Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan sudjelovao u obilježavanju Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila

U povodu Dana Grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, u subotu u Šibenskom kazalištu održana je svečana sjednica Gradskog vijeća, na kojoj su kao gosti nazočili šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Željko Šimunac i Ante Tanfara. Pored brojnih uzvanika i gostiju, gradonačelnika susjednih gradova Trogira, Zadra, Gospića, Knina, Drniša, Skradina i Vodica, saborskih zastupnika s područja Šibensko-kninske županije, svečanoj sjednici nazočio je otac biskup msr. Ante Ivas, koji je pozvao sve Šibenčane na jedinstvo za dobrobit svoga grada i svih njegovih građana. Nakon uvodnih riječi predsjednika Gradskog vijeća mr. Ivice Poljička, nazočnima se obratila gradonačelnica Nedjeljka Klarić koja se osvrnula na sve učinjeno u gradu u proteklu godinu dana. Potom je uslijedilo svečano uručenje nagrada i priznanja. Nagrada za životno djelo dodijeljena je akademiku Anti Vulinu za iznimne uspjehe u arhitektonskom oblikovanju dijelova Šibenika, zatim Nagrada Grada Šibenika uručena je dr. Mirjani Knežević Grubišić za ostvarene uspjehe u turističkom razvitku Šibenika, Pavlu Roci za ostvarenja postignuta u kulturnom životu Šibenika, te Veslačkom klubu Krka za 85.godišnjicu iznimno uspješnog rada. Plaketa Grada Šibenika dodijeljena je Branki Bego za rad s djecom i odraslim osobama s posebnim potrebama, Mladenu Bjažiću za postignuća u književnom radu, Liposavi Kuštrović za ostvarenja u očuvanju zavičajne kulturne baštine, Čedi Polaku za ostvarene rezultate i doprinos u radu Veslačkog krka Krka, Pašku Škarici za ostvarene rezultate i doprinos u radu Veslačkog kluba Krka, BEDEM-u, kulturno umjetničkom društvu iz Grebaštice za uspješan kulturno-umjetnički rad, HVIDRI za uspješan rad udruge, Šibenskoj gradskoj straži za promicanje šibenske tradicije, Udruzi za promicanje inkluzije za postignute rezultate u radu s osobama s intelektualnim poteškoćama. U ime dobitnika zahvalu je uputio akademik Ante Vulin.
29.09.2008, 10:28

Župan Pauk nazočio proslavi postrojavanja Pirovačke satnije

Jučer u Pirovcu, župan Pauk nazočio je proslavi postrojavanja Pirovačke satnije i braniteljske zadruge oba dva Pirovac. Osim proslave osnivanja predstavljen je program zadruge u poljoprivredi i turizmu. Zadrugu je iniciralo i osnovalo 17 branitelja  s mogućnošću uključivanja svih branitelja i mještana s područja Općine Pirovac. Zadruga ima za cilj unaprijediti i stvoriti nove vrijednosti od poljoprivrednih i turističkih resursa na području Općine Pirovac. Program zadruge podržan je i od Općine Pirovac.
29.09.2008, 10:26

Proslavljen Dan Općine Murter-Kornati

Jučer u povodu dana Općine Murter-Kornati i blagdana sv. Mihovila, šibensko-kninski župan Goran Pauk sudjelovao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, koja se održala u O Murterski škoji. Također je sudjelovao na startu 11. Regate „ Latinsko idro“, koja se održala u popodnevnim satima, u čast sv. Mihovila zaštitnika murterske župe.  Start regate bio je u uvali Hramina. Zadaća regate nije samo natjecanje i pobjeda već oživljavanje sjećanja na jedan način života na moru i korištenje jednog specifičnog broda. Svečanosti obilježavanja nazočio je i državni tajnik u Minisarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja gospodin Tonći Božanić.

29.09.2008, 10:17

U Kistanjama otvoren Sajam tradicionalnih obrta i eko proizvoda

Šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio je otvaranju Sajma tradicionalnih obrta i eko proizvoda u Kistanjama. Na sajmu su predstavljeni prvi kistanjski suveniri i prezentiran je projekt „Kistanje – novi biser turizma“. Projekt u Kistanjama je dio opsežnog projekta pod nazivom „Građenje mostova – izgradnja održivih zajednica u područjima povratka“ za kojeg je potporu osigurala Vlada Belgije i kojeg su UNHCR i Udruga MI iz Splita proveli u deset zajednica na području posebne državne skrbi. Lokalni partneri u ovom projektu su Udruga mladih ATLAS, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta i Udruga doseljenika iz Janjeva Novo Janjevo.
26.09.2008, 15:20

U povodu smrti Vice Vukova u atriju kazališta održana komemoracija

U povodu smrti Vice Vukova, u atriju Šibenskog kazališta, danas se održala komemoracija i otvorena je knjiga žalosti. Na komemorativnom skupu, pored prijatelja, kolega, znanaca, predstavnika društvenog, političkog i kulturnog života od Vice se oprostio i šibensko-kninski župan Goran Pauk i upisao u knjigu žalosti. U ime Poglavarstva Grada Šibenika i gradonačelnice Šibenika Nedjeljke Klarić, prigodnim riječima nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić, te pozvao sve Šibenčane da upisom u knjigu žalosti odaju počast velikom estradnom umjetniku, ali i političaru i publicistu.
26.09.2008, 13:20

Održana 41. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćene su Izmjene i dopune Financijskog plana i godišnjeg programa građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta u 2008. godini. Kako je obrazložio ravnatelj ŽUC-a Ante Parat, Planom i programom županijskih i lokalnih cesta Šibensko-kninske županije u 2008. godini predviđa se utrošiti 12.000.000,00 kn uključujući i zimsku službu. Prema važećoj kategorizaciji cesta na području županije ima 461,776 km županijskih cesta i 398,236 km lokalnih cesta. Da bi se zadovoljili 100% standardi održavanja potrebno je osigurati 24.866.897,17 kn za županijske ceste i 10.898.101,26 kn za lokalne ceste. Kako je za redovito održavanje raspoloživo 12.000.000,00 kn, traženi standard održavanja županijskih cesta bit će zadovoljen sa 32%, a lokalnih cesta sa 39%. Od ukupno raspoloživih 12.000.000,00 kn planom se namjerava utrošiti 65% na županijske ceste, a 35% na lokalne ceste. Vezano za prihode ŽUC-a, Parat je obrazložio da se za godišnju naknadu za upotrebu javnih cesta očekuje prihod od 24.000.000,00 kn koji će najvećim dijelom biti namijenjen za građenje i rekonstrukciju, redovno i izvanredno održavanje, a dijelom i za projektnu dokumentaciju, geodetske poslove i ostale nepredviđene radove. Također se očekuje prihod iz Hrvatskih cesta d.o.o. za održavanje i građenje županijskih i lokalnih cesta za 2008. godinu u iznosu od 11.500.00,00 kn. Kao i prihod od Hrvatskih cesta za izgradnju ŽC 6246, dionica Laškovica-Roški Slap u iznosu od 6.820.000 kn.
26.09.2008, 11:07

Jutros položeni vijenci povodom obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata

U povodu obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata (1991.-2008.) izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, te izaslanstva Grada Šibenika, Ureda državne uprave, policije, vojske, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te političkih stranaka, jutros su položili vijence kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, u vojarni Bribirskih knezova u kapelici sv. Mihovila i kod Spomen ploče u PU Šibensko-kninskoj. Izaslanstva istih delegacija, kojima se pridružilo izaslanstvo Grada Vodica, položili su vijence ispred kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu i u Dragišićima.
17.09.2008, 13:01

Održani košarkaški i malonogometni turnir „Srcem kontra čelika“

U sklopu obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata (1991.-2008.), a u organizaciji škole košarke Dražen Petrović, proteklog vikenda u Vodicama održao se 4. po redu košarkaški turnir „Srcem kontra čelika“. Na turniru je nastupilo šest ekipa dječaka rođenih 1995. godine i mlađi. Nastupile su ekipe KK Valpovo, ŠK Alkar iz Sinja, ŠK Prvi koš iz Zadra, ŠK Split, ŠK D. Petrović Vodice i ŠK D. Petrović Šibenik. Pobjednik turnira je ekipa ŠK D. Petrović Vodice, koja je pobijedila u finalu ekipu ŠK Split rezultatom 64:60. Treće mjesto osvojila je ekipa KK Valpovo, četvrto mjesto ŠK Prvi koš Zadar, peto ŠK D. Petrović Šibenik, šesto mjesto ŠK Alkar iz Sinja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jakov Bilać iz pobjedničke ekipe, koji je ujedno i najbolji strijelac turnira. Medalje i pehar pobjednicima uručio je dogradonačelnik Grada Šibenika Tomislav Ninić.
15.09.2008, 13:40