Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Potpisani sporazumi o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra

Danas u Uredu župana, šibensko-kninski župan Goran Pauk potpisao je s gradonačelnicama i načelnicima primorskih gradova i općina sporazume o zajedničkom financiranju sanacije pomorskog dobra uslijed izvanrednih događaja. Sporazumi su potpisani za područja gradova Šibenika i Vodica, te općina Primošten, Rogoznica, Bilice, Tribunj, Tisno, Pirovac i Murter-Kornati.
28.06.2007, 12:34

Potpisan prvi u nizu projekata drugog kruga potpore UNDP-a, za razvoj poduzetništva na području Šibensko-kninske županije

Danas je potpisan sporazum o projektu dovršetka investicije etno-eko centra ETNOLAND u Pakovu selu. Sporazum su potpisali župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, lokalni partner, direktor tvrtke Dalmati d.o.o. Joško Lokas, i Alessandro Fracassetti, zamjenik Stalnog predstavnika UNDP-a u Hrvatskoj. Potpisivanju je prisustvovala i veleposlanica Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj, Nj.E. Nienke Trooster.
27.06.2007, 17:57

Župan primio učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na regionalnim i državnim školskim natjecanjima u šk.god. 2006./2007.

U Gradskoj vijećnici Grada Šibenika župan je upriličio primanje za učenike osnovnih i srednjih škola i čestitao im na postignutim rezultatima i uspjesima koje su imali na školskim natjecanjima i smotrama u školskoj godini 2006./2007.
26.06.2007, 11:57

15. godišnjica oslobođenja Miljevaca

Povodom petnaeste godišnjice oslobođenja Miljevaca danas je izaslanstvo Šibensko-kninske županije, predvođeno županom, zapalilo svijeću i položilo vijenac.
21.06.2007, 17:49

Prezentacija programa povratka prognanika

Danas je u Kninu prezentiran program povratka prognanika i izbjeglica i njihovo stambeno zbrinjavanje. "Mi kao županija, sa nivoa lokalne uprave i samouprave cijelo vrijeme smo zagovarali povratak izbjeglica, te njihovu reintegraciju. Koliko je meni poznato povratak istih tekao je intenzivno bez većih međunacionalnih incidenata ili bolje rečeno nikakvih", isaknuo je šibensko-kninski župan Goran Pauk. "Svima nam je već poznato da je imovina nakon vojno-redarstvene akcije ˝Oluja˝ bila zaštićena, te data na privremeno upravljanje lokalnoj upravi, a ista je te objekte privremeno dodijelila na korištenje korisnicima koji su naseljavali PPDS. Nakon donošenja Zakona o povratu imovine, ista je vraćena vlasnicima u predviđenim zakonskim rokovima, što znači da je omogućeno nesmetano stupanje u posjed istih objekata vlasnicima. Isto tako da napomenem, povratom imovine vršeno je i stambeno zbrinjavanje bivših korisnika privatne imovine."- rekao je župan Pauk.
21.06.2007, 17:47

Župan primio radnice šibenske ''Revije''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je danas radnice Revije, koje su se obratile županu za pomoć nakon što je zasjedalo vjerovničko vijeće. Obraćajući se radnicama Revije župan je istaknuo kako je stečajni upravitelj dužan utvrditi stečajni plan, odnosno raspodjelu sredstava, a ministarstvo će se odreći svojih potraživanja u korist radnika. Kako bi se ovaj slučaj što prije riješio, a radnici dobili svoja potraživanja kao župan poduzeti će sve u skladu sa svojim ovlastima.
20.06.2007, 15:58

16. Obljetnica ustrojavanja 113. br. ZNG-a

Povodom 16. obljetnice ustrojavanja 113. br. ZNG-a danas su položeni vijenci i služena je sv. Misa u kapelici vojarne "Bribirskih knezova"
19.06.2007, 15:28

Župan potpisao Ugovore o izradi kartografskih podloga

Danas su potpisani Ugovori o izradi kartografskih podloga od osobitog značenja za našu Županiju i RH: digitalnih topografskih karata u mjerilu 1:25000 za područje ŠKŽ. Potpisivanju ugovora nazočili su: - ravnatelj Državne geodetske uprave, gosp. dr.sc. Željko Bačić, pomoćnik ravnatelja, gosp. Ivan Landek, direktor Zavoda za fotogrametriju iz Zagreba, gosp. Robert Paj. Kako nam je svima poznato sektor izrade kartografskih podloga dugo vremena nije na primjeren način pratio promjene razvoja društva. Međutim u proteklih nekoliko godina došlo je do bitnih pomaka u izradi katastarskih, ali i topografskih podloga, što sve zajedno predstavlja nezaobilaznu osnovu za kvalitetno upravljanje prostorom i gospodarstvom države.
Ova činjenica također govori o nama kao o zajednici koja se hoće ponašati na način kakav dolikuje budućoj članici EU.
19.06.2007, 15:26