Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio čestitku vatrogascima

Šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio čestitku vatrogascima slijedećeg sadržaja: U povodu 04. svibnja – Dana Vatrogastva i sv. Florijana vašeg zaštitnika, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava, te pripadnicima državne intervencijske postrojbe Državne uprave za zaštitu i spašavanje, upućujem iskrene čestitke. Vjerujem da ćemo zajedničkim naporima poboljšati uvjete rada vatrogasaca i na taj način spremnije dočekati i ovo ljeto. Želim vam puno uspjeha u radu i neka vas blagoslov sv. Florijana prati prilikom obavljanja vašeg složenog i nadasve odgovornog posla!

ŽUPAN
Goran Pauk
03.05.2007, 00:00

Župan na proslavi Dana Grada Vodica

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vodica. Čestitavši Dan Grada i blagdana zaštitnice Sv. Jeline, župan je zaželio duhovno i materijalno bogatstvo, kazavši kako je Grad Vodice nositelj razvoja turizma u našoj županiji a i šire. Šibensko-kninska županije u skladu sa svojim mogućnostima, sufinancira projekte na području Grada Vodica počevši od Veleučilišta, O Čista Velika, protupožarnih putova, zbrinjavanja otpada, odvodnje, plinofikacije, dodao je župan.
03.05.2007, 00:00

U NP Krka proslavljen međunarodni praznik rada

Međunarodni praznik rada, 1. svibnja i blagdan sv. Josipa radnika, danas su žitelji Šibensko-kninske županije proslavili u NP Krka. U organizaciji Šibensko-kninske županije i župana Gorana Pauka, tradicionalno se podijelilo 2500 obroka graha s kobasicama, a što je pripremila Hrvatska vojska.
01.05.2007, 00:00

Održana kulturno gospodarstvena svečanost ''Dalmacija Hercegovini'' u Širokom Brijegu

U Širokom Brijegu održana je velika kulturno-gospodarstvena manifestacija pod nazivom „Dalmacija Hercegovini“. Bila je to prigoda da se na jednom mjestu sastanu brojni gospodarstvenici i političari s područja triju županija iz BiH, i to ZHŽ-a, HNŽ-a i HBŽ-a s predstavnicima gospodarskog i političkog života Dalmacije i njezine četri županije. Sastanak je logičan slijed proizašao iz svakodnevnih kontakata hercegovačkih i dalmatinskih gospodarstvenika čiji interesi prelaze granice regije u kojima posluju. Hrvatska je država koja je više od bilo koje druge uložila svoje resurse u BiH, a prema specifikaciji ulaganja tvrtke iz Dalmacije u tome prednjače, pa je ovaj susret samo nastavak dosadašnje plodne suradnje, složili su se i gosti i domaćini.
30.04.2007, 00:00

Održana 22. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je održana 22. sjednica Poglavarstva na kojoj je prihvaćena Rudarsko-geološka studija Šibensko-kninske županije, koja će se koristiti kod izrade i dopune Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Iz studije je vidljivo da je naša županija jedna od najbogatijih županija mineralnim sirovinama. Prihvaćena je odluka o izradi izmjena i dopuna ( I I ) Prostornog plana Šibensko-kninske županije. Cilj ovih izmjena i dopuna ( I I ) PPŽ-a je utvrđivanje mogućnosti za zadržavanje u prostoru što većeg broja nelegalno izgrađenih objekata na području Općine Rogoznica, uvažavajući mogućnosti i ograničenja važeće zakonske regulative. Također na današnjoj sjednici donesena je odluka o osnivanju Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Šibensko-kninske županije.
30.04.2007, 00:00

Nema opravdanja za bespravnu gradnju

Župan Goran Pauk i ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Damir Lučev, održali su tiskovnu konferenciju u svezi prostornog plana i bespravne gradnje u Općini Rogoznica. Župan je naglasio da nema opravdanja za bespravnu gradnju, ali će učiniti sve da se spasi što veći broj objekata, te da se uvede reda u prostoru i provedu zakoni i uredba o zaštićenom obalnom pojasu. HDZ-a u Rogoznici upravo je dobio izbore na platformi da se legalizira maksimalan mogući broj bespravno sagrađenih objekata, ali neistinu govore oni koji kažu da će spasiti sve objekt
27.04.2007, 00:00

JAVNI POZIV ŽITELJIMA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE

“Pozivam sve žitelje naše županije, posebno djecu i mladež, da se 1. svibnja ove godine okupe na Skradinskom buku i uživaju u druženju i zajedničkom objedu u vremenu od 12.00 – 13.00 sati.

Svi koji se želite razveseliti i biti u društvu čelnika Županije i uživati u preljepoj prirodi Nacionalnog parka, s radošću u srcima – dođite!
26.04.2007, 00:00

Međunarodno stručno savjetovanje ''Humanitarno razminiranje 2007'' u Solarisu

U organizaciji Hrvatskog centra za razminiranje i Centra za testiranje, razvoj i obuku u Solarisu se od 24.do 27.travnja održava 4. međunarodno stručno savjetovanje "Humanitarno razminiranje 2007". Tim se povodom četvrtu godinu za redom u turističkom naselju Solaris okupilo preko 170 sudionika iz 35 zemalja svijeta, među kojima predstavnici nacionalnih centara, nevladnih udruga i znanstvenih institucija te tvrtki za razminiranje i proizvođača opreme, kao i predstavnici središnjeg tijela UN-a za protuminsko djelovanje - UNMAS, a tema ovogodišnjeg savjetovanja je učinkovitost strojnog razminiranja.. Na otvorenju savjetovanja u ime organizatora sudionike su pozdravili ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth i Đuro Brodarac, predsjednik Savjeta HCR-a i savjetnik premijera za pitanja razminiranja, zamjenik župana Željko Šimunac zaželio je dobrodošlicu u ime domaćina, a savjetovanje je otvorio izaslanik Predsjednika Republike, general bojnik Krešimir Kašpar.
25.04.2007, 14:26