Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Župan Goran Pauk održao je redovitu konferenciju za novinare na kojoj je informirao javnost vezano za osiguravanje prostora za rad UO za prostorno uređenje i gradnju. Naime, županija radi na osiguravanju prostora i radnih uvjeta navedenog upravnog odjela. Odustalo se od ideje da se UO smjesti u prostore upravne zgrade TEF-a , već će to po svemu sudeći biti prostor poduzeća Krka u ulici Kralja Zvonimira 16 u Šibeniku, time bi se kvalitetnije riješilo funkcioniranje UO na dobrobit stranaka i to prvenstveno zbog blizine katastra i suda, kazao je župan Pauk. UO za prostorno uređenje i gradnju ima ispostave u Drnišu i Kninu. Ispostava u Drnišu nalazi se na adresi Trg Kralja Tomislava 1 u zgradi Poglavarstva Grada Drniša, a u Kninu na adresi Dr. Franje Tuđmana 2 u zgradi Poglavarstva Grada Knina. Uredski prostori Ispostava se obnavljaju i opremaju potrebnom informatičkom opremom. Župan je govorio o projektima ŽUC-a. Točnije o cesti Laškovica-Roški slap, projekt vrijedan 7 mil. kuna koji će u potpunosti izvesti Hrvatske ceste, dok je ŽUC pripremio kompletnu dokumentaciju. Riječ je o 2,5 km vrlo zahtjevne ceste, jer je na području Nacionalnog parka. Mostić preko slapa urediti će NP Krka. Također je bilo govora o uređenju križanja u Rogoznici, projektu vrijednom 2 mil. kn, u kojem ŽUC sudjeluje s 1 300 000 kn. Cesta Štikovo-Miočići bit će asfaltirana kroz veljaču o.g.
29.01.2008, 12:55

Župan na sastanku u Zagrebu vezano za problematiku utvrđivanja cijena i donošenja odluka iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave

Na poziv i u organizaciji Ureda za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske, šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovat će danas na sastanku koji će se održati u Zagrebu u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva. Predstavnici Vlade Republike Hrvatske održat će sastanak s predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca, sindikalnih središnjica , općina, gradova, županija i udruga potrošača na temu: „Problematika utvrđivanja cijena i donošenje odluka iz nadležnosti jedinica lokalne samouprave“. Na sastanku je najavljena nazočnost i predsjednika Vlade Ive Sanadera, te potpredsjednika i ministra Damira Polančeca, potpredsjednice i ministrice Jadranke Kosor, potpredsjednice Đurđe Adlešić, ministra financija Ivana Šukera, ministrice zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marine Matulović Dropulić, predsjednika Hrvatske udruge poslodavaca Damira Kuštraka, predstavnika Hrvatske zajednice županija, Udruge potrošača, Udruge gradova i Udruge općina u RH, te sindikalnih središnjica.
23.01.2008, 12:46

PREVENCIJA ZLOUPORABE OPOJNIH DROGA U ŠKOLAMA

Prevencija nepoželjnih oblika ponašanja je dugotrajan i kontinuiran proces. Odgojno obrazovne ustanove (škole, vrtići) imaju važnu ulogu u prevenciji, jer neposredno rade sa svim nositeljima prevencije, učenicima, nastavnicima, odgajateljima i roditeljima. Povjerenstvo Šibensko-kninske županije za borbu protiv ovisnosti i u 2007. godini, u mjesecu borbe protiv ovisnosti (15. studenog – 15. prosinca)je određenim akcijama obilježilo i ukazalo na važnost prevencije, kao najjačem načinu u borbi zlouporabe sredstava ovisnosti. Zorana Vrbičić, županijski koordinator za školske preventivne programe izradila je CD – ŠPP-i u odgojno obrazovnim ustanovama kao primjer dobre prakse u zajedničkom radu na prevenciji ovisnosti s učenicima, roditeljima i učiteljima u školskom redovnom sustavu i izvannastavnim aktivnostima. CD – sadrži konkretne informacije o štetnosti i posljedicama uzimanja sredstava ovisnosti kao i jačanju preventivnih zaštitnih faktora koji mogu pomoći u sprječavanju uzimanja sredstava, a tu su još i razne brošurice za roditelje, učenike i učitelje. Ovaj CD- bit će podijeljen svim školama i svim suradnicima koji surađuju sa školama i koji se bave odgojem i radom sa djecom.
ZDRAV ŽIVOT U KONAČNICI JE JEDINO ŠTO MOŽEMO PRIVHATITI!
08.01.2008, 13:20

Župan održao redovitu konferenciju za novinare

Župan Goran Pauk, održao je danas redovitu konferenciji za novinare pod nazivom „Javnost ima pravo znati“, prvu u Novoj godini. Župan je upoznao novinare s ustrojavanjem dva nova Upravna odjela i to Upravni odjel za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju, koji su osnovani sukladno Zakonu o prostornom uređenju i gradnji. Županija je preuzela osamnaest djelatnika Ureda državne uprave. U okviru Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju osnovane su dvije ispostave u Drnišu i Kninu. Do provedbe natječajne procedure poslove v.d. pročelnika obnašat će Dr. sc. Živana Lambaša Belak u UO za zaštitu okoliša i komunalne poslove i Željko Šain dipl. ing. arh. u UO za prostorno uređenje i gradnju. Skupa s novim djelatnicima Županija je preuzela i 4 700 predmeta od kojih je 1 343 neupravnih, a 3 357 upravnih predmeta. Za sada navedene službe ostat će na staroj adresi tj. u ulici Vladimira Nazora 2/III dok se ne nađe kvalitetnije rješenje, a moguće je da će to biti prostori u upravnoj zgradi TEF-a.
07.01.2008, 13:14

U povodu smrti mons. Josipa Veljka Jadronje, župan Goran Pauk uputio brzojav sućuti Ocu biskupu

U povodu smrti mons. Josipa Veljka Jadronje, šibensko-kninski župan Goran Pauk uputio je biskupu šibenskom msgr. Anti Ivasu brzojav sućuti slijedećeg sadržaja:
„Duboko dirnut viješću o smrti mons. Josipa Veljka Jadronje želim podijeliti kršćansku sućut sa svim katolicima Šibenske biskupije. Mons. Josipa Veljka Jadronje sjećat ćemo se po dobroti, plemenitosti i djelima kojima je zadužio cijeli šibenski puk koji ga je iznimno cijenio i volio. Vama oče biskupe, svećenicima, redovnicama i katolicima naše Šibenske biskupije upućujem izraze iskrene i duboke sućuti.“
03.01.2008, 13:07

Održana 15. sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine predsjednik skupštine Josip Odak čestitao je Anti Kulušiću i Ratku Gaici na izboru za Hrvatski sabor. Nakon vijećnički pitanja usvojen je Zapisnik s 14. sjednice Županijske skupštine i dnevni red. Pročelnica Službe za proračun i financije Milica Bilušić izvijestila je vijećnike o prijedlogu izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu te je isti usvojen. Donesena je Odluka o prihvaćanju Plana gospodarenja otpadom Šibensko-kninske županije za razdoblje 2007. – 2015. g. Plan gospodarenja otpadom u Šibensko-kninskoj županiji osnovni je dokument o gospodarenju otpadom u Šibensko-kninskoj županiji, usklađen sa Strategijom i Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, kao i Nacionalnom strategijom zaštite okoliša i programima zaštite okoliša. Usvojen je prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o mreži osnovnih škola na području Šibensko-kninske županije, koja je usvojena. Naime, kako je vijećnike izvijestila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović u šk. god. 2007/08 na području Županije u postojećoj mreži osnovnih škola (21 osnovna škola i glazbena), nastavu pohađa 9.552 učenika u 485 odjeljenja, što je 222 učenika manje nego u šk. god. 2006/07. Sve osnovne škole na cijelom području županije u posljednjih nekoliko godina bilježe značajan i konstantan pad broja učenika. Statistika kaže da je 54,28 % učenika manje u odnosu na 1975/76 godinu, kazala je pročelnica Ercegović.
20.12.2007, 14:03

Župan i gradonačelnica darivali štićenike Cvjetnog doma

U prigodi nadolazećih blagdana Božića i Nove 2008., župan Goran Pauk i gradonačelnica Neda Klarić sa suradnicima, posjetili su Cvjetni dom, te prigodno darivali štićenike, njih 330. U prigodnom obraćanju župan i gradonačelnica su štićenicima, kao i osoblju Cvjetnog doma, zaželjeli Sretan Božić uz obilje zdravlja i sreće u 2008. godini. I ove godine Grad Šibenik osigurao je korisnicima Caritasove pučke kuhinje 80 kg svinjetine.
19.12.2007, 14:23

Održana tribina pod nazivom „Hrvatska mala poduzeća i izazovi Europske unije: opasnost ili nada ?“

U organizaciji CEPOR –a i Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije, danas u Gradskoj knjižnici održana je tribina pod nazivom „Hrvatska mala poduzeća i izazovi Europske unije: opasnost ili nada ?“. Cilj tribine je aktualiziranje značaja jedinstvenog tržišta Europske unije za sektor malih i srednjih poduzeća (MPS) uz poticanje rasprave o izvoznom potencijalu sektora MPS-a u Hrvatskoj, te kako ga unaprijediti. Tribinu je vodila Mirna Leko Šimić, redovita profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.
17.12.2007, 15:19