Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan na otvaranju BIG GAME FISHINGA

Jučer je u Jezerima Šibensko-kninski župan Goran Pauk otvorio 9. međunarodno športsko-udičarsko natjecanje "Nava Big Game Fishing". U organizaciji ŠRD Punta Rata, natjecanje se već devetu godinu za redom održava u Jezerima i jedino je u Hrvatskoj. Ovogodišnje natjecanje održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.
24.09.2007, 10:35

Međunarodna brdska utrka

Šibensko-kninski župan Goran Pauk jučer je u Skradinu otvorio dvodnevnu brdsku utrku "Sljeme nad Krkom-Nagrada Grada Skradina 2007" na kojoj se okupilo gotovo stotinu vozača iz Hrvatske, BiH, Mađarske, Crne Gore i Makedonije.
24.09.2007, 09:28

Obilježena 16. obljetnica Šibenskog rujanskog rata 1991-2007.

U povodu obilježavanja 16. obljetnice šibenskog rujanskog rata (1991.-2007.) izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođena županom Goranom Paukom, te izaslanstva grada Šibenika, Ureda državne uprave, policije, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te političkih stranaka jučer su položili vijence kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, te u vojarni Bribirskih knezova u kapelici sv. Mihovila.
20.09.2007, 10:28

Predsjednik Stjepan Mesić sastao se s obiteljima poginulih vatrogasaca

Tijekom službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji, Predsjednik Republike Stjepan Mesić sastao se s obiteljima poginulih vatrogasaca. Sastanak koji je bio zatvoren za javnost održan je u zgradi Županije. Nakon sastanka, Predsjednik Republike dao je kratku izjavu za javnost.
17.09.2007, 18:44

Službeni posjet predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Šibensko-kninskoj županiji

Danas je u okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić sa suradnicima obišao Industrijsku zonu Podi, NCP Remontno brodogradilište Šibenik d.o.o. i tvornicu Knauf u Kninu. Predsjednik je svoj posjet započeo obilaskom Industrijske zone Podi gdje su ga pored šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić i direktora zone Jakova Terzanovića dočekali i poduzetnici Vlade Čović (Zagrebmontaža), Šime Gojanović – Rakić ("Stolarija Gojanović 1969) i Živko Mikulandra (Izo-staklo). Predsjedniku su poduzetnici u obilasku zonom prezentirali svoje poslovne planove.
17.09.2007, 18:04

Obitelji poginulih vatrogasaca posjetili mjesto stradanja

Šibensko-kninska županija i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 16. obljetnice Spomendana rujanskog rata jučer su organizirale odlazak na otok Kornat, kako bi odali počast našim braniteljima u miru, stradalim vatrogascima u požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g. Pored obitelji stradalih vatrogasaca na otok Kornat išli su predstavnici JVP Grada Šibenika, DVD-a Vodica i Tisnog, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, načelnik Općine Tisno Joso Stegić i načelnik šibenske policijske uprave Branko Peran.
17.09.2007, 16:23

Preminuo Ante Juričev Mikulin, dvanaesta žrtva požara na Kornatu

Jučer u 8,30 u splitskoj bolnici preminuo je Ante Juričev Mikulin (22), vatrogasac DVD-a Vodice, 12 žrtva požara na Kornatima. Juričev je skupa sa svojim kolegom Franom Lučićem (23) dovezen u splitsku bolnicu dan nakon stradavanja na Kornatu, a prva medicinska pomoć im je pružena u zadarskoj bolnici. Njegovo stanje je od početka bilo izuzetno teško, bio je bez svijesti s opeklinama na 65 posto tijela. Bio je stalno priključen na respirator, a zbog otkazivanja funkcije bubrega na 24 satnoj dijalizi. Cirkulacija mu je održavana lijekovima.
17.09.2007, 09:59

Predstavljanje Šibensko-kninske županije na 5. izložbi proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno

Jučer je u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma u okviru 5. izložbe proizvoda i usluga ruralnog područja Eko-etno predstavljena Šibensko-kninska županija. Nazočne na predstavljanju naše županije pozdravio je šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je kazao, kako je zbog tragičnog događaja na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g. i pogibije naših vatrogasaca predviđeni kulturno-umjetnički program otkazan.
16.09.2007, 16:22