Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan Pauk nazočio proslavi Dana grada Drniša

U povodu Dana grada Drniša i blagdana sv. Roka, jučer u Drnišu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća kojoj je nazočio šibensko-kninski župan Goran Pauk. Uz vijećnike, sjednici su nazočili i brojni gosti iz drniškog političkog, gospodarskog, kulturnog i društvenog života. Predsjednik Gradskog vijeća mr. sc. Josip Begonja pozdravio je nazočne, nakon čega je minutom šutnje odana počast svim poginulima za Domovinu i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Gradonačelnik grada Drniša Ante Dželalija u svom prigodnom obraćanju osvrnuo se na sve učinjeno u proteklu godinu dana. Prigodnim riječima nazočnima se obratio župan Pauk, koji je svim Drnišanima čestitao Dan grada i blagdan njihova zaštitnika sv. Roka. Župan Pauk podsjetio je na potporu Županije u projektima od interesa za područje grada Drniša, pritom spomenuvši projekt navodnjavanja čijom realizacijom će poljoprivredna proizvodnja postati jedna od najuspješnijih djelatnosti drniškog kraja i pretpostavka za otvaranje novih radnih mjesta. Također je spomenuo projekt plinofikacije, naglasivši da će dovođenje prirodnog plina, kvalitetnog i ekološki prihvatljivog energenta dati novi zamah razvoju gospodarstva Drniša i cijelog drniškog kraja.
17.08.2009, 08:05

Kip Majke Božje s djetetom Isusom na Odmorištu Krka

Danas, uoči blagdana Velike Gospe, na Odmorištu Krka uz autocestu A1 (Zagreb–Split-Dubrovnik), postavljen je kip Majke Božje s djetetom Isusom. Kip je blagoslovio biskup šibenski msgr. Ante Ivas. Projekt postavljanja kipa pokrenula je Hrvatska humanitarna udruga COR UNUM na inicijativu njenog počasnog predsjednika prof. dr. sc. Dragana Primorca. Inače udruga okuplja ugledne hrvatske javne osobe. Kip Majke Božje s djetetom Isusom izrađen je prema skici akademskog kipara Krune Bošnjaka i Vene Jerkovića. Visok je 3,5 metra, težak 8 tona i isklesan od kamena. Stijenu visoku pet metara i tešku više od deset tona Bošnjak je pronašao u Dalmaciji. Gospin kip iz toga kamena klesan je u ateljeu akademskoga kipara Vene Jerkovića u Kaštelima. Zemljište na kojem je postavljen Gospin kip obitelj Grubišić darovala je biskupiji. Riječ je o najvećem kipu Majke Božje u ovom dijelu Europe. Uz brojne vjernike, osobe iz crkvenog, javnog, kulturnog i športskog života svečanosti postavljanja Gospinog kipa nazočio je i šibensko-kninski župan Goran Pauk.
14.08.2009, 13:31

U Tepljuhu otkrivena Spomen ploča

Na poziv Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracionih logora, Podružnice Sisačko-moslovačke županije, zamjenik župana Željko Šimunac nazočio je danas u Tepljuhu kod Drniša otkrivanju Spomen ploče na mjestu razmjene hrvatskih branitelja, 14. kolovoza 1991. godine. Svečanosti otkrivanja Spomen ploče nazočili su državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić, gradonačelnik Grada Drniša Ante Dželalija, dogradonačelnik Grada Šibenika Franko Vidović, načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić, gradonačelnik Gline Milan Bakšić i zamjenik županice Sisačko-moslovačke županije g. Andrija Rudić. Naime, među nekoliko desetina razmijenjenih hrvatskih branitelja 14. kolovoza 1991. godine, razmijenjeno je i 20 osoba iz Sisačko-moslavačke županije. Među njima su bili i 17 branitelja - zarobljenih policajaca pri napadu na Policijsku postaju Glina. Spomen Ploča postavljena je kod raskrižja državnih cesta, pokraj podvožnjaka željezničke pruge, a otkrila su je trojica zarobljenika, jedan iz naše županije i dvojica iz Gline.
14.08.2009, 11:57

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U prigodi obilježavanja 05. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom i njegovim zamjenicima Željkom Šimuncem i Zoranom Smolićem danas je položilo vijence i zapalilo svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, u spomen svima koji su život dali za domovinu Hrvatsku. Uz molitvu svećenika, svečanom činu polaganja vijenaca pridružili su se izaslanstva Grada Šibenika na čelu s gradonačelnikom Antom Županovićem, Ureda državne uprave u Šibensko-kninskoj županiji, načelnici općina, Udruge proizašle iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, te predstavnici političkih stranaka. Nakon polaganja vijenaca na Kvanju, izaslanstvo Županije i Grada položila su vijence i zapalili svijeće kod Spomenika hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata na Baldekinu.
04.08.2009, 12:32

Otvaranje zgrade HP-a

Župan Goran Pauk nazočio je danas otvaranju nove zgrade Hrvatskih pošta-Središta pošta Šibenik, koja će poslovati na Borajskoj cesti u Ražinama. U prigodnom obraćanju župan je zahvalio Upravi Hrvatskih pošta na projektu, a svim zaposlenicima pošta zaželio ugodan rad u novom radnom okružju. Župan je izrazio zadovoljstvo što je Uprava Hrvatskih pošta na ovaj način pridonijela da građani naše županije imaju bolju uslugu, i da Srediste pošta u novoj organizaciji Hrvatske pošte ostaje u našoj županiji. Uoči otvaranja zgrade, minutom šutnje odana je počast poginulima u nesreći koja se u petak dogodila u Rudinama.
28.07.2009, 08:38

Potpisan društveni ugovor o osnivanju trgovačkog društva Veletržnica ribe Tribunj d.o.o Tribunj

Danas su u Tribunju Šibensko-kninski župan Groran Pauk kao zastupnik Županije, Damir Pilipac kao zastupnik načelnika općine Tribunj i Robert Popov kao upravitelj ribarske zadruge Adria iz Tribunja potpisali društveni ugovor uz već prethodno potpisan ugovor od strane ministra Božidara Pankretića o osnivanju trgovačkog društva s ciljem da putem društva ostvare projekt izgradnje veletržnice ribe u Tribunju i potaknu razvoj organiziranog ribarstva na području općine Tribunj, Šibensko-kninske županije i šire.
22.07.2009, 15:51

2. sjednica županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Dana 21. srpnja 2009.g. s početkom u 12 sati održana je 2. sjednica županijske skupštine Šibensko-kninske županije. Sjednici je održana bez oporbenih vijećnika. Sjednicom koja je imala dnevni red sa 16 točaka presjedao je Josip Odak. Sve su točke prihvaćene jednoglasno.
21.07.2009, 13:55

Svečano uručene majstorske diplome

U organizaciji Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, danas su u Gradskoj knjižnici svečano uručene majstorske diplome tridesetsedmorici obrtnika koji su položili majstorske ispite. Majstore-obrtnike pozdravio je predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Ante Mihić. Diplome majstorima uručio je šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je majstorima čestitao na položenom majstorskom ispitu te im poželio puno uspjeha na tržištu rada. Svečanosti uručenja diploma nazočio je i gradonačelnik Šibenika dr. Ante Županović sa suradnicima. Među 37 obrtnika koji su ove godine položili majstorski ispit kako bi mogli otvoriti vlastiti obrt, 16 je iz naše županije dok su ostali iz susjednih županija. Među dobitnicima majstorskih diploma najviše je kuhara, frizera, elektroinstalatera, mehaničara i zidara. Diplome su dobili i dva graditelja drvenih brodova, obrta za koji Obrtnička komora Šibensko-kninske županije jedina u Hrvatskoj organizira polaganje majstorskih diploma. Majstorski ispiti polagani su u dva roka; u prosincu 2008. i u svibnju 2009.
14.07.2009, 14:20