Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

U Kistanjama otvoren Sajam tradicionalnih obrta i eko proizvoda

Šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio je otvaranju Sajma tradicionalnih obrta i eko proizvoda u Kistanjama. Na sajmu su predstavljeni prvi kistanjski suveniri i prezentiran je projekt „Kistanje – novi biser turizma“. Projekt u Kistanjama je dio opsežnog projekta pod nazivom „Građenje mostova – izgradnja održivih zajednica u područjima povratka“ za kojeg je potporu osigurala Vlada Belgije i kojeg su UNHCR i Udruga MI iz Splita proveli u deset zajednica na području posebne državne skrbi. Lokalni partneri u ovom projektu su Udruga mladih ATLAS, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta i Udruga doseljenika iz Janjeva Novo Janjevo.
26.09.2008, 15:20

U povodu smrti Vice Vukova u atriju kazališta održana komemoracija

U povodu smrti Vice Vukova, u atriju Šibenskog kazališta, danas se održala komemoracija i otvorena je knjiga žalosti. Na komemorativnom skupu, pored prijatelja, kolega, znanaca, predstavnika društvenog, političkog i kulturnog života od Vice se oprostio i šibensko-kninski župan Goran Pauk i upisao u knjigu žalosti. U ime Poglavarstva Grada Šibenika i gradonačelnice Šibenika Nedjeljke Klarić, prigodnim riječima nazočnima se obratio zamjenik gradonačelnice Tomislav Ninić, te pozvao sve Šibenčane da upisom u knjigu žalosti odaju počast velikom estradnom umjetniku, ali i političaru i publicistu.
26.09.2008, 13:20

Održana 41. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva prihvaćene su Izmjene i dopune Financijskog plana i godišnjeg programa građenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta u 2008. godini. Kako je obrazložio ravnatelj ŽUC-a Ante Parat, Planom i programom županijskih i lokalnih cesta Šibensko-kninske županije u 2008. godini predviđa se utrošiti 12.000.000,00 kn uključujući i zimsku službu. Prema važećoj kategorizaciji cesta na području županije ima 461,776 km županijskih cesta i 398,236 km lokalnih cesta. Da bi se zadovoljili 100% standardi održavanja potrebno je osigurati 24.866.897,17 kn za županijske ceste i 10.898.101,26 kn za lokalne ceste. Kako je za redovito održavanje raspoloživo 12.000.000,00 kn, traženi standard održavanja županijskih cesta bit će zadovoljen sa 32%, a lokalnih cesta sa 39%. Od ukupno raspoloživih 12.000.000,00 kn planom se namjerava utrošiti 65% na županijske ceste, a 35% na lokalne ceste. Vezano za prihode ŽUC-a, Parat je obrazložio da se za godišnju naknadu za upotrebu javnih cesta očekuje prihod od 24.000.000,00 kn koji će najvećim dijelom biti namijenjen za građenje i rekonstrukciju, redovno i izvanredno održavanje, a dijelom i za projektnu dokumentaciju, geodetske poslove i ostale nepredviđene radove. Također se očekuje prihod iz Hrvatskih cesta d.o.o. za održavanje i građenje županijskih i lokalnih cesta za 2008. godinu u iznosu od 11.500.00,00 kn. Kao i prihod od Hrvatskih cesta za izgradnju ŽC 6246, dionica Laškovica-Roški Slap u iznosu od 6.820.000 kn.
26.09.2008, 11:07

Jutros položeni vijenci povodom obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata

U povodu obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata (1991.-2008.) izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom, te izaslanstva Grada Šibenika, Ureda državne uprave, policije, vojske, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te političkih stranaka, jutros su položili vijence kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Kvanj, u vojarni Bribirskih knezova u kapelici sv. Mihovila i kod Spomen ploče u PU Šibensko-kninskoj. Izaslanstva istih delegacija, kojima se pridružilo izaslanstvo Grada Vodica, položili su vijence ispred kapelice Marinku Kardumu na šibenskom mostu i u Dragišićima.
17.09.2008, 13:01

Održani košarkaški i malonogometni turnir „Srcem kontra čelika“

U sklopu obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata (1991.-2008.), a u organizaciji škole košarke Dražen Petrović, proteklog vikenda u Vodicama održao se 4. po redu košarkaški turnir „Srcem kontra čelika“. Na turniru je nastupilo šest ekipa dječaka rođenih 1995. godine i mlađi. Nastupile su ekipe KK Valpovo, ŠK Alkar iz Sinja, ŠK Prvi koš iz Zadra, ŠK Split, ŠK D. Petrović Vodice i ŠK D. Petrović Šibenik. Pobjednik turnira je ekipa ŠK D. Petrović Vodice, koja je pobijedila u finalu ekipu ŠK Split rezultatom 64:60. Treće mjesto osvojila je ekipa KK Valpovo, četvrto mjesto ŠK Prvi koš Zadar, peto ŠK D. Petrović Šibenik, šesto mjesto ŠK Alkar iz Sinja. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Jakov Bilać iz pobjedničke ekipe, koji je ujedno i najbolji strijelac turnira. Medalje i pehar pobjednicima uručio je dogradonačelnik Grada Šibenika Tomislav Ninić.
15.09.2008, 13:40

Održana 40. sjednica Županijskog poglavarstva

Na današnjoj sjednici Županijskog poglavarstva usvojene su Upute za izradu proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave za razdoblje od 2009. – 2011. godine. Kako je obrazložila Milica Bilušić, pročelnica Upravnog odjela za proračun ove Upute dostavljaju se županijama, gradovima i općinama kako bi mogle izraditi svoje upute za izradu Proračuna prema članku 25. Zakona o proračunu. Također je donesen zaključak o davanju suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća Ljekarne Šibenik o Planu nabave opreme za 2008. godinu. Donesen je Zaključak o rasporedu proračunskih sredstava u visini od 18.000 kuna Domu zdravlja Knin za pokriće troškova rada pedijatrijskog savjetovališta u Kistanjama. Poglavarstvo je donijelo Odluku o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju projekata „Zaštita i unaprjeđenje kvalitete autohtonog sira iz mješine“ koji će se realizirati uz financijsku potporu i u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, temeljem Natječaja za prijavu projekata programa marketinške pripreme poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u 2008. godini. Šibensko-kninska županija će sufinancirati provedbu projekta u ukupnom iznosu od 50.000,00 kuna. Također je donesena Odluka o sufinanciranju projekta „Unaprjeđenje tehnološkog procesa proizvodnje bezglutenskih proizvoda“ u iznosu od 20.000 kuna.
12.09.2008, 12:21

Predstavljen program obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata

Danas u Uredu župana šibensko-kninski župan Goran Pauk, gradonačelnica Grada Šibenika Nedjeljka Klarić i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata održali su konferenciju za novinare na kojoj su predstavili program obilježavanja 17. obljetnice Spomendana rujanskog rata. Udruge proizašle iz Domovinskog rata uz potporu Županije, Grada Šibenika i Grada Vodica su zajednički odlučile o programu koji započinje 12. a završava 20. rujna 2008. godine. Program je tiskan na plakate koji će biti oglašeni po svim mjestima u Šibensko-kninskoj županiji. Predstavnici Udruga pozvali su sve branitelje i građane da zajedno i dostojanstveno obilježe ovaj važan događaj u povijesti hrvatskog naroda. Rujanski rat je jedan od prvih velikih hrvatskih pobjeda u Domovinskom ratu, kada je nakon višednevnih žestokih borbi obranjeno šire područje tadašnje Općine Šibenik i snage JNA prisiljene na povlačenje.
10.09.2008, 13:59

Državni tajnik MPRRR Srećko Selanac u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Srećko Selanac, danas boravi u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji. Tom prigodom, održan je sastanak u Uredu župana na temu uloga Ministarstva u ruralnom razvoju. Pored župana Gorana Pauka i državnog tajnika Srećka Selanca, sastanku su nazočili Jelena Đugum, ravnateljica Uprave za sigurnost i kakvoću hrane, Drago Matić direktor Regionalne razvojne agencije Šibensko-kninske županije i Marlena Floigl, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo. Na sastanku je bilo govora o pomoći Ministarstva, kroz svoje programe i projekte, u očuvanju i razvoju obiteljskih gospodarstava koja se bave proizvodnjom autohtonih proizvoda na području Šibensko-kninske županije.
05.09.2008, 11:23