Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Položeni vijenci za Dan državnosti Republike Hrvatske

U povodu 25. lipnja – Dana državnosti Republike Hrvatske, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i na taj način odali počast svima koji su život dali za domovinu Hrvatsku. Vijence su položili i izaslanstva Ureda državne uprave, Grada Šibenika, Općine Bilice, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske, HRM-e i političkih stranka.
24.06.2008, 11:17

''Mare Croaticum'' u Šibensko-kninskoj županiji

U sklopu tradicionalnog projekta Bjelovarsko-bilogorske županije „Mare Croaticum“ u vidu povezivanja zelene i plave Hrvatske danas je u Uredu šibenske gradonačelnice održan sastanak na kojem su, kao domaćini, predstavnike Bjelovarsko –bilogorske županije pozdravili zamjenik župana Željko Šimunac i dogradonačelnik Tomislav Jukić. U ime predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije sastanku su nazočili: zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimir Karakaš, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje obrtništvo i poduzetništvo Milan Biljan, pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo gđa. Dominka Pretula .
19.06.2008, 16:01

Obilježena 17. obljetnica ustrojavanja 113. brigade ZNG-a

U organizaciji šibenskog ogranka HVIDRE, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, jutros je, polaganjem vijenaca i služenjem mise zadušnice, obilježena 17. obljetnica ustrojavanja 113. brigade ZNG-a. Šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegov zamjenik Željko Šimunac položili su vijence kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u čast svima koji su dali živote za domovinu Hrvatsku. U kapelici sv. Mihovila u vojarni Bribirskih knezova služena je misa zadušnica za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata.
19.06.2008, 14:01

Zamjenik župana Ante Tanfara primio polaznike X naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“

Zamjenik župana Ante Tanfara i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, jutros su u Uredu župana primili 14 polaznika X naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ i njihovog zapovjednika brigadnog generala dr. sc. Slavena Zdilara, koji sukladno godišnjem Planu i programu izobrazbe provode studijsko putovanje po širem području Dalmacije. U ime Županijskog poglavarstva i svoje osobno, zamjenik župana Tanfara, polaznicima škole zaželio je dobrodošlicu i ugodan boravak u Šibensko-kninskoj županiji. Razgovaralo se o aktualnim zbivanjima u Županiji i Gradu, kako bi polaznici stekli sliku o gospodarskim, socijalnim i kulturnim prilikama u Županiji. Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ je najviša vojna škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se uz polaznike iz RH školuju i polaznici iz inozemstva. Inače, u ovom X naraštaju polaznika pored 11 visoki časnika iz OS RH nalaze se i tri visoka časnika iz Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Školovanje traje jednu godinu i u jednom naraštaju školuje se do 14 polaznika. Zadaća škole je priprema i osposobljavanje polaznika za sudjelovanje u procesu donošenja odluka na strategijskoj i planskoj razini, po nacionalnim i globalnim pitanjima u području sigurnosnih i obrambenih poslova. Po završetku izobrazbe polaznici su osposobljeni za preuzimanje ključnih pozicija u oružanim snagama, ministarstvima i različitim državnim institucijama i organizacijama koja se bave pitanjima obrane. Polaznike Ratne škole primit će biskup šibenski msgr. Ante Ivas, a u popodnevnim satima posjetit će NP Kornate.
12.06.2008, 11:06

Plivački maraton u čast Draženu Petroviću

Dr. Velimir Šušak, dugogodišnji plivački reprezentativac u daljinskom plivanju, danas je plivao maraton povodom 15. obljetnice smrti najveće hrvatske i europske športske legende Dražena Petrovića. Dr. Šušak je preplivao 27 kilometarsku dionicu od Skradina do Šibenika sa zaustavljanjem u Bilicama, rodnom mjestu Draženove majke Biserke. S obzirom na težinu i duljinu maratona i povremene „neverine“ na šibenskom području, dr. Šušak je preplivao zadanu dionicu u predviđenom vremenskom roku od 9.00 do 14.00 sati kada je stigao na šibensku rivu gdje su ga dočekali šibensko-kninski župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, direktor Turistčke zajednice grada Šibenika Goran Bulat, te djeca – članovi omladinskog košarkaškog kluba „Dražen Petrović“. Za sjećanje na današnji događaj, župan Pauk i dogradonačelnik Ninić uručili su dr. Šušku šibensku kapu, košarkaški dres i grb Sv. Mihovila zaštitnika grada Šibenika.
07.06.2008, 15:51

15. obljetnica smrti Dražena Petrovića

Povodom 15. godišnjice pogibije košarkaške legende Dražena Petrovića, jutros su u Šibeniku ispod koša gdje je Dražen počeo svoje prve košarkaške korake,položeni vijenci. Uz nazočnost djece-polaznika škole košarke „Dražen Petrović“, njihovih trenera i roditelja, djece KK Alkar Sinj i KK Split, vijence su položili šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić te predstavnici OKK „Dražen Petrović“, KK „Osvit“, KK „Šibenik“ i Košarkaškog saveza Šibensko-kninske županije.
07.06.2008, 15:04

Održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije

Danas u Uredu župana održana je sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Šibensko-kninske županije na kojoj je prihvaćen zapisnik s prošle sjednice od 12. listopada 2008. godine kao i izvješće o radu GSV-a Šibensko-kninske županije za 2007. godinu. U cilju djelotvornog i efikasnog rada te zaštite i promicanja gospodarsko-socijalnih prava, GSV Šibensko-kninske županije na današnjoj sjednici usvojio je Program rada za 2008. godinu kao preduvjet za normalno funkcioniranje i rad GSV-a u Šibensko-kninskoj županiji. Socijalni partneri su suglasni da je potrebno pratiti i ocjenjivati utjecaj socijalne politike na socijalnu stabilnost i razvoj u Županiji. Pratiti i predlagati rješenja na području zapošljavanja, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. Pokretati inicijativu za decentralizaciju od centralnih tijela državne uprave na jedinice lokalne i regionalne samouprave. Poticati otvaranje i uređenje gospodarskih zona. Kontinuirano promicati ideju tripartitne suradnje socijalnih partnera na rješavanju gospodarskih i socijalnih pitanja i problema, te poticati mirna rješenja kolektivnih radnih sporova na području Županije. Pratiti i poticati sve mjere u razvoju malog i srednjeg poduzetništva u Županiji. Poticati obrazovni sustav potrebama gospodarstva tj. tržištu rada. Aktivno sudjelovati u radu regionalnog partnerstva. Na današnjoj sjednici članovi GSV-a imenovali su za predsjednika Željka Šimunca, zamjenika župana i dva dopredsjednika Marina Romana ispred HUP  i Gorana Matića UNI-CRO ispred sindikata.
03.06.2008, 14:49

U Solarisu XII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

Danas, u hotelu Ivan u Solarisu potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec otvorio je XII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje se već tradicionalno održava u Solarisu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Osnovna tema ovogodišnjeg trodnevnog savjetovanja je „Razvoj ljudskih potencijala, ključ uspjeha“. Na samom početku, sudionicima savjetovanja (njih 610) prezentiran je kratki film o poduzetništvu. Pored potpredsjednika Vlade RH i ministra gospodarstva Damira Polančeca, prigodnim riječima sudionike Savjetovanja pozdravili su župan Goran Pauk i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Jukić. Župan je izrazio svoje zadovoljstvo što se ovo najveće okupljanje hrvatskih gospodarstvenika i poduzetnika održava baš u Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku, županiji koja posljednjih godina ide sigurnim koracima naprijed u jačanju gospodarstva. Uzlazni trend rasta razvijenosti i smanjenja nezaposlenosti argumentirao je podatkom da je u vremenu od 2003. do 2007. godine nezaposlenost pala sa 12 100 na 7 400 nezaposlenih osoba, dok se zapošljavanje u istom periodu povećalo s 25 800 na 30 000 zaposlenih osoba.„Na prošlogodišnjem savjetovanju o gospodarstvu naglasio sam napredak Šibensko-kninskog gospodarstva u protekle četiri godine i osvrnuo se na podatke Državnog zavoda za statistiku iz kojih je razvidan rast BDP u našoj županiji te sve veći udio rudarske, prerađivačke i građevinske djelatnost u bruto dodanoj vrijednosti. Rast gospodarstva u našoj županiji rezultat je jačanja poslovne infrastrukture koja je osnova razvoja gospodarstva. Ovdje želim istaknuti našu poduzetničku zonu Podi koja je prepoznata, vjerujem u prvom redu, radi svoje strateške pozicije, ali i cjenovne konkurentnosti ne samo od poduzetnika u Republici Hrvatskoj već i u inozemstvu. No, ono što nas posebno veseli je to što je najveća proizvodna hala u Hrvatskoj podignuta baš tu i to od domaćeg poduzetnika.“ - kazao je župan Pauk i zahvalio Vladi Republike Hrvatske na čelu s premijerom na svim projektima koji su realizirani uz njenu pomoć , te svim sudionicima savjetovanja zaželio uspješan rad i ugodan boravak u našoj županiji.
30.05.2008, 14:04