Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Šibensko-kninskog župana Gorana Pauka na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare, novinari su pitali kakve će nove projekte zagovarati kod nove Vlade. Župan je kazao kako je zadovoljan rezultatima izbora te da strategija ostaje ista. Svi temeljni projekti nastavit će se rješavati svojim tijekom, tu se prvenstveno misli na brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin, kao i cestu Boraja-Vinovac-Rastovac pravac koji veže Šibensko-kninsku i Splitsko-dalmatinsku županiju, te na projekte plinofikacije, izgradnje nove bolnice i projekte navodnjavanja. Za očekivati je da će se u prvoj polovici slijedeće godine završiti posao utvrđivanja projektnog zadatka za lokacijsku i građevinsku dozvolu za plinofikaciju, naglasio je župan.
26.11.2007, 14:17

Potpisani ugovori o stipendiranju učenika i studenata za šk./akad. godinu 2007./08.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je 16 novih ugovora o stipendiranju učenika i studenata za školsku/akademsku godinu 2007./08. Riječ je o 4 stipendije dodijeljene učenicima naših srednjih strukovnih škola za deficitarna zanimanja (građevinski tehničar, kuhar i prodavač); 7 stipendija dodijeljenih studentima I godine studija za deficitarna zanimanja (matematika, farmacija, građevinarstvo, arhitektura, elektrotehnika i računarstvo); 4 stipendije dodijeljene studentima viših godina studija i 1 posebna stipendija nadarenom studentu umjetničke akademije (dramskih umjetnosti).
23.11.2007, 12:35

Održana 31. sjenica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj 31. sjednica Županijskog poglavarstva usvojen je  Zaključak u postupku donošenja Izmjena i dopuna (II)  Prostornog plana Šibensko-kninske županije za područje Općine Rogoznica. Županijsko poglavarstvo Šibensko-kninske županije donijelo je odluku o ponavljanju javne rasprave u postupku donošenja izmjena i dopuna (II) Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Javna rasprava će se održati u Rogoznici.
Postupak javne rasprave treba ponoviti, tj. konačni prijedlog izmjene i dopuna (II) prostornog plana Šibensko-kninske županije potrebno je korigirati na temelju uputa Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, izvijestio je ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Damir Lučev. Naime, radi jasnoće treba izraditi prikladnu grafičku dokumentaciju u mjerilu1:5000, verificiranu od strane Općine Rogoznica, kako bi svi građani bili upoznati koja je namjena njihovih parcela, obrazložio je Lučev.
23.11.2007, 12:08

Održana 30. sjednica Županijskog poglavarstva

Članovi Županijskog poglavarstva na današnjoj sjednici donijeli su Zaključak o prihvaćanju Izmjena i dopuna Financijskog plana i godišnjeg programa građenja  i održavanja županijskih i lokalnih cesta u 2007. godini. Naime, kako je izvijestio članove Poglavarstva ravnatelj ŽUC-a Ante Parat, za rekonstrukciju i građenje županijskih i lokalnih cesta planira se utrošiti 14.490.000,00 kn. Planom i programom održavanja županijskih i lokalnih cesta za redovno održavanje predviđa se utrošiti 11.500.000,00 kn, a za izvanredno održavanje 1.530.000,00 kn. Plan također obuhvaća nabavu opreme i prometne signalizacije cesta, izradu projekata i studija, geodetske radove, uređenje cestovnog zemljišta, ostale nepredviđene radove i tekuće troškove ŽUC-a.
22.11.2007, 11:49

Župan Goran Pauk održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana nakon sjednice Županijskog poglavarstva uglavnom je bilo riječi o problemima vezanim za bespravnu gradnju u Rogoznici. Naime, župan je kazao kako intenzivna bespravna gradnja u Rogoznici traje preko 30 godina, te da nema 100% idealnog rješenja za problem koji traje preko 30 godina. Ni jedan prostor na području Republike Hrvatske nema ovako kompleksan problem kao Rogaoznica. Iznalaženje rješenja za bespravnu gradnju u Rogoznici je izuzetno teška situacija kakva na obali doslovno nije poznata, osim možda na Viru. Odnos prema bespravnoj gradnji jedan je od važnijih razloga nedonošenja prostornog plana bivše Općine Šibenik – 80-tih godina, tj bili smo pored Knina i Lastova jedina Općina koja ga nije donijela. Mnogi bespravni graditelji nisu iskoristili Zakon o legalizaciji iz 1992. godine, te uopće nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju objekta, što je zasigurno generiralo daljnju bespravnu izgradnju u godinama nakon Domovinskog rata. Bespravni graditelji do 2003. godine imali su Zakonsku mogućnost priključivati se na komunalnu infrastrukturu, a lokalne vlast se jednostavno nisu snalazile u doslovnoj najezdi bespravnih graditelja.
12.11.2007, 14:05

Održana 29. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednica Županijskog poglavarstva, članovima Poglavarstva dostavljen je Nacrt konačnog prijedloga izmjena i dopuna (II) PPŽ. Na temelju Uredbe o javnoj raspravi u postupku  donošenja prostornih planova, a vezano za primjenu članka 325. stavak 1. Zakona o prostornom uređenju i gradnji dostavljeno je članovima poglavarstva Izvješće o javnoj raspravi koja je provedena 29. srpnja 2007. godine u Rogoznici i Brodarici. Budući da je mišljenje Gradskog vijeća Grada Šibenika tek pristiglo, kako je izvijestio Damir Lučev ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, preostali potreban materijal (Nacrt konačnog prijedloga i Očitovanje o mišljenjima predstavničkih tijela JLS ) bit će naknadno dostavljeni.
12.11.2007, 12:25

Puštena u pogon Trafostanica 110/35/20 kV Drniš i pripadajući 110 kV

Jučer u Drnišu puštena je u rad transformatorska stanica 110/35/20 (10) kV Drniš s priključnim dalekovodom 2 x 110 kV čime je riješen problem napajanja električnom energijom šireg drniškog područja. Trafostanicu su pustili u rad predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Uz gradonačelnika Grada Drniša Antu Dželaliju, brojne uzvanike i goste, te drniške gospodarstvenike i poduzetnike, svečanost je nazočio i zamjenik župana Željko Šimunac koji je kazao kako je riječ o važnom događaju za našu županiju. Naime, puštanjem u rad 110 kV trafostanice omogućit će nesmetan razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, kao i gospodarskih zona. Nakon otvaranja slične trafostanice u Kninu u koju je investirano 17 milijuna kuna ovo je drugo veliko ulaganje HEP-a u Šibensko- kninsku županiju. Ujedno su najavljena i nova ulaganja. U desetogodišnjem razdoblju HEP će u našu županiju uložiti 300 milijuna kuna, naglasio je dožupan Šimunac.
10.11.2007, 09:38

U Primoštenu Održana Konferencija

Danas u primoštenskom hotelu Zora održana je Konferencija pod nazivom „Budućnost hrvatskog turizma i Europska unija“. Sudionici Okruglog stola bili su Paolo Costa, zastupnik EP, predsjednik Komisije za promet i turizam EP; Etelka Pataky Barsi, zastupnica EP; Vitezy Tamas, predsjednik Uprave Adriatiq Islands Grup; Goran Pauk, šibensko-kninski župan; Želimir Kramarić, pomoćnik ministra MTPR i Šime Vlašić direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Moderator Okruglog stola bio je novinar Goran Milić.Odbor za turizam i promet Europskog parlamenta upravo dovršava izradu zakonskog prijedloga koji se odnosi na turizam, te je za očekivati da će do konca ove godine isti predstaviti Parlamentu, te tako zaključiti nacrt rješenja sastavljen kao preporuka članicama u narednim godinama. U cilju, kako bi i sudionici hrvatskog turizma mogli stvoriti mišljenje o rješenju koje je u pripremi. Šibensko-kninskoj županiji ,Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije, Općini Primošten i Adriatiq Islands Group, najvećem inozemnom ulagaču u turizam u regiji, a ujedno i domaćinu Konferencije, zajednička je težnja, turistička i gospodarska budućnost regije i cijele Hrvatske.
09.11.2007, 15:01