Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Ministar kulture održao tribinu pod nazivom ''Otvoreno o Ministarstvu kulture''

Ministar kulture Republike Hrvatske mr. sc. Božo Biškupić sa svojim suradnicima danas je u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prigodom ministar je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ održao tribinu pod nazivom „Otvoreno o Ministarstvu kulture“. Na tribini je bilo govora o programima koji su sufinancirani uz potporu Ministarstva kulture, kao i o zaštiti kulturnih dobara, zaštiti prirode, muzejima i galerijama, knjižnicama, knjizi i nakladništvu te glazbeno-scenskom i filmskom stvaralaštvu.
06.06.2007, 15:32

Župan i gradonačelnica pozdravili polaznike Ratne škole ''Ban Josip Jelačić''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, zamjenik župana Željko Šimunac i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić primili su polaznike Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ čiji je zapovjednik general bojnik Jozo Miličević, koji u planu studijskog putovanja ostvaruju svoje aktivnosti na području Šibensko-kninske županije. Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ je najviša vojna škola u Republici Hrvatskoj u kojoj se uz polaznike iz RH školuju i polaznici iz inozemstva. Školovanje traje jednu godinu i u jednom naraštaju školuje se do 14 polaznika. Zadaća škole je priprema i osposobljavanje polaznika za sudjelovanje u procesu donošenja odluka na strategijskoj i planskoj razini, po nacionalnim i globalnim pitanjima u području sigurnosnih i obrambenih poslova. Po završetku izobrazbe polaznici su osposobljeni za preuzimanje ključnih pozicija u oružanim snagama, ministarstvima i različitim državnim institucijama i organizacijama koja se bave pitanjima obrane.Organizacija i provedba nastave se odvija na vrlo visokoj razini, predavači u školi su u najvećem dijelu vanjski suradnici s fakulteta u RH i inozemnih vojnih institucija i škola (NATO u Briselu, NATO koledž u Rimu, najviše vojne škole iz Njemačke, Austrije, mađarske, Rumunjske, Italije, Engleske, Francuske i dr. država).
06.06.2007, 13:35

Potpredsjednica Kosor otkrila spomen-obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata u Sonkoviću

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otkrila je na mjesnom groblju u Sonkoviću spomen-obilježje mjesta masovne grobnice, podignuto u znak sjećanja na šest žrtava iz Domovinskog rata, ekshumiranih iz jedne masovne i tri pojedinačne grobnice na području Sonkovića u našoj županiji. Spomen-obilježje otkrila je zajedno sa Dragom Matićem, hrvatskim braniteljem čiji su roditelji ekshumirani iz masovne grobnice.
02.06.2007, 15:10

Održana izložba tradicionalnih obrta

U sklopu 11. nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu, održana je i izložba tradicionalnih obrta. Na izložbi je sudjelovalo tridesetak izlagača iz cijele Hrvatske.
02.06.2007, 15:09

11. Nacionalno savjetovane o gospodarstvu i poduzetništvu

U hotelskom naselju Solaris održano je, 11. nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, u organizaciji Ministarstva gospodarstva. Na ovogodišnjem savjetovanju, predstavljeno je niz tema vezanih za konkurentnost i izvoz malih i srednjih poduzeća, a posebnost su nove publikacije namijenjenje boljem informiranju i edukaciji poduzetnika. Također je predstavljena i biblioteka Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva , pod nazivom «Marketing za poduzetništvo», kao i informativna brošura koja objedinjuje zbirku svih poticaja za poduzetnike koje im nudi Vlada.
02.06.2007, 15:03

U Solarisu, hrvatsko savjetovanje o održavanju cesta

Danas je u Solarisu, u suorganizaciji Gospodarskog interesnog udruženja HRVATSKI CESTAR s Hrvatskim cestama d.o.o., Hrvatskim autocestama d.o.o., Autocestom Rijeka-Zagreb d.d. i Udrugom županijskih uprava za ceste Hrvatske, otvoreno drugo hrvatsko savjetovanje o održavanju cesta „ODRŽAVANJE CESTA 2007“. Savjetovanje, na kojem se očekuje nazočnost oko 300 sudionika i gostiju, održava se 28.i 29. svibnja..
28.05.2007, 00:00

GRADSKA ČISTOĆA d.o.o. Šibenik proslavila 50. godišnjicu

U organizaciji Gradske čistoće d.o.o., koja ujedno slavi i 50. obljetnicu djelovanja, danas se u «Solarisu» održava sjednica Grupacije održavanja čistoće. Skup je otvorio gosp. Mato Ostojić pomoćnik direktora Sektora i tajnik Udruženja, a nazočnima su se prigodnim govorima obratili župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić. Nakon otvorenja skupa, uručena su priznanja djelatnicima koji više od 30 godina rade u ovom gradskom komunalnom poduzeću, kao i najzaslužnijim djelatnicima u 2006. godini.
25.05.2007, 10:08

65. obljetnica smrti Rade Končara

Jučer je u Spomen parku na Šubićevcu, u organizaciji Saveza antifašističkih boraca Šibensko-kninske i Splitsko-dalmatinske županije, održan komemorativni skup u povodu 65. obljetnice strijeljanja 25 rodoljuba-sinova slobodarskog Splita i Rade Končara, tadašnjeg sekretara CK KPH. Uz članove udruga, kao i rodbinu streljanih, skupu su nazočili i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk sa suradnicima.
23.05.2007, 16:23