Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Prisegnuli suci porotnici Županijskog suda u Šibeniku

Danas u Gradskoj vijećnici održana je svečana prisega sudaca porotnika Županijskog suda u Šibeniku. Suci porotnici prisegnuli su pred predsjednikom Županijske skupštine Josipom Odakom i tajnikom Danom Maretićem, te se obvezali svojom čašću da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.
Novoizabranim sucima porotnicima prigodnim riječima obratio se predsjednik Županijskog suda u Šibeniku gospodin Sanibor Vuletin, te im zaželio puno uspjeha u obnašanju ove časne i nadasve odgovorne dužnosti. Suci porotnici biraju se iz redova uglednih građana, a mandat im traje 4 godine.
25.03.2008, 14:39

Zamjenik župana Ante Tanfara primio tenisače Okruga Herford

Danas u Gradskoj vijećnici zamjenik župana Ante Tanfara i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić primili su četrdesetak članova teniskog kluba „Herford“ iz prijateljskog Okruga Herford, koji već petu godinu za redom održavaju svoje sportske pripreme u našoj županiji u vrijeme uskršnjih blagdana. Zamjenik župana Ante Tanfara izrazio je dobrodošlicu  gostima, uz uvjerenje da loše vrijeme nije omelo njihove pripreme, te im zaželio puno sreće i uspjeha u svim njihovim športskim natjecanjima, uz uvjerenje da ćemo i nadalje njegovati dugogodišnje prijateljstvo između naše županije i Okruga Herford. U ime teniskog kluba Herford, Thomas Luther se zahvalo na srdačnom prijemu, te prenio pozdrave županu i gradonačelnici od svoje županice gospođe Lieselore Curlander.
25.03.2008, 13:18

Održan 8. Festival Žudija na otoku Prviću

Na uskršnji ponedjeljak, 24. ožujka na otoku Prviću u mjestu Prvić Šepurine, održan je 8. Festival Žudija - čuvara Isusova groba. Kako je prvih šest festivala žudija održano u Vodicama, on je zbog svog obima i zanimanja po prvi put prošle godine održan izvan Vodica i to u Vidu kraj Metkovića. Festival žudija svake godine održavat će se u drugoj župi koja ima službu čuvara Kristova groba tzv. žudija, kako bi se i šira publika mogla susresti s tom jedinstvenom uskrsnom tradicijom. Također, određeno je da svaku 6. godinu susret bude u Vodicama kao glavnom mjestu i začetniku susreta. Domaćin devete smotre žudija sljedeće godine bit će župa sv. Ante iz Knina. Ovogodišnji Festival žudija u cijelosti je posvećen stradalim vatrogascima u kornatskoj tragediji. Svečanu smotru više od 300 čuvara Kristova groba postrojenih na šepurinskoj rivi obavio je jedini preživjeli gasitelj kornatske tragedije Frane Lučić, inače ovogodišnji vođa tišnjanskih žudija.
25.03.2008, 11:06

Župan Goran Pauk pridružio se humanitarnoj akciji „Prijatelj prijatelju“

U prigodi uskršnjih blagdana, danas na Trgu ispred Šibenskog kazališta, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Šibenika i saborska zastupnica Nedjeljka Klarić sa suradnicima pridružili se tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Prijatelj prijatelju“, prodaji uskršnjih pisanica i aukciji likovnih radova djece iz radionice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. Pisanice su izradila djeca gradskih osnovnih škola. Organizatori humanitarne akcije su Društvo Naša djeca Šibenik i Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, a sav prilog od prodaje uskršnjih pisanica namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" u Šibeniku. Ova akcija se održava u sklopu nacionalne kampanje u povodu obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, čiji je član od studenog 2006. godine i Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik.Kampanja pod nazivom «POVEZANI ZDRAVLJEM» obuhvaća niz aktivnosti i događanja vezanih uz promicanje zdravlja u 35 zdravih gradova i 15 županija, koliko ih je do sada uključeno u mrežu. Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik nositelji su nacionalne medijske kampanje za mjesec ožujak o temi “ZDRAVLJE DJECE I MLADIH”.
21.03.2008, 11:57

Vatrogasna zajednica Austrije i VZ Gradišća uručili pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca

Jučer u Zagrebu u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice izaslanstvo Vatrogasne zajednice Austrije i VZ Gradišća uručilo je vrijednu donaciju obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu u iznosu od 13 000 eura. Donaciju su uručili Manfred Seidl, predsjednik Vatrogasne zajednice Austrije i zapovjednik Vatrogasne zajednice Gradišća te Jochan Bock, dužnosnik Vatrogasne zajednice Gradišća. Uručenju donacije nazočili su Ante Tanfara, zamjenik župana Šibensko-kninske županije; mr. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne; mr.Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i Jordan Žaja, tajnik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca također su, među ostalima, uputili i Vatrogasna zajednica Baden-Wurttemberg u iznosu od 1 100 Eura, Nacionalni odbor vatrogasnih i spasilačkih organizacija Bugarske u iznosu od 3 100 Eura i Nacionalni odbor vatrogasnih i spasilačkih organizacija Rumunjske u iznosu od 3 000 Eura.
20.03.2008, 14:12

Održana Prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola

Danas u prostorijama Osnovne glazbene škole „Krsto Odak“ u Drnišu održana je prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola. Prezentaciji su nazočli predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatskih voda i predstavnici jedinica lokalne samouprave. Šibensko-kninski župan Goran Pauk pozdravio je nazočne, te se obratio skupu prigodnim riječima: „Vodni resurs osnova je održavanja života, a posebno kad govorimo o vodoopskrbi i segmentu navodnjavanja poljoprivrednih površina. Danas smo prema veličini navodnjavanih obradivih površina na jednom od posljednjih mjesta u Europi, a po bogatstvu vodom na petom. Elementarne nepogode, poput suše te velike površine neobradivog poljoprivrednog zemljišta navele su nas da se uključimo u «Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u RH», a sve u cilju boljeg gospodarenja istim. Stoga je i Županijsko poglavarstvo u srpnju 2007. godine prihvatilo Plan navodnjavanja za područje Šibensko-kninske županije, izrađen od strane Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
18.03.2008, 14:52

U Kninu otvorena obnovljena ispostava HZZO-a

Jučer u Kninu otvorena je renovirana Ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koja je potpuno prilagođena osobama s invaliditetom. Osim pristupa za invalidska kolica, i šalteri, te sanitarni čvor potpuno su prilagođeni invalidima, što su posebno pohvalili i predstavnici kninske udruge invalida Sv. Bartolomej, koji su ovu ustanovu istaknuli kao primjer drugim važnim objektima u gradu, gdje su na žalost još prisutne brojne barijere za invalidne osobe.
15.03.2008, 07:42

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin u službenom posjetu Šibensko Kninskoj Županiji

Danas u Uredu župana održan je sastanak na temu racionalizacija mreže sudova u RH. Sastanku su nazočili ministrica pravosuđa Ana Lovrin, državni tajnik Dražen Bošnjaković, državna tajnica Marina Dujmović-Vuković, savjetnica u ministarstvu pravosuđa zadužena za reorganizaciju mreže sudove Barica Novosel, saborski zastupnik Ante Kulušić, zamjenik župana Željko Šimunc, saborska zastupnica i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić, gradonačelnik Drniša Ante Dželalija, gradonačelnica Knina Josipa Rimac, načelnik Općine Tisno Josip Stegić, predsjednik Županijskog suda u Šibeniku Sanibor Vuletin, predsjednica Općinskog suda u Šibeniku Nives Nikolac, predsjednica Općinskog suda u Kninu Ana Jeleč Pecirep, predsjednik Općinskog suda u Drnišu Ljudevit Zoričić i predsjednica Općinskog suda u Tisnom Biserka Boljat.
10.03.2008, 14:20