Arhiva novosti

 

Ispiši sadržaj

Posjet državnog tajnika ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Branka Bačića Šibensko-kninskoj županiji

Danas su u Uredu župana državni tajnik ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka zadužen za more Branko Bačić i pomoćnik ministra za pomorski promet, pomorsko dobro i luke Mario Babić održali sastanak sa šibensko-kninskim županom Goranom Paukom, gradonačelnicom Grada Šibenika Nedjeljkom Klarić, predsjednikom ceha ribara Tončem Božanićem, ravnateljem Lučke uprave županije Šibensko-kninske Šimom Zenićem, načelnikom Općine Tribunj Damirom Pilipcem, načelnicom Općine Rogoznica Sandrom Jakelić, načelnikom Općine Primošten Stipom Petrinom, lučkim kapetanom Janezom Lakošem i načelnikom postaje pomorske policije Šibenik Darkom Mikulandrom.
25.07.2007, 18:00

Veliki požar na brdu Jelinjak

Jutros u 3,40 izbio je požar na brdu Jelinjak, te nošen južnim vjetrom promjenjiva smjera brzo se proširio do Jadranske magistrale i ozbiljno ugrozio obiteljske kuće na potezu od Šparadića do Bila, zbog čega je jutros rano uz pomoć brodica evakuirano stanovništvo s tog područja. Nadljudskim naporima, uz zapovijedanje Dražena Slavice-glavnog vatrogasnog zapovjednika, pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika, uz pomoć dobrovoljnih vatrogasnih društava, te vatrogasnih postrojbi susjednih županija, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije, s ukupno 63 vatrogasna vozila, 262 vatrogasca i uz pomoć 2 kanadera i 1 air-traktora te dva helikoptera koji su im se kasnije pridružili, oko 12,30 sati stavili su požar pod kontrolu. Žarišta koja još uvijek tinjaju i dalje se gase.
24.07.2007, 17:31

Održana 25. sjednica Županijskog poglavarstva

Danas je održana 25. sjednica Županijskog poglavarstva na kojoj je donesena Odluka o izmjeni Odluke o mrtvozorstvu na području Šibensko-kninske županije kojom se naknada za rad mrtvozornika po jednom umrlom slučaju, uključivši i putne troškove određuje u neto iznosu u visini jedne dnevnice uvećane za 20%. Donesen je Zaključak o rasporedu sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2007. godinu za dodatni tim hitne medicinske pomoći u turističkoj sezoni, u ukupnom iznosu od 108.480,00 kn koji se raspoređuje Domu zdravlja Šibenik za pokriće troškova organizacije dodatnog tima HMP u turističkoj sezoni.
23.07.2007, 10:18

Župan Pauk uručio diplome majstorima

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore Obrtničke komore Šibensko-kninske županije, danas u Gradskoj vijećnici svečano su uručene majstorske diplome obrtnicima koji su službeno postali majstori svog zanata. Diplome je uručio šibensko-kninski župan Goran Pauk koji je majstorima čestitao na položenom majstorskom ispitu uz uvjerenje da će u svom budućem radu puno puta čuti: „BRAVO MAJSTORE“ . Župan je naglasio da će Županija i nadalje raditi na podizanju kvalitete poduzetničke klime u cilju konačnog cilja, a to je gospodarski razvijena županija. Majstorsko zvanje steklo je 10 poduzetnika, od toga tri elektroinstalatera, dva zidara, dva kuhara, dvije frizerke i jedan pekar.
19.07.2007, 12:40

Ministar Čobanković otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu Instituta za jadranske kulture i melioraciju u Kričkama

Jučer je u Kričkama kod Drniša, ministar poljoprivrede Petar Čobanković u nazočnosti župana Gorana Pauka, gradonačelnika Grada Drniša Ante Dželalije, ravnatelja Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša - Split Dr. sc. Slavka Perice, otvorio Eksperimentalnu poljoprivrednu stanicu koja će djelovati u sklopu Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša iz Splita. Stanica je smještena u zgradi koju je Grad Drniš ustupio znanstvenoj ustanovi, u čiju je obnovu i opremanje utrošeno gotovo 150 tisuća eura.
19.07.2007, 10:04

Županiji dodijeljena plaketa i zahvalnica Jadrolinije

Jučer je na poziv predsjednika Uprave Jadrolinije Slavka Lončara, šibensko-kninski župan Goran Pauk nazočio svečanosti krštenja i prvog promotivnog putovanja na liniji Zadar-Preko RO-RO putničkog broda Nov 546 m/t „ Juraj Dalmatinac“.
18.07.2007, 14:25

Održana 39. Sjednica Turističkog vijeća TZ Šibensko-kninske županije

Danas je održana 39. Sjednica Turističkog vijeća turističke zajednice Šibensko-kninske županije. Na Sjednici je jednoglasno usvojen zapisnik s prethodne sjednice. Što se tiče turističkog prometa za prvih šest mjeseci 2007. godine, konstatirano je da je ostvareno ukupno 749 048 noćenja.
17.07.2007, 15:01

Proslava prve godišnjice Veleučilišta i promocija diplomiranih studenata

Šibensko-kninski župan Goran Pauk i njegovi zamjenici Ante Tanfara i Željko Šimunac nazočili su svečanosti proslave prve godišnjice Veleučilištu u Šibeniku i promociji 49 diplomiranih studenata šibenskog Veleučilišta. Svečanost je održana u nazočnosti brojnih studenata, roditelja, profesora i predavača. U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, prigodnim govorom obratio se pomoćnik ministra mr. sc. Krešimir Rašan. Župan Pauk, također se obratio skupu prisjetivši se razdoblja od prije 10-ak godina, kada je započela s radom Visoka škola za turistički menadžment, kao prva visokoškolska ustanova ustrojena na našem području, koja je prije godinu dana preustrojena u veleučilište u Šibeniku.
13.07.2007, 09:53