Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Župan posjetio naselje Golubić

Na poziv udruge „BOSANSKOHERCEGOVAČKI HRVATI BHH; Podružnica Knin, šibensko-kninski župan Goran Pauk posjetio je naselje Golubić, te se upoznao sa problemima stanovnika naselja. Kao jedan od najveći problema je odvodnja komunalnih otpadnih voda naselja Golubić, koji se ispuštaju u akumulacijsko jezero na vodotoku Butišnice. Kako navode mještani, problem je u ispuštanju fekalni otpadnih voda iz biološkog pročistača u jezero, te nepodnošljivom mirisu koji se čuje sa ispusta iz biološkog pročistača. U naselju živi oko 800 stanovnika i problem je vodoopskrbe, a velika je potreba za izgradnjom ambulante ističu mještani. O svemu upoznatom župan će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći u rješavanju ovih gorućih problema stanovnika naselja Golubić.
18.05.2007, 20:41

Župan posjetio udrugu Hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Šibensko-kninske županije ''Tvrđava-Knin''

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, danas je u Kninu posjetio udrugu Hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a, Šibensko-kninske županije "Tvrđava-Knin".
18.05.2007, 20:39

Održana svečana sjednica Županijske skupštine

U Šibenskom kazalištu s početkom u 11.00 sati održana je svečana sjednica Županijske skupštine, koju je prigodnim govorom otvorio predsjednik Županijske skupštine Josip Odak. Nakon gosp. Odaka, prigodnim govorom nazočnima se obratio župan Goran Pauk koji se osvrnuo na sve učinjeno u protekloj godini te najavio daljnje projekte i zadatke, i pozvao sve one koji mogu dati svoj maksimum u poticanju dobrih razvojnih programa u našoj Županiji, koji će doprinijeti stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života svih žitelja županije. Na kraju svog izlaganja župan je još jednom svima čestitao Dan Šibensko-kninske županije.
17.05.2007, 12:00

Položeni vijenci za Dan županije

U povodu 17. svibnja – Dana županije, izaslanstvo Šibensko-kninske županije položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod centralnog križa na Gradskom groblju Kvanj i kod Spomenika Hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata u čast svima koji su dali svoje živote za domovinu Hrvatsku. Vijence su položili i izaslanstva Ureda državne uprave , Grada Šibenika, Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i političke stranke.
17.05.2007, 11:00

Šibensko-kninski župan Goran Pauk otvorio početak radova na uređenju stare zgrade Zaraznog odjela OB Šibenik

Danas je šibensko-kninski župan Goran Pauk simboličnim činom rušenja zida označio otvaranje radova na adaptaciji i dogradnji zgrade Zavoda za javno zdravstvo (bivša zgrada zaraznog odjela OB Šibensko-kninske županije ). Radovi su otpočeli u nazočnosti ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije dr. Suzi Vatavuk, ravnatelja Opće Bolnice Šibensko-kninske županije dr. Željka Burića i zamjenika gradonačelnika Tomislava Ninića. Radovi obuhvaćaju dvije faze, u prvoj fazi adaptirat će se i nadograditi zgrada bivšeg Zaraznog odjela, dok će II faza obuhvatiti izgradnju novog dijela zgrade. Ukupna investicija obje faze iznosi cca 16.000.000 kn. Danas su otvoreni radovi na I fazi, čija ukupna investicija iznosi 5.500.000 kn, od toga je Županija iz decentraliziranih sredstava osigurala 4.100.000 kn, a ostatak je osigurao Zavod za javno zdravstvo iz vlastitih sredstava. Radove, čiji se dovršetak očekuje koncem ove godine, izvodit će tvrtka „2 Marka“.
15.05.2007, 18:29

Župan položio vijenac u čast svim žrtvama II svjetskog rata

Izaslanstvo Šibensko-kninske županije predvođeno županom Goranom Paukom u povodu 62. godišnjice hrvatske tragedije u Bleiburgu, položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju Kvanj i time odali počast svim poginulim u II svjetskom ratu.
15.05.2007, 00:00

Župan otvorio spomen-ploču nad jamom Golubinka

U znak trajnog sjećanja nad jamom Golubinka u Tišnjanskoj Dubravi održana je komemoracija, te je župan Goran Pauk otkrio spomen-ploču. Nad jamom Golubinka partizani su ubili i u jamu bacili između 250 i 300 civila sa područja Tišnjanske Dubrave, Pirovca, Vodica, Tisnog, Tribunja, Čiste Velike, Grabovaca, Sovlja, Prvića i Murtera, istakao je predsjednik društva „Hrvatski Domobran“ ogranak Šibenik. Župan šibensko-kninski Goran Pauk istakao je, da je ovo sjećanje na tamnu stranicu onog vremena, i otkrivanje ove spomen ploče znak je da ove i sljedeće generacije nikad ne zaborave i da se uvijek sjete na nedužne žrtve onog sustava i vremena.
14.05.2007, 00:00

Održana 12. sjednica skupštine

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine prihvaćen je prijedlog odluke o ustanovljavanju zajedničkog lovišta u Šibensko-kninskoj županiji, također prihvaćen je zaključak Godišnjeg obračuna proračuna za 2006 god., kao i izmjene i dopune Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu ( I. ). Škola za obrtnička u Šibeniku, promijenila je naziv u „Srednja strukovna škola Šibenik“, a Osnovna škola Tisno u „Osnovna škola Vjekoslava Kaleba“. Prihvaćeno je izvješće Galerije Sv. Krševana Šibenik za 2006 god.
11.05.2007, 15:32