Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održana Županijska izložba stoke i stočnih proizvoda u Kričkama kod Drniša

U organizaciji Hrvatskog stočarskog centra Stočarske službe Šibensko-kninske županije, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu Odsjek Šibensko-kninske županije i Udruga malih sirara Šibensko-kninske županije „Mišinac“ održana je Županijska izložba stoke i stočnih proizvoda u Kričkama kod Drniša. Ova izložba je nastavak izložbi koje su se četiri godine održavale u Oklaju i Kijevu. Cilj izložbe je na pravi način vrednovati uzgoj hrvatskih izvornih pasmina domaćih životinja. Ove godine su po prvi puta uz grla prezentirani i njihovi proizvodni rezultati,19 obiteljskih gospodarstava izložilo je svoje sireve.
25.08.2007, 14:07

Ministri Kalmeta i Čobanković na Kornatima – voda stigla

Danas su ministri Kalmeta i Čobanković bili u obilasku područja na kojima su bile iscrpljene sve zalihe vode za napajanje ovaca i janjadi na Kornatima. Nastala situacija izazivala je pomor ovaca i janjadi, kojih je na Kornatima gotovo 3500, te je stvaralo velike štete njihovim vlasnicima. Ministri su se na terenu uvjerili u stanje na ovom području te obećali konkretne mjere za poboljšanje uvjeta kako za ljude koji se bave uzgojem ovaca tako i za žitelje Kornata. Ministar Kalmeta obećao je sanaciju pristaništa te obnovu i izgradnju gusterni na Kornatima, kao i obnovu suhozida.
08.08.2007, 16:24

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

U prigodi obilježavanja 05. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom i izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno gradonačelnicom Nedjeljkom Klarić, danas su položili vijence i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj, u spomen svima koji su život dali za domovinu Hrvatsku.
04.08.2007, 12:02

Održana 13. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Danas je održana 13. sjednica Županijske skupštine, na kojoj je predloženo 12. točaka dnevnog reda. Na sjednici je prihvaćen prijedlog izmjena Statuta Šibensko-kninske županije, kao i Izvješće o obavljenoj revizije financijskih izvješća.
01.08.2007, 12:51

Posjet državnog tajnika ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Branka Bačića Šibensko-kninskoj županiji

Danas su u Uredu župana državni tajnik ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka zadužen za more Branko Bačić i pomoćnik ministra za pomorski promet, pomorsko dobro i luke Mario Babić održali sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, gradonačelnicom Grada Šibenika Nedjeljkom Klarić, predsjednikom ceha ribara Tončem Božanićem, ravnateljem Lučke uprave županije Šibensko-kninske Šimom Zenićem, načelnikom Općine Tribunj Damirom Pilipcem, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, načelnikom Općine Primošten Stipom Petrinom, lučkim kapetanom Janezom Lakošem i načelnikom postaje pomorske policije Šibenik Darkom Mikulandrom.
25.07.2007, 18:00

Veliki požar na brdu Jelinjak

Jutros u 3,40 izbio je požar na brdu Jelinjak, te nošen južnim vjetrom promjenjiva smjera brzo se proširio do Jadranske magistrale i ozbiljno ugrozio obiteljske kuće na potezu od Šparadića do Bila, zbog čega je jutros rano uz pomoć brodica evakuirano stanovništvo s tog područja. Nadljudskim naporima, uz zapovijedanje Dražena Slavice-glavnog vatrogasnog zapovjednika, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika, uz pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društava, te vatrogasnih postrojbi susjednih županija, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, s ukupno 63 vatrogasna vozila, 262 vatrogasca i uz pomoć 2 kanadera i 1 air-traktora te dva helikoptera koji su im se kasnije pridružili, oko 12,30 sati stavili su požar pod kontrolu. Žarišta koja još uvijek tinjaju i dalje se gase.
24.07.2007, 17:31

Održana 25. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je održana 25. sjednica Županijskog poglavarstva na kojoj je donesena Odluka o izmjeni Odluke o mrtvozorstvu na području Šibensko-kninske županije kojom se naknada za rad mrtvozornika po jednom umrlom slučaju, uključivši i putne troškove određuje u neto iznosu u visini jedne dnevnice uvećane za 20%. Donesen je Zaključak o rasporedu sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu za dodatni tim hitne medicinske pomoći u turističkoj sezoni, u ukupnom iznosu od 108.480,00 kn koji se raspoređuje Domu zdravlja Šibenik za pokriće troškova organizacije dodatnog tima HMP u turističkoj sezoni.
23.07.2007, 10:18

Župan Pauk uručio diplome majstorima

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, danas u Gradskoj vijećnici svečano su uručene majstorske diplome obrtnicima koji su službeno postali majstori svog zanata. Diplome je uručio šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je majstorima čestitao na položenom majstorskom ispitu uz uvjerenje da će u svom budućem radu puno puta čuti: „BRAVO MAJSTORE“ . Župan je naglasio da će Županija i nadalje raditi na podizanju kvalitete poduzetničke klime u cilju konačnog cilja, a to je gospodarski razvijena županija. Majstorsko zvanje steklo je 10 poduzetnika, od toga tri elektroinstalatera, dva zidara, dva kuhara, dvije frizerke i jedan pekar.
19.07.2007, 12:40