Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Svečana dodjela certifikata u sklopu projekta „Razvijanje sustava potpore za tržište rada Šibensko-kninske županije“

U sklopu projekta „Razvijanje sustava potpore za tržište rada Šibensko-kninske županije“ koju provodi Obrtnička komora Šibensko-kninske županije u suradnji s partnerima: Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-područnom službom Šibenik, Gradom Šibenikom i Pučkim otvorenim učilištima Šibenik, Libar i Knin, danas su u Gradskoj vijećnici uručeni certfikati polaznicima programa osposobljavanja za tzv. deficitarna zanimanja. Na početku svečanosti, projekt manager Ingrid Floigl pozdravila je nazočne, te kratko prezentirala projekt, kojim je za zanimanja skiper, pomoćni kuhar, pomoćni pekar, pomoćni konobar i pomoćni slastičar, osposobljeno 46 polaznika.
26.03.2008, 13:58

Održana 35. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva usvojen je godišnji plan upravljanja pomorskim dobrom Šibensko-kninske županije za 2008. godinu. Kako je obrazložila pročelnica Upravnog odjela za pomorstvo, promet, otočni i područni razvoj gđa. Jadranka Fržop u Proračunu Šibensko-kninske županije predviđena su sredstva za izvanredno upravljanje pomorskim dobrom u iznosu od 2.800.000,00 kn. Od tog iznosa za izradu granica pomorskog dobra i za njezinu provedbu predviđen je iznos od 700.000,00 kn, za izradu stručnih podloga za koncesioniranje i za rad stručnih tijela na pomorskom dobru iznos od po 300.000,00 kn te za sanaciju pomorskog dobra iznos od 1.500.000,00 kuna. Osnovni cilj Šibensko-kninske županije je do kraja 2009. godine odrediti granice pomorskog dobra na svim naseljenim dijelovima obale, na dijelovima obale na kojima postoji interes za koncesioniranje u skladu s dokumentacijom prostornog uređenja i na područjima gdje se državnim programom provodi katastarska izmjera. U 2008. godini planira se utvrditi granice pomorskog dobra na 60 lokacija, te koncesioniranje plaža na četrnaest lokacija. Članovi poglavarstva donijeli su Odluku o sanaciji pomorskog dobra uslijed izvanrednih događanja i to za sanaciju pristanišnog mula u Kanalu sv. Ante iznos od 373.140,00 kn, za sanaciju obale u Rogoznici iznos od 400.000,00 kn za sanaciju obale u Ražnju iznos od 100.000,00 kn, za sanaciju obale Stari porat u Primoštenu iznos od 80.000,00 kn, za sanaciju gata Perolina u Šepurni na otoku Prviću iznos od 10.000,00 kn i za sanaciju obale na Murteru iznos od 100.000,00 kn.
26.03.2008, 13:13

Prisegnuli suci porotnici Županijskog suda u Šibeniku

Danas u Gradskoj vijećnici održana je svečana prisega sudaca porotnika Županijskog suda u Šibeniku. Suci porotnici prisegnuli su pred predsjednikom Županijske skupštine Josipom Odakom i tajnikom Danom Maretićem, te se obvezali svojom čašću da će dužnost suca porotnika obnašati savjesno i nepristrano u skladu s Ustavom i Zakonom Republike Hrvatske.
Novoizabranim sucima porotnicima prigodnim riječima obratio se predsjednik Županijskog suda u Šibeniku gospodin Sanibor Vuletin, te im zaželio puno uspjeha u obnašanju ove časne i nadasve odgovorne dužnosti. Suci porotnici biraju se iz redova uglednih građana, a mandat im traje 4 godine.
25.03.2008, 14:39

Zamjenik župana Ante Tanfara primio tenisače Okruga Herford

Danas u Gradskoj vijećnici zamjenik župana Ante Tanfara i zamjenik gradonačelnice Grada Šibenika Tomislav Ninić primili su četrdesetak članova teniskog kluba „Herford“ iz prijateljskog Okruga Herford, koji već petu godinu za redom održavaju svoje sportske pripreme u našoj županiji u vrijeme uskršnjih blagdana. Zamjenik župana Ante Tanfara izrazio je dobrodošlicu  gostima, uz uvjerenje da loše vrijeme nije omelo njihove pripreme, te im zaželio puno sreće i uspjeha u svim njihovim športskim natjecanjima, uz uvjerenje da ćemo i nadalje njegovati dugogodišnje prijateljstvo između naše županije i Okruga Herford. U ime teniskog kluba Herford, Thomas Luther se zahvalo na srdačnom prijemu, te prenio pozdrave županu i gradonačelnici od svoje županice gospođe Lieselore Curlander.
25.03.2008, 13:18

Održan 8. Festival Žudija na otoku Prviću

Na uskršnji ponedjeljak, 24. ožujka na otoku Prviću u mjestu Prvić Šepurine, održan je 8. Festival Žudija - čuvara Isusova groba. Kako je prvih šest festivala žudija održano u Vodicama, on je zbog svog obima i zanimanja po prvi put prošle godine održan izvan Vodica i to u Vidu kraj Metkovića. Festival žudija svake godine održavat će se u drugoj župi koja ima službu čuvara Kristova groba tzv. žudija, kako bi se i šira publika mogla susresti s tom jedinstvenom uskrsnom tradicijom. Također, određeno je da svaku 6. godinu susret bude u Vodicama kao glavnom mjestu i začetniku susreta. Domaćin devete smotre žudija sljedeće godine bit će župa sv. Ante iz Knina. Ovogodišnji Festival žudija u cijelosti je posvećen stradalim vatrogascima u kornatskoj tragediji. Svečanu smotru više od 300 čuvara Kristova groba postrojenih na šepurinskoj rivi obavio je jedini preživjeli gasitelj kornatske tragedije Frane Lučić, inače ovogodišnji vođa tišnjanskih žudija.
25.03.2008, 11:06

Župan Goran Pauk pridružio se humanitarnoj akciji „Prijatelj prijatelju“

U prigodi uskršnjih blagdana, danas na Trgu ispred Šibenskog kazališta, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Šibenika i saborska zastupnica Nedjeljka Klarić sa suradnicima pridružili se tradicionalnoj humanitarnoj akciji „Prijatelj prijatelju“, prodaji uskršnjih pisanica i aukciji likovnih radova djece iz radionice Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. Pisanice su izradila djeca gradskih osnovnih škola. Organizatori humanitarne akcije su Društvo Naša djeca Šibenik i Gradski tim za Zdravi grad Šibenik, a sav prilog od prodaje uskršnjih pisanica namijenjen je Centru za odgoj i obrazovanje "Šubićevac" u Šibeniku. Ova akcija se održava u sklopu nacionalne kampanje u povodu obilježavanja 20 godina djelovanja Hrvatske mreže zdravih gradova, čiji je član od studenog 2006. godine i Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik.Kampanja pod nazivom «POVEZANI ZDRAVLJEM» obuhvaća niz aktivnosti i događanja vezanih uz promicanje zdravlja u 35 zdravih gradova i 15 županija, koliko ih je do sada uključeno u mrežu. Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik nositelji su nacionalne medijske kampanje za mjesec ožujak o temi “ZDRAVLJE DJECE I MLADIH”.
21.03.2008, 11:57

Vatrogasna zajednica Austrije i VZ Gradišća uručili pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca

Jučer u Zagrebu u Uredu Hrvatske vatrogasne zajednice izaslanstvo Vatrogasne zajednice Austrije i VZ Gradišća uručilo je vrijednu donaciju obiteljima stradalih vatrogasaca na otoku Kornatu u iznosu od 13 000 eura. Donaciju su uručili Manfred Seidl, predsjednik Vatrogasne zajednice Austrije i zapovjednik Vatrogasne zajednice Gradišća te Jochan Bock, dužnosnik Vatrogasne zajednice Gradišća. Uručenju donacije nazočili su Ante Tanfara, zamjenik župana Šibensko-kninske županije; mr. Ante Sanader, predsjednik Hrvatske vatrogasne; mr.Željko Popović, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice i Jordan Žaja, tajnik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije. Pomoć obiteljima stradalih vatrogasaca također su, među ostalima, uputili i Vatrogasna zajednica Baden-Wurttemberg u iznosu od 1 100 Eura, Nacionalni odbor vatrogasnih i spasilačkih organizacija Bugarske u iznosu od 3 100 Eura i Nacionalni odbor vatrogasnih i spasilačkih organizacija Rumunjske u iznosu od 3 000 Eura.
20.03.2008, 14:12

Održana Prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola

Danas u prostorijama Osnovne glazbene škole „Krsto Odak“ u Drnišu održana je prezentacija Idejnog rješenja Akumulacije Čikola. Prezentaciji su nazočli predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, Hrvatskih voda i predstavnici jedinica lokalne samouprave. Šibensko-kninski župan Goran Pauk pozdravio je nazočne, te se obratio skupu prigodnim riječima: „Vodni resurs osnova je održavanja života, a posebno kad govorimo o vodoopskrbi i segmentu navodnjavanja poljoprivrednih površina. Danas smo prema veličini navodnjavanih obradivih površina na jednom od posljednjih mjesta u Europi, a po bogatstvu vodom na petom. Elementarne nepogode, poput suše te velike površine neobradivog poljoprivrednog zemljišta navele su nas da se uključimo u «Nacionalni projekt navodnjavanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem i vodama u RH», a sve u cilju boljeg gospodarenja istim. Stoga je i Županijsko poglavarstvo u srpnju 2007. godine prihvatilo Plan navodnjavanja za područje Šibensko-kninske županije, izrađen od strane Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
18.03.2008, 14:52