Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan Goran Pauk pridružio se humanitarnoj akciji „Prijatelj prijatelju“

U prigodi uskršnjih blagdana, danas na Trgu ispred Šibenskog kazališta, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Šibenika i saborska zastupnica Nedjeljka Klarić sa suradnicima pridružili se tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Prijatelj prijatelju“, prodaji uskršnjih pisanica i aukciji likovnih radova djece iz radionice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. Pisanice su izradila djeca gradskih osnovnih škola. Organizatori humanitarne akcije su Društvo Naša djeca Šibenik i Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, a sav prilog od prodaje uskršnjih pisanica namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" u Šibeniku. Ova akcija se održava u sklopu nacionalne kampanje u povodu obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, čiji je član od studenog 2006. godine i Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik.Kampanja pod nazivom «POVEZANI ZDRAVLJEM» obuhvaća niz aktivnosti i događanja vezanih uz promicanje zdravlja u 35 zdravih gradova i 15 županija, koliko ih je do sada uključeno u mrežu. Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik nositelji su nacionalne medijske kampanje za mjesec ožujak o temi “ZDRAVLJE DJECE I MLADIH”.
21.03.2008, 11:57

Vatrogasna zajednica Austrije i VZ Gradišća uručili pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca

Jučer u Zagrebu u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice izaslanstvo Vatrogasne zajednice Austrije i VZ Gradišća uručilo je vrijednu donaciju obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu u iznosu od 13 000 eura. Donaciju su uručili Manfred Seidl, predsjednik Vatrogasne zajednice Austrije i zapovjednik Vatrogasne zajednice Gradišća te Jochan Bock, dužnosnik Vatrogasne zajednice Gradišća. Uručenju donacije nazočili su Ante Tanfara, zamjenik župana Šibensko-kninske županije; mr. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne; mr.Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i Jordan Žaja, tajnik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca također su, među ostalima, uputili i Vatrogasna zajednica Baden-Wurttemberg u iznosu od 1 100 Eura, Nacionalni odbor vatrogasnih i spasilačkih organizacija Bugarske u iznosu od 3 100 Eura i Nacionalni odbor vatrogasnih i spasilačkih organizacija Rumunjske u iznosu od 3 000 Eura.
20.03.2008, 14:12

Održana Prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola

Danas u prostorijama Osnovne glazbene škole „Krsto Odak“ u Drnišu održana je prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola. Prezentaciji su nazočli predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatskih voda i predstavnici jedinica lokalne samouprave. Šibensko-kninski župan Goran Pauk pozdravio je nazočne, te se obratio skupu prigodnim riječima: „Vodni resurs osnova je održavanja života, a posebno kad govorimo o vodoopskrbi i segmentu navodnjavanja poljoprivrednih površina. Danas smo prema veličini navodnjavanih obradivih površina na jednom od posljednjih mjesta u Europi, a po bogatstvu vodom na petom. Elementarne nepogode, poput suše te velike površine neobradivog poljoprivrednog zemljišta navele su nas da se uključimo u «Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u RH», a sve u cilju boljeg gospodarenja istim. Stoga je i Županijsko poglavarstvo u srpnju 2007. godine prihvatilo Plan navodnjavanja za područje Šibensko-kninske županije, izrađen od strane Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
18.03.2008, 14:52

U Kninu otvorena obnovljena ispostava HZZO-a

Jučer u Kninu otvorena je renovirana Ispostava Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koja je potpuno prilagođena osobama s invaliditetom. Osim pristupa za invalidska kolica, i šalteri, te sanitarni čvor potpuno su prilagođeni invalidima, što su posebno pohvalili i predstavnici kninske udruge invalida Sv. Bartolomej, koji su ovu ustanovu istaknuli kao primjer drugim važnim objektima u gradu, gdje su na žalost još prisutne brojne barijere za invalidne osobe.
15.03.2008, 07:42

Ministrica pravosuđa Ana Lovrin u službenom posjetu Šibensko Kninskoj Županiji

Danas u Uredu župana održan je sastanak na temu racionalizacija mreže sudova u RH. Sastanku su nazočili ministrica pravosuđa Ana Lovrin, državni tajnik Dražen Bošnjaković, državna tajnica Marina Dujmović-Vuković, savjetnica u ministarstvu pravosuđa zadužena za reorganizaciju mreže sudove Barica Novosel, saborski zastupnik Ante Kulušić, zamjenik župana Željko Šimunc, saborska zastupnica i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić, gradonačelnik Drniša Ante Dželalija, gradonačelnica Knina Josipa Rimac, načelnik Općine Tisno Josip Stegić, predsjednik Županijskog suda u Šibeniku Sanibor Vuletin, predsjednica Općinskog suda u Šibeniku Nives Nikolac, predsjednica Općinskog suda u Kninu Ana Jeleč Pecirep, predsjednik Općinskog suda u Drnišu Ljudevit Zoričić i predsjednica Općinskog suda u Tisnom Biserka Boljat.
10.03.2008, 14:20

Danas u Solarisu održan stručni skup ravnatelja srednjih škola RH

U organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i Agencije za odgoj i obrazovanje, danas u Solarisu otvoren je dvodnevni stručni skup za ravnatelje srednjih škola u RH, pod nazivom „Mjesto i uloga ravnatelja u školskom sustavu (vrednovanje i samovrednovanje). Otvaranju skupa nazočili su Želimir Janjić, državni tajnik za srednje školstvo u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa; Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i Goran Sirovatka, ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, koji su govorili o aktualnostima u hrvatskom školskom sustavu. Državni tajnik Želimir Janjić najavio je donošenje novog Zakona o srednjem školstvu, te donošenje posebnog Zakona za sustavno obrazovanje kao i donošenje novog Državno pedagoškog standarda za srednje školstvo. Goran Sirovatka, ravnatelj NCVVO govorio je o pripremi škola za državnu maturu, te je najavio da će od slijedeće godine Državna matura biti obavezna za gimnazije.
10.03.2008, 12:42

Održan sastanak Povjerenstva za procjenu nekretnina za Grad Knin

Jučer u prostorijama Regionalnog ureda za prognanike, izbjeglice i povratnike u Kninu održan je sastanak Povjerenstva za procjenu nekretnina za Grad Knin. Pored predsjednika Povjerenstva Željka Šimunca, zamjenika župana i članova povjerenstva: Josipa Leontića (Grad Knin), Martina Mirkovića (MRRŠVG), Verice Jurin (MRRŠVG) i Sare Nikolić (APN), sastanku su nazočili Ivica Preskar, načelnik za stambeno zbrinjavanje prognanika i Mandica Zvirotić, načelnica za pravne poslove pri Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. Članovi Povjerenstva počeli su s procjenama vrijednosti nekoliko stambenih objekata u Kninu koje će ponuditi na prodaju njihovim korisnicima. Pravo na kupnju po povlaštenim uvjetima ostvaruju korisnici državnih stanova i kuća (izbjeglice i prognanici) koji su prethodno ostvarili pravo na stambeno zbrinjavanje, odnosno ako nemaju druge imovine. Uknjižba objekta kao državne imovine osnovni je uvjet za prodaju stambenog objekta u kojem borave korisnici stambenog zbrinjavanja.
07.03.2008, 12:07

Održana 34. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćen je nacrt zaključaka o utvrđivanju konačnog prijedloga izmjena i dopuna Prostornog plana Šibensko-kninske županije za područje Općine Rogoznica i područje Grada Šibenika, Otok Kakanj. Izmjene i dopune PPŽ rađene su u svrhu stvaranja pretpostavki za legalizaciju što većeg broja bespravno sagrađenih građevina u Rogoznici. Prihvate li ministarstva ovaj prijedlog, konačnu odluku donijet će Županijska skupština. Poglavarstvo je donijelo odluku o produženju važenja koncesije tvrtki Klismar Split d.o.o., na dijelu morskog akvatorija u uvali Peleš, do 31. prosinca 2008. godine. Također je donesena odluka o produženju važenja koncesije na pomorskom dobru u svrhu gospodarskog korištenja gatova u luci Hramina na otoku Murteru do okončanja postupka dodjele koncesije na pomorskom dobru, a najkasnije do 31. prosinca 2008. godine. Na zahtjev Županijske uprave za ceste Šibensko-kninske županije, Poglavarstvo je donijelo odluku o dodjeli koncesije za upotrebu pomorskog dobra, radi izgradnje i korištenja križanja na županijskoj cesti ŽC 6126 u Rogoznici. Područje za koje se daje koncesija određeno je katastarskim česticama 2046/2, 20496/5, 20499/3, 20584/2, 20589, 20590 ukupne površine 2672 m², a koncesija se daje na 20 godina uz godišnju naknadu od 2,00 kn po metru četvornom zauzetog pomorskog dobra.
04.03.2008, 12:31