Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Australska veleposlanica Tracy Reid u posjeti Šibensko-kninskoj županiji

Šibensko-kninski župan Goran Pauk primio je danas, u nastupni posjet veleposlanica Australije Tracy Reid.Sastanku, koji se održao u Uredu župana nazočili su zamjenik župana Željko Šimunc, zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Šibenik Petar Škender i direktor Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Goran Bulat. Nakon uvodnih riječi dobrodošlice, župan je kratko upoznao veleposlanicu s aktualnim gospodarstvenim prilikama u Šibensko-kninskoj županiji, osvrnuvši se na najvažnije projekte. Veleposlanica Reid je iskazala poseban interes za sudbinu TLM-a nakon privatizacije, o čemu ju je detaljnije upoznao g. Škender, te joj tom prigodom ponudio suradnju u povezivanju australskih i hrvatskih gospodarstvenika. Bilo je riječi i o turizmu te posebice o činjenici da se broj australskih turista u Hrvatskoj povećava iz godine u godinu. Posljednja brojka govori o 70 000, no ima naznaka kako će se taj broj već ove godine utrostručiti.
08.05.2008, 15:18

U Gradskoj vijećnici obilježen 8. svibnja-Međunarodni dan Crvenog križa i 130. obljetnica Hrvatskog Crvenog križa

Danas je u Gradskoj vijećnici, u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Šibenik, obilježen 8. svibnja-Međunarodni dan Crvenog križa i 130. obljetnica djelovanja Hrvatskog Crvenog križa. Skup je pozdravio predsjednik Gradskog društva g. Zdenko Zjačić, te iznio kratku kronologiju osnivanja Međunarodnog Crvenog križa, kao i Hrvatskog crvenog križa. Posebno pozdravljajući nazočnost Oca biskupa msr. Ante Ivasa, župana šibensko-kninskog Gorana Pauka i zamjenika gradonačelnice Tomislava Ninića, ali i mnogobrojnih članova društva, g. Zjačić je naglasio kako svaka lokalna zajednica, pa tako i ova naša šibenska, mora biti ponosna na ljude koji posjeduju tako visoku razinu svijesti i stavljaju se dobrovoljno na raspolaganje za dobrobit sviju nas. Humanost u zaštiti ljudskih života i zdravlja, nepristranost u pružanju pomoći i prije svega doborovoljnost osnovna su načela djelovanja Crvenog križa. Crveni križ je pokret koji nastoji spriječiti i ublažiti ljudsku patnju te promicati razumijevanje, prijateljstvo, suradnju i mir među ljudima, bez obzira na nacionalnost, rasu, vjeru ili politička opredjeljenja. Istaknutim članovima društva zamjenica ravnatelja Gradskog društva Crvenog križa Šibenik Lina Gregov uručila je priznanja za doprinos u radu i promicanju načela Crvenog križa.
08.05.2008, 15:00

Obilježen „europski tjedan“ u Skradinu

U povodu obilježavanja „europskog tjedna“ i Dana Europe – 9. svibnja, zamjenik župana Željko Šimunac i gradonačelnik Skradina Nedjeljko Dujić, danas su u Skradinu na Obali Bana Pavla Šubića dijelili građanima sadnice sezonskog cvijeća,  kao i publikacije i promotivni materijal MVPIE, a u cilju informiranja građanstva o procesu približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i upoznavanju hrvatske javnosti s događanjima u Europskoj uniji.
08.05.2008, 14:10

U Solarisu 11. redovita i izborna sjednica Sabora Hrvatske zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata

Danas je u hotelu „Jure“ u Solarisu održana 11. Redovita i izborna sjednica Sabora Hrvatske zajednice Udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata, kojoj je na poziv predsjednice Zajednice Lucije Kober, pored zamjenika župana Željka Šimunca i Ante Tanfare, gradonačelnice Klarić i njenih zamjenika Ninića i Jukića, nazočila i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Sjednici se odazvao velik broj članova; iz ukupno 48 udruga koliko ih djeluje na području Republike Hrvatske, njih čak 130 s pravom glasovanja.
 Zajednica Udruga roditelja poginulih branitelja uručila je danas posebno priznanje ekipi TV emisije „Istraga“; uredniku Andreju Rori i novinaru Ivici Pandži Orkanu,  radi istraživačkog novinarstva usmjerenog k otkrivanju istine u svezi s Domovinskim ratom, poginulim i nestalim. U ime Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti potpredsjednica Vlade Kosor dodijelila je Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata zahvalnicu za dugogodišnju suradnju. U prvom dijelu Sabora usvojena su Izvješća o radu i o financijskom poslovanju u 2007. godini, dok su izbori predviđeni za poslijepodnevni dio sjednice.
06.05.2008, 15:14

EU Bus u Šibeniku

U povodu obilježavanja Europskog tjedna koji se tradicionalno obilježava oko 9. svibnja – Dana Europe, Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija ove godine po drugi put organizira projekt EU Bus, koji je jučer u okviru svoje turneje kroz devet hrvatskih gradova ugošćen na šibenskoj Poljani. Glavni cilj projekta je informiranje javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama i vrijednostima, te približavanje Europske ideje općenito. Prigodnim riječima prisutnima na šibenskoj Poljani obratio se šibensko-kninski župan Goran Pauk, zamjenik gradonačelnice grada Šibenika Tomislav Jukić, zamjenik šefa Delegacije EK David Hudson, tajnik pregovaračke skupine Joško Klisović, te češki veleposlanik Karel Kühnl i britanski veleposlanik Sir John Ramsden.
05.05.2008, 10:27

Obilježen 4. svibanj -Dana sv. Florijana

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara u povodu 4. svibnja - sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj. Polaganju vijenaca na Kvanju pridružili su se britanski veleposlanik Sir John Ramsden, češki veleposlanik Karl Kühnl, zamjenik šefa Delegacije EK David Hudson i tajnik pregovaračke skupine Joško Klisović, te skupa s lokalnim čelnicima i vatrogascima odali počast tragično preminulim vatrogascima s područja naše županije. Nakon Kvanja vijenci su položeni i kod centralnog križa na gradskom groblju u Vodicama i Tisnom, a u katedrali sv. Jakova služena je misa zadušnica za sve poginule vatrogasce.
05.05.2008, 10:24

DVD Zlarin proslavilo 25. obljetnicu djelovanja

U subotu na Zlarinu, uoči 4. svibnja sv. Florijana - zaštitnika vatrogasaca, obilježena je 25. obljetnica dobrovoljnog vatrogastva na otoku Zlarinu, a ujedno je obilježen i županijski Mjesec zaštite od požara. Program je započeo postrojavanjem vatrogasnih postrojbi na zlarinskoj Novoj rivi, te je nastavljen mimohodom kroz mjesto i postrojavanjem na igralištu u parku Fingac. Održana je i pokazna vježba na mjesnoj školi, a na svečanoj Skupštini u zlarinskoj kino-Sali, nazočnima se obratio zamjenik župana Ante Tanfara. Čestitajući 25. obljetnicu DVD-u Zlarin, Tanfara je naglasio kako Županija kroz program zaštite od požara financira rad Županijske vatrogasne zajednice u koju su udružene tri javne vatrogasne postrojbe: Šibenik, Drniš i Knin, 17 dobrovoljnih vatrogasnih društava te industrijska vatrogasna postrojba, te je obećao i nadalje dobru suradnju Županije i vatrogasaca. Na kraju svim vatrogascima čestitao je 4. svibanj, Dan zaštitnika vatrogasaca i blagdan Svetog Florijana. Program je nastavljen polaganjem vijenaca pred središnjim križem na mjesnom groblju u Zlarinu, a u poslijepodnevnim održano je niz športskih aktivnosti (turnir u balotama, malom balunu i dr.).
05.05.2008, 10:22

Županova čestitka vatrogascima

U povodu 04. svibnja Dana sv. Florijana – zaštitnika vatrogasaca, šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je vatrogascima čestitku slijedećeg sadržaja: „U povodu 04. svibnja – Dana Vatrogastva i sv. Florijana vašeg zaštitnika, svim pripadnicima vatrogasnih postrojbi, dobrovoljnih vatrogasnih društava, te pripadnicima državne intervencijske postrojbe Državne uprave za zaštitu i spašavanje, upućujem iskrene čestitke. Želim vam puno uspjeha u radu i neka vas blagoslov sv. Florijana prati prilikom obavljanja vašeg složenog i nadasve odgovornog posla!“
02.05.2008, 15:54