Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

16. Obljetnica ustrojavanja 113. br. ZNG-a

Povodom 16. obljetnice ustrojavanja 113. br. ZNG-a danas su položeni vijenci i služena je sv. Misa u kapelici vojarne "Bribirskih knezova"
19.06.2007, 15:28

Župan potpisao Ugovore o izradi kartografskih podloga

Danas su potpisani Ugovori o izradi kartografskih podloga od osobitog značenja za našu Županiju i RH: digitalnih topografskih karata u mjerilu 1:25000 za područje ŠKŽ. Potpisivanju ugovora nazočili su: - ravnatelj Državne geodetske uprave, gosp. dr.sc. Željko Bačić, pomoćnik ravnatelja, gosp. Ivan Landek, direktor Zavoda za fotogrametriju iz Zagreba, gosp. Robert Paj. Kako nam je svima poznato sektor izrade kartografskih podloga dugo vremena nije na primjeren način pratio promjene razvoja društva. Međutim u proteklih nekoliko godina došlo je do bitnih pomaka u izradi katastarskih, ali i topografskih podloga, što sve zajedno predstavlja nezaobilaznu osnovu za kvalitetno upravljanje prostorom i gospodarstvom države.
Ova činjenica također govori o nama kao o zajednici koja se hoće ponašati na način kakav dolikuje budućoj članici EU.
19.06.2007, 15:26

Župan na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Knina

Šibensko-kninski župan Goran Pauk prisustvovao je svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Knina, održanoj 13. lipnja, Dana grad Knina i dana zaštitnika grada Sv. Ante. Na svečanoj sjednici župan se obratio nazočnima prigodnim govorom.
12.06.2007, 12:32

Ministar Primorac u Kistanjama na stručnom skupu o nacionalnoj kampanji ''Srednja škola za sve''

Danas je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac sa suradnicima posjetio Osnovnu školu Kistanje u Kistanjama, koju je odabrao kao početnu destinaciju za promoviranje nacionalne kampanje „Srednja škola za sve“. Nazočnima se obratio zamjenik župana Ante Tanfara. Pozdravio je inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u svim nastojanjima da srednjoškolsko obrazovanje bude obvezno za sve, jer jedino na taj način možemo omogućiti našim mladim naraštajima da steknu potrebne kvalifikacije i znanja. Ravnatelj Karlo Cacović u predstavljanju škole rekao je  da škola ima 279 učenika u 15 odjeljenja od I. do VIII. razreda, a pohađaju je učenici s područja općina Kistanje i Ervenik. Istaknuo je da je poseban problem teška materijalna situacija u kojoj žive kistanjske obitelji, 210 učenika ima socijalnu iskaznicu te da jedna trećina završenih osnovnoškolaca ne nastavlja srednjoškolsko obrazovanje, a još jedna trećina ih ne završi srednju školu.
12.06.2007, 12:31

Održana 23. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je držana je 23. sjednica županijskog poglavarstva na kojoj je prihvaćeno rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Opće Bolnice Šibensko-kninske županije.  Imenovani su : Josip Odak za predsjednika, Anka Matić za člana, Tomislav Ninić za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Doma zdravlja Šibenik. Imenovani su : Josip Odak za predsjednika, Vice Nakić za člana, Alan Lokas za člana i Katarina Breuer za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Doma zdravlja Knin. Imenovani su : Božo Marijanović za predsjednika, Oliver Ojdanić za člana, Cecilija Tolo za člana i Nikola Kalat za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova Upravnog vijeća Doma zdravlja Drniš. Imenovani su : Sanja Jakelić za predsjednika, Ljerka Lapić Karadža za člana, Mladen Abramac za člana i Marko Perić za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Ljekarne Šibenik. Imenovani su : Ivo Koštan za predsjednika i Dragica Škugor za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Ljekarne Drniš. Imenovani su Nikola Lovrić za predsjednika, Tvrtko Topić za člana i Jagoda Hrstić za člana. Prihvaćeno je rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije,  a imenovani su Niko Štrkalj za predsjednika, Dario Ravlić za člana i Ivana Kardum Goleš za člana. Također je donesena odluka o osnivanju komisije za provedbu Javnog natječaja za zakup zajedničkog lovišta XV/101 „Rogoznica“. U komisiju su imenovani:  Drago Matić, Ivan Crnica i Radmila Perić. Prihvaćena je odluka o osnivanju stručnog povjerenstva za pripremu i provedbu postupka nabave usluga ispitivanja kakvoće zraka na području ŠKŽ. Voditelj povjerenstva je pročelnik UO za gospodarstvo ŠKŽ Drago Matić, a članovi su Tanja Gusić Dobra i Milica Bilušić. Sve točke dnevnog reda jednoglasno su prihvaćene.
11.06.2007, 15:04

14. Obljetnica pogibije Dražena Petrovića

Povodom 14. obljetnice pogibije košarkaške legende, Dražena Petrovića u Šibeniku ispod koša gdje je Dražen počeo svoje prve košarkaške korake,  položeni su vijenci. U ime županijskog Poglavarstva, vijence su položili župan Goran Pauk i zamjenik župana Ante Tanfara. "Bio je šibenska, hrvatska i svjetska referenca, ono što bi mnogi željeli postići, ostao je legenda koju mladi košarkaši pokušavaju dostići", rekao je župan Goran Pauk.
08.06.2007, 11:05

Ministar kulture održao tribinu pod nazivom ''Otvoreno o Ministarstvu kulture''

Ministar kulture Republike Hrvatske mr. sc. Božo Biškupić sa svojim suradnicima danas je u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prigodom ministar je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održao tribinu pod nazivom „Otvoreno o Ministarstvu kulture“. Na tribini je bilo govora o programima koji su sufinancirani uz potporu Ministarstva kulture, kao i o zaštiti kulturnih dobara, zaštiti prirode, muzejima i galerijama, knjižnicama, knjizi i nakladništvu te glazbeno-scenskom i filmskom stvaralaštvu.
06.06.2007, 15:32

Župan i gradonačelnica pozdravili polaznike Ratne škole ''Ban Josip Jelačić''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, zamjenik župana Željko Šimunac i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić primili su polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ čiji je zapovjednik general bojnik Jozo Miličević, koji u planu studijskog putovanja ostvaruju svoje aktivnosti na području Šibensko-kninske županije. Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ je najviša vojna škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se uz polaznike iz RH školuju i polaznici iz inozemstva. Školovanje traje jednu godinu i u jednom naraštaju školuje se do 14 polaznika. Zadaća škole je priprema i osposobljavanje polaznika za sudjelovanje u procesu donošenja odluka na strategijskoj i planskoj razini, po nacionalnim i globalnim pitanjima u području sigurnosnih i obrambenih poslova. Po završetku izobrazbe polaznici su osposobljeni za preuzimanje ključnih pozicija u oružanim snagama, ministarstvima i različitim državnim institucijama i organizacijama koja se bave pitanjima obrane.Organizacija i provedba nastave se odvija na vrlo visokoj razini, predavači u školi su u najvećem dijelu vanjski suradnici s fakulteta u RH i inozemnih vojnih institucija i škola (NATO u Briselu, NATO koledž u Rimu, najviše vojne škole iz Njemačke, Austrije, mađarske, Rumunjske, Italije, Engleske, Francuske i dr. država).
06.06.2007, 13:35