Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održana 36. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćen je Godišnji obračun Proračuna Šibensko-kninske županije za razdoblje od 01. siječnja do 31. prosinca 2007. godine. Kako je izvijestila pročelnica Službe za proračun i financije Milica Bilušić, višak prihoda na dan 31. 12. 2007. godine iznosi 11. 801.805,15 kuna i rasporedit će se u Proračunu Županije za 2008. godinu. Također je donesena odluka o kriterijima za izračun i raspodjelu sredstava doznačenih iz Državnog proračuna za 2008. godinu u iznosu od 2.544.566 kuna. Šibensko-kninska županija 75 % navedenih novčanih sredstava raspoređuje gradovima i općinama koji nisu izravno korisnici pomoći iz Državnog proračuna. Poglavarstvo je donijelo odluku o osnivanju javne ustanove pod nazivom Zavod za prostorno uređenje Šibensko-kninske županije. Osnovnoj školi dr. Franje Tuđmana u Kninu dodijeljena su sredstva u iznosu od 212.045,64 kuna za hitnu sanaciju dijela krovišta školske zgrade oštećene uslijed jake olujne bure 23. siječnja 2008. godine. Sredstva će se isplatiti iz proračuna Županije s pozicije namijenjene za sanaciju i adaptaciju objekata osnovnih škola.
11.04.2008, 12:52

Otvorena cesta Miočić – Štikovo

Predsjednik Uprave Fonda za regionalni razvoj Republike Hrvatske mr. Danijel Žamboki i šibensko-kninski župan Goran Pauk u nazočnosti saborskih zastupnika Ante Kulušića i Tomislava Vrdoljaka, gradonačelnika Drniša Ante Dželalije, ravnatelja ŽUC-a Šibensko-kninske županije Ante Parata, predstavnika izvođača radova i njihovih suradnika svečano su pustili u promet dionicu ceste Miočić – Štikovo. Riječ je o županijskoj cesti ŽC 6082 dužine 5,4 km u koju je uloženo cca 7.000.000,00 kuna. Investitori su Županijska uprava za ceste Šibenik i Fond za regionalni razvoj Republike Hrvatske. Izvođač radova je poduzeće za ceste Split d.o.o., a stručni nadzor obavila je tvrtka KRAK d.o.o. iz Šibenika. Puštanjem u promet izgrađene dionice ceste Miočić – Štikovo od velikog je značaja, kako za Šibensko-kninsku tako i za Splitsko-dalmatinsku županiju, kazao je župan Pauk. Nakon svečanosti puštanja u promet dionice ceste Miočić – Štikovo, mr. Danijel Žamboki i župan Pauk sa suradnicima održali su radni sastanak na temu regionalni razvoj u Uredu župana.
10.04.2008, 13:20

Svečano potpisana Deklaracija o ruralnom turizmu

Na skupu Organizacijskog odbora „Eko-etno Hrvatska 2008.“ održanom u Benkovcu 09. travnja 2008. godine potpisana je Deklaracija o ruralnom turizmu. Deklaraciju su potpisali predstavnici devet županija, dvaju gradova, dviju općina te devet institucija, tvrtki i udruga, a svoje potpise najavile su još četiri županije. U ime Šibensko-kninske županije Deklaraciju je potpisao Željko Šimunac, zamjenik župana. Glavni cilj Deklaracije je potvrditi uvjerenje da se kontinuiranim i zajedničkim radom na razvoju ruralnih područja ova vrsta turizma može podići na razinu ravnopravnog i kvalitetnog turističkog proizvoda. Potpisivanje Deklaracije inicirali Hrvatski farmer d.d., konzorcij agroturizma i ruralnog turizma Istre "Ruralis" te Klub članova "Selo".
10.04.2008, 10:50

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare bilo je govora o Regionalnom centru za zbrinjavanje otpada „Bikarac“. Župan je kazao da je stručno povjerenstvo za procjenu mogućnosti izgradnje zajedničkog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Bikarac“ za Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju otpočelo s radom. Zadaća Povjerenstva je utvrditi mogućnost izgradnje zajedničkog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom „Bikarac“. Riječ je o kompleksnom i vrlo bitnom materijalu koji bi trebao dati odgovor na mogućnost zbrinjavanja otpada za Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju. Župan je naglasio kako je osobno oprezan zbog strahovito negativnog stava javnosti, međutim nakon stručnog izvješća Povjerenstva konačnu odluku daje Županijska skupština. Također, novinare je interesirao stav župana vezano za sukobe na relaciji Županijska lučka uprava - Grad Šibenik. Župan je iskazao nezadovoljstvo što ranije nije došlo do razgovora između ravnatelja Županijske lučke uprave i Grada Šibenika. Iako Županijska lučka uprava gospodari gradskom rivom, moralno je kontaktirati i upoznati gradsku upravu s radovima koji se izvode na njenom području, mišljenja je župan.
07.04.2008, 12:45

U primoštenskom hotelu Zora otvoren NOĆNJAK 2008

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske u primoštenskom  hotelu Zora otvorena je dvodnevna 10. međunarodna manifestacija maslinara i uljara Mediterana NOĆNJAK 2008, koja je okupila oko 500 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Italije, Grčke, Jordana i Turske. Šibensko-kninski župan Goran Pauk u ime predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića pozdravio je sudionike manifestacije i prigodnim riječima otvorio ovogodišnji NOĆNJAK. Župan je kazao kako se posljednjih godina uočava interes za obnovom postojećih i sadnjom novih maslina, kao i gradnjom novih suvremenih uljara. Stoga Županija nizom mjera najizravnije potiče razvoj maslinarstva i to kroz sufinanciranje sadnica maslina, sufinanciranje zajedničkih nastupa maslinara na sajamskim priredbama, sufinanciranje premije osiguranja, sufinanciranje edukacije maslinara, te kroz sufinanciranje raznih poljoprivrednih projekata. U cilju razvoja maslinarstva Županija će i ove godine osigurati povoljna kreditna sredstva kako bi omogućili poljoprivrednim proizvođačima realizaciju kvalitetnih poslovnih planova, kazao je župan Pauk.
Na otvorenju NOĆNJAKA 2008 nazočili su državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka Josip Kraljičković; pomoćnik ministra Ivan Bračić; savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede Vinko Milat i predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev.
07.04.2008, 08:43

Otvoren prvi Sajam poslova 2008.

Prvi sajam poslova, pilot projekt u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Šibenik, otvoren je danas u Hotelu Krka u Šibeniku. Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Drniša, Knina, Skradina, Vodica, Općine Murter-Kornati i Općine Rogoznica, a u suradnji s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Šibenik, Podi Šibenik d.o.o. – Poduzetničkim inkubatorom i Regionalnom razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije. Cilj Sajma je bolja usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, kao i jačanje partnerstva za zapošljavanje svih aktera, koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog gospodarstva. Uz pročelnika HZZ PS Šibenik Luku Petrinu, gradonačelnicu Šibenika Nedjeljku Klarić, rukovoditelja Odjela informatičke i mrežno-komunikacijske podrške Središnjeg ureda gosp. Ivića, Sajam je svečano otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji se nazočnima obratio prigodnim riječima kazavši kako je ovaj Sajam prilika za nezaposlene osobe, učenike, studente, ali i za sve one koji žele graditi karijeru prilika da se predstave poslodavcima kroz osobni kontakt i informiraju se o njihovim potrebama. Na kraju, župan se zahvalio nositelju projekta i partnerima na projektu koji su uložili znatan trud oko organizacije ovog Sajma na kojem su se okupili najznačajniji čimbenici na tržištu rada u našoj županiji.
02.04.2008, 13:42

Milinović najavio rješavanje problema šibenskog zdravstva

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović sa suradnicima, jučer u Uredu župana održao je sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, gradonačelnicom Šibenika Nedjeljkom Klarić, gradonačelnicom Knina Josipom Rimac i njihovim suradnicima. Nakon sastanka, ministar u pratnji lokalnih čelnika i ravnatelja bolnice dr. Željka Burića obišao je šibensku bolnicu.
31.03.2008, 08:34

Potpredsjednik Vlade RH prof. dr. sc. Slobodan Uzelac u posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za regionalni razvoj, obnovu i povratak prof. dr. sc. Slobodan Uzelac sinoć je u Kninu u Gradskoj vijećnici održao radni sastanak s šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima; gradonačelnicom Knina Josipom Rimac i Vodica Brankom Juričev-Martinčev; gradonačelnikom Skradina Nediljkom Dujićem; načelnicima Općina Kistanje, Ervenik, Biskupija i Civljane; ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Knin Ivanom Jakelić; predstavnikom UNHCR-a Zlatkom Franjkovićem; predsjednikom Udruge „Novo Janjevo“ Robertom Gečevićem; predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine Draganom Jerkovićem; predstavnicom Crvenog križa Mirjanom Ercegović;predstavnikom SDF-a Jovanom Tišmom; predstavnicom udruge „Hoću kući“ Zdenkom Šimpraga i dekanima Veleučilišta u Kninu i Šibeniku Markom Jelićem i Markom Radačićem.
28.03.2008, 12:57