Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održana Prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola

Danas u prostorijama Osnovne glazbene škole „Krsto Odak“ u Drnišu održana je prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola. Prezentaciji su nazočli predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatskih voda i predstavnici jedinica lokalne samouprave. Šibensko-kninski župan Goran Pauk pozdravio je nazočne, te se obratio skupu prigodnim riječima: „Vodni resurs osnova je održavanja života, a posebno kad govorimo o vodoopskrbi i segmentu navodnjavanja poljoprivrednih površina. Danas smo prema veličini navodnjavanih obradivih površina na jednom od posljednjih mjesta u Europi, a po bogatstvu vodom na petom. Elementarne nepogode, poput suše te velike površine neobradivog poljoprivrednog zemljišta navele su nas da se uključimo u «Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u RH», a sve u cilju boljeg gospodarenja istim. Stoga je i Županijsko poglavarstvo u srpnju 2007. godine prihvatilo Plan navodnjavanja za područje Šibensko-kninske županije, izrađen od strane Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
18.03.2008, 14:52

U Kninu otvorena obnovljena ispostava HZZO-a

Jučer u Kninu otvorena je renovirana Ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koja je potpuno prilagođena osobama s invaliditetom. Osim pristupa za invalidska kolica, i šalteri, te sanitarni čvor potpuno su prilagođeni invalidima, što su posebno pohvalili i predstavnici kninske udruge invalida Sv. Bartolomej, koji su ovu ustanovu istaknuli kao primjer drugim važnim objektima u gradu, gdje su na žalost još prisutne brojne barijere za invalidne osobe.
15.03.2008, 07:42

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin u službenom posjetu Šibensko Kninskoj Županiji

Danas u Uredu župana održan je sastanak na temu racionalizacija mreže sudova u RH. Sastanku su nazočili ministrica pravosuđa Ana Lovrin, državni tajnik Dražen Bošnjaković, državna tajnica Marina Dujmović-Vuković, savjetnica u ministarstvu pravosuđa zadužena za reorganizaciju mreže sudove Barica Novosel, saborski zastupnik Ante Kulušić, zamjenik župana Željko Šimunc, saborska zastupnica i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić, gradonačelnik Drniša Ante Dželalija, gradonačelnica Knina Josipa Rimac, načelnik Općine Tisno Josip Stegić, predsjednik Županijskog suda u Šibeniku Sanibor Vuletin, predsjednica Općinskog suda u Šibeniku Nives Nikolac, predsjednica Općinskog suda u Kninu Ana Jeleč Pecirep, predsjednik Općinskog suda u Drnišu Ljudevit Zoričić i predsjednica Općinskog suda u Tisnom Biserka Boljat.
10.03.2008, 14:20

Danas u Solarisu održan stručni skup ravnatelja srednjih škola RH

U organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Agencije za odgoj i obrazovanje, danas u Solarisu otvoren je dvodnevni stručni skup za ravnatelje srednjih škola u RH, pod nazivom „Mjesto i uloga ravnatelja u školskom sustavu (vrednovanje i samovrednovanje). Otvaranju skupa nazočili su Želimir Janjić, državni tajnik za srednje školstvo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa; Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i Goran Sirovatka, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, koji su govorili o aktualnostima u hrvatskom školskom sustavu. Državni tajnik Želimir Janjić najavio je donošenje novog Zakona o srednjem školstvu, te donošenje posebnog Zakona za sustavno obrazovanje kao i donošenje novog Državno pedagoškog standarda za srednje školstvo. Goran Sirovatka, ravnatelj NCVVO govorio je o pripremi škola za državnu maturu, te je najavio da će od slijedeće godine Državna matura biti obavezna za gimnazije.
10.03.2008, 12:42

Održan sastanak Povjerenstva za procjenu nekretnina za Grad Knin

Jučer u prostorijama Regionalnog ureda za prognanike, izbjeglice i povratnike u Kninu održan je sastanak Povjerenstva za procjenu nekretnina za Grad Knin. Pored predsjednika Povjerenstva Željka Šimunca, zamjenika župana i članova povjerenstva: Josipa Leontića (Grad Knin), Martina Mirkovića (MRRŠVG), Verice Jurin (MRRŠVG) i Sare Nikolić (APN), sastanku su nazočili Ivica Preskar, načelnik za stambeno zbrinjavanje prognanika i Mandica Zvirotić, načelnica za pravne poslove pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Članovi Povjerenstva počeli su s procjenama vrijednosti nekoliko stambenih objekata u Kninu koje će ponuditi na prodaju njihovim korisnicima. Pravo na kupnju po povlaštenim uvjetima ostvaruju korisnici državnih stanova i kuća (izbjeglice i prognanici) koji su prethodno ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje, odnosno ako nemaju druge imovine. Uknjižba objekta kao državne imovine osnovni je uvjet za prodaju stambenog objekta u kojem borave korisnici stambenog zbrinjavanja.
07.03.2008, 12:07

Održana 34. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćen je nacrt zaključaka o utvrđivanju konačnog prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije za područje Općine Rogoznica i područje Grada Šibenika, Otok Kakanj. Izmjene i dopune PPŽ rađene su u svrhu stvaranja pretpostavki za legalizaciju što većeg broja bespravno sagrađenih građevina u Rogoznici. Prihvate li ministarstva ovaj prijedlog, konačnu odluku donijet će Županijska skupština. Poglavarstvo je donijelo odluku o produženju važenja koncesije tvrtki Klismar Split d.o.o., na dijelu morskog akvatorija u uvali Peleš, do 31. prosinca 2008. godine. Također je donesena odluka o produženju važenja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja gatova u luci Hramina na otoku Murteru do okončanja postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru, a najkasnije do 31. prosinca 2008. godine. Na zahtjev Županijske uprave za ceste Šibensko-kninske županije, Poglavarstvo je donijelo odluku o dodjeli koncesije za upotrebu pomorskog dobra, radi izgradnje i korištenja križanja na županijskoj cesti ŽC 6126 u Rogoznici. Područje za koje se daje koncesija određeno je katastarskim česticama 2046/2, 20496/5, 20499/3, 20584/2, 20589, 20590 ukupne površine 2672 m², a koncesija se daje na 20 godina uz godišnju naknadu od 2,00 kn po metru četvornom zauzetog pomorskog dobra.
04.03.2008, 12:31

Održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša grada Knina

U organizaciji Saveza športova grada Knina, u ponedjeljak u prepunoj kino dvorani doma HV u Kninu, održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša grada Knina za 2007. godinu. Za najuspješniju sportašicu proglašena je Inja Damjanović – prvakinja Hrvatske u bodybuildingu, a titulu najuspješnijeg sportaša dobio je Stipe Jarloni – Hrvatski i Europski juniorski prvak u TaeKwonDo-u. Na svečanosti dodjele sudjelovali su brojni sportaši i uglednici hrvatskog sporta: Slavko Goluža – Hrvatski rukometni savez, trener Hrvatske rukometne reprezentacije; Marijan Klanac član vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora; Zlatko Nakić – izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza. U ime Šibensko-kninske županije, nazočne je pozdravio zamjenik župana Željko Šimunac, koji je govorio o potporama Županije razvoju športa. Šimunac je čestitao nagrađenima, te im zahvalio što su svojim športskim rezultatima doprinijeli promociji grada Knina i Šibensko-kninske županije.Gradonačelnica Josipa Rimac pozdravila je sve uspjehe kninskih sportašica i sportaša, koji su najbolji veleposlanici grada Knina u svijetu. Najavila je i nova ulaganja u sportske objekte i klubove uz zahvalu svim partnerima koji podupiru razvoj kninskog sporta.
19.02.2008, 12:22

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare župan je informirao javnost o svemu učinjenom po pitanju tehničkih uvjeta funkcioniranja ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju u Drnišu i Kninu. U Kninu se uređuju dvije prostorije koje je Županija dobila na korištenje od Uprave za obranu, dok su uredske prostorije Ispostave u Drnišu u cijelosti sređene. Elektronskim putem prebačeno je 80000 predmeta iz pisarnice Ureda državne uprave na server pisarnice Županije i time je riješen najvažniji dio posla, kazao je župan. Vezano za odluku o ukidanju Općinskih sudova, župan je obavijestio novinare da se na području naše županije ukida Općinski sud u Drnišu i Općinski sud u Tisnom. Slijedom toga Općina Unešić je zatražila od Ministarstva pravosuđa i Županije da područje Općine Unešić bude u nadležnosti Općinskog suda u Šibeniku.
13.02.2008, 14:54