Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održan sastanak Povjerenstva za procjenu nekretnina za Grad Knin

Jučer u prostorijama Regionalnog ureda za prognanike, izbjeglice i povratnike u Kninu održan je sastanak Povjerenstva za procjenu nekretnina za Grad Knin. Pored predsjednika Povjerenstva Željka Šimunca, zamjenika župana i članova povjerenstva: Josipa Leontića (Grad Knin), Martina Mirkovića (MRRŠVG), Verice Jurin (MRRŠVG) i Sare Nikolić (APN), sastanku su nazočili Ivica Preskar, načelnik za stambeno zbrinjavanje prognanika i Mandica Zvirotić, načelnica za pravne poslove pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Članovi Povjerenstva počeli su s procjenama vrijednosti nekoliko stambenih objekata u Kninu koje će ponuditi na prodaju njihovim korisnicima. Pravo na kupnju po povlaštenim uvjetima ostvaruju korisnici državnih stanova i kuća (izbjeglice i prognanici) koji su prethodno ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje, odnosno ako nemaju druge imovine. Uknjižba objekta kao državne imovine osnovni je uvjet za prodaju stambenog objekta u kojem borave korisnici stambenog zbrinjavanja.
07.03.2008, 12:07

Održana 34. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćen je nacrt zaključaka o utvrđivanju konačnog prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije za područje Općine Rogoznica i područje Grada Šibenika, Otok Kakanj. Izmjene i dopune PPŽ rađene su u svrhu stvaranja pretpostavki za legalizaciju što većeg broja bespravno sagrađenih građevina u Rogoznici. Prihvate li ministarstva ovaj prijedlog, konačnu odluku donijet će Županijska skupština. Poglavarstvo je donijelo odluku o produženju važenja koncesije tvrtki Klismar Split d.o.o., na dijelu morskog akvatorija u uvali Peleš, do 31. prosinca 2008. godine. Također je donesena odluka o produženju važenja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja gatova u luci Hramina na otoku Murteru do okončanja postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru, a najkasnije do 31. prosinca 2008. godine. Na zahtjev Županijske uprave za ceste Šibensko-kninske županije, Poglavarstvo je donijelo odluku o dodjeli koncesije za upotrebu pomorskog dobra, radi izgradnje i korištenja križanja na županijskoj cesti ŽC 6126 u Rogoznici. Područje za koje se daje koncesija određeno je katastarskim česticama 2046/2, 20496/5, 20499/3, 20584/2, 20589, 20590 ukupne površine 2672 m², a koncesija se daje na 20 godina uz godišnju naknadu od 2,00 kn po metru četvornom zauzetog pomorskog dobra.
04.03.2008, 12:31

Održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša grada Knina

U organizaciji Saveza športova grada Knina, u ponedjeljak u prepunoj kino dvorani doma HV u Kninu, održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša grada Knina za 2007. godinu. Za najuspješniju sportašicu proglašena je Inja Damjanović – prvakinja Hrvatske u bodybuildingu, a titulu najuspješnijeg sportaša dobio je Stipe Jarloni – Hrvatski i Europski juniorski prvak u TaeKwonDo-u. Na svečanosti dodjele sudjelovali su brojni sportaši i uglednici hrvatskog sporta: Slavko Goluža – Hrvatski rukometni savez, trener Hrvatske rukometne reprezentacije; Marijan Klanac član vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora; Zlatko Nakić – izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza. U ime Šibensko-kninske županije, nazočne je pozdravio zamjenik župana Željko Šimunac, koji je govorio o potporama Županije razvoju športa. Šimunac je čestitao nagrađenima, te im zahvalio što su svojim športskim rezultatima doprinijeli promociji grada Knina i Šibensko-kninske županije.Gradonačelnica Josipa Rimac pozdravila je sve uspjehe kninskih sportašica i sportaša, koji su najbolji veleposlanici grada Knina u svijetu. Najavila je i nova ulaganja u sportske objekte i klubove uz zahvalu svim partnerima koji podupiru razvoj kninskog sporta.
19.02.2008, 12:22

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare župan je informirao javnost o svemu učinjenom po pitanju tehničkih uvjeta funkcioniranja ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju u Drnišu i Kninu. U Kninu se uređuju dvije prostorije koje je Županija dobila na korištenje od Uprave za obranu, dok su uredske prostorije Ispostave u Drnišu u cijelosti sređene. Elektronskim putem prebačeno je 80000 predmeta iz pisarnice Ureda državne uprave na server pisarnice Županije i time je riješen najvažniji dio posla, kazao je župan. Vezano za odluku o ukidanju Općinskih sudova, župan je obavijestio novinare da se na području naše županije ukida Općinski sud u Drnišu i Općinski sud u Tisnom. Slijedom toga Općina Unešić je zatražila od Ministarstva pravosuđa i Županije da područje Općine Unešić bude u nadležnosti Općinskog suda u Šibeniku.
13.02.2008, 14:54

Održana 33. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj 33. sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćeno je Izvješće o radu za 2007. godinu i Financijski plan i godišnji program građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta u 2008. godini Županijske uprave za ceste, od siječnja 2008. godine. Naime, kako je obrazložio ravnatelj ŽUC-a Ante Parat, tijekom 2007. god. ukupno ostvareni prihodi manji su od planiranih i ostvareni su u iznosu od 88,30 %. Planom i programom redovnog održavanja županijskih lokalnih cesta Šibensko-kninske županije u 2008. godini predviđa se utrošiti 12. 000. 000, 00 kn uključujući i zimsku službu. Na području naše županije ima 461,776 km županijskih cesta i 398,236 km lokalnih cesta, da bi se zadovoljio 100 % standard održavanja potrebno je osigurati 35.764.998,43 kn. Kako je za redovno održavanje raspoloživo 12.000.000,00 kn traženi standard održavanja županijskih cesta bit će zadovoljen sa 32 %, a lokalni 39 %. Od ukupno raspoloživih 12.000.000,00 kn planom se namjerava utrošiti 65 % na županijske ceste, a 35 % na lokalne ceste.
13.02.2008, 14:50

Župan i gradonačelnica obišli Odjel ginekologije i Odjel kirurgije u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika i saborska zastupnica Nedjeljka Klarić sa suradnicima, danas su se sastali s ravnateljem Opće bolnice Šibensko-kninske županije dr. Željkom Burićem i obišli Odjel ginekologije i kirurgije. Naime, jučer se u sanitarnom čvoru na Odjelu ženske kirurgije urušio dio stropa, sanitarni čvor je van funkcije i predstavlja veliku opasnost za pacijentice. Osim toga, s gornjeg kata (Odjela ginekologije) cure otpadne vode u devastirani sanitarni čvor Odjela kirurgije. Ravnatelj Opće bolnice dr. Burić jedino rješenje vidi u što skorijoj obnovi kompletne zgrade u kojoj su smješteni Odjel ginekologije i Odjel kirurgije. Na današnjem sastanku je dogovoreno da će Opća bolnica Šibenik sanirati novonastalu devastaciju sanitarnog čvora, te će se poduzeti daljnji koraci za kompletno uređenje Odjela ginekologije i Odjela kirurgije.
12.02.2008, 14:24

Predstavnici Šibensko-kninske županje na studijskom putovanju u Nizozemskoj

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marlena Floigl i Martina Markov Podvinski, predstavnica Ekološke udruge Argonauta, jutros su otputovale na studijsko putovanje u Nizozemsku na otok Texel. Studijsko putovanje trajat će do 14. veljače, a u organizaciji je Sveučilišta Wageningen iz Nizozemske. Ekološka udruga Argonauta logistička je potpora u pripremi studijskog putovanja i zadužena je za koordinaciju hrvatskih sudionika tijekom putovanja. Studijsko putovanje na Texel dio je projekta »Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko-kninske županije«, u okviru kojega je osnovana i neformalna Mreža za održivi razvoj i edukaciju (MORE), čija je svrha okupiti predstavnike svih relevantnih sektora koji mogu kompetentno sudjelovati u pripremi i provedbi projekata usmjerenih održivom otočnom i obalnom razvoju na području Šibensko-kninske županije, te lobiranju za kvalitetnije uključivanje prioritetnih razvojnih pitanja Županije u oblikovanje nacionalne politike.
08.02.2008, 14:03

Uručena priznanja i nagrade najuspješnijim športašima Grada Šibenika

U organizaciji Športske zajednice Grada, danas je u Gradskoj vijećnici održana svečana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima Grada Šibenika za 2007. godinu. Nominacije i izbor vršeni su u pet kategorija, a posebna priznanja dodijeljena su perspektivnim sportašima. U kategoriji ženski sastav dobitnici su 1.mjesto Košarkaški klub Jolly JBS, 2.mjesto Odbojkaški klub Šibenik i 3.mjesto Vaterpolski klub Viktoria. Od muških momčadi 1.mjesto pripalo je Vaterpolskom klubu Šibenik NCP, 2.mjesto Hrvatskom nogometnom klubu Šibenik i 3.mjesto Veslačkom klubu Krka-juniorima četvercu s kormilarom. Najboljom sportašicom u 2007.g. proglašena je Tihana Jurić iz ŽKK Jolly JBS Šibenik, dok je 2.mjesto pripalo Katarini Rajčić iz Plivačkog kluba More, a 3.mjesto Lei Balji iz Gimnastičkog kluba Dišpet. Sportaš godine je Antonio Petković iz Vaterpolo kluba Šibenik NCP, 2.mjesto pripalo je Luki Drezgi iz Košarkaškog kluba Šibenik, dok je 3.mjesto pripalo Simonu Trivi iz Jedriličarskog kluba Val. Najboljim trenerom u 2007.g. proglašen je Ivica Tucak, trener Vaterpolskog kluba Šibenik NCP. Drugo mjesto pripalo je Stipi Braliću, treneru Košarkaškog kluba Jolly JBS Šibenik, a treće mjesto Anđelku Matovu iz Košarkaškog kluba Dražen Petrović.
04.02.2008, 13:44