Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Potpisani Ugovori o dodjeli bespovratne potpore

Danas, u Uredu župana potpisani su Ugovori o dodjeli bespovratne potpore između Šibensko-kninske županije, Fonda za regionalni razvoj i gradova/općina Drniša, Knina, Skradina, Promine, Kijeva, Ružića, Ervenika, Civljana i Biskupije. Riječ je o sredstvima u ukupnom iznosu od 7.579.965,00 kn, koja Fond za regionalni razvoj dodjeljuje jedinicama lokalne samouprave za financiranje infrastrukturalnih i gospodarskih projekata u Šibensko-kninskoj županiji. U ime Šibensko-kninske županije Ugovore je potpisao župan Goran Pauk, s predsjednikom Uprave Fonda za regionalni razvoj mr. Danijelom Žamboki i gradonačelnicima i načelnicima navedenih općina.
23.10.2007, 13:13

Na Kninskoj tvrđavi održana prisega 5. naraštaja kadeta HVU „Petar zrinski“

Zamjenik župana Željko Šimunac, nazočio je svečanoj prisegi 5. naraštaja kadeta i 7. naraštaja polaznika TČI Časničke Škole Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski", koja je održana u subotu na Kninskoj tvrđavi. Kadetima se prigodnim riječima obratio general bojnik Mirko Šundov, zapovjednik Zapovjedništva za združenu izobrazbu i obuku "Petar Zrinski". Kao domaćin, na svečanosti je uz roditelje i prijatelje kadeta, budućih mladih časnika nazočilia gradonačelnica Grada Knina, Josipa Rimac.
U prigodnom programu sudjelovali su orkestar i klapa HRM-a.
22.10.2007, 13:53

PREDSTAVLJANJE ŽUPANIJE I GRADA KNINA U GALERIJI KLOVIĆEVI DVORI

Jučer, u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu, u sklopu izložbe "Dalmatinska zagora - nepoznata zemlja", uz bogat kulturni i zabavni program predstavljena je Šibensko-kninska županija i Grad Knin. Predstavljanju naše županije i Grada Knina nazočili su zamjenik župana Željko Šimunac i gradonačelnica Knina Josipa Rimac, ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin, pomoćnik ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Ivan Bračić, pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Milivoj Mikulić i zamjenik gradonačelnika grada Zagreba Ivo Jelušić.
19.10.2007, 13:37

Župan Pauk na svečanom uručenju priznanja Plavi cvijet 2007.

Danas u Solarisu, održana je XL Sjednica Turističkog vijeća turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Predsjednik TZ ŠKŽ, župan Goran Pauk pozdravio je sve nazočne,utvrdio kvorum i predložio Dnevni red: Usvajanje zapisnika XXXIX Sjednice Turističkog vijeća; Analiza tijeka sezone i turistički promet 1-10 mjeseca 2007.godine; nacrt prijedloga Programa rada za 2008. godinu, koji je jednoglasno usvojen. Direktor TZ ŠKŽ Šime Vlašić iskazao je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima turističkog prometa u prvih devet mjeseci turističke sezone 2007. godine (8,8 % više noćenja u odnosu na 2006. godinu). Rezultat je to kvalitetne pripremljenosti svih turističkih mjesta, ulaganja lokalne samouprave u komunalnu infrastrukturu i uređenje mjesta, i hotelsko-turističkih tvrtki u opremanju svojih objekata i izgradnju novih sadržaja, te efikasne promocije naše turističke ponude od strane svih sudionika u turističkom gospodarstvu, zajedno sa sustavom turističkih zajednica od mjesta do Županije, rekao je Šime Vlašić. U prvih devet mjeseci ostvareno je 3.904.415 turističkih noćenja. Po broju noćenja na prvom mjestu su Grad Vodice, zatim Grad Šibenik pa Općina Primošten. Najbrojniji gosti bili su iz Njemačke, zatim domaći gosti, pa Česi, Slovenci, Austrijanci itd.
18.10.2007, 14:04

T-Hrvatski Telekom uručio donaciju Vatrogasnoj zajednici Šibensko-kninske županije

Danas u Zagrebu, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor T-HT-a Ivica Mudrinić, uručio je tajniku Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordanu Žaji donaciju od 2.557.945,00 kn za pomoć obiteljima vatrogasaca stradalih na Kornatima 30. kolovoza 2007. godine. Riječ je o sredstvima prikupljenima pozivima građana na humanitarni broj 060 9009 kojeg je otvorio T-HT. U razdoblju od 03. rujna do 03. listopada humanitarni broj za prikupljanje sredstava građani su nazivali ukupno 511.589 puta. Cijena jednog poziva iznosila je 6.10 kn s PDV-om. T-HT se, kao i ostali operateri, odrekao svih prihoda.
17.10.2007, 11:57

Ministar Kalmeta otvorio radove na rekonstrukciji sustava odvodnje Grada Drniša

Danas u Drnišu, ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta, otvorio je radove na rekonstrukciji sustava odvodnje Drniša. Prigodnoj svečanosti otvorenja nazočli su šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnik Drniša Ante Dželalije i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić. Projekt rekonstrukcije gradskog sustava odvodnje, kao jedan od kapitalnih projekata za Drniš i njegove žitelje, stoji oko 8,5 milijuna kuna s PDV-om. Ovo Ministarstvo sudjeluje sa 6,1 milijuna kuna, dok će ostatak financirati Grad Drniš. Izvođač radova je tvrtka „CETINA“ d.o.o. iz Sinja, dok je za nadzor zadužena tvrtka „DALMAGRAD“ d.o.o. iz Splita, a ugovoreni rok završetka radova je 6 mjeseci.
16.10.2007, 12:40

Druženje novinara s županom pod sloganom „Javnost ima pravo znati“

Danas u Uredu župana, Šibensko-kninski župan Goran Pauk, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Damir Lučev i pomoćnik predstojnice Ureda državne uprave Željko Šain održali su konferenciju za novinare na kojoj je bilo govora o primjeni novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji, koji je stupio na snagu 1. listopada 2007. godine. Naime, današnja tiskovna ujedno je prvo druženje novinara sa županom, koje će se održavati svakog drugog ponedjeljka u mjesecu s početkom u 10.00 sati pod sloganom „Javnost ima pravo znati“, a u cilju što kvalitetnijeg informiranja javnosti o poslovima i aktivnostima iz djelokruga lokalne (regionalne) samouprave.
15.10.2007, 14:03

Šibensko-kninska županija dobila priznanje od Zadružnog saveza Dalmacije

U organizaciji Zadružnog saveza dalmacije, danas u Splitu u Vili "Dalmacija", u povodu 100 obljetnice rada Zadružnog saveza Dalmacije održana je svečana Zadružna akademija pod pokroviteljstvom Vlade RH, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, Hrvatskog saveza zadruga, Hrvatske banke za obnovu i razvitak i Grada Splita. Tom prigodom, Zadružni savez Dalmacije uručio je osobna i kolektivna priznanja za suradnju i doprinos zadrugarstvu. Šibensko-kninski župan Goran Pauk u ime Šibensko-kninske županije primio je priznanje za suradnju i unaprjeđenje zadrugarstva.
11.10.2007, 14:10