Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

U Solarisu 11. redovita i izborna sjednica Sabora Hrvatske zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Danas je u hotelu „Jure“ u Solarisu održana 11. Redovita i izborna sjednica Sabora Hrvatske zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata, kojoj je na poziv predsjednice Zajednice Lucije Kober, pored zamjenika župana Željka Šimunca i Ante Tanfare, gradonačelnice Klarić i njenih zamjenika Ninića i Jukića, nazočila i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Sjednici se odazvao velik broj članova; iz ukupno 48 udruga koliko ih djeluje na području Republike Hrvatske, njih čak 130 s pravom glasovanja.
 Zajednica Udruga roditelja poginulih branitelja uručila je danas posebno priznanje ekipi TV emisije „Istraga“; uredniku Andreju Rori i novinaru Ivici Pandži Orkanu,  radi istraživačkog novinarstva usmjerenog k otkrivanju istine u svezi s Domovinskim ratom, poginulim i nestalim. U ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica Vlade Kosor dodijelila je Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata zahvalnicu za dugogodišnju suradnju. U prvom dijelu Sabora usvojena su Izvješća o radu i o financijskom poslovanju u 2007. godini, dok su izbori predviđeni za poslijepodnevni dio sjednice.
06.05.2008, 15:14

EU Bus u Šibeniku

U povodu obilježavanja Europskog tjedna koji se tradicionalno obilježava oko 9. svibnja – Dana Europe, Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija ove godine po drugi put organizira projekt EU Bus, koji je jučer u okviru svoje turneje kroz devet hrvatskih gradova ugošćen na šibenskoj Poljani. Glavni cilj projekta je informiranje javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama i vrijednostima, te približavanje Europske ideje općenito. Prigodnim riječima prisutnima na šibenskoj Poljani obratio se šibensko-kninski župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnice grada Šibenika Tomislav Jukić, zamjenik šefa Delegacije EK David Hudson, tajnik pregovaračke skupine Joško Klisović, te češki veleposlanik Karel Kühnl i britanski veleposlanik Sir John Ramsden.
05.05.2008, 10:27

Obilježen 4. svibanj -Dana sv. Florijana

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara u povodu 4. svibnja - sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj. Polaganju vijenaca na Kvanju pridružili su se britanski veleposlanik Sir John Ramsden, češki veleposlanik Karl Kühnl, zamjenik šefa Delegacije EK David Hudson i tajnik pregovaračke skupine Joško Klisović, te skupa s lokalnim čelnicima i vatrogascima odali počast tragično preminulim vatrogascima s područja naše županije. Nakon Kvanja vijenci su položeni i kod centralnog križa na gradskom groblju u Vodicama i Tisnom, a u katedrali sv. Jakova služena je misa zadušnica za sve poginule vatrogasce.
05.05.2008, 10:24

DVD Zlarin proslavilo 25. obljetnicu djelovanja

U subotu na Zlarinu, uoči 4. svibnja sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca, obilježena je 25. obljetnica dobrovoljnog vatrogastva na otoku Zlarinu, a ujedno je obilježen i županijski Mjesec zaštite od požara. Program je započeo postrojavanjem vatrogasnih postrojbi na zlarinskoj Novoj rivi, te je nastavljen mimohodom kroz mjesto i postrojavanjem na igralištu u parku Fingac. Održana je i pokazna vježba na mjesnoj školi, a na svečanoj Skupštini u zlarinskoj kino-Sali, nazočnima se obratio zamjenik župana Ante Tanfara. Čestitajući 25. obljetnicu DVD-u Zlarin, Tanfara je naglasio kako Županija kroz program zaštite od požara financira rad Županijske vatrogasne zajednice u koju su udružene tri javne vatrogasne postrojbe: Šibenik, Drniš i Knin, 17 dobrovoljnih vatrogasnih društava te industrijska vatrogasna postrojba, te je obećao i nadalje dobru suradnju Županije i vatrogasaca. Na kraju svim vatrogascima čestitao je 4. svibanj, Dan zaštitnika vatrogasaca i blagdan Svetog Florijana. Program je nastavljen polaganjem vijenaca pred središnjim križem na mjesnom groblju u Zlarinu, a u poslijepodnevnim održano je niz športskih aktivnosti (turnir u balotama, malom balunu i dr.).
05.05.2008, 10:22

Županova čestitka vatrogascima

U povodu 04. svibnja Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je vatrogascima čestitku slijedećeg sadržaja: „U povodu 04. svibnja – Dana Vatrogastva i sv. Florijana vašeg zaštitnika, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava, te pripadnicima državne intervencijske postrojbe Državne uprave za zaštitu i spašavanje, upućujem iskrene čestitke. Želim vam puno uspjeha u radu i neka vas blagoslov sv. Florijana prati prilikom obavljanja vašeg složenog i nadasve odgovornog posla!“
02.05.2008, 15:54

U NP Krka proslavljen 1. svibanj - Međunarodni praznik rada

Jučer u NP Krka žitelji Šibensko-kninske županije proslavili su Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa radnika. Tom prigodom župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara podijelili su 2 000 porcija graha s kobasicama koji je pripremila hrvatska vojska u vojarni Kralj Zvonimir u Kninu. Besplatan prijevoz autobusima bio je osiguran, kako za građane Šibenika tako i za građane Knina i Drniša. Tradicionalnoj podjeli graha čelnicima županije pridružili su se i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić i dogradonačelnik Tomislav Jukić.
02.05.2008, 09:29

Održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije

Danas u Uredu župana održana je 1. radna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Stožera i Plan rada Stožera.
Zapovjednik Vatrogasne zajednice županije Šibensko-kninske Darko Dukić, članovima Stožera je prezentirao Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara u 2008. godini kao i Plan operativne provedbe programa aktivnosti za područje Šibensko-kninske županije, koji su jednoglasno usvojeni. Po prijedlogu gosp. Dukića usvojen je i Plan motrenja, čuvanja i auto-ophodnji, koji će biti ažurirani po potrebi. Načelnik Stožera Željko Šimunac izvijestio je nazočne da je u okviru županijskog proračuna za 2008. godinu osigurano 1.650.000,00 kn za financiranje sustava zaštite i spašavanja (zaštita prirode i okoliša, unaprjeđenje sustava civilne zaštite, zaštitu od požara, potrebe Gorske službe spašavanja), te je Stožer prihvatio predloženi financijski plan.
28.04.2008, 15:00

Na mjesnom groblju u Zlarinu otkrivena spomen-ploča i križ poginulim zlarinskim braniteljima

U organizaciji Mjesnog odbora Zlarin danas je na mjesnom groblju na otoku Zlarinu otkrivena spomen-ploča i križ poginulim hrvatskim braniteljima: SREĆKU ŠOKOTI (1991), pripadniku 113. brigade HV i ANDRIJI LUČEVU (1992), pripadniku 2. gardijske brigade HV. Sveta misa zadušnica za sve poginule i nestale hrvatske branitelje služena je u crkvi Marijina Uznesenja, nakon čega je, u nazočnosti obitelji poginulih Srećka Šokote i Andrije Lučeva,otkrivena spomen-ploča i križ. Vijence su na spomen-obilježje položili zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, zamjenik župana Šibensko-kninske županije Ante Tanfara i izaslanik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Miroslav Cukrov.
24.04.2008, 10:28