Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održana svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša grada Knina

U organizaciji Saveza športova grada Knina, u ponedjeljak u prepunoj kino dvorani doma HV u Kninu, održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša grada Knina za 2007. godinu. Za najuspješniju sportašicu proglašena je Inja Damjanović – prvakinja Hrvatske u bodybuildingu, a titulu najuspješnijeg sportaša dobio je Stipe Jarloni – Hrvatski i Europski juniorski prvak u TaeKwonDo-u. Na svečanosti dodjele sudjelovali su brojni sportaši i uglednici hrvatskog sporta: Slavko Goluža – Hrvatski rukometni savez, trener Hrvatske rukometne reprezentacije; Marijan Klanac član vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora; Zlatko Nakić – izaslanik Hrvatskog nogometnog saveza. U ime Šibensko-kninske županije, nazočne je pozdravio zamjenik župana Željko Šimunac, koji je govorio o potporama Županije razvoju športa. Šimunac je čestitao nagrađenima, te im zahvalio što su svojim športskim rezultatima doprinijeli promociji grada Knina i Šibensko-kninske županije.Gradonačelnica Josipa Rimac pozdravila je sve uspjehe kninskih sportašica i sportaša, koji su najbolji veleposlanici grada Knina u svijetu. Najavila je i nova ulaganja u sportske objekte i klubove uz zahvalu svim partnerima koji podupiru razvoj kninskog sporta.
19.02.2008, 12:22

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare župan je informirao javnost o svemu učinjenom po pitanju tehničkih uvjeta funkcioniranja ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju u Drnišu i Kninu. U Kninu se uređuju dvije prostorije koje je Županija dobila na korištenje od Uprave za obranu, dok su uredske prostorije Ispostave u Drnišu u cijelosti sređene. Elektronskim putem prebačeno je 80000 predmeta iz pisarnice Ureda državne uprave na server pisarnice Županije i time je riješen najvažniji dio posla, kazao je župan. Vezano za odluku o ukidanju Općinskih sudova, župan je obavijestio novinare da se na području naše županije ukida Općinski sud u Drnišu i Općinski sud u Tisnom. Slijedom toga Općina Unešić je zatražila od Ministarstva pravosuđa i Županije da područje Općine Unešić bude u nadležnosti Općinskog suda u Šibeniku.
13.02.2008, 14:54

Održana 33. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj 33. sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćeno je Izvješće o radu za 2007. godinu i Financijski plan i godišnji program građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta u 2008. godini Županijske uprave za ceste, od siječnja 2008. godine. Naime, kako je obrazložio ravnatelj ŽUC-a Ante Parat, tijekom 2007. god. ukupno ostvareni prihodi manji su od planiranih i ostvareni su u iznosu od 88,30 %. Planom i programom redovnog održavanja županijskih lokalnih cesta Šibensko-kninske županije u 2008. godini predviđa se utrošiti 12. 000. 000, 00 kn uključujući i zimsku službu. Na području naše županije ima 461,776 km županijskih cesta i 398,236 km lokalnih cesta, da bi se zadovoljio 100 % standard održavanja potrebno je osigurati 35.764.998,43 kn. Kako je za redovno održavanje raspoloživo 12.000.000,00 kn traženi standard održavanja županijskih cesta bit će zadovoljen sa 32 %, a lokalni 39 %. Od ukupno raspoloživih 12.000.000,00 kn planom se namjerava utrošiti 65 % na županijske ceste, a 35 % na lokalne ceste.
13.02.2008, 14:50

Župan i gradonačelnica obišli Odjel ginekologije i Odjel kirurgije u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika i saborska zastupnica Nedjeljka Klarić sa suradnicima, danas su se sastali s ravnateljem Opće bolnice Šibensko-kninske županije dr. Željkom Burićem i obišli Odjel ginekologije i kirurgije. Naime, jučer se u sanitarnom čvoru na Odjelu ženske kirurgije urušio dio stropa, sanitarni čvor je van funkcije i predstavlja veliku opasnost za pacijentice. Osim toga, s gornjeg kata (Odjela ginekologije) cure otpadne vode u devastirani sanitarni čvor Odjela kirurgije. Ravnatelj Opće bolnice dr. Burić jedino rješenje vidi u što skorijoj obnovi kompletne zgrade u kojoj su smješteni Odjel ginekologije i Odjel kirurgije. Na današnjem sastanku je dogovoreno da će Opća bolnica Šibenik sanirati novonastalu devastaciju sanitarnog čvora, te će se poduzeti daljnji koraci za kompletno uređenje Odjela ginekologije i Odjela kirurgije.
12.02.2008, 14:24

Predstavnici Šibensko-kninske županje na studijskom putovanju u Nizozemskoj

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Marlena Floigl i Martina Markov Podvinski, predstavnica Ekološke udruge Argonauta, jutros su otputovale na studijsko putovanje u Nizozemsku na otok Texel. Studijsko putovanje trajat će do 14. veljače, a u organizaciji je Sveučilišta Wageningen iz Nizozemske. Ekološka udruga Argonauta logistička je potpora u pripremi studijskog putovanja i zadužena je za koordinaciju hrvatskih sudionika tijekom putovanja. Studijsko putovanje na Texel dio je projekta »Doprinos održivom razvoju obale i otoka Šibensko-kninske županije«, u okviru kojega je osnovana i neformalna Mreža za održivi razvoj i edukaciju (MORE), čija je svrha okupiti predstavnike svih relevantnih sektora koji mogu kompetentno sudjelovati u pripremi i provedbi projekata usmjerenih održivom otočnom i obalnom razvoju na području Šibensko-kninske županije, te lobiranju za kvalitetnije uključivanje prioritetnih razvojnih pitanja Županije u oblikovanje nacionalne politike.
08.02.2008, 14:03

Uručena priznanja i nagrade najuspješnijim športašima Grada Šibenika

U organizaciji Športske zajednice Grada, danas je u Gradskoj vijećnici održana svečana dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim sportašima Grada Šibenika za 2007. godinu. Nominacije i izbor vršeni su u pet kategorija, a posebna priznanja dodijeljena su perspektivnim sportašima. U kategoriji ženski sastav dobitnici su 1.mjesto Košarkaški klub Jolly JBS, 2.mjesto Odbojkaški klub Šibenik i 3.mjesto Vaterpolski klub Viktoria. Od muških momčadi 1.mjesto pripalo je Vaterpolskom klubu Šibenik NCP, 2.mjesto Hrvatskom nogometnom klubu Šibenik i 3.mjesto Veslačkom klubu Krka-juniorima četvercu s kormilarom. Najboljom sportašicom u 2007.g. proglašena je Tihana Jurić iz ŽKK Jolly JBS Šibenik, dok je 2.mjesto pripalo Katarini Rajčić iz Plivačkog kluba More, a 3.mjesto Lei Balji iz Gimnastičkog kluba Dišpet. Sportaš godine je Antonio Petković iz Vaterpolo kluba Šibenik NCP, 2.mjesto pripalo je Luki Drezgi iz Košarkaškog kluba Šibenik, dok je 3.mjesto pripalo Simonu Trivi iz Jedriličarskog kluba Val. Najboljim trenerom u 2007.g. proglašen je Ivica Tucak, trener Vaterpolskog kluba Šibenik NCP. Drugo mjesto pripalo je Stipi Braliću, treneru Košarkaškog kluba Jolly JBS Šibenik, a treće mjesto Anđelku Matovu iz Košarkaškog kluba Dražen Petrović.
04.02.2008, 13:44

Župan na sastanku u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva

Na poziv Ureda za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske, šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovat će danas na sastanku koji će se održati u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva s početkom u 11,00 sati.Na osnovu zaključaka sa sastanka održanog 23. siječnja o.g. u Zagrebu i prethodnog dogovora s Uredom predsjednika Vlade RH, a vezano za problematiku utvrđivanja cijena i donošenja odluka iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave,Ured za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske održat će sastanak s predstavnicima Vlade RH, Državnog inspektorata, Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, Hrvatske udruge poslodavaca, Sindikalne središnjice, Hrvatske zajednice županija, Udruge potrošača i Udruga gradova i općina. Predloženi dnevni red je: „Prezentacija analize Udruge gradova u RH o kretanju cijena komunalnih usluga iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave po pojedinim gradovima, uključujući i strukturu cijena, standard usluga te obrazloženje“ i „Preporuke Povjerenstva za praćenje cijena, njihovog utjecaja na standard građana i predlaganje odgovarajućih mjera.“
30.01.2008, 07:51

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Župan Goran Pauk održao je redovitu konferenciju za novinare na kojoj je informirao javnost vezano za osiguravanje prostora za rad UO za prostorno uređenje i gradnju. Naime, županija radi na osiguravanju prostora i radnih uvjeta navedenog upravnog odjela. Odustalo se od ideje da se UO smjesti u prostore upravne zgrade TEF-a , već će to po svemu sudeći biti prostor poduzeća Krka u ulici Kralja Zvonimira 16 u Šibeniku, time bi se kvalitetnije riješilo funkcioniranje UO na dobrobit stranaka i to prvenstveno zbog blizine katastra i suda, kazao je župan Pauk. UO za prostorno uređenje i gradnju ima ispostave u Drnišu i Kninu. Ispostava u Drnišu nalazi se na adresi Trg Kralja Tomislava 1 u zgradi Poglavarstva Grada Drniša, a u Kninu na adresi Dr. Franje Tuđmana 2 u zgradi Poglavarstva Grada Knina. Uredski prostori Ispostava se obnavljaju i opremaju potrebnom informatičkom opremom. Župan je govorio o projektima ŽUC-a. Točnije o cesti Laškovica-Roški slap, projekt vrijedan 7 mil. kuna koji će u potpunosti izvesti Hrvatske ceste, dok je ŽUC pripremio kompletnu dokumentaciju. Riječ je o 2,5 km vrlo zahtjevne ceste, jer je na području Nacionalnog parka. Mostić preko slapa urediti će NP Krka. Također je bilo govora o uređenju križanja u Rogoznici, projektu vrijednom 2 mil. kn, u kojem ŽUC sudjeluje s 1 300 000 kn. Cesta Štikovo-Miočići bit će asfaltirana kroz veljaču o.g.
29.01.2008, 12:55