Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan Goran Pauk održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj konferenciji za novinare, koja je održana nakon sjednice Županijskog poglavarstva uglavnom je bilo riječi o problemima vezanim za bespravnu gradnju u Rogoznici. Naime, župan je kazao kako intenzivna bespravna gradnja u Rogoznici traje preko 30 godina, te da nema 100% idealnog rješenja za problem koji traje preko 30 godina. Ni jedan prostor na području Republike Hrvatske nema ovako kompleksan problem kao Rogaoznica. Iznalaženje rješenja za bespravnu gradnju u Rogoznici je izuzetno teška situacija kakva na obali doslovno nije poznata, osim možda na Viru. Odnos prema bespravnoj gradnji jedan je od važnijih razloga nedonošenja prostornog plana bivše Općine Šibenik – 80-tih godina, tj bili smo pored Knina i Lastova jedina Općina koja ga nije donijela. Mnogi bespravni graditelji nisu iskoristili Zakon o legalizaciji iz 1992. godine, te uopće nisu podnijeli zahtjev za legalizaciju objekta, što je zasigurno generiralo daljnju bespravnu izgradnju u godinama nakon Domovinskog rata. Bespravni graditelji do 2003. godine imali su Zakonsku mogućnost priključivati se na komunalnu infrastrukturu, a lokalne vlast se jednostavno nisu snalazile u doslovnoj najezdi bespravnih graditelja.
12.11.2007, 14:05

Održana 29. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednica Županijskog poglavarstva, članovima Poglavarstva dostavljen je Nacrt konačnog prijedloga izmjena i dopuna (II) PPŽ. Na temelju Uredbe o javnoj raspravi u postupku  donošenja prostornih planova, a vezano za primjenu članka 325. stavak 1. Zakona o prostornom uređenju i gradnji dostavljeno je članovima poglavarstva Izvješće o javnoj raspravi koja je provedena 29. srpnja 2007. godine u Rogoznici i Brodarici. Budući da je mišljenje Gradskog vijeća Grada Šibenika tek pristiglo, kako je izvijestio Damir Lučev ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, preostali potreban materijal (Nacrt konačnog prijedloga i Očitovanje o mišljenjima predstavničkih tijela JLS ) bit će naknadno dostavljeni.
12.11.2007, 12:25

Puštena u pogon Trafostanica 110/35/20 kV Drniš i pripadajući 110 kV

Jučer u Drnišu puštena je u rad transformatorska stanica 110/35/20 (10) kV Drniš s priključnim dalekovodom 2 x 110 kV čime je riješen problem napajanja električnom energijom šireg drniškog područja. Trafostanicu su pustili u rad predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak i ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta. Uz gradonačelnika Grada Drniša Antu Dželaliju, brojne uzvanike i goste, te drniške gospodarstvenike i poduzetnike, svečanost je nazočio i zamjenik župana Željko Šimunac koji je kazao kako je riječ o važnom događaju za našu županiju. Naime, puštanjem u rad 110 kV trafostanice omogućit će nesmetan razvoj obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva, kao i gospodarskih zona. Nakon otvaranja slične trafostanice u Kninu u koju je investirano 17 milijuna kuna ovo je drugo veliko ulaganje HEP-a u Šibensko- kninsku županiju. Ujedno su najavljena i nova ulaganja. U desetogodišnjem razdoblju HEP će u našu županiju uložiti 300 milijuna kuna, naglasio je dožupan Šimunac.
10.11.2007, 09:38

U Primoštenu Održana Konferencija

Danas u primoštenskom hotelu Zora održana je Konferencija pod nazivom „Budućnost hrvatskog turizma i Europska unija“. Sudionici Okruglog stola bili su Paolo Costa, zastupnik EP, predsjednik Komisije za promet i turizam EP; Etelka Pataky Barsi, zastupnica EP; Vitezy Tamas, predsjednik Uprave Adriatiq Islands Grup; Goran Pauk, šibensko-kninski župan; Želimir Kramarić, pomoćnik ministra MTPR i Šime Vlašić direktor Turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Moderator Okruglog stola bio je novinar Goran Milić.Odbor za turizam i promet Europskog parlamenta upravo dovršava izradu zakonskog prijedloga koji se odnosi na turizam, te je za očekivati da će do konca ove godine isti predstaviti Parlamentu, te tako zaključiti nacrt rješenja sastavljen kao preporuka članicama u narednim godinama. U cilju, kako bi i sudionici hrvatskog turizma mogli stvoriti mišljenje o rješenju koje je u pripremi. Šibensko-kninskoj županiji ,Turističkoj zajednici Šibensko-kninske županije, Općini Primošten i Adriatiq Islands Group, najvećem inozemnom ulagaču u turizam u regiji, a ujedno i domaćinu Konferencije, zajednička je težnja, turistička i gospodarska budućnost regije i cijele Hrvatske.
09.11.2007, 15:01

Održana 14. sjednica Županijske skupštine

Današnja sjednica Županijske skupštine započela je minutom šutnje za poginule vatrogasce na otoku Kornatu 30. kolovoza 2007. i željom za što brži oporavak jedinog preživjelog vatrogasca Frane Lučića.
Jednoglasno je usvojen predloženi Dnevni red od 17. točaka, koji je dopunjen s još dvije točke. Županijska skupština na svojoj današnjoj sjednici usvojila je prijedlog Proračuna za 2008. godinu u iznosu od 117,5 mil. kuna. Proračun za 2008. g. je za  4,4 % veći od prošlogodišnjeg. Također je prihvaćen prijedlog odluke o izvršenju Proračuna Šibensko-kninske županije za 2008. godinu. Usvojena je Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Šibensko-kninske županije. Naime, kako je pojasnio tajnik Županije Dane Maretić, zbog primjene novog Zakona o prostornom uređenju i gradnji, Županija je dužna preuzeti poslove i djelatnike Ureda državne uprave zadužene za poslove provođenja dokumenata prostornog uređenja, odnosno izdavanje akata iz područja prostornog uređenja i gradnje. Sukladno tome Županija je donijela Odluku o ustrojavanju dva nova Upravna odjela i to Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju.
06.11.2007, 13:31

Jubilarni 20. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK, u Solarisu

U organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), danas u Solarisu otvoren je 20. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, a pokrovitelj Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.Na otvaranju Kongresa, svim sudionicima Kongresa prigodnim riječima obratili su se državni tajnik za turizam Zdenko Mičić, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, pomoćnik ministra gospodarstva Ivan Bračić, predsjednik HOK-a Mato Topić, potpredsjednik HOK i predsjednik Organizacijskog odbora Marijan Perica, predsjednik OK Šibensko-kninske županije Ante Mihić i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Vili Šaina.
05.11.2007, 12:11

U povodu blagdana Svih Svetih izaslanstvo Šibensko-kninske županije položilo vijence na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomen – obilježja na Baldekinu

U povodu obilježavanja blagdana Svih Svetih, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, položilo je vijence i zapalilo svijeće kod Središnjeg Križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomen obilježja smrtno stradalim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu, u čast svima koji su živote dali za domovinu Hrvatsku.Uz molitvu svećenika i mirozov trubača, te počasne desetine vojske i policije, polaganju vijenaca nazočili su izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić, izaslanstvo Ureda Državne uprave predvođeno predstojnicom Editom Grubišić, predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, te izaslanstva MOBMS, MORH-a i MUP-a.
31.10.2007, 13:40

Šibensko-kninski župan Goran Pauk na svečanosti obilježavanja početka radova plinofikacije Like i Dalmacije

Danas u Podrebru kod Bosiljeva, šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio je svečanosti obilježavanja početaka radova plinofikacije Like i Dalmacije i početka izgradnje magistralnog plinovoda Bosiljevo – Split. Radove je otvorio ministar gospodarstva Branko Vukelić. Plinovodni sustav Like i Dalmacije najvažniji je i najveći projekt drugog investicijskog ciklusa izgradnje i modernizacije plinskoga transportnog sustava u koji će Plinacro ukupno uložiti 443 milijuna eura. Njegovom realizacijom znatno će se povećati pokrivenost Republike Hrvatske plinskim transportnim sustavom, te omogućiti plinofikacija dosad neplinoficiranih dijelova Hrvatske: Like i Dalmacije. Dovođenjem prirodnog plina, kao ekološki i ekonomski prihvatljivog energenta, ovom dijelu Hrvatske omogućit će se bolji gospodarski razvoj.
30.10.2007, 14:50