Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio općinu Promina i grad Drniš

U sklopu svojih redovnih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio općinu Promina i grad Drniš. Dana 21. ožujka 2007. godine u općini Promina župana je primio načelnik općine Žarko Duvančić. Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje općine. Kao glavna dva problema koji se javljaju u općini Promina su gospodarska zona i Dom za starije i nemoćne osobe. Problem gospodarske zone je u tome što su se Hrvatske šume uknjižile 2005. godine kao njihovo vlasništvo. Dom umirovljenika koji je završen 2002. godine do danas nije otvoren, a kompletno je uređen sa svom pripadajućom opremom. Problem koji se pojavio oko privatnog vlasništva na djelu zemljišta nije riješen, stoga nije ni moguće izdati potrebne suglasnosti i dozvole. Oko ova dva navedena problema župan će pokušati iznaći rješenje preko nadležnih ministarstava kako bi ove bitan problem za ovaj kraj uspješno riješili.
22.03.2007, 00:00

Održan sastanak sa dekanom Pomorskog fakulteta dr.sc. Antom Munitićem i voditeljem Pomorskog fakulteta u Šibeniku mr.sc. Markom Tomaševićem

Danas 19. ožujka 2007. godine s početkom u 10.00 sati šibensko-kninski župan Goran Pauk sa suradnicima i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, održali su sastanak s dekanom Pomorskog fakulteta iz Splita dr.sc. Antom Munitićem i voditeljem Izvanrednog studija pomorstva u Šibeniku mr.sc. Markom Tomaševićem . Na sastanku, koji je bio otvoren za javnost razgovaralo se o problemima s kojima se susreće studij pomorstva.
20.03.2007, 11:04

Održana sjednica Hrvatske zajednice županija

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je na sjednici Skupštine zajednice županija održanoj u Bjelovaru. Na sjednici je donesena odluka o izmjenama i dopunama statuta i poslovnika Hrvatske zajednice županija. Prihvaćeno je financijsko izvješće za 2006. godinu, te donesen plan rada i financijski plan za 2007. godinu.
16.03.2007, 16:58

Župan Goran Pauk sudjelovao u radu Izborne skupštine TZ Grada Šibenika

Na poziv predsjednika Turističke zajednice Grada Šibenika Borislava Lokasa, župan Goran Pauk sudjelovao je danas u radu Izborne skupštine TZ Grada Šibenika. Župan se prigodnim riječima obrationazočnima, zaželivši uspješan rad Izborne skupštine, te  izrazio zahvalu TZ Grada na promociji Grada i Županije upravo kroz turistički segment.
14.03.2007, 13:05

Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio grad Knin

U sklopu svojih planiranih posjeta općinama i gradovima šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk, sa suradnicima posjetio je grad Knin.
Dana 8. ožujka 2007. godine u gradskom poglavarstvu grada Knina održan je sastanak s gradonačelnicom Grada Knina Josipom Rimac.
Na sastanku se govorilo o bitnoj problematici potrebnoj za kvalitetno funkcioniranje Grada Knina i to o stambenoj problematici, zdravstvu, školstvu, gospodarstvu te komunalnoj infrastrukturi.
Po pitanju stambene problematike župan i  gradonačelnica su  izjavili da su u tijeku dogovori s resornim ministarstvima u cilju što bržeg i kvalitetnijeg  rješavanje  istih problema.
Naglašeno je da će Županija i Grad  po pitanju školstva i nadalje surađivati i zajednički realizirati projekte. Od ukupno 13 osnovnih škola kojih je osnivač Županija s 5 365 učenika u 274 razredna odjela, Grad Knin u dvije osnovne škole ima 2 016 učenika u 85 razrednih odjeljenja, što je gotovo 40% osnovnoškolaca o kojima skrbi Županija. Glede poboljšanja osnovnoškolskih standarda naših učenika i rada u jednoj smjeni zajednički je utvrđena potreba za izgradnjom još jedne školske zgrade.
09.03.2007, 18:01

Zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije najavio Mare Adriaticum

Zamjenika župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimira Karakaša i predstojnika Ureda župana Bjelovarsko-bilogorske županije Dalibora Jurinu primili su jutros šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Gospoda su izvijestila župana i gradonačelnicu o namjeri da se ponovo oživi akcija, koja se održavala 1993-1996. godine, MARE CROATICUM, a koja je imala za cilj povezati «zeleno» i «plavo» odnosno kontinentalnu i jadransku Hrvatsku.
09.03.2007, 16:11