Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Održana 40. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva usvojene su Upute za izradu proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za razdoblje od 2009. – 2011. godine. Kako je obrazložila Milica Bilušić, pročelnica Upravnog odjela za proračun ove Upute dostavljaju se županijama, gradovima i općinama kako bi mogle izraditi svoje upute za izradu Proračuna prema članku 25. Zakona o proračunu. Također je donesen zaključak o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Ljekarne Šibenik o Planu nabave opreme za 2008. godinu. Donesen je Zaključak o rasporedu proračunskih sredstava u visini od 18.000 kuna Domu zdravlja Knin za pokriće troškova rada pedijatrijskog savjetovališta u Kistanjama. Poglavarstvo je donijelo Odluku o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju projekata „Zaštita i unaprjeđenje kvalitete autohtonog sira iz mješine“ koji će se realizirati uz financijsku potporu i u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, temeljem Natječaja za prijavu projekata programa marketinške pripreme poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u 2008. godini. Šibensko-kninska županija će sufinancirati provedbu projekta u ukupnom iznosu od 50.000,00 kuna. Također je donesena Odluka o sufinanciranju projekta „Unaprjeđenje tehnološkog procesa proizvodnje bezglutenskih proizvoda“ u iznosu od 20.000 kuna.
12.09.2008, 12:21

Predstavljen program obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata

Danas u Uredu župana šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata održali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili program obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata. Udruge proizašle iz Domovinskog rata uz potporu Županije, Grada Šibenika i Grada Vodica su zajednički odlučile o programu koji započinje 12. a završava 20. rujna 2008. godine. Program je tiskan na plakate koji će biti oglašeni po svim mjestima u Šibensko-kninskoj županiji. Predstavnici Udruga pozvali su sve branitelje i građane da zajedno i dostojanstveno obilježe ovaj važan događaj u povijesti hrvatskog naroda. Rujanski rat je jedan od prvih velikih hrvatskih pobjeda u Domovinskom ratu, kada je nakon višednevnih žestokih borbi obranjeno šire područje tadašnje Općine Šibenik i snage JNA prisiljene na povlačenje.
10.09.2008, 13:59

Državni tajnik MPRRR Srećko Selanac u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Srećko Selanac, danas boravi u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prigodom, održan je sastanak u Uredu župana na temu uloga Ministarstva u ruralnom razvoju. Pored župana Gorana Pauka i državnog tajnika Srećka Selanca, sastanku su nazočili Jelena Đugum, ravnateljica Uprave za sigurnost i kakvoću hrane, Drago Matić direktor Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Marlena Floigl, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo. Na sastanku je bilo govora o pomoći Ministarstva, kroz svoje programe i projekte, u očuvanju i razvoju obiteljskih gospodarstava koja se bave proizvodnjom autohtonih proizvoda na području Šibensko-kninske županije.
05.09.2008, 11:23

Potpisani ugovori između Ministarstva turizma i korisnika državnih potpora na području Šibensko-kninske županije

Danas u Gradskoj vijećnici, državni tajnik u Ministarstvu turizma Branko Grgić potpisao je ugovore s korisnicima potpora s područja Šibensko-kninske županije o dodjeli bespovratne potpore za 9 projekata iz triju programa. Riječ je o dodjeli nepovratnih potpora na temelju programa "Baština u turizmu", "Izvorni suvenir" i "Tematski putovi" u ukupnom iznosu od 320.000,00 kuna. Dobitnici potpora na temelju programa "Baština u turizmu" su OPG Šimpraga, Zdenka Šimpraga iz Radučića, Općina Ervenik, za obnovu stoljetne kuće, Ivica Mrčela iz Koprna za „Šetemanu kod šjor Ive“ i OGP Ante Bandalo iz Knina za uređenje i opremanje konobe. Dobitnici potpora iz programa „Tematski putovi“ su TZ Općine Pirovac za projekt Korakom do lipota Plitvičkih jezera, Udruga Stare kuće-Novi putovi iz Kijeva za projekt Između Cetine i Krke-gornji tok i TZ grada Skradina za projekt Putovima antike u Hrvatskoj. Potporu iz programa „Izvorni suveniri“ dobili su Ružica Karanović iz Kistanja za proizvodnju autohtonih dalmatinskih suvenira u šibenskom zaleđu, Udruga „ŽENA“ iz Drniša za crvenu kapu i Udruga „Petrine pletilje“ iz Zagreba za Tkanicu – Hrvatska poslovna torba.
04.09.2008, 14:46

Počela s radom prva katolička škola u Šibeniku

Jutros je u Šibeniku, započela s radom Katolička osnovna škola u sklopu Katoličkog centra sv. Mihovil. U nazočnosti učenika i njihovih roditelja, zatim nastavnika na čelu s ravnateljicom, sestrom Mandicom Starčević, župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka, gradonačelnice Grada Šibenika Nedjeljke Klarić, pripadnika HV-a, te brojnih svećenika, msr Ante Ivas, biskup šibenski, prigodnim obraćanjem, te blagoslovom, otvorio je školu. Otac biskup zahvalio je svima koji su mu pomogli u realizaciji ovog iznimnog projekta, čime je Šibenik postao prvi grad u Hrvatskoj s katoličkom školom. Zahvalio je i pojedinačno: roditeljima, koji su mu stalno davali poticaja u realizaciji ove njegove ideje, Vladi Republike Hrvatske koja je podržala projekt od samog početka, a posebno ministru znanosti, obrazovanja i športa prof.dr.sc. Draganu Primorcu, zatim županu i gradonačelnici, kao i privremenom ravnatelju vlč. Božidaru Škemberu, sestrama Franjevkama od Bezgrešne, inž. Zvonku Najevu, brojnim izvođačima, a posebice se zavalio Hrvatskoj vojsci na čelu s bojnikom Rajčićem, koji su pomogli da objekt bude pripreman za školsku godinu 2008/2009.
01.09.2008, 13:08

Obilježena prva godišnjica smrti vatrogasaca na otoku Kornatu

U povodu prve godišnjice smrti vatrogasaca poginulih na otoku Kornatu, župan Goran Pauk i njegov zamjenik Željko Šimunac, jučer su sudjelovali na svetoj misi u crkvi Gospe od Tarca, nakon koje su, zajedno s obiteljima poginulih vatrogasaca obišli mjesto stradavanja gdje su položili vijenac i zapalili svijeću. Vijence su položili i izaslanstva Ureda Predsjednika Republike Hrvatske, Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske, Vatrogasne zajednice Republike Hrvatske, te izaslanstva vatrogasnih postrojbi Hrvatske i inozemstva.
31.08.2008, 10:00

U Solarisu otvoreni Susreti djece hrvatskih branitelja

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor , kao pokroviteljica, otvorila je danas u šibenskom hotelskom naselju „Solaris“ „Susrete djece hrvatskih branitelja“. Uz potpredsjednicu Kosor, susrete djece pozdravili su zamjenik župana Ante Tanfara i gradonačelnica Šibenika Nedjeljka Klarić. Zamjenik župana Tanfara izrazio je zadovoljstvo što se susret djece hrvatski branitelja već nekoliko godina održava u Šibensko-kninskoj županiji, junačkoj županiji koja je, kao i mnoge druge, u Domovinskom ratu stvorila mnogo branitelja. Zaželio je djeci puno uspjeha u natjecanjima, te im poručio da čuvaju i grade ono što su stvorili njihovi očevi – hrvatski branitelji, jer njihova žrtva ne smije biti uzaludna.
26.08.2008, 13:42

Održana prezentacija Programa poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu

Želimir Kramarić, pomoćnik ministra turizma, danas je u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ prezentirao Program poticanja obrazovanja i obuke kadrova u ugostiteljstvu i turizmu. Prezentaciji su nazočili predstavnici Šibensko-kninske županije, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, hotelskih kuća, škola i veleučilišta. Osnovni cilj programa usmjeren je na podizanje kvalitete hrvatskog turizma kroz obrazovanje novih i stručno usavršavanje postojećih kadrova. Sredstva su namijenjena učenicima i studentima čije stipendije sufinanciraju gospodarski subjekti (hotelske kuće i turističke agencije), učenicima obrtničkih zanimanja čije stipendije sufinanciraju Hrvatska obrtnička komora odnosno županijske obrtničke komore i Županijama za srednje strukovne škole za uređenje kabineta za praktičnu nastavu. Provedbu Programa koordinira Ministarstvo turizma.
18.08.2008, 15:03