Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan primio radnice Revije

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Neda Klarić, primili su danas radnice šibenske Revije. Župan je upoznao radnice o tome što poduzima kod ministarstva financija za što skorije rješenje njihovih problema. Također župan ističe kako je ministarstvo spremno odreći se svojih potraživanja u korist radnika, te je razgovarao sa potencijalnim kupcem Revije koji je također i dalje zainteresiran za preuzimanje Revije i pokretanje proizvodnje. Želimo da se javno i transparentno zna tko, što i koliko dobiva, dodao je župan.
22.05.2007, 12:00

Proglašeni najbolji sportaši županije

Za najbolje sportaše u prošloj godini proglašeni su HNK Šibenik i ŽKK Jolly JBS. Najbolji u pojedinačnoj konkurenciji je Ante Rukavina, a priznanje za izuzetni sportski uspjeh dobio je Ivan Pudar. Za najuspješniju među ženama proglašena je Tihana Abrlić, košarkašica Jolly JBS.
22.05.2007, 11:00

U Gradskoj vijećnici održano predavanje o ulasku RH u NATO savez

Danas je u Gradskoj vijećnici održano predavanje na temu priključenja Republike Hrvatske NATO-u. Predavanje je održao član Državnog odbora za članstvo RH u NATO-u, šef misije RH pri NATO-u, veleposlanik mr.sc. Davor Božinović sa svojim suradnicima, kapetanom vojnog broda Robertom Hranj i načelnikom uprave za obrambeno planiranje i međunarodnu suradnju Glavnog stožera OS RH, generalom Matom Pađenom.
21.05.2007, 00:00

Ministar Biškupić otvorio vidikovac „Kamenjak“

U parku prirode „Vransko jezero“ danas je ministar Biškupić otvorio vidikovac „Kamenjak“, koji je realiziran u okviru CARDS 2002 programa Europske unije.
Otvaranje ovog vidikovca sa kojeg seže prekrasan pogled na NP Kornati, te Vransko jezero, doprinos su razvoja turizma kako u Zadarskoj tako i u Šibensko-kninskoj županiji, istakao je šibensko-kninski župan Goran Pauk.
19.05.2007, 17:04

Održana I. Smotra folklora Šibensko-kninske županije

U povodu 17. svibnja – Dana županije na Trgu Pavla Šubića I održana je I. Smotra folklora Šibensko-kninske županije, na kojoj je nastupilo 12 kulturno-umjetničkih društava iz svih dijelova naše županije: KUD „Sveti Juraj“ iz Primoštena, KUU „Zvona Zagore“ iz Mirlovića, KUD „Bedem“ iz Grebaštice, KUD „Sv. Ante“ iz Danila Kraljica, KUD „Spužvar“ iz Krapnja i Brodarice, KUD „Koledišće“ iz Jezera, KUD „Miljevci“, KUD „Zora“ iz Betine, KUD „Kralj Zvonimir“ iz Knina, KUD „Napredak“ iz Knina, KUD „Promina“ i KUD „Šibenske šuštine“ iz Šibenika. Sva kulturno-umjetnička društva u defileu od Poljane do Trga dopratila je na Smotru Vrpoljačka glazba. Po završetku Smotre, šibensko-kninski župan Goran Pauk uručio je izvođačima Zahvalnice za sudjelovanje na I. Smotri folklora Šibensko-kninske županije.
19.05.2007, 00:00

Akcija ''Kupujmo hrvatsko-Budimo kroativni'' 2007 u Kninu

Na trgu dr. Ante Starčeviča u Kninu, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i ove godine, tradicionalno, desetu godinu za redom, organizira akciju " Kupujmo hrvatsko". Promocija kvalitetnih hrvatskih proizvoda, i proizvoda nositelja znakova "Izvorno hrvatsko" i "Hrvatska kvaliteta".
18.05.2007, 20:41

Župan posjetio naselje Golubić

Na poziv udruge „BOSANSKOHERCEGOVAČKI HRVATI BHH; Podružnica Knin, šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio je naselje Golubić, te se upoznao sa problemima stanovnika naselja. Kao jedan od najveći problema je odvodnja komunalnih otpadnih voda naselja Golubić, koji se ispuštaju u akumulacijsko jezero na vodotoku Butišnice. Kako navode mještani, problem je u ispuštanju fekalni otpadnih voda iz biološkog pročistača u jezero, te nepodnošljivom mirisu koji se čuje sa ispusta iz biološkog pročistača. U naselju živi oko 800 stanovnika i problem je vodoopskrbe, a velika je potreba za izgradnjom ambulante ističu mještani. O svemu upoznatom župan će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći u rješavanju ovih gorućih problema stanovnika naselja Golubić.
18.05.2007, 20:41

Župan posjetio udrugu Hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Šibensko-kninske županije ''Tvrđava-Knin''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, danas je u Kninu posjetio udrugu Hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin".
18.05.2007, 20:39