Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Slikarska radionica „Zemljovid županije“

U povodu obilježavanja 17- svibnja-Dana Županije, djeca četvrtog razreda O „Petar Krešimir IV“ sa svojom nastavnicom Dunjom Glavadanović, danas su na Trgu Pavla Šubića I, ispred zgrade Županije sudjelovali u slikarskoj radionici „Zemljovid županije“. Radionicu slikanja akrilnim bojama na platnu vodila je prof. Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. Radionica je posvećena velikom renesansnom umjetniku iz našega grad Martinu Koluniću Roti, koji je između ostalog bio vrlo značajan kartograf. Cilj radionice je međusobno upoznavanje i zbližavanje djece kroz isti likovni zadatak te usvajanje novih sadržaja. Uradak ove likovne radionice bit će izložen i predstavljen javnosti u prizemlju zgrade Županije. Šibensko-kninski župan Goran Pauk učenicima O „Petar Krešimir IV“ uručio je zahvalnicu za sudjelovanje u programu obilježavanja Dana županije.
14.05.2008, 14:33

Održan 7. olimpijski festival Dječjih vrtića Knin

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Šibensko-kninske županije i Gradskog poglavarstva grada Knina, dana 13. svibnja 2008. godine, održan je 7. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA U KNINU pod nazivom "I ja ću biti olimpijac". Djeca iz dječjih vrtića Tratinčica, Cvrčak, Visibaba i Maslačak sudjelovala su u svečanoj povorci ulicama grada do stadiona NK "Dinara" u Kninu gdje su održana natjecanja u olimpijskim sportovima. Prilikom ceremonije podizanja olimpijske zastave prisegu mladih olimpijaca čitala je Nensi Čačić - članica Društva sportske rekreacije iz Knina, dok je baklju zapalila Antonija Radić iz Atletskog kluba "Sv. Ante" - Knin.
14.05.2008, 08:43

Župan na konferenciji „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH“

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, danas u Splitu sudjelovat će na prvoj radnoj konferenciji „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH“, koja će se održati pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Organizatori konferencije su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvo financija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Zajednica županija RH, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i HEP-ESCO d.o.o. Svrha konferencije je poticanje gospodarenja energijom u gradovima i županijama, pokretanje aktivnosti za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama lokalne samouprave; Razmjena znanja, iskustva i primjera prakse iz europskih i hrvatskih gradova; Poticanje financiranja projekta energetske efikasnosti te predstavljanje mogućnosti financiranja kao i usvajanje energetske povelje gradonačelnika i župana. Šibensko-kninska županija potpisala je energetsku povelju 27. ožujka o.g. skupa s predstavnicima gradova Drniša, Knina, Skradina i Vodica, te time izrazila svoju spremnost da sva svoja nastojanja usmjeri prema boljoj i održivoj energetskoj budućnosti u svojoj županiji na dobrobit svih njenih žitelja. Konferencija je namijenjena  gradonačelnicima, županima, pročelnicima gradskih i županijskih ureda, lokalnim agencijama za razvoj ili energiju. Konferencija je značajan događaj u području energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, koji će predstavnike lokalne i regionalne samouprave motivirati i pripremiti za provođenje projekta „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama“ te educirati za razvoj i pripremu projekata energetske učinkovitosti.
13.05.2008, 08:35

U subotu obilježen „europski tjedan“ u Kninu

U povodu obilježavanja „europskog tjedna“ i Dana Europe – 9. svibnja, zamjenik župana Željko Šimunac i saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnice Knina Tomislav Vrdoljak, u subotu u Kninu na Trgu Ante Starčevića dijelili su građanima sadnice sezonskog cvijeća, kao i publikacije i promotivni materijal MVPIE, a u cilju informiranja građanstva o procesu približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i upoznavanju hrvatske javnosti s događanjima u Europskoj uniji. U petak na Županijskom radio Šibeniku i radio Kninu je organiziran kviz/nagradna igra na temu europskih integracija.
12.05.2008, 10:37

Održana 37. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je održana 37. sjednica Županijskog poglavarstva na kojoj je usvojen nacrt izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2008. godinu, kojim se proračun sa 117.511.000 kuna povećao na 126.604.000 kuna i to uglavnom zbog decentraliziranih sredstava za školstvo i zdravstvo. Donesen je nacrt odluke o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih  funkcija u zdravstvenim ustanovama na području Šibensko-kninske županije u 2008. godini. Kako je obrazložio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Nikola Mihaljević, odlukom o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u 2008. godini utvrđena su sredstva za Šibensko-kninsku županiju za decentralizirane funkcije u zdravstvu u ukupnom iznosu od 15.795.524,00 kuna. Također je donesena odluka o raspoređivanju tih sredstava na način da se Općoj bolnici Šibensko-kninske županije rasporede sredstva u iznosu od 8.360.000,00 kn, Domu zdravlja Šibenik iznos od 2.960.00,00 kn, Domu zdravlja Knin iznos od 1.180.000,00 kn, Domu zdravlja Drniš iznos od 1.095.000,00 kn i Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije iznos od 2.200.000,00 kn. Donesena odluka o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja decentarliziranih funkcija u centrima za socijalnu skrb i pomoći za podmirenje troškova stanovanja korisnicima koji se griju na drva (ogrjev) i raspored sredstava za 2008. godinu. Donesena je odluka o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u domovima za starije i nemoćne osobe na području Šibensko-kninske županije i raspored sredstava za 2008. godinu. Kako je pročelnik Mihaljević izvijestio članove poglavarstva, ukupni rashodi za dva doma za starije i nemoćne (Knin i „Cvjetni dom“ Šibenik) iznose 20.274.000,00 kn, od toga iznos od 10.740.000,00 kn je od planiranih vlastitih prihoda, a razliku sredstava od 9.534.000,00 kn osigurava Županija.
09.05.2008, 14:01

Australska veleposlanica Tracy Reid u posjeti Šibensko-kninskoj županiji

Šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je danas, u nastupni posjet veleposlanica Australije Tracy Reid.Sastanku, koji se održao u Uredu župana nazočili su zamjenik župana Željko Šimunc, zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Šibenik Petar Škender i direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat. Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, župan je kratko upoznao veleposlanicu s aktualnim gospodarstvenim prilikama u Šibensko-kninskoj županiji, osvrnuvši se na najvažnije projekte. Veleposlanica Reid je iskazala poseban interes za sudbinu TLM-a nakon privatizacije, o čemu ju je detaljnije upoznao g. Škender, te joj tom prigodom ponudio suradnju u povezivanju australskih i hrvatskih gospodarstvenika. Bilo je riječi i o turizmu te posebice o činjenici da se broj australskih turista u Hrvatskoj povećava iz godine u godinu. Posljednja brojka govori o 70 000, no ima naznaka kako će se taj broj već ove godine utrostručiti.
08.05.2008, 15:18

U Gradskoj vijećnici obilježen 8. svibnja-Međunarodni dan Crvenog križa i 130. obljetnica Hrvatskog Crvenog križa

Danas je u Gradskoj vijećnici, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, obilježen 8. svibnja-Međunarodni dan Crvenog križa i 130. obljetnica djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. Skup je pozdravio predsjednik Gradskog društva g. Zdenko Zjačić, te iznio kratku kronologiju osnivanja Međunarodnog Crvenog križa, kao i Hrvatskog crvenog križa. Posebno pozdravljajući nazočnost Oca biskupa msr. Ante Ivasa, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka i zamjenika gradonačelnice Tomislava Ninića, ali i mnogobrojnih članova društva, g. Zjačić je naglasio kako svaka lokalna zajednica, pa tako i ova naša šibenska, mora biti ponosna na ljude koji posjeduju tako visoku razinu svijesti i stavljaju se dobrovoljno na raspolaganje za dobrobit sviju nas. Humanost u zaštiti ljudskih života i zdravlja, nepristranost u pružanju pomoći i prije svega doborovoljnost osnovna su načela djelovanja Crvenog križa. Crveni križ je pokret koji nastoji spriječiti i ublažiti ljudsku patnju te promicati razumijevanje, prijateljstvo, suradnju i mir među ljudima, bez obzira na nacionalnost, rasu, vjeru ili politička opredjeljenja. Istaknutim članovima društva zamjenica ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Šibenik Lina Gregov uručila je priznanja za doprinos u radu i promicanju načela Crvenog križa.
08.05.2008, 15:00

Obilježen „europski tjedan“ u Skradinu

U povodu obilježavanja „europskog tjedna“ i Dana Europe – 9. svibnja, zamjenik župana Željko Šimunac i gradonačelnik Skradina Nedjeljko Dujić, danas su u Skradinu na Obali Bana Pavla Šubića dijelili građanima sadnice sezonskog cvijeća,  kao i publikacije i promotivni materijal MVPIE, a u cilju informiranja građanstva o procesu približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i upoznavanju hrvatske javnosti s događanjima u Europskoj uniji.
08.05.2008, 14:10