Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Potpredsjednica Kosor otkrila spomen-obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata u Sonkoviću

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je na mjesnom groblju u Sonkoviću spomen-obilježje mjesta masovne grobnice, podignuto u znak sjećanja na šest žrtava iz Domovinskog rata, ekshumiranih iz jedne masovne i tri pojedinačne grobnice na području Sonkovića u našoj županiji. Spomen-obilježje otkrila je zajedno sa Dragom Matićem, hrvatskim braniteljem čiji su roditelji ekshumirani iz masovne grobnice.
02.06.2007, 15:10

Održana izložba tradicionalnih obrta

U sklopu 11. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, održana je i izložba tradicionalnih obrta. Na izložbi je sudjelovalo tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske.
02.06.2007, 15:09

11. Nacionalno savjetovane o gospodarstvu i poduzetništvu

U hotelskom naselju Solaris održano je, 11. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, u organizaciji Ministarstva gospodarstva. Na ovogodišnjem savjetovanju, predstavljeno je niz tema vezanih za konkurentnost i izvoz malih i srednjih poduzeća, a posebnost su nove publikacije namijenjenje boljem informiranju i edukaciji poduzetnika. Također je predstavljena i biblioteka Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva , pod nazivom «Marketing za poduzetništvo», kao i informativna brošura koja objedinjuje zbirku svih poticaja za poduzetnike koje im nudi Vlada.
02.06.2007, 15:03

U Solarisu, hrvatsko savjetovanje o održavanju cesta

Danas je u Solarisu, u suorganizaciji Gospodarskog interesnog udruženja HRVATSKI CESTAR s Hrvatskim cestama d.o.o., Hrvatskim autocestama d.o.o., Autocestom Rijeka-Zagreb d.d. i Udrugom županijskih uprava za ceste Hrvatske, otvoreno drugo hrvatsko savjetovanje o održavanju cesta „ODRŽAVANJE CESTA 2007“. Savjetovanje, na kojem se očekuje nazočnost oko 300 sudionika i gostiju, održava se 28.i 29. svibnja..
28.05.2007, 00:00

GRADSKA ČISTOĆA d.o.o. Šibenik proslavila 50. godišnjicu

U organizaciji Gradske čistoće d.o.o., koja ujedno slavi i 50. obljetnicu djelovanja, danas se u «Solarisu» održava sjednica Grupacije održavanja čistoće. Skup je otvorio gosp. Mato Ostojić pomoćnik direktora Sektora i tajnik Udruženja, a nazočnima su se prigodnim govorima obratili župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Nakon otvorenja skupa, uručena su priznanja djelatnicima koji više od 30 godina rade u ovom gradskom komunalnom poduzeću, kao i najzaslužnijim djelatnicima u 2006. godini.
25.05.2007, 10:08

65. obljetnica smrti Rade Končara

Jučer je u Spomen parku na Šubićevcu, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, održan komemorativni skup u povodu 65. obljetnice strijeljanja 25 rodoljuba-sinova slobodarskog Splita i Rade Končara, tadašnjeg sekretara CK KPH. Uz članove udruga, kao i rodbinu streljanih, skupu su nazočili i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk sa suradnicima.
23.05.2007, 16:23

Župan primio radnice Revije

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić, primili su danas radnice šibenske Revije. Župan je upoznao radnice o tome što poduzima kod ministarstva financija za što skorije rješenje njihovih problema. Također župan ističe kako je ministarstvo spremno odreći se svojih potraživanja u korist radnika, te je razgovarao sa potencijalnim kupcem Revije koji je također i dalje zainteresiran za preuzimanje Revije i pokretanje proizvodnje. Želimo da se javno i transparentno zna tko, što i koliko dobiva, dodao je župan.
22.05.2007, 12:00

Proglašeni najbolji sportaši županije

Za najbolje sportaše u prošloj godini proglašeni su HNK Šibenik i ŽKK Jolly JBS. Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji je Ante Rukavina, a priznanje za izuzetni sportski uspjeh dobio je Ivan Pudar. Za najuspješniju među ženama proglašena je Tihana Abrlić, košarkašica Jolly JBS.
22.05.2007, 11:00