Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Ministri Kalmeta i Čobanković u posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković, jučer su bili u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prigodom, u pratnji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i načelnika Općine Tisno Jose Stegića, obišli su gradilište športske dvorane u Tisnom koju zajednički financiraju ta dva ministarstva s Općinom Tisno. Riječ je o višenamjenskoj športskoj dvorani površine 1.300 četvornih metara sa 400 sjedećih mjesta na tribinama i pratećim sadržajima. Izvođač radova je tvrtka Ciglenica iz Zaprešića, a nadzor gradnje obavlja šibenska tvrtka Armabeton, dok je projekt izradilo splitsko poduzeće Jelić-inženjering. Ukupna vrijednost dvorane je 12,4 milijuna kuna, od čega Ministarstvo mora sudjeluje sa 8,5 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja s milijun i Općina Tisno sa 2,9 milijuna kuna. U Vodicama su ministri Kalmeta i Čobanković s gradonačelnicom Vodica Brankom Juričev Martinčev potpisali ugovor o financiranju izgradnje športske dvorane Čista Velika u vrijednosti od 13 milijuna kuna, od čega je glavninu novca, 9 milijuna kuna osiguralo Ministarstvo mora prometa i infrastrukture, dok je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva osiguralo 4 milijuna kuna. Gradnja ove dvodijelne dvorane započela je krajem 2006. godine, a u međuvremenu je na zahtjev Mjesnog odbora Čista Velika preprojektirana u trodijelnu, što je povećalo troškove izgradnje. Kako je kazao ministar Kalmeta, kapacitet dvorane će biti takav da će se u njoj moći održavati natjecanja.
06.05.2009, 08:38

Obilježen Dan Europe

Danas, prigodnim programom u Općini Tribunj i Gradu Vodicama obilježen je Dan Europe - 09. svibnja. Na trgovima u Tribunju i Vodicama postavljeni su info-štandovi  s informativnim materijalima na kojima su građani mogli dobiti odgovore na pitanja vezana za Europsku uniju. Uz info-štandove postavljeni su i štandovi sa sadnicama sezonskog cvijeća. Besplatne sadnice cvijeća okupljenim građanima u Vodicama zajedno su dijelili šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev, a u Tribunju župan Goran Pauk i zamjenik načelnika Općine Tribunj Slobodan Ukić.
05.05.2009, 16:03

U Kninu otvoren novi dom DVD-a

Otvaranjem novoga vatrogasnog doma DVD-a Knin i defileom vatrogasnih vozila iz cijele Šibensko-kninske županije kroz grad, u Kninu je obilježen Mjesec zaštite od požara. Prostorije kninskog DVD-a izgrađene su pored doma Javne vatrogasne postrojbe Knin, uz nasip rijeke Krke. Svečanom otvorenju nazočili su zamjenik župana, Željko Šimunac i gradonačelnica Knina, Josipa Rimac. Dom se gradio tri godine, a u njegovu izgradnju investirano je preko 600 tisuća kuna, koje su osigurali Grad Knin, Šibensko-kninska županija, županijska Vatrogasna zajednica i razni donatori.
05.05.2009, 15:14

Obilježen dan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca

U povodu blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegov zamjenik Željko Šimunac položili su vijence i zapalili svijeće podno središnjeg križa kod crkve u Tisnom, Vodicama i kod središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj u Šibeniku, i na taj način odali počast svim preminulim gasiteljima. Vijence su položili izaslanstva Županijske vatrogasne zajednice, JVP –a Šibenik, DVD-ova, te predstavnici Grada Šibenika, Vodica i Općine Tisno. Misa zadušnica za poginule vatrogasce služena je u župnoj crkvi u Tisnome.

05.05.2009, 11:55

U Nacionalnom parku Krka obilježen praznik rada

U povodu 1. svibnja - Međunarodnog praznika rada i blagdan sv. Josipa radnika, danas u NP Krka, šibensko-kninski župan Goran Pauk i gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić sa svojim zamjenicima, posjetiteljima su dijelili besplatne porcije graha. Već devetu godinu za redom Županija organizira besplatnu podjelu graha u NP Krka. Ove godine podijeljeno je 2000 porcija graha s kobasicama pripremljenih u kuhinji vojarne «Kralj Zvonimir» u Kninu. Županija je također osigurala besplatan prijevoz autobusima za sve građane županije iz Šibenika, Knina i Drniša.
01.05.2009, 21:49

Otvoren sajam agroturizma u Skradinu

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, otvorio je danas u Skradinu dvodnevni sajam agroturizma Šibensko-kninske županije. Sajam je organizirala Šibensko-kninska županija i Regionalna razvojna agencija u suradnji s HOK Obrtničkom komorom Šibensko-kninske županije, HGK Županijskom komorom Šibenik, Gradom Skradinom i Turističkom zajednicom Šibensko-kninske županije. Na prostoru ispod velikog šatora 68 izlagača predstavilo je svoje suvenire, pršut, sir, vino, rakiju, liker, proizvode od meda, te brojne izvorne eko-etno proizvode. Prigodom otvaranja, župan Goran Pauk je kazao da je cilj ovog prvog sajma agroturizma promovirati turističku i poljoprivredno-proizvodnu ponudu hrane i pića naše županije, a sve to s namjerom snaženja poljodjelstva, turizma i razvoja ruralnih krajeva. Razvoj ruralnih područja pretpostavlja očuvanje autohtonih tradicionalnih proizvoda te njegovanje starih zanata i obrta koji, uz očuvanje kulturnih vrijednosti, našu županiju čine posebno atraktivnom. Također je istaknuo da promovirajući poljoprivredu i turizam stvaramo uvjete za izvoz domaće robe po domaćim cijenama, što je naš strateški interes. Zato smo i pokrenuli ovaj sajam za koji vjerujem da će postati tradicionalan i da će okupljati izlagače iz svih krajeva Hrvatske, kazao je župan Pauk.
01.05.2009, 20:30

Održana sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije

Danas u Uredu župana održana je 2. radna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Šibensko-kninske županije. Zamjenik župana Željko Šimunac u svojstvu načelnika stožera prezentirao je Plan rada Stožera zaštite i spašavanja za ovogodišnju požarnu sezonu, a zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić, Plan operativne provedbe programa aktivnosti za područje Šibensko-kninske županije, kao i  Plan aktivnog uključivanja svih subjekata zaštite od požara u 2009. godini koji su jednoglasno i usvojeni. Po prijedlogu gosp. Dukića usvojen je i Plan motriteljsko-dojavne službe, izviđačko-preventivnih ophodnji i popis građevina i površina koje su planom čuvanja predviđene za čuvanje.
30.04.2009, 16:58

EU BUS u Kninu

U povodu obilježavanja Europskog tjedna koji se tradicionalno obilježava oko 9. svibnja – Dana Europe, Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj u suradnji s Ministarstvom vanjskih poslova i europskih integracija ove godine po treći put organizira projekt EU Bus, koji je u okviru svoje turneje kroz deset hrvatskih gradova jučer posjetio Knin. Glavni cilj projekta je informiranje javnosti o Europskoj uniji, njezinim politikama i vrijednostima, te približavanje Europske ideje općenito. Jučer su Knin posjetili Nj.E. g. Vincent Degert, šef Delegacije Europske komisije u RH; Nj.E. g. Peter Györkös, mađarski veleposlanik; Nj. E. g. Manuel Salazar, španjolski veleposlanik; Nj. E. Alesandro Pignati Moranodi Kustoza, talijanski veleposlanik; g. Petr Štepanek, predstavnika Češke ambasade i g. Davor Božinović, državni tajnik u ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija. Prigodnim riječima nazočnima na Trgu Ante Starčevića obratio se zamjenik župana Željko Šimunac, koji je istaknuo da je Šibensko-kninska županija jedna od prvih županija koja je uspostavila suradnju s Europskom komisijom i započela s izradom Regionalnog operativnog programa. Uz stručnu i financijsku pomoć Europske unije, ROP je izrađen 2004. g.,a u njegovoj izradi su uz po prvi puta formirano Regionalno partnerstvo za izradu ROP-a, sudjelovali i konzultanti iz više zemalja EU-a. Pri izradi ROP-a, po prvi puta su definirani ciljevi, prioriteti i mjere nakon čega se pristupilo izradi konkretnih projekta. Zahvaljujući takvom načinu pripreme projekta i financijskoj pomoći EK, već 2006.g smo započeli s realizacijom pripremljenih projekta. Za te namjene na raspolaganju su nam bila sredstva iz programa CARDS 2002 u iznosu od 7 mil Eura, od kojih je najveći dio bio usmjeren na ratom zahvaćenim područjima. Najveću smo pažnju posvetili otvaranju novih radnih mjesta, zaštiti okoliša, te obnovi i izgradnji komunalne infrastrukture za što smo koristili osim sredstava predpristupnih fondova i sredstva UNDP,SVJETSKE BANKE kao i sredstva iz županijskog proračuna, kazao je zamjenik župana Šimunac.
30.04.2009, 13:46