Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić upriličili domjenak za djecu poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

U prigodi blagdana Božića i Nove godine, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, danas u Uredu župana upriličili su domjenak za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s područja naše županije. Tom prigodom župan i gradonačelnica čestitali su djeci predstojeće blagdane, te im uručili prigodne božićne poklone i novčani bon u vrijednosti od 300 kuna.
12.12.2007, 14:51

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare pod nazivom „Javnost ima pravo znati“, šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je svoje zadovoljstvo s privatizacijom šibenske tvrtke TLM. S obzirom na buduće vlasnike (peteročlani konzorcij) i obveze koje su preuzeli, mislim da nitko ozbiljan nema primjedbu na okončani proces privatizacije. Već sad možemo reći da je garancija da firma ide naprijed ispunjena, naglasio je župan. Vezano za imenovanje Jadranke Fržop, dipl. iur. za pročelnicu Upravnog odjela za pomorstvo, otočni i područni razvoj, župan je kazao kako je riječ o pravoj osobi za navedeno radno mjesto s obzirom na njeno dugogodišnje iskustvo u upravi i rad na poslovima koji spadaju u djelokrug Upravnog odjela za pomorstvo. Novinare je zanimalo ima li župan saznanja o zainteresiranosti švedske tvrtke IKEA za dolazak na Pode i kako županija gleda na takvu mogućnost. Župan je kazao kako je svaka reminentna tvrtka dobrodošla na područje naše županije. Na špekulacije o tome kako priča o Podima i novom zapošljavanju ne drži vodu, te da neće biti novih zapošljavanja, župan je kazao kako je nemoguće da neće biti novih zapošljavanja, jer svaka firma koja odlazi na Pode širi se u puno većim gabaritima, te da iscrpniji odgovor na to pitanje novinari mogu dobiti od Jakova Terzanovića, direktora Poda.
11.12.2007, 13:36

Održana 32 sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćeno je izvješće  o trošenju financijskih sredstava s pozicija proračuna Šibensko-kninske županije s kojima raspolaže župan, za razdoblje od 01. rujna do 30. studenog 2007. Donesen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem redu upravnih tijela Šibensko-kninske županije za dva novoustrojena Upravna odjela i to Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju. Također je donesen Zaključak o prihvaćanju Županijske slike zdravlja i strateški okvir plana za zdravlje Šibensko-kninske županije. Poglavarstvo je dalo suglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Programa zakupa jedinica zakupa Doma zdravlja Knin, koju je donijelo Upravno vijeće Doma zdravlja Knin, 25. srpnja 2007. godine, u djelatnosti opće medicine u ambulantama u Kninu i Kistanjama, sukladno programu zakupa, na ime Aurelio Coen dr. med.
07.12.2007, 14:17

U prigodi blagdana Sv. Nikole odana počast svim stradalim i nestalim hrvatskim pomorcima

Na poziv Sindikata pomoraca Hrvatske, Ispostave Šibenik, a u prigodi blagdana sv. Nikole zaštitnika pomoraca, zamjenici župana Šibensko-kninske županije Željko Šimunac i Ante Tanfara odazvali su se svečanom činu bacanja vijenaca u more. Brodovi Lučke kapetanije, pomorske policije, te ostali prateći brodovi, isplovili su prema kanalu sv. Ante, te zajednički odali počast stradalim i nestalim hrvatskim pomorcima bacanjem vijenaca u more u šibenskom kanalu između tvrđave sv. Nikole i otoka Zlarina.
06.12.2007, 15:19

Župan Goran Pauk i gradonačelnica Knina Josipa Rimac posjetili Udrugu invalida Sveti Bartolomej

U prigodi blagdana Svetog Nikole, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Knina Josipa Rimac posjetili su Udrugu invalida Sveti Bartolomej u Kninu.  Tom prigodom župan i gradonačelnica uručili su prigodne poklone djeci - korisnicima Udruge, te im čestitali blagdan Svetog Nikole – zaštitnika djece. Udruga Sv. Bartolomej otpočela je s radom 2000. godine s ciljem  okupljanja osoba s invaliditetom i pružanja pomoći istima. Korisnici Udruge su osobe od 1 godine života do 90 godina. Udruga skrbi o 79 djece od kojih je 43 na poludnevnom boravku u udruzi. Prostor za rad Udruga je dobila od Grada Knina. Do 2005. godine isključivo je radila na volonterskoj osnovi, a od 2005. g. broji 7 zaposlenika. Nakon posjete Udruzi, župan i gradonačelnica posjetili su dječji odjel opće bolnice Šibensko-kninske županije i odjel rodilišta u Kninu.
06.12.2007, 13:37

Župan Goran Pauk nazočio je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tribunj

Šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio je svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Tribunj, koja se održala danas u Kulturnom centru Tribunj u povodu blagdana Sv. Nikole i Dana Općine Tribunj. Načelnik Općine Damir Pilipac istaknuo je niz projekata koji su realizirani ili su u fazi realizacije, u proteklu godinu dana uz suradnju i pomoć Vlade Republike Hrvatske i Šibensko-kninske županije. U tijeku je izgradnja vodovoda u dužini od 4,5 km, napravljena je nova trafostanica, položeni novi elektro i optički kabeli, postavljeno 180 rasvjetnih stupova te uređeni pojedini trgovi i ulice, naglasio je načelnik Pilipac. Šibensko-kninski župan Goran Pauk izrazio je svoje zadovoljstvo vidnim razvojem Općine u proteklom razdoblju tj. od njenog osnivanja kako jedinice lokalne samouprave, te svim žiteljima čestitao blagdan Sv. Nikole i Dan Općine Tribunj.
05.12.2007, 14:32

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije boravi na zasjedanju Izvršnog odbora Jadranske euroregije u Veneciji

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije u sastavu zamjenika župana Željka Šimunca, glasnogovornika Novice Ljubičića i stručne suradnice za komunalne poslove i zaštitu okoliša Tanje Gusić Dobra, prisustvovali su radnom sastanku Komisija i zasjedanju Izvršnog odbora Jadranske euroregije koja se održava u Veneciji 3 i 4. prosinca o.g.
04.12.2007, 12:55

Župan Goran Pauk primio Šimu Stipaničeva, Anđelu Paleka i Stipu Jarlonia

Danas u Uredu župana, šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je Šimu Stipaničeva, Anđelu Paleka i Stipu Jarlonia. Šime Stipaničev jedini je Hrvat koji je sudjelovao u jedriličarskoj regati samotnjaka preko Atlanskog oceana „Transat 07“ te se plasirao za transatlansku regatu samaca u mini jedrilicama slijedeće godine. Na putovanju preko Atlantika Šime je napravio filmski zapis, te mu je namjera napraviti dokumentarac u vlastitoj produkciji, također mu je namjera napisati knjigu koja bi sadržavala sve pojedinosti sa njegovog putovanja. Anđela Paleka  iz karate kluba „Zmajevo oko“ Rogoznica osvojila je 1. mjesto (zlatnu medalju) u Portugalu, na Europskom juniorskom prvenstvu, kategorija kick boxing, mlađi kadet, semi kontakt do 42. kg. Stipe Jarloni član je teakwondo kluba Knin osvojio je prvo mjesto na Europskom prvenstvu koje se održalo u Bakuu u Azerbedžanu u kategoriji do 51 kg. Stipe je trostruki prvak države i velika športska nada Hrvatske, cilj mu je sudjelovati na Olimpijadi 2012. godine u Londonu. Župan im je čestitao i uručio Zahvalnice za postignute rezultate i  promicanje imena Šibensko-kninske županije, te je naglasio da će Županija i dalje podupirati razvoj športa na području Šibensko-kninske županije i vrednovati ostvarene športske rezultate.
27.11.2007, 14:17