Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Likovna radionica za djecu predškolskog uzrasta „Boje moga zavičaja“

U povodu obilježavanja 17- svibnja-Dana Županije, djeca Gradskih vrtića Šibenik, privatnih i vjerskih vrtića sa svojim voditeljima-odgajateljima, danas su na šibenskoj Poljani sudjelovali u likovnoj radionici za djecu predškolske dobi „Boje moga zavičaja“. Veliku radionicu crtanja kredama vodila je prof. Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. Tema ove velike dječje crtarije je naša županija koja je iznimna po svom prirodnom bogatstvu i raznolikosti, kako biljnog tako i životinjskog svijeta. Cilj radionice je da djeca kroz međusobno druženje i dobro raspoloženje razvijaju maštu i kreativnost putem likovnog izraza, te da se uče međusobnom uvažavanju i organizaciji rada od najmlađih dana. Šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio je djecu/sudionike radionice na šibenskoj Poljani i uručio im zahvalnice za sudjelovanje u programu obilježavanja Dana županije.
15.05.2008, 10:47

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović u Šibeniku

Ministar zdravstva Darko Milinović danas je posjetio Šibenik i Opću bolnicu Šibensko-kninske županije gdje je održao sastanak s šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, saborskim zastupnikom Antom Kulušićem, predsjednikom UV OB Šibenik Josipom Odakom, ravnateljem bolnice g. Željkom Burićem te gradonačelnicom Knina Josipom Rimac i zamjenikom gradonačelnice Šibenika Tomislavom Ninićem. Na sastanku je dogovoreno da će se Odjel ORL-a obnoviti prije zakazanog roka (2009. g.) tj. da njegova obnova počinje odmah, projektna dokumentacija je pripremljena i uskoro će biti raspisan natječaj za izvođača radova. Također se razgovaralo o procesu razdvajanju šibenske i kninske bolnice, te je zaključeno da će u roku mjesec dana UV OB Šibensko-kninske županije dati ministarstvu prijedlog rješenja za razdvajanje ovih dviju bolnica. Nakon sastanka ministar je obišao Odjel ORL-a na kojem je nedavno došlo do onečišćenja vode. 
14.05.2008, 15:31

Održana 17. sjednica Županijske skupštine

Danas u Gradskoj vijećnici održana je 17. sjednica Županijske skupštine, na kojoj je nakon vijećnički pitanja jednoglasno usvojen dnevni red od 19 točaka. Ante Rakić, predsjednik Odbora za nagrade i priznanja izvijestio je vijećnike da je Odbor za dodjelu nagrada i priznanja razmotrio pet inicijativa koje su pristigle te predložio da se Nagrada Šibensko-kninske županije dodijeli šefu Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj gosp. Vincentu Degertu zbog posebne stručne pomoći i osobnog angažmana u realizaciji vrlo značajnih projekata za razvoj gospodarstva u Šibensko-kninskoj županiji. Također je predloženo da se Grb Šibensko-kninske županije dodijeli Udruzi roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Šibensko-kninske županije zbog doprinosa na očuvanju trajnog sjećanja na djelo i junaštvo njihovih sinova i Domovinskog rata kao zaloga za slobodnu, neovisnu, demokratsku i europsku Hrvatsku; Šibenskoj narodnoj glazbi zbog doprinosa glazbenoj kulturi i 160. obljetnice utemeljenja, brojnih nastupa u zemlji i inozemstvu i časnog predstavljanja Grada Šibenika,Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske i Veslačkom klubu „Krka“ zbog doprinosa u razvoju športa i 85. obljetnice utemeljenja, brojnih natjecateljskih nastupa i osvajanja medalja u zemlji i inozemstvu, te predstavljanja Grada Šibenika, Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske. Za Plaketu Šibensko-kninske županije predložen je Hrvatski planinarski klub sveti Mihovil, Šibenik i to zbog športske aktivnosti i brojnih planinarskih, speleoloških i ekspedicijskih poduhvata i djelovanja na osnivanju Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Šibenik za područje Šibensko-kninske županije. Svi prijedlozi o dodjeli nagrada i priznanja Šibensko-kninske županije u 2008. godini su jednoglasno usvojeni.
14.05.2008, 15:00

Slikarska radionica „Zemljovid županije“

U povodu obilježavanja 17- svibnja-Dana Županije, djeca četvrtog razreda O „Petar Krešimir IV“ sa svojom nastavnicom Dunjom Glavadanović, danas su na Trgu Pavla Šubića I, ispred zgrade Županije sudjelovali u slikarskoj radionici „Zemljovid županije“. Radionicu slikanja akrilnim bojama na platnu vodila je prof. Zdenka Bilušić, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih. Radionica je posvećena velikom renesansnom umjetniku iz našega grad Martinu Koluniću Roti, koji je između ostalog bio vrlo značajan kartograf. Cilj radionice je međusobno upoznavanje i zbližavanje djece kroz isti likovni zadatak te usvajanje novih sadržaja. Uradak ove likovne radionice bit će izložen i predstavljen javnosti u prizemlju zgrade Županije. Šibensko-kninski župan Goran Pauk učenicima O „Petar Krešimir IV“ uručio je zahvalnicu za sudjelovanje u programu obilježavanja Dana županije.
14.05.2008, 14:33

Održan 7. olimpijski festival Dječjih vrtića Knin

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora, Šibensko-kninske županije i Gradskog poglavarstva grada Knina, dana 13. svibnja 2008. godine, održan je 7. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA U KNINU pod nazivom "I ja ću biti olimpijac". Djeca iz dječjih vrtića Tratinčica, Cvrčak, Visibaba i Maslačak sudjelovala su u svečanoj povorci ulicama grada do stadiona NK "Dinara" u Kninu gdje su održana natjecanja u olimpijskim sportovima. Prilikom ceremonije podizanja olimpijske zastave prisegu mladih olimpijaca čitala je Nensi Čačić - članica Društva sportske rekreacije iz Knina, dok je baklju zapalila Antonija Radić iz Atletskog kluba "Sv. Ante" - Knin.
14.05.2008, 08:43

Župan na konferenciji „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH“

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, danas u Splitu sudjelovat će na prvoj radnoj konferenciji „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama RH“, koja će se održati pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske. Organizatori konferencije su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Ministarstvo financija, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Splitsko-dalmatinska županija, Grad Split, Zajednica županija RH, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i HEP-ESCO d.o.o. Svrha konferencije je poticanje gospodarenja energijom u gradovima i županijama, pokretanje aktivnosti za poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama lokalne samouprave; Razmjena znanja, iskustva i primjera prakse iz europskih i hrvatskih gradova; Poticanje financiranja projekta energetske efikasnosti te predstavljanje mogućnosti financiranja kao i usvajanje energetske povelje gradonačelnika i župana. Šibensko-kninska županija potpisala je energetsku povelju 27. ožujka o.g. skupa s predstavnicima gradova Drniša, Knina, Skradina i Vodica, te time izrazila svoju spremnost da sva svoja nastojanja usmjeri prema boljoj i održivoj energetskoj budućnosti u svojoj županiji na dobrobit svih njenih žitelja. Konferencija je namijenjena  gradonačelnicima, županima, pročelnicima gradskih i županijskih ureda, lokalnim agencijama za razvoj ili energiju. Konferencija je značajan događaj u području energetske učinkovitosti u Hrvatskoj, koji će predstavnike lokalne i regionalne samouprave motivirati i pripremiti za provođenje projekta „Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama“ te educirati za razvoj i pripremu projekata energetske učinkovitosti.
13.05.2008, 08:35

U subotu obilježen „europski tjedan“ u Kninu

U povodu obilježavanja „europskog tjedna“ i Dana Europe – 9. svibnja, zamjenik župana Željko Šimunac i saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnice Knina Tomislav Vrdoljak, u subotu u Kninu na Trgu Ante Starčevića dijelili su građanima sadnice sezonskog cvijeća, kao i publikacije i promotivni materijal MVPIE, a u cilju informiranja građanstva o procesu približavanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i upoznavanju hrvatske javnosti s događanjima u Europskoj uniji. U petak na Županijskom radio Šibeniku i radio Kninu je organiziran kviz/nagradna igra na temu europskih integracija.
12.05.2008, 10:37

Održana 37. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je održana 37. sjednica Županijskog poglavarstva na kojoj je usvojen nacrt izmjena i dopuna Proračuna Šibensko-kninske županije za 2008. godinu, kojim se proračun sa 117.511.000 kuna povećao na 126.604.000 kuna i to uglavnom zbog decentraliziranih sredstava za školstvo i zdravstvo. Donesen je nacrt odluke o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih  funkcija u zdravstvenim ustanovama na području Šibensko-kninske županije u 2008. godini. Kako je obrazložio pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Nikola Mihaljević, odlukom o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove u 2008. godini utvrđena su sredstva za Šibensko-kninsku županiju za decentralizirane funkcije u zdravstvu u ukupnom iznosu od 15.795.524,00 kuna. Također je donesena odluka o raspoređivanju tih sredstava na način da se Općoj bolnici Šibensko-kninske županije rasporede sredstva u iznosu od 8.360.000,00 kn, Domu zdravlja Šibenik iznos od 2.960.00,00 kn, Domu zdravlja Knin iznos od 1.180.000,00 kn, Domu zdravlja Drniš iznos od 1.095.000,00 kn i Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije iznos od 2.200.000,00 kn. Donesena odluka o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja decentarliziranih funkcija u centrima za socijalnu skrb i pomoći za podmirenje troškova stanovanja korisnicima koji se griju na drva (ogrjev) i raspored sredstava za 2008. godinu. Donesena je odluka o kriterijima i mjerilima i načinu financiranja decentraliziranih funkcija u domovima za starije i nemoćne osobe na području Šibensko-kninske županije i raspored sredstava za 2008. godinu. Kako je pročelnik Mihaljević izvijestio članove poglavarstva, ukupni rashodi za dva doma za starije i nemoćne (Knin i „Cvjetni dom“ Šibenik) iznose 20.274.000,00 kn, od toga iznos od 10.740.000,00 kn je od planiranih vlastitih prihoda, a razliku sredstava od 9.534.000,00 kn osigurava Županija.
09.05.2008, 14:01