Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Zatvoren 48. međunarodni dječji festival u Šibeniku

Programom s tradicionalnim nazivom Zdravo maleni, u subotu na Ljetnoj pozornici zatvoren je 48. međunarodni dječji festival. U programu su sudjelovali dječji zbor Zdravo maleni koji inače ove godine slavi svoj pedeseti jubilej, zatim dječji zbor Cvrčak, Plesni ansambl Sjene, Rudiment iz Varaždina i šibenski glumac Mate Gulin. Scenarij je i ove godine napravila Marijana Nola, redateljica je Ivana Peroš, scenografiju je izradio Vedran Ivanković, kostimografiju Sara Lovrić Caparin, glazbeni suradnici su Zrinka Mikuličin i Sonja Batur, koreograf Zorana Mihelčić, inspicijent Serđo Mioč, a organizatorica Jadranka Šestan. Uz zvuke festivalske himne, sa stijega na ljetnoj pozornici Šibenska garda skinula je zastavu 48. MDF-a, dok su šibensko-kninski župan Goran Pauk i mali župan, 12-godišnji Matija Stipaničev ove godine odlučili štrajkati i „ne zatvoriti“ festival, na zadovoljstvo djece koja priželjkuju da festival traje cijelu godinu. Ipak, mali Matija se zahvalio svim dragim prijateljima i gostima iz zemlje i inozemstva, organizatorima, sponzorima i pokroviteljima, a djeci poručio da ne budu tužna jer već sutra počinje priprema za novi, još bolji 49. MDF, te ih sve skupa u još većem broju pozvao na ponovni susret u Šibeniku idućeg ljeta.
07.07.2008, 07:42

Župan u posjeti Općini Kistanje i otvaranju ceste u Riđanima

Šibensko-kninski župan Goran Pauk sa suradnicima, danas je posjetio Općinu Kistanje te u Uredu načelnika održao radni sastanak s čelnicima Općine. Na sastanku se razgovaralo o aktualnim problemima s kojima se susreće Općina te mogućnošću rješavanja istih. Načelnik Općine Kistanje Slobodan Rončević istaknuo je problem sporosti kod izdavanja lokacijskih i građevinskih dozvola za projekte za koje su osigurana financijska sredstva. Župan Pauk je obećao da će požuriti rješavanje predmeta za koje postoji potrebna dokumentacija, također je izrazio svoje zadovoljstvo s razvojem Općine. Nakon sastanka u Općini Kistanje župan Pauk skupa s vlasnicom pogona austrijske tvrtke Knauf gđom. Beatrix Peter pustio je u promet 1,5 km asfaltirane ceste u naselju Riđane u Općini Biskupija, za čiju je izgradnju Općina Biskupija uložila 100 000 kn a tvrtka Knauf 340 000 kn, te na taj način pomogla razvoju općine u kojoj imaju pogon. 1,5 km asfaltirane lokalne ceste spojit će izvor rijeke Kosovčice i naselja Trifunovići.
04.07.2008, 13:13

Znanstveni kolokvij o primjeni humanih principa u upravljanju okolišem u Mostaru

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, danas boravi u Mostaru gdje će prisustvovati Stručno znanstvenom kolokviju "Primjena humanih principa i etičkih načela u upravljanju okolišem, proizvodnjom i zaštitom na radu", uz sudjelovanje domaćih i stranih stručnjaka. Kolokvij je organiziran u povodu 100. godišnjice rođenja velikog ekologa dr. Aurelia Pecceia i 10. godišnjice djelovanja misije Internacionalne lige humanista u BiH. Organizator ovog kolokvija je Znanstveni komitet za okoliš, tehnologiju i sigurnost na radu Internacionalne lige humanista.
03.07.2008, 12:37

Župan Pauk otvorio kružni tok ispred rogozničkog mosta

U povodu Dana općine Rogoznica i blagdana Gospe od Kapelice, župan Goran Pauk otvorio je kružni tok ispred rogozničkog mosta, na Kopači. Riječ je o investiciji vrijednoj dva milijuna kuna od kojih je 1,3 milijuna uložila Županijska uprava za ceste, a ostatak novca Općina Rogoznica. Župan je nazočio i svečanoj sjednici Općinskog vijeća na kojoj je kazao da je Županija stvorila pretpostavku da se riješi teška rogoznička prostorna problematika. Prostorni plan općine Rogoznica, koji će se naći na javnom uvidu početkom kolovoza, osim sanacije bespravne gradnje, pozicionirat će novu ribarsku luku, gospodarsku zonu na Krušivama, ali će definirati i javni put do jezera Zmajevo oko – rogozničkog hidrogeomorfološkog fenomena, kazao je župan Pauk.
01.07.2008, 15:00

Župan primio nagrađene učenike osnovnih i srednjih škola

Danas u Gradskoj vijećnici župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Diana Ercegović primili su nagrađene učenike osnovnih i srednjih škola s područja Šibensko-kninske županije i njihove mentore, koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na regionalnim i državnim natjecanjima u školskoj godini 2007/08. Župan Pauk čestitao je učenicima i njihovim mentorima na uspjehu kojim su dostojno promovirali svoje škole i županiju, te im uručio simboličan poklon uz želje za daljnjim uspjehom u učenju i radu.
26.06.2008, 15:12

Održan sastanak na temu Projekt ulaganja u deficitarna zanimanja

Danas u Uredu župana, župan Goran Pauk sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima Agencije za obrazovanje odraslih. Sastanku su nazočili Zoran Smolić, zamjenik ravnateljice Agencije za obrazovanje odraslih, Franjo Galeković načelnik odjela za stručni nadzor, Ivana Ramić voditeljica odsjeka, Luka Petrina pročelnik HZZ – Područne službe Šibenik, Slaven Jakelić tajnik HOK – Obrtničke komore ŠKŽ, Jagoda Vlahov viša stručna suradnica u HGK – Gospodarske komore ŠKŽ, Nastja Petković ravnateljica POU Šibenik, Vlado Rubeli ravnatelj Industrijsko obrtničke škole, Dražen Sekso ravnatelj Srednje strukovne škole Šibenik, Zvonko Pešić ravnatelj privatne gimnazije u Šibeniku, Sonja Palinić Mravak rukovoditeljica odsjeka HZZ – PS Šibenik, Angela Krasić ravnateljica POU Akademija Libar, Gordana Birin voditeljica kulturnog centra POU Vodice, Marko Radačić dekan Veleučilišta u Šibeniku, Marko Jelić dekan Veleučilišta „Marko Marulić“ u Kninu, Senka Dodig ravnateljica Turističko-ugostiteljske škole i Mato Milanović ravnatelj POU Knin.
Predstavnici Agencija za obrazovanje odraslih koja radi na projektu ulaganja u deficitarna zanimanja prezentirali su sudionicima sastanka pilot projekt „Ulaganje u obrazovanje za deficitarna zanimanja“.
24.06.2008, 15:29

Položeni vijenci za Dan državnosti Republike Hrvatske

U povodu 25. lipnja – Dana državnosti Republike Hrvatske, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara položili su vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i kod spomen obilježja smrtno stradalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i na taj način odali počast svima koji su život dali za domovinu Hrvatsku. Vijence su položili i izaslanstva Ureda državne uprave, Grada Šibenika, Općine Bilice, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije, vojske, HRM-e i političkih stranka.
24.06.2008, 11:17

''Mare Croaticum'' u Šibensko-kninskoj županiji

U sklopu tradicionalnog projekta Bjelovarsko-bilogorske županije „Mare Croaticum“ u vidu povezivanja zelene i plave Hrvatske danas je u Uredu šibenske gradonačelnice održan sastanak na kojem su, kao domaćini, predstavnike Bjelovarsko –bilogorske županije pozdravili zamjenik župana Željko Šimunac i dogradonačelnik Tomislav Jukić. U ime predstavnika Bjelovarsko-bilogorske županije sastanku su nazočili: zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Zvonimir Karakaš, predstojnik Ureda župana Dalibor Jurina, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, malo i srednje obrtništvo i poduzetništvo Milan Biljan, pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, slatkovodno ribarstvo i lovstvo gđa. Dominka Pretula .
19.06.2008, 16:01