Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Obilježen 25. listopada – Dan darivatelja krvi

Danas u Gradskoj vijećnici, u povodu 25. listopada – Dana darivatelja krvi, Društvo Crvenog križa Šibensko-kninske županije dodijelilo je zahvalnice i znakove priznanja brojnim darivateljima krvi za 5, 10, 20, 25, 30, 40, 50 puta darovanu krv, u znak zahvalnosti za izraženu plemenitost i humanost.Na početku svečanosti skup su pozdravili predsjednik Županijskog društva Crveni križ dr. Marijan Periša i ravnateljica Županijskog društva Crveni križ Josipa Rimac. Dr. Periša posebno se prisjetio vatrogasca Frane Lučića, čije ozdravljenje svi s velikom nadom i iščekivanjem očekujemo, koji je dan prije nesreće na Kornatu darovao krv. I pored njega, trojica preminulih vatrogasaca bili su dobrovoljni darivatelji, koji su tog kobnog 30. kolovoza trebali darovati krv, kazao je predsjednik Savjeta klubova darivatelja krvi Zdenko Zjačić.
25.10.2007, 14:37

Održana 28. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Šibensko-kninske županije. Tajnik županije, Dane Maretić izvijestio je članove Poglavarstva o potrebi ustrojavanja dva nova Upravna odjela i to Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnju. Naime sukladno primjeni novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji, Šibensko-kninska županija kao jedinica lokalne (regionalne) samouprave preuzima poslove provođenja dokumenata prostornog uređenja, odnosno izdavanja akata iz područja prostornog uređenja i gradnje, od Ureda državne uprave.
24.10.2007, 15:08

Potpisani Ugovori o dodjeli bespovratne potpore

Danas, u Uredu župana potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratne potpore između Šibensko-kninske županije, Fonda za regionalni razvoj i gradova/općina Drniša, Knina, Skradina, Promine, Kijeva, Ružića, Ervenika, Civljana i Biskupije. Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 7.579.965,00 kn, koja Fond za regionalni razvoj dodjeljuje jedinicama lokalne samouprave za financiranje infrastrukturalnih i gospodarskih projekata u Šibensko-kninskoj županiji. U ime Šibensko-kninske županije Ugovore je potpisao župan Goran Pauk, s predsjednikom Uprave Fonda za regionalni razvoj mr. Danijelom Žamboki i gradonačelnicima i načelnicima navedenih općina.
23.10.2007, 13:13

Na Kninskoj tvrđavi održana prisega 5. naraštaja kadeta HVU „Petar zrinski“

Zamjenik župana Željko Šimunac, nazočio je svečanoj prisegi 5. naraštaja kadeta i 7. naraštaja polaznika TČI Časničke Škole Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", koja je održana u subotu na Kninskoj tvrđavi. Kadetima se prigodnim riječima obratio general bojnik Mirko Šundov, zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski". Kao domaćin, na svečanosti je uz roditelje i prijatelje kadeta, budućih mladih časnika nazočilia gradonačelnica Grada Knina, Josipa Rimac.
U prigodnom programu sudjelovali su orkestar i klapa HRM-a.
22.10.2007, 13:53

PREDSTAVLJANJE ŽUPANIJE I GRADA KNINA U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI

Jučer, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu, u sklopu izložbe "Dalmatinska zagora - nepoznata zemlja", uz bogat kulturni i zabavni program predstavljena je Šibensko-kninska županija i Grad Knin. Predstavljanju naše županije i Grada Knina nazočili su zamjenik župana Željko Šimunac i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić, pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Milivoj Mikulić i zamjenik gradonačelnika grada Zagreba Ivo Jelušić.
19.10.2007, 13:37

Župan Pauk na svečanom uručenju priznanja Plavi cvijet 2007.

Danas u Solarisu, održana je XL Sjednica Turističkog vijeća turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Predsjednik TZ ŠKŽ, župan Goran Pauk pozdravio je sve nazočne,utvrdio kvorum i predložio Dnevni red: Usvajanje zapisnika XXXIX Sjednice Turističkog vijeća; Analiza tijeka sezone i turistički promet 1-10 mjeseca 2007.godine; nacrt prijedloga Programa rada za 2008. godinu, koji je jednoglasno usvojen. Direktor TZ ŠKŽ Šime Vlašić iskazao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima turističkog prometa u prvih devet mjeseci turističke sezone 2007. godine (8,8 % više noćenja u odnosu na 2006. godinu). Rezultat je to kvalitetne pripremljenosti svih turističkih mjesta, ulaganja lokalne samouprave u komunalnu infrastrukturu i uređenje mjesta, i hotelsko-turističkih tvrtki u opremanju svojih objekata i izgradnju novih sadržaja, te efikasne promocije naše turističke ponude od strane svih sudionika u turističkom gospodarstvu, zajedno sa sustavom turističkih zajednica od mjesta do Županije, rekao je Šime Vlašić. U prvih devet mjeseci ostvareno je 3.904.415 turističkih noćenja. Po broju noćenja na prvom mjestu su Grad Vodice, zatim Grad Šibenik pa Općina Primošten. Najbrojniji gosti bili su iz Njemačke, zatim domaći gosti, pa Česi, Slovenci, Austrijanci itd.
18.10.2007, 14:04

T-Hrvatski Telekom uručio donaciju Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije

Danas u Zagrebu, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić, uručio je tajniku Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordanu Žaji donaciju od 2.557.945,00 kn za pomoć obiteljima vatrogasaca stradalih na Kornatima 30. kolovoza 2007. godine. Riječ je o sredstvima prikupljenima pozivima građana na humanitarni broj 060 9009 kojeg je otvorio T-HT. U razdoblju od 03. rujna do 03. listopada humanitarni broj za prikupljanje sredstava građani su nazivali ukupno 511.589 puta. Cijena jednog poziva iznosila je 6.10 kn s PDV-om. T-HT se, kao i ostali operateri, odrekao svih prihoda.
17.10.2007, 11:57

Ministar Kalmeta otvorio radove na rekonstrukciji sustava odvodnje Grada Drniša

Danas u Drnišu, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, otvorio je radove na rekonstrukciji sustava odvodnje Drniša. Prigodnoj svečanosti otvorenja nazočli su šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Drniša Ante Dželalije i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić. Projekt rekonstrukcije gradskog sustava odvodnje, kao jedan od kapitalnih projekata za Drniš i njegove žitelje, stoji oko 8,5 milijuna kuna s PDV-om. Ovo Ministarstvo sudjeluje sa 6,1 milijuna kuna, dok će ostatak financirati Grad Drniš. Izvođač radova je tvrtka „CETINA“ d.o.o. iz Sinja, dok je za nadzor zadužena tvrtka „DALMAGRAD“ d.o.o. iz Splita, a ugovoreni rok završetka radova je 6 mjeseci.
16.10.2007, 12:40