Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Predsjednik Stjepan Mesić sastao se s obiteljima poginulih vatrogasaca

Tijekom službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji, Predsjednik Republike Stjepan Mesić sastao se s obiteljima poginulih vatrogasaca. Sastanak koji je bio zatvoren za javnost održan je u zgradi Županije. Nakon sastanka, Predsjednik Republike dao je kratku izjavu za javnost.
17.09.2007, 18:44

Službeni posjet predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića Šibensko-kninskoj županiji

Danas je u okviru službenog posjeta Šibensko-kninskoj županiji, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić sa suradnicima obišao Industrijsku zonu Podi, NCP Remontno brodogradilište Šibenik d.o.o. i tvornicu Knauf u Kninu. Predsjednik je svoj posjet započeo obilaskom Industrijske zone Podi gdje su ga pored šibensko-kninskog župana Gorana Pauka, gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić i direktora zone Jakova Terzanovića dočekali i poduzetnici Vlade Čović (Zagrebmontaža), Šime Gojanović – Rakić ("Stolarija Gojanović 1969) i Živko Mikulandra (Izo-staklo). Predsjedniku su poduzetnici u obilasku zonom prezentirali svoje poslovne planove.
17.09.2007, 18:04

Obitelji poginulih vatrogasaca posjetili mjesto stradanja

Šibensko-kninska županija i Udruge hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u povodu obilježavanja 16. obljetnice Spomendana rujanskog rata jučer su organizirale odlazak na otok Kornat, kako bi odali počast našim braniteljima u miru, stradalim vatrogascima u požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g. Pored obitelji stradalih vatrogasaca na otok Kornat išli su predstavnici JVP Grada Šibenika, DVD-a Vodica i Tisnog, predstavnici Udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić, gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev, načelnik Općine Tisno Joso Stegić i načelnik šibenske policijske uprave Branko Peran.
17.09.2007, 16:23

Preminuo Ante Juričev Mikulin, dvanaesta žrtva požara na Kornatu

Jučer u 8,30 u splitskoj bolnici preminuo je Ante Juričev Mikulin (22), vatrogasac DVD-a Vodice, 12 žrtva požara na Kornatima. Juričev je skupa sa svojim kolegom Franom Lučićem (23) dovezen u splitsku bolnicu dan nakon stradavanja na Kornatu, a prva medicinska pomoć im je pružena u zadarskoj bolnici. Njegovo stanje je od početka bilo izuzetno teško, bio je bez svijesti s opeklinama na 65 posto tijela. Bio je stalno priključen na respirator, a zbog otkazivanja funkcije bubrega na 24 satnoj dijalizi. Cirkulacija mu je održavana lijekovima.
17.09.2007, 09:59

Predstavljanje Šibensko-kninske županije na 5. izložbi proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno

Jučer je u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma u okviru 5. izložbe proizvoda i usluga ruralnog područja Eko-etno predstavljena Šibensko-kninska županija. Nazočne na predstavljanju naše županije pozdravio je šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je kazao, kako je zbog tragičnog događaja na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g. i pogibije naših vatrogasaca predviđeni kulturno-umjetnički program otkazan.
16.09.2007, 16:22

Župan na otvaranju jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma

Šibensko-kninski župan Goran Pauk danas je nazočio otvorenju jesenskog međunarodnog Zagrebačkog velesajma. U okviru Zagrebačkog velesajma održat će se 5. izložba proizvoda i usluga ruralnih područja Eko-etno Hrvatska. U organizaciji Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, 16 izlagača s područja naše županije na 105 m² prostora izložit će autohtone proizvode Šibensko-kninske županije.
11.09.2007, 20:58

Pokopani Josip Lučić, Karlo Ševerdija i Marinko Knežević

U protekla tri dana sahranjeni su još tri žrtve požara na Kornatima. Josip Lučić (19) sahranjen je u petak na mjesnom groblju Sv. Duh u Tisnome. Uz roditelje, prijatelje, lokalne i županijske čelnike te nekoliko tisuća stanovnika Tisnoga i okolnih mjesta, na pogrebu su u ime Vlade bili ministri Ivica Kirin i Božidar Kalmeta, izaslanik predsjednika Mesića bio je Hrvoje Cvitanović.

Karlo Ševerdija (17) pokopan je u subotu 8. rujna na mjesnom groblju u Vodicama. Nakon Gabrijela Skočića i Hrvoja Strikomana ovo je treći mladi život kojeg su Vodice izgubile u kornatskoj tragediji. Bio je učenik četvrtog razreda srednje Tehničke škole u Šibeniku. Dan poslije tragedije, točnije prošlog petka trebao je krenuti sa svojim razredom na maturalnu ekskurziju u Prag. U nedjelju 9. rujna na mjesnom groblju u Boraji pokopan je Marinko Knežević (52), jedanaesta žrtva tragedije na Kornatima. Marinko je bio pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika.
09.09.2007, 10:32

Produžena sedmodnevna žalost

Zbog smrti još trojice gasitelja Josipa Lučića, Karla Ševerdije i Marinka Kneževića koji su podlegli ozljedama zadobivenim u gašenju požara na otoku Kornatu 30. kolovoza o. g., šibensko-kninski župan Goran Pauk produžio je sedmodnevnu žalost za područje cijele Šibensko-kninske županije zaključno s nedjeljom 9. rujna 2007. godine.
06.09.2007, 13:31