Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan Pauk otvorio kružni tok ispred rogozničkog mosta

U povodu Dana općine Rogoznica i blagdana Gospe od Kapelice, župan Goran Pauk otvorio je kružni tok ispred rogozničkog mosta, na Kopači. Riječ je o investiciji vrijednoj dva milijuna kuna od kojih je 1,3 milijuna uložila Županijska uprava za ceste, a ostatak novca Općina Rogoznica. Župan je nazočio i svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je kazao da je Županija stvorila pretpostavku da se riješi teška rogoznička prostorna problematika. Prostorni plan općine Rogoznica, koji će se naći na javnom uvidu početkom kolovoza, osim sanacije bespravne gradnje, pozicionirat će novu ribarsku luku, gospodarsku zonu na Krušivama, ali će definirati i javni put do jezera Zmajevo oko – rogozničkog hidrogeomorfološkog fenomena, kazao je župan Pauk.
01.07.2008, 15:00

Župan primio nagrađene učenike osnovnih i srednjih škola

Danas u Gradskoj vijećnici župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović primili su nagrađene učenike osnovnih i srednjih škola s područja Šibensko-kninske županije i njihove mentore, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na regionalnim i državnim natjecanjima u školskoj godini 2007/08. Župan Pauk čestitao je učenicima i njihovim mentorima na uspjehu kojim su dostojno promovirali svoje škole i županiju, te im uručio simboličan poklon uz želje za daljnjim uspjehom u učenju i radu.
26.06.2008, 15:12

Održan sastanak na temu Projekt ulaganja u deficitarna zanimanja

Danas u Uredu župana, župan Goran Pauk sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima Agencije za obrazovanje odraslih. Sastanku su nazočili Zoran Smolić, zamjenik ravnateljice Agencije za obrazovanje odraslih, Franjo Galeković načelnik odjela za stručni nadzor, Ivana Ramić voditeljica odsjeka, Luka Petrina pročelnik HZZ – Područne službe Šibenik, Slaven Jakelić tajnik HOK – Obrtničke komore ŠKŽ, Jagoda Vlahov viša stručna suradnica u HGK – Gospodarske komore ŠKŽ, Nastja Petković ravnateljica POU Šibenik, Vlado Rubeli ravnatelj Industrijsko obrtničke škole, Dražen Sekso ravnatelj Srednje strukovne škole Šibenik, Zvonko Pešić ravnatelj privatne gimnazije u Šibeniku, Sonja Palinić Mravak rukovoditeljica odsjeka HZZ – PS Šibenik, Angela Krasić ravnateljica POU Akademija Libar, Gordana Birin voditeljica kulturnog centra POU Vodice, Marko Radačić dekan Veleučilišta u Šibeniku, Marko Jelić dekan Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, Senka Dodig ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole i Mato Milanović ravnatelj POU Knin.
Predstavnici Agencija za obrazovanje odraslih koja radi na projektu ulaganja u deficitarna zanimanja prezentirali su sudionicima sastanka pilot projekt „Ulaganje u obrazovanje za deficitarna zanimanja“.
24.06.2008, 15:29

Položeni vijenci za Dan državnosti Republike Hrvatske

U povodu 25. lipnja – Dana državnosti Republike Hrvatske, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i na taj način odali počast svima koji su život dali za domovinu Hrvatsku. Vijence su položili i izaslanstva Ureda državne uprave, Grada Šibenika, Općine Bilice, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske, HRM-e i političkih stranka.
24.06.2008, 11:17

''Mare Croaticum'' u Šibensko-kninskoj županiji

U sklopu tradicionalnog projekta Bjelovarsko-bilogorske županije „Mare Croaticum“ u vidu povezivanja zelene i plave Hrvatske danas je u Uredu šibenske gradonačelnice održan sastanak na kojem su, kao domaćini, predstavnike Bjelovarsko –bilogorske županije pozdravili zamjenik župana Željko Šimunac i dogradonačelnik Tomislav Jukić. U ime predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije sastanku su nazočili: zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimir Karakaš, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje obrtništvo i poduzetništvo Milan Biljan, pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo gđa. Dominka Pretula .
19.06.2008, 16:01

Obilježena 17. obljetnica ustrojavanja 113. brigade ZNG-a

U organizaciji šibenskog ogranka HVIDRE, Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata, Udruge udovica hrvatskih branitelja Domovinskog rata i Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, jutros je, polaganjem vijenaca i služenjem mise zadušnice, obilježena 17. obljetnica ustrojavanja 113. brigade ZNG-a. Šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegov zamjenik Željko Šimunac položili su vijence kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u čast svima koji su dali živote za domovinu Hrvatsku. U kapelici sv. Mihovila u vojarni Bribirskih knezova služena je misa zadušnica za sve poginule branitelje iz Domovinskog rata.
19.06.2008, 14:01

Zamjenik župana Ante Tanfara primio polaznike X naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“

Zamjenik župana Ante Tanfara i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, jutros su u Uredu župana primili 14 polaznika X naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ i njihovog zapovjednika brigadnog generala dr. sc. Slavena Zdilara, koji sukladno godišnjem Planu i programu izobrazbe provode studijsko putovanje po širem području Dalmacije. U ime Županijskog poglavarstva i svoje osobno, zamjenik župana Tanfara, polaznicima škole zaželio je dobrodošlicu i ugodan boravak u Šibensko-kninskoj županiji. Razgovaralo se o aktualnim zbivanjima u Županiji i Gradu, kako bi polaznici stekli sliku o gospodarskim, socijalnim i kulturnim prilikama u Županiji. Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ je najviša vojna škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se uz polaznike iz RH školuju i polaznici iz inozemstva. Inače, u ovom X naraštaju polaznika pored 11 visoki časnika iz OS RH nalaze se i tri visoka časnika iz Republike Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Školovanje traje jednu godinu i u jednom naraštaju školuje se do 14 polaznika. Zadaća škole je priprema i osposobljavanje polaznika za sudjelovanje u procesu donošenja odluka na strategijskoj i planskoj razini, po nacionalnim i globalnim pitanjima u području sigurnosnih i obrambenih poslova. Po završetku izobrazbe polaznici su osposobljeni za preuzimanje ključnih pozicija u oružanim snagama, ministarstvima i različitim državnim institucijama i organizacijama koja se bave pitanjima obrane. Polaznike Ratne škole primit će biskup šibenski msgr. Ante Ivas, a u popodnevnim satima posjetit će NP Kornate.
12.06.2008, 11:06

Plivački maraton u čast Draženu Petroviću

Dr. Velimir Šušak, dugogodišnji plivački reprezentativac u daljinskom plivanju, danas je plivao maraton povodom 15. obljetnice smrti najveće hrvatske i europske športske legende Dražena Petrovića. Dr. Šušak je preplivao 27 kilometarsku dionicu od Skradina do Šibenika sa zaustavljanjem u Bilicama, rodnom mjestu Draženove majke Biserke. S obzirom na težinu i duljinu maratona i povremene „neverine“ na šibenskom području, dr. Šušak je preplivao zadanu dionicu u predviđenom vremenskom roku od 9.00 do 14.00 sati kada je stigao na šibensku rivu gdje su ga dočekali šibensko-kninski župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, direktor Turistčke zajednice grada Šibenika Goran Bulat, te djeca – članovi omladinskog košarkaškog kluba „Dražen Petrović“. Za sjećanje na današnji događaj, župan Pauk i dogradonačelnik Ninić uručili su dr. Šušku šibensku kapu, košarkaški dres i grb Sv. Mihovila zaštitnika grada Šibenika.
07.06.2008, 15:51