Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Župan Goran Pauk, održao je danas redovitu konferenciji za novinare pod nazivom „Javnost ima pravo znati“, prvu u Novoj godini. Župan je upoznao novinare s ustrojavanjem dva nova Upravna odjela i to Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju, koji su osnovani sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji. Županija je preuzela osamnaest djelatnika Ureda državne uprave. U okviru Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju osnovane su dvije ispostave u Drnišu i Kninu. Do provedbe natječajne procedure poslove v.d. pročelnika obnašat će Dr. sc. Živana Lambaša Belak u UO za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Željko Šain dipl. ing. arh. u UO za prostorno uređenje i gradnju. Skupa s novim djelatnicima Županija je preuzela i 4 700 predmeta od kojih je 1 343 neupravnih, a 3 357 upravnih predmeta. Za sada navedene službe ostat će na staroj adresi tj. u ulici Vladimira Nazora 2/III dok se ne nađe kvalitetnije rješenje, a moguće je da će to biti prostori u upravnoj zgradi TEF-a.
07.01.2008, 13:14

U povodu smrti mons. Josipa Veljka Jadronje, župan Goran Pauk uputio brzojav sućuti Ocu biskupu

U povodu smrti mons. Josipa Veljka Jadronje, šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je biskupu šibenskom msgr. Anti Ivasu brzojav sućuti slijedećeg sadržaja:
„Duboko dirnut viješću o smrti mons. Josipa Veljka Jadronje želim podijeliti kršćansku sućut sa svim katolicima Šibenske biskupije. Mons. Josipa Veljka Jadronje sjećat ćemo se po dobroti, plemenitosti i djelima kojima je zadužio cijeli šibenski puk koji ga je iznimno cijenio i volio. Vama oče biskupe, svećenicima, redovnicama i katolicima naše Šibenske biskupije upućujem izraze iskrene i duboke sućuti.“
03.01.2008, 13:07

Održana 15. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine predsjednik skupštine Josip Odak čestitao je Anti Kulušiću i Ratku Gaici na izboru za Hrvatski sabor. Nakon vijećnički pitanja usvojen je Zapisnik s 14. sjednice Županijske skupštine i dnevni red. Pročelnica Službe za proračun i financije Milica Bilušić izvijestila je vijećnike o prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu te je isti usvojen. Donesena je Odluka o prihvaćanju Plana gospodarenja otpadom Šibensko-kninske županije za razdoblje 2007. – 2015. g. Plan gospodarenja otpadom u Šibensko-kninskoj županiji osnovni je dokument o gospodarenju otpadom u Šibensko-kninskoj županiji, usklađen sa Strategijom i Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, kao i Nacionalnom strategijom zaštite okoliša i programima zaštite okoliša. Usvojen je prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o mreži osnovnih škola na području Šibensko-kninske županije, koja je usvojena. Naime, kako je vijećnike izvijestila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović u šk. god. 2007/08 na području Županije u postojećoj mreži osnovnih škola (21 osnovna škola i glazbena), nastavu pohađa 9.552 učenika u 485 odjeljenja, što je 222 učenika manje nego u šk. god. 2006/07. Sve osnovne škole na cijelom području županije u posljednjih nekoliko godina bilježe značajan i konstantan pad broja učenika. Statistika kaže da je 54,28 % učenika manje u odnosu na 1975/76 godinu, kazala je pročelnica Ercegović.
20.12.2007, 14:03

Župan i gradonačelnica darivali štićenike Cvjetnog doma

U prigodi nadolazećih blagdana Božića i Nove 2008., župan Goran Pauk i gradonačelnica Neda Klarić sa suradnicima, posjetili su Cvjetni dom, te prigodno darivali štićenike, njih 330. U prigodnom obraćanju župan i gradonačelnica su štićenicima, kao i osoblju Cvjetnog doma, zaželjeli Sretan Božić uz obilje zdravlja i sreće u 2008. godini. I ove godine Grad Šibenik osigurao je korisnicima Caritasove pučke kuhinje 80 kg svinjetine.
19.12.2007, 14:23

Održana tribina pod nazivom „Hrvatska mala poduzeća i izazovi Europske unije: opasnost ili nada ?“

U organizaciji CEPOR –a i Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije, danas u Gradskoj knjižnici održana je tribina pod nazivom „Hrvatska mala poduzeća i izazovi Europske unije: opasnost ili nada ?“. Cilj tribine je aktualiziranje značaja jedinstvenog tržišta Europske unije za sektor malih i srednjih poduzeća (MPS) uz poticanje rasprave o izvoznom potencijalu sektora MPS-a u Hrvatskoj, te kako ga unaprijediti. Tribinu je vodila Mirna Leko Šimić, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
17.12.2007, 15:19

Župan Goran Pauk primio veleposlanika Roberta W. Beckera, zamjenika voditelja Misije OESS u Republici Hrvatskoj

Danas u Uredu župana, Šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je veleposlanika Roberta W. Beckera, zamjenika voditelja Misije OESS – a u Republici Hrvatskoj i Momira Vukmirovića, šefa područnog ureda OESS-a u Kninu. Gospodin Becker završio je svoju Misiju u Hrvatskoj pa je današnji susret s županom na neki način bio oproštajni. Razgovarali su o povratku izbjeglica, suživotu, mogućnošću zapošljavanja te svemu učinjenom u proteklom razdoblju.
17.12.2007, 15:00

IRES održao prezentaciju Projekta Zeleni put – Hrvatska ekološka magistrala

Danas u Uredu župana u nazočnosti zamjenika župana Željka Šimunca, pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Marlene Floigl i direktora Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije Drage Matića, predstavnici Instituta za istraživanje i razvoj održivih eko sustava (ravnatelj Mr. sc. Marijan Gredelj, stručni savjetnik Mr. sc. Darko Kovačević i predsjednik Upravnog vijeća Dr. sc. Zoran Pišl) održali su prezentaciju projekta Zeleni put – Hrvatska ekološka magistrala. Nositelj projekta je Institut za istraživanje i razvoj održivih eko sustava u suradnji s Institutom za turizam i Kineziološkim fakultetom. Cilj projekta je uspostaviti sportsko-turistički put kontinentalna – mediteranska Hrvatska, koji bi većim dijelom prolazio kroz područja od posebne državne skrbi Republike Hrvatske.
13.12.2007, 15:05

Dodijeljena priznanja Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima u 2006. godini

Danas je u Gradskoj vijećnici održana 7. Svečana sjednica Gospodarskog vijeća Županijske komore Šibenik, na kojoj su dodijeljena priznanja „Zlatna kuna“ poduzećima s najuspješnijim poslovanjem u 2006. godini. Na 6. sjednici Gospodarskog vijeća ŽK Šibenik, koja je održana 30. listopada 2007.godine, donesena je odluka o dodjeli priznanja sljedećim poduzećima: u kategoriji malih poduzeća MIAB-u d.o.o. Šibenik, u kategoriji srednjih poduzeća KNAUF-u d.o.o, Kosovo, Knin i u kategoriji velikih poduzeća JOLLY-JBS d.o.o. Drniš,te najuspješnijoj banci: Jadranskoj banci d.d. Šibenik. Nakon uvodnih riječi predsjednika ŽK Šibenik Petra Škendera i župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, uslijedila je prezentacija nagrađenih poduzeća, kojima su župan Pauk i predsjednik ŽK Šibenik Škender uručili priznanja. Gospodin Josip Stojanović, u ime svih nagrađenih zahvalio se prigodnim riječima, te svima poželio sretne blagdane i još uspješniju Novu 2008. godinu.
12.12.2007, 15:13