Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Županiji dodijeljena plaketa i zahvalnica Jadrolinije

Jučer je na poziv predsjednika Uprave Jadrolinije Slavka Lončara, šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio svečanosti krštenja i prvog promotivnog putovanja na liniji Zadar-Preko RO-RO putničkog broda Nov 546 m/t „ Juraj Dalmatinac“.
18.07.2007, 14:25

Održana 39. Sjednica Turističkog vijeća TZ Šibensko-kninske županije

Danas je održana 39. Sjednica Turističkog vijeća turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Na Sjednici je jednoglasno usvojen zapisnik s prethodne sjednice. Što se tiče turističkog prometa za prvih šest mjeseci 2007. godine, konstatirano je da je ostvareno ukupno 749 048 noćenja.
17.07.2007, 15:01

Proslava prve godišnjice Veleučilišta i promocija diplomiranih studenata

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Ante Tanfara i Željko Šimunac nazočili su svečanosti proslave prve godišnjice Veleučilištu u Šibeniku i promociji 49 diplomiranih studenata šibenskog Veleučilišta. Svečanost je održana u nazočnosti brojnih studenata, roditelja, profesora i predavača. U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, prigodnim govorom obratio se pomoćnik ministra mr. sc. Krešimir Rašan. Župan Pauk, također se obratio skupu prisjetivši se razdoblja od prije 10-ak godina, kada je započela s radom Visoka škola za turistički menadžment, kao prva visokoškolska ustanova ustrojena na našem području, koja je prije godinu dana preustrojena u veleučilište u Šibeniku.
13.07.2007, 09:53

Održana 24. sjednica Poglavarstva

Danas je održana 24. sjednica Poglavarstva na kojoj je prihvaćena izmjena i dopuna (II) Prostornog plana Šibensko-kninske županije i upućivanje istoga na javnu raspravu. Prihvaćen je prijedlog rješenja o imenovanju Marlene Floigl, dipl. oec. iz Šibenika za pročelnicu Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalne poslove. Također je prihvaćen Sporazum o sufinanciranju izgradnje građevine Osnovne škole Bilice iz udruženih sredstava Svjetske banke i Državnog proračuna RH u iznosu od 7.500.000,00 kuna tj. 37,50 % od ukupne investicije. Prihvaćen je Sporazum o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje građevine Tehničke škole i Industrijsko-obrtničke škole u Šibeniku , također iz udruženih sredstava Svjetske banke i Državnog proračuna RH u iznosu od 17.000.000,00 kuna , tj. 40,97 % od ukupne investicije. Prihvaćen je Zaključak o prihvaćanju izvješća revizije „Plana navodnjavanja za područje Šibensko-kninske županije“.
10.07.2007, 13:23

POTPISANI UGOVORI O IZVOĐENJU RADOVA NA SANACIJAMA I ADAPTACIJAMA ŠKOLSKIH ZGRADA

Danas, u Uredu župana potpisani su Ugovori o izvođenju radova na sanacijama i adaptacijama školskih zgrada u ukupnom iznosu od 2.911.545,16 kuna. Ugovore o izvođenju radova u ime Šibensko-kninske županije potpisao je župan Goran Pauk s izvođačima radova odabranih temeljem provedenog postupaka javnog nadmetanja i odabira najpovoljnijih ponuda.
09.07.2007, 12:37

Puštena u promet dionica čvor Šibenik-Tromilja

Danas je ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta pustio u rad novoizgrađenu dionicu čvor Šibenik-Tromilja (spoj na D 33) brze ceste Šibenik-Drniš-Knin-granica BIH.
Dionica čvor Šibenik-Tromilja započinje spojem na postojeće T križanje s krakom 1 čvora Šibenik. Trasa prolazi ispod podvožnjaka Jadranske autoceste, tunelom Ploča, duljine 360 m, a završava neposredno nakon križanja s državnom cestom D 33. Križanje i rekonstrukcija dijela državne ceste  D 33 također su obuhvaćeni ovim projektom.
06.07.2007, 16:00

Upriličen prijam za strane ansamble, sudionike 47. Međunarodnog dječjeg festivala

Danas, u Gradskoj vijećnici šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je članove i predstavnike stranih ansambla sudionika 47. – og Međunarodnog dječjeg festivala. U nazočnosti voditeljice Festivala Jasenke Ramljak, župan je pozdravio goste iz Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Francuske i Češke.
04.07.2007, 17:25

Položen kamen temeljac za zgradu namijenjenu HRVI iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, u Drnišu na lokaciji Stari pazar.
Riječ je o zgradi sa 29 stanova i četiri poslovna prostora za čiju je izgradnju iz državnog proračuna izdvojeno 11 milijuna kuna. Grad Drniš je za izgradnju osigurao zemljište i infrastrukturu.
Ministrica Kosor istaknula je, kako će pored ovih drniških, hrvatska Vlada financirati izgradnju 60 stanova u Kninu i 150 u Šibeniku. Time bi u potpunosti bili zbrinuti ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata s  područja Šibensko-kninske županije.
03.07.2007, 15:53