Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Upriličen prijam za strane ansamble, sudionike 47. Međunarodnog dječjeg festivala

Danas, u Gradskoj vijećnici šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je članove i predstavnike stranih ansambla sudionika 47. – og Međunarodnog dječjeg festivala. U nazočnosti voditeljice Festivala Jasenke Ramljak, župan je pozdravio goste iz Španjolske, Italije, Bosne i Hercegovine, Francuske i Češke.
04.07.2007, 17:25

Položen kamen temeljac za zgradu namijenjenu HRVI iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, u Drnišu na lokaciji Stari pazar.
Riječ je o zgradi sa 29 stanova i četiri poslovna prostora za čiju je izgradnju iz državnog proračuna izdvojeno 11 milijuna kuna. Grad Drniš je za izgradnju osigurao zemljište i infrastrukturu.
Ministrica Kosor istaknula je, kako će pored ovih drniških, hrvatska Vlada financirati izgradnju 60 stanova u Kninu i 150 u Šibeniku. Time bi u potpunosti bili zbrinuti ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata s  područja Šibensko-kninske županije.
03.07.2007, 15:53

Župan na dodjeli diploma učenicima Ekonomske škole

Jučer je u Šibenskom kazalištu upriličena svečana dodjela diploma, završnim razredima šibenske Ekonomske škole. Svečanoj dodjeli diploma nazočio je šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je u svom obraćanju istakao kako je ovo bitan trenutak u životu mladog čovjeka, te zaželio puno uspijeha u daljnjem životu, kako onima koji idu na fakultet te isto tako onima koji će se zaposliti.
03.07.2007, 11:43

Potpisani sporazumi o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra

Danas u Uredu župana, šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je s gradonačelnicama i načelnicima primorskih gradova i općina sporazume o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra uslijed izvanrednih događaja. Sporazumi su potpisani za područja gradova Šibenika i Vodica, te općina Primošten, Rogoznica, Bilice, Tribunj, Tisno, Pirovac i Murter-Kornati.
28.06.2007, 12:34

Potpisan prvi u nizu projekata drugog kruga potpore UNDP-a, za razvoj poduzetništva na području Šibensko-kninske županije

Danas je potpisan sporazum o projektu dovršetka investicije etno-eko centra ETNOLAND u Pakovu selu. Sporazum su potpisali župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, lokalni partner, direktor tvrtke Dalmati d.o.o. Joško Lokas, i Alessandro Fracassetti, zamjenik Stalnog predstavnika UNDP-a u Hrvatskoj. Potpisivanju je prisustvovala i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Nj.E. Nienke Trooster.
27.06.2007, 17:57

Župan primio učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim školskim natjecanjima u šk.god. 2006./2007.

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika župan je upriličio primanje za učenike osnovnih i srednjih škola i čestitao im na postignutim rezultatima i uspjesima koje su imali na školskim natjecanjima i smotrama u školskoj godini 2006./2007.
26.06.2007, 11:57

15. godišnjica oslobođenja Miljevaca

Povodom petnaeste godišnjice oslobođenja Miljevaca danas je izaslanstvo Šibensko-kninske županije, predvođeno županom, zapalilo svijeću i položilo vijenac.
21.06.2007, 17:49

Prezentacija programa povratka prognanika

Danas je u Kninu prezentiran program povratka prognanika i izbjeglica i njihovo stambeno zbrinjavanje. "Mi kao županija, sa nivoa lokalne uprave i samouprave cijelo vrijeme smo zagovarali povratak izbjeglica, te njihovu reintegraciju. Koliko je meni poznato povratak istih tekao je intenzivno bez većih međunacionalnih incidenata ili bolje rečeno nikakvih", isaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk. "Svima nam je već poznato da je imovina nakon vojno-redarstvene akcije ˝Oluja˝ bila zaštićena, te data na privremeno upravljanje lokalnoj upravi, a ista je te objekte privremeno dodijelila na korištenje korisnicima koji su naseljavali PPDS. Nakon donošenja Zakona o povratu imovine, ista je vraćena vlasnicima u predviđenim zakonskim rokovima, što znači da je omogućeno nesmetano stupanje u posjed istih objekata vlasnicima. Isto tako da napomenem, povratom imovine vršeno je i stambeno zbrinjavanje bivših korisnika privatne imovine."- rekao je župan Pauk.
21.06.2007, 17:47