Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Položen kamen temeljac za zgradu namijenjenu HRVI iz Domovinskog rata

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položila je temeljni kamen za zgradu namijenjenu hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata, u Drnišu na lokaciji Stari pazar.
Riječ je o zgradi sa 29 stanova i četiri poslovna prostora za čiju je izgradnju iz državnog proračuna izdvojeno 11 milijuna kuna. Grad Drniš je za izgradnju osigurao zemljište i infrastrukturu.
Ministrica Kosor istaknula je, kako će pored ovih drniških, hrvatska Vlada financirati izgradnju 60 stanova u Kninu i 150 u Šibeniku. Time bi u potpunosti bili zbrinuti ratni vojni invalidi iz Domovinskog rata s  područja Šibensko-kninske županije.
03.07.2007, 15:53

Župan na dodjeli diploma učenicima Ekonomske škole

Jučer je u Šibenskom kazalištu upriličena svečana dodjela diploma, završnim razredima šibenske Ekonomske škole. Svečanoj dodjeli diploma nazočio je šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je u svom obraćanju istakao kako je ovo bitan trenutak u životu mladog čovjeka, te zaželio puno uspijeha u daljnjem životu, kako onima koji idu na fakultet te isto tako onima koji će se zaposliti.
03.07.2007, 11:43

Potpisani sporazumi o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra

Danas u Uredu župana, šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je s gradonačelnicama i načelnicima primorskih gradova i općina sporazume o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra uslijed izvanrednih događaja. Sporazumi su potpisani za područja gradova Šibenika i Vodica, te općina Primošten, Rogoznica, Bilice, Tribunj, Tisno, Pirovac i Murter-Kornati.
28.06.2007, 12:34

Potpisan prvi u nizu projekata drugog kruga potpore UNDP-a, za razvoj poduzetništva na području Šibensko-kninske županije

Danas je potpisan sporazum o projektu dovršetka investicije etno-eko centra ETNOLAND u Pakovu selu. Sporazum su potpisali župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, lokalni partner, direktor tvrtke Dalmati d.o.o. Joško Lokas, i Alessandro Fracassetti, zamjenik Stalnog predstavnika UNDP-a u Hrvatskoj. Potpisivanju je prisustvovala i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Nj.E. Nienke Trooster.
27.06.2007, 17:57

Župan primio učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim školskim natjecanjima u šk.god. 2006./2007.

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika župan je upriličio primanje za učenike osnovnih i srednjih škola i čestitao im na postignutim rezultatima i uspjesima koje su imali na školskim natjecanjima i smotrama u školskoj godini 2006./2007.
26.06.2007, 11:57

15. godišnjica oslobođenja Miljevaca

Povodom petnaeste godišnjice oslobođenja Miljevaca danas je izaslanstvo Šibensko-kninske županije, predvođeno županom, zapalilo svijeću i položilo vijenac.
21.06.2007, 17:49

Prezentacija programa povratka prognanika

Danas je u Kninu prezentiran program povratka prognanika i izbjeglica i njihovo stambeno zbrinjavanje. "Mi kao županija, sa nivoa lokalne uprave i samouprave cijelo vrijeme smo zagovarali povratak izbjeglica, te njihovu reintegraciju. Koliko je meni poznato povratak istih tekao je intenzivno bez većih međunacionalnih incidenata ili bolje rečeno nikakvih", isaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk. "Svima nam je već poznato da je imovina nakon vojno-redarstvene akcije ˝Oluja˝ bila zaštićena, te data na privremeno upravljanje lokalnoj upravi, a ista je te objekte privremeno dodijelila na korištenje korisnicima koji su naseljavali PPDS. Nakon donošenja Zakona o povratu imovine, ista je vraćena vlasnicima u predviđenim zakonskim rokovima, što znači da je omogućeno nesmetano stupanje u posjed istih objekata vlasnicima. Isto tako da napomenem, povratom imovine vršeno je i stambeno zbrinjavanje bivših korisnika privatne imovine."- rekao je župan Pauk.
21.06.2007, 17:47

Župan primio radnice šibenske ''Revije''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je danas radnice Revije, koje su se obratile županu za pomoć nakon što je zasjedalo vjerovničko vijeće. Obraćajući se radnicama Revije župan je istaknuo kako je stečajni upravitelj dužan utvrditi stečajni plan, odnosno raspodjelu sredstava, a ministarstvo će se odreći svojih potraživanja u korist radnika. Kako bi se ovaj slučaj što prije riješio, a radnici dobili svoja potraživanja kao župan poduzeti će sve u skladu sa svojim ovlastima.
20.06.2007, 15:58