Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije u Quimperu

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom danas je posjetilo francuski grad Quimper, gdje su održali sastanak u Gospodarskoj i industrijskoj komori Quimper Cornouaille s potpredsjednikom komore i stručnjacima za ribarstvo. U popodnevnim satima susrest će se s gradonačelnikom Quimpera g. Bernardom Poignantom, a zatim će posjetit ribarsku luku Le Guilvinec i ribarski pogon koji se bavi preradom ribe. U večernjim satima posjetit će Halieutici gdje će ih primiti gradonačelnica Le Guilvineca Hélène Tanguy.
19.05.2008, 13:23

Održana II. smotra folklora Šibeniče, ti si stina.

U subotu na Trgu Republike Hrvatske u Šibeniku održana je II. Smotra folklora Šibensko-kninske na kojoj je nastupilo 11 kulturno umjetničkih društava i udruga. Ovo je druga godina za redom kako se održava Smotra folklora, a u povodu obilježavanja 17. svibnja Dana Šibensko-kninske županije. Ove godine pored kulturno umjetničkih društava i udruga s područja naše županije nastupili su i dva gostujuća: Folklorno društvo „Otočac“ iz Otočca i Kulturno umjetničko društvo „Lisinski“ iz Vinkovaca. Prigodnim riječima II. Smotru folklora otvorio je Šibensko-kninski župan Goran Pauk, naglasivši kako je održavanje ovakve manifestacije jedan od načina da se oživotvori i ovjekovječi tradicijska baština ovoga kraja i sačuvaju od zaborava djela naših predaka i bogatstvo narodnog stvaralaštva naše Županije i drugih krajeva Lijepe naše.
19.05.2008, 10:04

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije otputovalo u Francusku

Na poziv Alana Gérarda, predsjednika Skupine francusko-hrvatskog prijateljstva u Senatu, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom otputovalo je jutros u Francusku. Izaslanstvo županije, koje pored župana, čini pročelnik Ureda župana Novica Ljubičić, pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet, otočni i područni razvoj Jadranka Fržop i predsjednik Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Šibenik Petar Škender primit će veleposlanik RH u Parizu Mirko Galić. U ponedjeljak, 19. svibnja posjetit će francuski grad Quimper i ribarsku luku Le Guilvinec. Naime, visoki dužnosnici francuskog Senata posjetili su Županiju u ožujku prošle godine kada je dogovoreno da izaslanstvo Šibensko-kninske županije posjeti Francusku radi razmjene iskustava i pomoći u razvoju ribarskih luka.
18.05.2008, 16:33

Na svečanoj sjednici Županijske skupštine dodijeljena priznanja i nagrade

U Šibenskom kazalištu u povodu 17. svibnja, Dana Šibensko-kninske županije održana je svečana sjednica Županijske skupštine, koju je prigodnim riječima otvorio predsjednik Županijske skupštine Josip Odak i pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svima koji su položili živote za Domovinu Hrvatsku, poginulim vatrogascima na otoku Kornatu 30. kolovoza prošle godine i prvom predsjedniku Republike Hrvatske dr. Franji Tuđmanu. Nakon gosp. Odaka, prigodnim govorom nazočnima se obratio župan Goran Pauk koji se osvrnuo na sve učinjeno i planirano, doneseni prostorni plan za Općinu Rogoznica kao i brojne započete i ostvarene projekte u protekloj godini. Župan je posebno naglasio ubrzani razvoj Županije koji je ilustrirao bruto društvenim proizvodom,koji od 2001. godine raste po godišnjoj stopi od 12 do 14 % i koji je od 3000 eura po stanovniku porastao na 7000 eura. Na kraju svojega govora, svima je još jednom čestitao Dan županije i pozvao na suradnju sve one koji svojim sugestijama i idejama mogu doprinijeti stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života svih nas.
17.05.2008, 18:27

Položeni vijenci za Dan županije

U povodu 17. svibnja – Dana županije, izaslanstvo Šibensko-kninske županije položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod centralnog križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomenika Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u čast svima koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku.Vijence su položili i izaslanstva Ureda državne uprave, Grada Šibenika, Grada Drniša, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske i političke stranke.
17.05.2008, 18:22

Na Poljani prezentirani izvorni proizvodi i gastronomska tradicija

U povodu obilježavanja županijskih dana, Obrtnička komora i Udruženje obrtnika Šibenika, Murtera-Pirovca-Tisnog, Vodica, Drniša i Zlarina organizirali su izložbu izvornih proizvoda i gastro tradiciju našega kraja. Tunjevina i svinjski kotleti s roštilja, kao i pidoće spremljene na tradicionalan način, obrtnici su besplatno dijelili građanima u petak na šibenskoj Poljani. Građani su mogli obići i štandove na kojima su izlagali svoje proizvode Cvjećarnica DEA vl. Andrea Škugor iz Šibenika; Deni Design, vl. Danijel Hrg iz Šibenika; D.V. Etnoatr, vl. Vedrana i Damir Živković iz Zatona; Obrt VENERE, vl. Ivana Bratić iz  Šibenika; Obrt MADIT, vl. Gordana Madunić iz Šibenika; Igor Labura, inovator; Antikviteti Srećko Vukšić iz Šibenika; Obrt «DALMATINO», vl.Mirjana Kukrić iz Pirovaca; Obrt «VeNel», vl. Nelica Knežević iz Vodicea; Obrt «LIPA», vl. Loposava Kuštović iz Vodicea, Obrt «ARKA», vl. Viktorio Marin iz Drniša i Obrt «NISA», vl. Zoran Sinobad iz Knina.
17.05.2008, 18:17

Međunarodni dan obitelji

U povodu 15. svibnja - Međunarodnog dana obitelji u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održana je tribina na temu „Uloga lokalne zajednice u osnaživanju obitelji“. Đina Lugović, ravnateljica Obiteljskog centra Šibensko-kninske županije pozdravila je sudionike te se zahvalila županiji na potpori i pruženoj logistici. Šibensko-kninski župan Goran Pauk prigodnim riječima, pozdravio je sudionike tribine, te naglasio kako je obitelj temelj društva, uporište koje presudno utječe na život svakog pojedinca, te da je obitelj danas više nego ikada izložena nepovoljnim utjecajima suvremenog društva. Župan je naglasio kako je obveza lokalne zajednice da kroz razvoj gospodarstva, te otvaranjem novih radnih mjesta osigura dostojan život svakoj obitelji naše županije, jer samo zadovoljna obitelj je temelj stvaranja razvijenog i sretnog društva. Župan je zaželio sudionicima uspješno održavanje tribine.
15.05.2008, 15:10

Likovna radionica za djecu predškolskog uzrasta „Boje moga zavičaja“

U povodu obilježavanja 17- svibnja-Dana Županije, djeca Gradskih vrtića Šibenik, privatnih i vjerskih vrtića sa svojim voditeljima-odgajateljima, danas su na šibenskoj Poljani sudjelovali u likovnoj radionici za djecu predškolske dobi „Boje moga zavičaja“. Veliku radionicu crtanja kredama vodila je prof. Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. Tema ove velike dječje crtarije je naša županija koja je iznimna po svom prirodnom bogatstvu i raznolikosti, kako biljnog tako i životinjskog svijeta. Cilj radionice je da djeca kroz međusobno druženje i dobro raspoloženje razvijaju maštu i kreativnost putem likovnog izraza, te da se uče međusobnom uvažavanju i organizaciji rada od najmlađih dana. Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio je djecu/sudionike radionice na šibenskoj Poljani i uručio im zahvalnice za sudjelovanje u programu obilježavanja Dana županije.
15.05.2008, 10:47