Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

U primoštenskom hotelu Zora otvoren NOĆNJAK 2008

U organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske u primoštenskom  hotelu Zora otvorena je dvodnevna 10. međunarodna manifestacija maslinara i uljara Mediterana NOĆNJAK 2008, koja je okupila oko 500 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Italije, Grčke, Jordana i Turske. Šibensko-kninski župan Goran Pauk u ime predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića pozdravio je sudionike manifestacije i prigodnim riječima otvorio ovogodišnji NOĆNJAK. Župan je kazao kako se posljednjih godina uočava interes za obnovom postojećih i sadnjom novih maslina, kao i gradnjom novih suvremenih uljara. Stoga Županija nizom mjera najizravnije potiče razvoj maslinarstva i to kroz sufinanciranje sadnica maslina, sufinanciranje zajedničkih nastupa maslinara na sajamskim priredbama, sufinanciranje premije osiguranja, sufinanciranje edukacije maslinara, te kroz sufinanciranje raznih poljoprivrednih projekata. U cilju razvoja maslinarstva Županija će i ove godine osigurati povoljna kreditna sredstva kako bi omogućili poljoprivrednim proizvođačima realizaciju kvalitetnih poslovnih planova, kazao je župan Pauk.
Na otvorenju NOĆNJAKA 2008 nazočili su državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka Josip Kraljičković; pomoćnik ministra Ivan Bračić; savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede Vinko Milat i predsjednik Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak Anton Kovačev.
07.04.2008, 08:43

Otvoren prvi Sajam poslova 2008.

Prvi sajam poslova, pilot projekt u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područne službe Šibenik, otvoren je danas u Hotelu Krka u Šibeniku. Sajam je organiziran pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, Grada Šibenika, Drniša, Knina, Skradina, Vodica, Općine Murter-Kornati i Općine Rogoznica, a u suradnji s Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije, Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Šibenik, Podi Šibenik d.o.o. – Poduzetničkim inkubatorom i Regionalnom razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije. Cilj Sajma je bolja usklađenost ponude i potražnje na tržištu rada, kao i jačanje partnerstva za zapošljavanje svih aktera, koji na bilo koji način sudjeluju u razvoju regionalnog gospodarstva. Uz pročelnika HZZ PS Šibenik Luku Petrinu, gradonačelnicu Šibenika Nedjeljku Klarić, rukovoditelja Odjela informatičke i mrežno-komunikacijske podrške Središnjeg ureda gosp. Ivića, Sajam je svečano otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji se nazočnima obratio prigodnim riječima kazavši kako je ovaj Sajam prilika za nezaposlene osobe, učenike, studente, ali i za sve one koji žele graditi karijeru prilika da se predstave poslodavcima kroz osobni kontakt i informiraju se o njihovim potrebama. Na kraju, župan se zahvalio nositelju projekta i partnerima na projektu koji su uložili znatan trud oko organizacije ovog Sajma na kojem su se okupili najznačajniji čimbenici na tržištu rada u našoj županiji.
02.04.2008, 13:42

Milinović najavio rješavanje problema šibenskog zdravstva

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović sa suradnicima, jučer u Uredu župana održao je sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, gradonačelnicom Šibenika Nedjeljkom Klarić, gradonačelnicom Knina Josipom Rimac i njihovim suradnicima. Nakon sastanka, ministar u pratnji lokalnih čelnika i ravnatelja bolnice dr. Željka Burića obišao je šibensku bolnicu.
31.03.2008, 08:34

Potpredsjednik Vlade RH prof. dr. sc. Slobodan Uzelac u posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske za regionalni razvoj, obnovu i povratak prof. dr. sc. Slobodan Uzelac sinoć je u Kninu u Gradskoj vijećnici održao radni sastanak s šibensko-kninskim županom Goranom Paukom i njegovim suradnicima; gradonačelnicom Knina Josipom Rimac i Vodica Brankom Juričev-Martinčev; gradonačelnikom Skradina Nediljkom Dujićem; načelnicima Općina Kistanje, Ervenik, Biskupija i Civljane; ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Knin Ivanom Jakelić; predstavnikom UNHCR-a Zlatkom Franjkovićem; predsjednikom Udruge „Novo Janjevo“ Robertom Gečevićem; predsjednikom Vijeća srpske nacionalne manjine Draganom Jerkovićem; predstavnicom Crvenog križa Mirjanom Ercegović;predstavnikom SDF-a Jovanom Tišmom; predstavnicom udruge „Hoću kući“ Zdenkom Šimpraga i dekanima Veleučilišta u Kninu i Šibeniku Markom Jelićem i Markom Radačićem.
28.03.2008, 12:57

Potpisana Energetska povelja

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i predstavnici gradova Drniša, Knina, Skradina i Vodica potpisali su danas Energetsku povelju gradova i županija Republike Hrvatske, te time izrazili svoju spremnost da sva svoja nastojanja usmjere prema boljoj i održivoj energetskoj budućnosti u svojoj županiji na dobrobit svih njenih žitelja. Potpisivanjem Energetske povelje, kao i potpisivanjem pisma namjere s predstavnicom UNDP-a dr. sc. Vlastom Zanki, Šibensko-kninska županija uključila se u projekt „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) Republike Hrvatske“ kojeg provodi Program Ujedinjenih Naroda za razvoj u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva. Prije potpisivanja Energetske povelje, predstavnica UNDP-a, dr. sc. Vlasta Zanki predstavila je Projekt „SGE“. Cilj projekta je poboljšanje energetske efikasnosti te održivo gospodarenje energetskim resursima tj. uvođenje sustavnog i kontinuiranog gospodarenja energijom u gradovima i županiji. Provedba projekta „SGE“ odvijat će se po planu provedbe tijekom dvije naredne godine (2008. i 2009.)
27.03.2008, 14:36

Svečana dodjela certifikata u sklopu projekta „Razvijanje sustava potpore za tržište rada Šibensko-kninske županije“

U sklopu projekta „Razvijanje sustava potpore za tržište rada Šibensko-kninske županije“ koju provodi Obrtnička komora Šibensko-kninske županije u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-područnom službom Šibenik, Gradom Šibenikom i Pučkim otvorenim učilištima Šibenik, Libar i Knin, danas su u Gradskoj vijećnici uručeni certfikati polaznicima programa osposobljavanja za tzv. deficitarna zanimanja. Na početku svečanosti, projekt manager Ingrid Floigl pozdravila je nazočne, te kratko prezentirala projekt, kojim je za zanimanja skiper, pomoćni kuhar, pomoćni pekar, pomoćni konobar i pomoćni slastičar, osposobljeno 46 polaznika.
26.03.2008, 13:58

Održana 35. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva usvojen je godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom Šibensko-kninske županije za 2008. godinu. Kako je obrazložila pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet, otočni i područni razvoj gđa. Jadranka Fržop u Proračunu Šibensko-kninske županije predviđena su sredstva za izvanredno upravljanje pomorskim dobrom u iznosu od 2.800.000,00 kn. Od tog iznosa za izradu granica pomorskog dobra i za njezinu provedbu predviđen je iznos od 700.000,00 kn, za izradu stručnih podloga za koncesioniranje i za rad stručnih tijela na pomorskom dobru iznos od po 300.000,00 kn te za sanaciju pomorskog dobra iznos od 1.500.000,00 kuna. Osnovni cilj Šibensko-kninske županije je do kraja 2009. godine odrediti granice pomorskog dobra na svim naseljenim dijelovima obale, na dijelovima obale na kojima postoji interes za koncesioniranje u skladu s dokumentacijom prostornog uređenja i na područjima gdje se državnim programom provodi katastarska izmjera. U 2008. godini planira se utvrditi granice pomorskog dobra na 60 lokacija, te koncesioniranje plaža na četrnaest lokacija. Članovi poglavarstva donijeli su Odluku o sanaciji pomorskog dobra uslijed izvanrednih događanja i to za sanaciju pristanišnog mula u Kanalu sv. Ante iznos od 373.140,00 kn, za sanaciju obale u Rogoznici iznos od 400.000,00 kn za sanaciju obale u Ražnju iznos od 100.000,00 kn, za sanaciju obale Stari porat u Primoštenu iznos od 80.000,00 kn, za sanaciju gata Perolina u Šepurni na otoku Prviću iznos od 10.000,00 kn i za sanaciju obale na Murteru iznos od 100.000,00 kn.
26.03.2008, 13:13

Prisegnuli suci porotnici Županijskog suda u Šibeniku

Danas u Gradskoj vijećnici održana je svečana prisega sudaca porotnika Županijskog suda u Šibeniku. Suci porotnici prisegnuli su pred predsjednikom Županijske skupštine Josipom Odakom i tajnikom Danom Maretićem, te se obvezali svojom čašću da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.
Novoizabranim sucima porotnicima prigodnim riječima obratio se predsjednik Županijskog suda u Šibeniku gospodin Sanibor Vuletin, te im zaželio puno uspjeha u obnašanju ove časne i nadasve odgovorne dužnosti. Suci porotnici biraju se iz redova uglednih građana, a mandat im traje 4 godine.
25.03.2008, 14:39