kvalitetnijeg  rješavanje  istih problema.
Naglašeno je da će Županija i Grad  po pitanju školstva i nadalje surađivati i zajednički realizirati projekte. Od ukupno 13 osnovnih škola kojih je osnivač Županija s 5 365 učenika u 274 razredna odjela, Grad Knin u dvije osnovne škole ima 2 016 učenika u 85 razrednih odjeljenja, što je gotovo 40% osnovnoškolaca o kojima skrbi Županija. Glede poboljšanja osnovnoškolskih standarda naših učenika i rada u jednoj smjeni zajednički je utvrđena potreba za izgradnjom još jedne školske zgrade.
09.03.2007, 18:01

Zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije najavio Mare Adriaticum

Zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimira Karakaša i predstojnika Ureda župana Bjelovarsko-bilogorske županije Dalibora Jurinu primili su jutros šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Gospoda su izvijestila župana i gradonačelnicu o namjeri da se ponovo oživi akcija, koja se održavala 1993-1996. godine, MARE CROATICUM, a koja je imala za cilj povezati «zeleno» i «plavo» odnosno kontinentalnu i jadransku Hrvatsku.
09.03.2007, 16:11