Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Ministar Biškupić otvorio vidikovac „Kamenjak“

U parku prirode „Vransko jezero“ danas je ministar Biškupić otvorio vidikovac „Kamenjak“, koji je realiziran u okviru CARDS 2002 programa Europske unije.
Otvaranje ovog vidikovca sa kojeg seže prekrasan pogled na NP Kornati, te Vransko jezero, doprinos su razvoja turizma kako u Zadarskoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji, istakao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.
19.05.2007, 17:04

Održana I. Smotra folklora Šibensko-kninske županije

U povodu 17. svibnja – Dana županije na Trgu Pavla Šubića I održana je I. Smotra folklora Šibensko-kninske županije, na kojoj je nastupilo 12 kulturno-umjetničkih društava iz svih dijelova naše županije: KUD „Sveti Juraj“ iz Primoštena, KUU „Zvona Zagore“ iz Mirlovića, KUD „Bedem“ iz Grebaštice, KUD „Sv. Ante“ iz Danila Kraljica, KUD „Spužvar“ iz Krapnja i Brodarice, KUD „Koledišće“ iz Jezera, KUD „Miljevci“, KUD „Zora“ iz Betine, KUD „Kralj Zvonimir“ iz Knina, KUD „Napredak“ iz Knina, KUD „Promina“ i KUD „Šibenske šuštine“ iz Šibenika. Sva kulturno-umjetnička društva u defileu od Poljane do Trga dopratila je na Smotru Vrpoljačka glazba. Po završetku Smotre, šibensko-kninski župan Goran Pauk uručio je izvođačima Zahvalnice za sudjelovanje na I. Smotri folklora Šibensko-kninske županije.
19.05.2007, 00:00

Akcija ''Kupujmo hrvatsko-Budimo kroativni'' 2007 u Kninu

Na trgu dr. Ante Starčeviča u Kninu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i ove godine, tradicionalno, desetu godinu za redom, organizira akciju " Kupujmo hrvatsko". Promocija kvalitetnih hrvatskih proizvoda, i proizvoda nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".
18.05.2007, 20:41

Župan posjetio naselje Golubić

Na poziv udruge „BOSANSKOHERCEGOVAČKI HRVATI BHH; Podružnica Knin, šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio je naselje Golubić, te se upoznao sa problemima stanovnika naselja. Kao jedan od najveći problema je odvodnja komunalnih otpadnih voda naselja Golubić, koji se ispuštaju u akumulacijsko jezero na vodotoku Butišnice. Kako navode mještani, problem je u ispuštanju fekalni otpadnih voda iz biološkog pročistača u jezero, te nepodnošljivom mirisu koji se čuje sa ispusta iz biološkog pročistača. U naselju živi oko 800 stanovnika i problem je vodoopskrbe, a velika je potreba za izgradnjom ambulante ističu mještani. O svemu upoznatom župan će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći u rješavanju ovih gorućih problema stanovnika naselja Golubić.
18.05.2007, 20:41

Župan posjetio udrugu Hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Šibensko-kninske županije ''Tvrđava-Knin''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, danas je u Kninu posjetio udrugu Hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin".
18.05.2007, 20:39

Održana svečana sjednica Županijske skupštine

U Šibenskom kazalištu s početkom u 11.00 sati održana je svečana sjednica Županijske skupštine, koju je prigodnim govorom otvorio predsjednik Županijske skupštine Josip Odak. Nakon gosp. Odaka, prigodnim govorom nazočnima se obratio župan Goran Pauk koji se osvrnuo na sve učinjeno u protekloj godini te najavio daljnje projekte i zadatke, i pozvao sve one koji mogu dati svoj maksimum u poticanju dobrih razvojnih programa u našoj Županiji, koji će doprinijeti stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života svih žitelja županije. Na kraju svog izlaganja župan je još jednom svima čestitao Dan Šibensko-kninske županije.
17.05.2007, 12:00

Položeni vijenci za Dan županije

U povodu 17. svibnja – Dana županije, izaslanstvo Šibensko-kninske županije položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod centralnog križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomenika Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u čast svima koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku. Vijence su položili i izaslanstva Ureda državne uprave , Grada Šibenika, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i političke stranke.
17.05.2007, 11:00

Šibensko-kninski župan Goran Pauk otvorio početak radova na uređenju stare zgrade Zaraznog odjela OB Šibenik

Danas je šibensko-kninski župan Goran Pauk simboličnim činom rušenja zida označio otvaranje radova na adaptaciji i dogradnji zgrade Zavoda za javno zdravstvo (bivša zgrada zaraznog odjela OB Šibensko-kninske županije ). Radovi su otpočeli u nazočnosti ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije dr. Suzi Vatavuk, ravnatelja Opće Bolnice Šibensko-kninske županije dr. Željka Burića i zamjenika gradonačelnika Tomislava Ninića. Radovi obuhvaćaju dvije faze, u prvoj fazi adaptirat će se i nadograditi zgrada bivšeg Zaraznog odjela, dok će II faza obuhvatiti izgradnju novog dijela zgrade. Ukupna investicija obje faze iznosi cca 16.000.000 kn. Danas su otvoreni radovi na I fazi, čija ukupna investicija iznosi 5.500.000 kn, od toga je Županija iz decentraliziranih sredstava osigurala 4.100.000 kn, a ostatak je osigurao Zavod za javno zdravstvo iz vlastitih sredstava. Radove, čiji se dovršetak očekuje koncem ove godine, izvodit će tvrtka „2 Marka“.
15.05.2007, 18:29