Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Otvoreno 1. Regionalno savjetovanje o pitkoj vodi

Jutros je u Šibeniku otvoreno 1. Regionalno savjetovanje o pitkoj vodi u organizaciji šibenske tvrtke MARIS KONZALTING d.o.o. i u partnerstvu s HGK Županijskom komorom Šibenik Pokrovitelji savjetovanja su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, Šibensko-kninska županija, Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika. Kako je u pozdravnom govoru naglasila gđa Friganović iz tvrtke MARIS KONZULTING, cilj savjetovanja je podizanje razine svijesti i senzibiliziranje javnosti o problematici pitkih voda .
06.10.2007, 19:13

Župani Pauk i Jakovčić održali sastanak u Solarisu

U Solarisu, u okviru 1. Konferencije o regionalnom razvoju  Jadranske euroregije i Jugoistočne Europe, šibensko-kninski župan Goran Pauk i istarski Ivan Jakovčić održali su sastanak na temu suradnje Šibensko-kninske županije i Istarske županije na području gospodarstva i nominiranju projekata iz fondova Europske unije, nakon kojeg su održali konferenciju za novinare.
05.10.2007, 14:54

U Solarisu otvorena 1. Konferencija o regionalnom razvoju Jadranske euroregije i Jugoistočne Europe.

Danas u Solarisu, šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio je otvaranju 1. Konferencija o regionalnom razvoju Jadranske euroregije i Jugoistočne Europe. Organizatori Konferencije su članice Koordinacije Razvojnih agencija Jadrana (RAJ), a to su razvojne agencije Istarske, Primorsko-goranske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Ličko-senjske i Dubrovačko-neretvanske županije. Konferencija je usmjerena na prijenos informacija i znanja vezanih za nove zakonske regulative regionalnog razvoja EU, razmjenu iskustava kroz primjere dobre prakse, predstavljanje razvojnih agencija koje imaju za cilj promišljanje regionalnog razvoja, omogućavanje kvalitetnije suradnje lokalne i područne samouprave i ključnih subjekata te promociju regionalnog razvoja. U radu Konferencije sudjeluje oko 200 predstavnika jedinica lokalne samouprave, razvojnih agencija te centara za poduzetništvo iz Hrvatske, Bosne i hercegovine, Slovenije, Republike Srbije, Makedonije, Mađarske, Bugarske i Italije.
05.10.2007, 12:27

Održan sastanak Povjerenstva za raspodjelu prikupljenih sredstava za stradale vatrogasce

Danas u Gradskoj vijećnici u Šibeniku održan je sastanak Povjerenstva za raspodjelu prikupljenih sredstava za stradale vatrogasce na Kornatu,30. kolovoza 2007. godine skupa s obiteljima stradalih vatrogasaca. Predsjedništvo vatrogasne zajednice županije Šibensko-kninske, na sjednici održanoj 18. rujna 2007.godine donijelo je Odluku o osnivanju Povjerenstva. Predsjednik povjerenstva je župan Goran Pauk, a članovi su Nedjeljka Klarić, gradonačelnica Šibenika; Branka Juričev Martinčev, gradonačelnica Vodica; Joso Stegić, načelnik Općine Tisno; Šime Vlašić, predsjednik DVD-a Vodice; Ivica Kaleb, predsjednik DVD-a Tisno; Volimir Milošević, v.d. zapovjednik JVP grada Šibenika; Darko Dukić, v.d. županijski vatrogasni zapovjednik; Jordan Žaja, tajnik VZ županije Šibensko-kninske i Branko Baica, odvjetnik.
04.10.2007, 14:20

Otvoren Društveni dom i Centar za udruge u Drnišu

Zamjenik župana Ante Tanfara, danas je nazočio svečanom otvaranju renoviranog i novoopremljenog Društvenog doma i Centra za udruge u Drnišu. Riječ je o gradskom prostoru od 450 m ² koji se nalazi u sklopu Doma kulture Grada Drniša. Društveni dom obnovljen je sredstvima CNF-CEE, nizozemske fundacije za srednju i jugoistočnu Europu u iznosu od 90.000 eura, preko UNDP Kraljevina Norveška donirala je iznos u visini od 45.000 eura za dizalo za invalide , USAID je uložio 25.000 dolara za opremu i namještaj.
04.10.2007, 13:37

4. Europski dan poduzetnika – EDE 2007 u Kninu

U organizaciji Udruge malih i srednjih poduzetnika – UMIS-SMEA Zagreb, si u Kninu otvoren je 4. Europski dan poduzetnika - EDE 2007. Grad Knin je suorganizator 4. EDE u RH. Tom prigodom u Gradskoj vijećnici u Kninu održan je prijam za kninske poduzetnike kojem je nazočio i šibensko-kninski župan Goran Pauk. Župan se osvrnuo na pozitivne gospodarske rezultate u našoj županiji, o kojima svjedoči manja stopa nezaposlenosti, sve veći broj poduzetnika, te ostvareni rezultati u turizmu koji se očituju u povećanom broju noćenja i broju gostiju. Župan je kazao kako je ovaj događaj potvrda da je Europa u našoj županiji, o čemu svjedoče i značajni projekti u našoj županiji financirani iz pretpristupnih fondova EU.
03.10.2007, 14:19

Župan posjetio Općinu Murter-Kornati i Općinu Tisno

U okviru svojih planiranih posjeta općinama i gradovima županije, šibensko-kninski župan Goran Pauk sa suradnicima posjetio je Općinu Murter-Kornati i Tisno. Župan sa suradnicima održao je sastanak s načelnikom Općine Muter – Kornati gospodinom Ivom Marušićem na kojem je bilo govora o prostornom planu, pomorskom dobru, utvrđivanju granica pomorskog dobra na Kornatima i Žutsko-sitskoj skupini otoka. Načelnik Općine Murter je upoznao župana sa dva važna projekta za Općinu, a to su sustav odvodnje Murter-Betina i sanacija deponija Hripe, za koje je važno ishoditi lokacijsku dozvolu.
02.10.2007, 17:56

Župan na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Skradina

Danas je šibensko-kninski Goran Pauk prisustvovao svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Skradina, koja se održala povodom blagdana Svetog Jeronima i Dana grada Skradina. Na svečanoj sjednici župan se obratio nazočnima prigodnim riječima, čestitajući svim građanima Skradina Dan Grada i Blagdan njihovog zaštitnika Svetog Jeronima, sa željom da pod njegovom zaštitom Grad Skradin ostvari svoje duhovno i materijalno blagostanje.Svečanoj sjenici nazočili su državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković, državni tajnik za razvitak Zdravko Livaković, gradonačelnik Benkovca Branko Kutija, gradonačelnik Gospića Milan Kolić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev i gradonačelnica Knina Josipa Rimac.
01.10.2007, 13:27